شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۵۹۳
اخبار علمی و پژوهشی

حمایت بنیاد ملی نخبگان از تیم‌های برگزیده ربوکاپ ایرانی

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,مسابقات ربوکاپ ایران
رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران با بیان اینکه دوازدهمین دوره این مسابقات از فردا آغاز می‌شود، گفت: تیم‌های برگزیده ایرانی مشمول حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان می‌شود..

به گزارش مهر، دکتر مرتضی موسی‌خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران در نشستی خبری که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، اظهار داشت: ما می‌توانیم با تمرکز بر حوزه هوش مصنوعی و رباتیک، فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شعار امسال که «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» بوده است را عملی سازیم.

 

وی افزود: یکی از مؤلفه‌های نسل چهارم صنعت، تمرکز بر حوزه‌های هوش مصنوعی و رباتیک است که خوشبختانه این مسابقات می‌تواند برای دستیابی به آخرین یافته‌ها در این حوزه‌ها کمک بسزایی کند.

 

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران با بیان اینکه مسابقات ملی رباتیک می‌تواند دستاوردهای خوبی برای تحقق شعار امسال باشد، اظهار داشت: تولید نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی که با علم هوش مصنوعی انجام می‌گیرد، می‌تواند جایگزین خوبی در صنعت نفت باشد.

 

موسی‌خانی با بیان اینکه مسابقات ملی رباتیک از سال ۱۳۸۵ برگزار شده است، گفت: امسال این مسابقات با گسترش فضا در بخش دانش‌آموزی و دانشجویی با حضور ۱۴ کشور برگزار می‌شود.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با بیان اینکه دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران از شانزدهم تا هجدهم فروردین ماه در نمایشگاه بین‌المللی تهران در چهار سالن برگزار می‌شود، اظهار داشت: ۲۸۲۰ نفر در این دوره شرکت دارند که از این تعداد ۱۳۲۰ نفر دانش‌آموز علاقه‌مند و فعال در حوزه رباتیک هستند.

به گفته وی، تعداد تیم‌های ثبت‌نام شده ۶۹۷ تیم بوده که از این تعداد پس از مرحله ارزیابی کیفی، ۳۶۸ تیم شرکت می‌کنند.

موسی‌خانی با بیان اینکه ۱۵۰ تیم مربوط به تیم‌های دانش‌آموزی است، گفت: کشورهای آمریکا، آلمان، هند، ژاپن، چین، سنگاپور، کره جنوبی، هلند، پاکستان، مکزیک، انگلستان، ترکیه، پرو و تیم‌های ایرانی در این دوره از مسابقات شرکت دارند.

 

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران با اشاره به لیگ‌های دانش‌آموزی شرکت‌کننده در دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران گفت: لیگ فوتبال یک به یک، لیگ فوتبال دو به دو، لیگ فوتبال پیشرفته، لیگ امداد مقدماتی و لیگ فضای مشترک از بخش‌های لیگ دانش‌آموزی این دوره از مسابقات هستند.

 

وی با اشاره به لیگ‌های بخش دانشجویی گفت: لیگ‌های ربات‌های انسان‌نما، ربات‌های فوتبالیست سایز کوچک، ربات‌های فوتبالیست سایز متوسط، ربات صنعتی، ربات استاندارد پلتفرم، ربات پرنده، ربات زیردریایی، ربات خانگی، ربات مین‌یاب و ربات‌های امدادگر واقعی از لیگ‌های بخش دانشجویی این دوره از مسابقات محسوب می‌شوند.

 

موسی‌خانی در ادامه اظهار داشت: دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران از فردا با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سفرای تیم‌های شرکت‌کننده افتتاح خواهد شد. همچنین امکان دارد رئیس‌جمهور در طی برگزاری مسابقات، بازدیدی از تیم‌های شرکت‌کننده داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه این مسابقات محل تلاقی پژوهشگران و صنعتگران است، اظهار داشت: در طول برگزاری مسابقه، مسئولان پژوهش‌ واحدهای صنعتی، معاونت علمی، بنیاد ملی نخبگان و ... حضور خواهند داشت.

