یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۳:۳۵ - ۰۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۴۸۸
طبیعت و محیط زیست

هنوز برای نجات اقیانوس ها دیر نشده است

اقیانوس,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
برخی از پژوهشگران دانشگاه مک‌کواری، روی پروژه‌هایی کار می‌کنند که شاید بتوان جلوی آسیب رسیدن به اقیانوس‌ها در طول تغییرات اقلیمی را گرفت.

اقیانوس‌ها بخشی اساسی از زندگی روی کره‌ی زمین هستند. آن‌ها بر اقلیم اثر می‌گذارند و آن را به تعادل می‌رسانند، خانه‌ی گونه‌های بی‌شمار دریایی هستند و زندگی میلیاردها نفر را تأمین می‌کنند. اما اقیانوس‌ها بسیار شکننده و ناشناخته نیز هستند. به‌همین دلیل دانشگاه مک‌کواری، پژوهش‌هایی نوین در مورد اقیانوس‌ها آغاز کرده است. یان گودوین، معاون مرکز تحقیقات دریایی دانشگاه مک‌کواری، می‌گوید:

 

دانشجوهایی که به این دانشگاه می‌آیند، در مورد سلامتی اقیانوس‌ها خیلی نگران و افسرده هستند. اما وقتی درمی‌یابند که می‌توان برخی از مشکلات چالش‌برانگیز اقیانوس‌ها را حل کرد، سرزنده می‌شوند.

 

همگام با گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی، اقیانوس‌ها نیز گرم‌تر می‌شوند؛ به سبب آب شدن یخ‌های قطبی، سطح آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و به تبع آن، اسیدی‌تر می‌شوند. جریان‌های دریایی تغییر می‌کنند، آلودگی و گونه‌های متهاجم، مکان زندگی ما را تهدید می‌کنند. اما پژوهشگران دانشگاه مک‌کواری، متعهد شده‌اند که دریابند این تغییرات چگونه رخ می‌دهند. در همین حین، آن‌ها سفیران دریایی جدیدی ایجاد می‌کنند.

 

 

برای گودوین، افزایش سطح آب دریاها و اقیانوس‌ها و تأثیر آن بر خط ساحلی استرالیا، مسئله‌ای بسیار مهم است. مسئله‌ی دیگری که او را نگران کرده، تأثیری است که تغییر بادها و جریان‌های دریایی بر دمای اقیانوس و در نتیجه سلامت و توزیع گونه‌های دریایی خواهد گذاشت.

 

او در حال پژوهش رفتار اقیانوس‌ها در ۱۳۰ تا ۱۱۸ هزار سال قبل است؛ زمانی که دمای کره‌ی زمین بالا رفته و سطح دریاها مانند آنچه امروز با آن روبرو هستیم، افزایش یافته بود. او در این رابطه توضیح می‌دهد:

 

خط ساحلی قدیمی استرالیا در فلات‌های ساحلی ثبت شده است. با استفاده از تصویربرداری‌ هوایی یا فضایی با رزولوشن بالا، می‌توان این خط ساحلی را بازسازی و نحوه‌ی پاسخ آن به افزایش سطح دریا را بررسی کرد.

 

با استفاده از این تصاویر و بازسازی خط ساحلی، شواهد تجربی در اختیار برنامه‌ریزان ساحلی قرار خواهد گرفت تا ضعیف‌ترین نقاط خط ساحلی فعلی را مشخص کنند. یافته‌های آن‌ها نیز در اختیار دولت‌مردان قرار می‌گیرد تا روی حفاظت از خط ساحلی سرمایه‌گذاری کنند یا مردم را به مکان‌های دیگری منتقل کنند. دیوید رافتاس، از دپارتمان علوم زیستی دانشگاه مک‌کواری، نظر دیگری در مورد اقیانوس‌ها دارد.

 

رافتاس صدف‌ها را مطالعه می‌کند. صدف‌ها در مواجهه با تغییرات اقلیمی، اسیدی شدن اقیانوس‌ها و گرم شدن آن‌ها جان سالم به در می‌برند. آن‌ها به‌نوعی معادل قناری‌هایی هستند که معدن‌کاران با خود به معدن می‌بردند تا در صورت نشت گاز فرار کنند. رافتاس می‌گوید:

 

من با صنعت آبزی‌پروری همکاری می‌کنم تا صدف‌هایی پرورش دهند که می‌توانند خود را با استرس‌های محیطی مانند آلودگی، نوسانات شوری و دمای آب، رقابت و عفونت تطبیق دهند.

 

ما دریافتیم که صدف‌ها سیستم‌های بسیار بدیعی در بدن خود دارند که می‌توانند در مواجهه با استرس‌های محیطی، هوموستاسیس انجام دهند. می‌توان از این سیستم‌ها برای یافتن راه‌ حل مشکلات آبزی‌پروری، ماهیگیری و مدیریت محیط زیست استفاده کرد.

 

گروه دیوید رافتاس توانسته است صدف‌هایی قوی‌تر و مقاوم‌تر به بیماری تولید کند که امید می‌رود افزایشی ۱۰ تا ۲۰ درصدی در صنایع ۲۰۰ میلیون دلاری پرورش آبزیان در استرالیا ایجاد کند. این روش‌ها می‌توانند به حفظ صدف‌ها و مرجان‌ها نیز کمک کنند.

 

دانشگاه مک‌کواری ارتباطاتی قوی با انستیتوی علوم دریایی سیدنی دارد. این انستیتو دو کشتی را در اختیار دانشگاه مک‌کواری قرار داده است. اکنون دانشجویان می‌توانند در ابعادی بزرگ‌تر، در محیط‌های دریایی پژوهش کنند.

 

لیندا آرمرشت، دانشمند علوم دریایی، مدت‌ها است که رؤیای بازدید از قطب جنوب را در سر می‌پروراند. او در طی یک سال گذشته، دو بار به قطب جنوب سفر کرده است. او در این سفرها روی پروژه‌ی پسادکتری‌اش، مطالعه‌ی فیتوپلانکتون‌ها، کار کرده است. فیتوپلانکتون‌ها جلبک‌هایی در ابعاد میکرو هستند که به‌تنهایی نیمی از فتوسنتز روی کره‌ی زمین را انجام می‌دهند و نیمی از اکسیژنی که تنفس می‌کنیم، فراهم می‌کنند.

 

آرمرشت می‌گوید قطب جنوب، مکانی زیبا و طبیعی است. در دومین سفر او به قطب جنوب، چندین دانشجوی دکتری و ارشد از دانشگاه مک‌کواری او را همراهی می‌کردند. نیمی از دانشمندان حاضر در این سفر، زن بودند؛ از جمله لین آرماند، پژوهشگر ارشد این پروژه‌ی تحقیقاتی. آرمرشت از این فرصت استفاده کرد تا دی‌ان‌ای فیتوپلانکتون‌های فسیل‌شده در رسوب‌های کف دریا را که قدمتی بیش از ۳۰ هزار سال داشتند، کشف کند. آرمرشت می‌گوید:

 

فیتوپلانکتون‌ها برای شبکه‌های غذایی اقیانوس‌ها و چرخه‌ی کربن ضروری هستند. آن‌ها به تغییرات محیطی بسیار حساس هستند. من بررسی می‌کنم که کدام گونه از فیتوپلانکتون‌ها در طول دوره‌های قبلی تغییرات اقلیمی زنده ماندند. این پژوهش به ما کمک خواهد کرد تا دریابیم فیتوپلانکتون‌های کنونی چگونه با تغییرات اقلیمی هماهنگ می‌شوند.

 

 

 

 

 

zoomit.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش