
به گزارش زومیت به نقل از بی بی سی، چین به دانشمندان شش کشور اجازه داده است تا سنگهایی که این کشور از سطح ماه جمعآوری کرده است را بررسی کنند. بهرغم جنگ تجاری میان چین و آمریکا، دانشمندان آمریکایی نیز اجازه بررسی این سنگها را پیدا کردهاند.
اداره ملی فضایی چین (CNSA) روز پنجشنبه اعلام کرد که به دو موسسه آمریکایی تحت حمایت ناسا اجازه داده تا به نمونههای قمری جمعآوریشده توسط مأموریت چانگ-۵ در سال ۲۰۲۰ دسترسی پیدا کنند. بر اساس گزارش رسانههای محلی، «شان ژونگده»، رئیس CNSA، این نمونهها را «گنجینهای مشترک برای تمام بشریت» توصیف کرده است.
محققان چینی اجازه دسترسی به نمونههای ناسا را ندارند
چین در حالی این نمونهها را با دانشمندان آمریکایی به اشتراک میگذارد که محققان چینی به دلیل محدودیتهایی که قانونگذاران آمریکایی بر همکاری با آژانس فضایی چین اعمال کردهاند، نتوانستهاند به نمونههای ماه ناسا دسترسی پیدا کنند. بر اساس قانون مصوب سال ۲۰۱۱، ناسا از همکاری با چین یا هر شرکت متعلق به چین منع شده است، مگر اینکه کنگره به طور خاص اجازه این کار را صادر کند.
«جان لاگسدون»، مدیر سابق موسسه سیاست فضایی در دانشگاه جورج واشنگتن در این باره گفت که تبادل این سنگهای آورده شده از ماه ارتباط کمی باسیاست دارد و درحالیکه کنترلهایی بر فناوری فضایی وجود دارد، اما بررسی این نمونهها هیچ اهمیت نظامی ندارد. اداره ملی فضایی چین در سال ۲۰۲۳ فراخوان درخواست مطالعه نمونههای جمعآوریشده توسط کاوشگر چانگ-۵ را منتشر کرد و دانشمندان مختلفی از سرتاسر جهان درخواست خود را ثبت کردند.
واشنگتن تعرفههایی تا سقف ۲۴۵ درصد بر کالاهای چینی وضع کرده و چین نیز در پاسخ اعلام کرده که کالاهای آمریکایی برای ورود به چین باید ۱۲۵ درصد تعرفه بپردازند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بهتازگی احتمال کاهش تنش با چین و پایین آوردن تعرفهها را مطرح کرده، اما پکن تاکنون هرگونه مذاکره با آمریکا در این زمینه را تکذیب کرده است.
- 13
- 5