 

به گفته رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران، تعداد تیم‌های شرکت‌کننده ایرانی در این مسابقات بعد از چین، در آسیا بالاترین تعداد را دارد.

موسی‌خانی اظهار داشت: مسابقات ربوکاپ آزاد ایران که سهمیه مسابقات جهانی ربوکاپ است، در سال ۲۰۱۸ در ایران برگزار می‌شود؛ این مسابقات سال آینده در تایلند برگزار خواهد شد.

 

وی با اشاره به نتایج این مسابقات تصریح کرد: تاکنون ربات‌هایی همچون ربات‌های زیردریایی، ربات‌هایی برای معلولان، ربات‌های پرنده، ربات‌های جابجایی کالا و ... در کشور توسط محققانمان به تولید رسیده است. یکی از محصولات کاربردی که با استفاده از هوش مصنوعی به تولید رسیده و در مهندسی پزشکی کاربرد فراوانی دارد، دست مصنوعی است؛ قرار است این دستاورد به تولید انبوه برسد.

 

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران ادامه داد: همچنین بازوی رباتیک که مشتری خارجی دارد و به واسطه این محصول، کنسرسیومی با کشور چین تشکیل شده، قرار است به تولید برسد.

 

موسی‌خانی با بیان اینکه ۴۶ شرکت در مرکز رشد این دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: از این تعداد ۲۸ شرکت در حوزه تولید نرم‌افزارهای تخصصی فعالیت می‌کنند.

 

تعریف «شهر مکاترونیک» در ایران

وی با بیان اینکه «فرودگاه پیام» ظرفیت بالایی برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان دارد، اظهار داشت: این فرودگاه می‌تواند در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد، زیرا ظرفیت کارآفرینی بالایی دارد؛ ما می‌توانیم با تعریف یک «شهر مکاترونیک» و «ITCT»، شرکت‌هایی را برای فعالیت در حوزه تولید نرم‌افزار و سخت‌افزارها ایجاد کنیم.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران افزود: این شرکت‌ها می‌توانند به جای نفت، نرم‌افزار و سخت‌افزار صادر کنند.

 

به گفته موسی‌خانی، با برگزاری مسابقات ربوکاپ و ترویج دانش رباتیک، می‌توانیم از ظرفیت بزرگ کشور که می‌تواند نقطه استراتژیکی در این حوزه باشد، استفاده کنیم.

 

حمایت بنیاد ملی نخبگان از طرح‌های برگزیده

وی با اشاره به مهمترین اقدامی که امسال برای برگزیدگان مسابقات ربوکاپ صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: طبق توافقاتی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان داشته‌ایم، قرار است از امسال تیم‌های برگزیده ایرانی مشمول حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان شوند؛ بنیاد ملی نخبگان بر اساس سطح‌بندی‌های خود، تیم‌های برگزیده را حمایت می‌کند.

 

آموزش رایگان به دانش‌آموزان

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران در ادامه با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانش‌آموزان اظهار داشت: اداره‌های آموزش و پرورش سراسر کشور می‌توانند به کمیته ملی ربوکاپ ایران درخواست بزنند تا ما مربیانی برای توسعه دانش رباتیک و ترویج این دانش به مدارس سراسر کشور بفرستیم.

 

برگزاری دوره آموزشی ویژه در دوازدهمین دوره مسابقات ربوکاپ

موسی‌خانی افزود: بنا داریم در لیگ کریسپیس دوره آموزشی ویژه‌ای برای دانش‌آموزان برگزار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین بنا داریم هفته آینده سمپوزیوم ربوکاپ را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار کنیم که در این سمپوزیوم ۴۸ مقاله در خصوص آخرین تحولات رباتیک و هوش مصنوعی ارائه می‌شود.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش