یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۸:۳۴ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۹۵۶
شهری و روستایی

بازنگری در تعداد مناطق تهران با مطالعات کارشناسانه و هدفمند

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
موضوع تبدیل مناطق ۲۲ گانه تهران به هفت گانه یا بیشتر، پیشنهادی است که می توان با مطالعات کارشناسانه نقاط ضعف و قوت آن را شناسایی کرد تا سازو کار تحقق این مهم فراهم آید زیرا با تجمیع کردن مناطق امکان دارد مشکلات این حوزه افزایش یابد.

به گزارش ایسنا،تهران اکنون دارای ۲۲ منطقه است و به دلیل تفاوت های عمده ای که در مساحت مناطق مختلف وجود دارد، محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، ری و تجریش، در جلسه شورای اسلامی شهر تهران لزوم تغییر بازنگری در محدوده مناطق ۲۲ گانه را مطرح کرد. 

 

سالاری در نطق پیش از دستور جلسه شورای اسلامی شهر تهران در روز یکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۶ خورشیدی صدور بخشنامه اصلاح ساختار سازمانی شهرداری تهران را در مقایسه با بخشنامه‌های قبلی، دارای تفاوت‌های قابل توجه و قابل تأملی دانست که برهمین اساس باید زوایای پیدا و پنهان برخی محورهای این بخشنامه بررسی شود. به اعتقاد وی «تقسیم نامتوازن مناطق از لحاظ وسعت و جمعیت باعث بروز مشکلاتی شده است. ضمن اینکه در حال حاضر سازمان آموزش و پرورش، شرکت گاز، سازمان آب، شرکت برق و ... نیز برای خود منطقه‌ بندی‌هایی دارند که متناسب با منطقه‌ بندی‌های شهرداری نیست؛ بنابراین چند رویکرد در تقسیم‌بندی مناطق وجود دارد، تقسیم تهران به ۱۷ منطقه، به ۱۵ منطقه و یا به هفت حوزه پیشنهاد شده است که به نظر می‌رسد شهرداری تهران در فرآیند اصلاح ساختار شهرداری تهران به آن توجه کند.»

 

برای بررسی زوایای این موضوع، نظر «مرتضی الویری» رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش را در این ارتباط جویا شدیم. 

 

**چالش های کلانِ تهران، بی ارتباط با تعداد مناطق

مشکلات شهرداری تهران را نمی توان در تعداد مناطق و یا تغییر در تقسیم بندی شکل و شمایلی که تاکنون مناطق داشته اند، دید؛ یعنی وقتی مشکلات تهران در حوزه های مختلف دسته بندی می شوند، به تحقیق می توان گفت که نوع تقسیم بندی مناطق، جایگاه خاصی ندارد چرا که عمده چالش ها و مشکلات، به مفاهیم کلانی بر می گردد که در سطح شهر تهران وجود دارد، مانند بحران حمل و نقل، مسایل زیست محیطی و ریزگردها، آلودگی هوا یا پساب موجود در شهر، بحران شهرسازی و معماری، بحران منابع و نظیر اینها که هیچ یک با تغییر تقسیم بندی شهر، تغییری پیدا نخواهند کرد. 

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

به طور فرض اگر تعداد مناطق تهران از ۲۲ منطقه به تعداد کمتری تغییر کند، هیچ یک از چالش های اساسی که شهر تهران با آن مواجه است، حل نخواهد شد. تجربه های جهانی نشان می دهد که تقسیم بندی مناطق شهری، تاثیری در حل و فصل مسایل ندارد. تجربه هایی از ساختار دستگاه های دولتی ایران هم در این زمینه وجود دارد و تایید می کند که ادغام وزارتخانه ها و یا تفکیک وزارتخانه ها تنها اثری که داشت، افزایش هزینه های جاری ناشی از نقل و انتقال و جا به جایی ها بوده است. این ادغام ها در شهرداری هم بی تاثیر خواهد بود و فقط زحمت و هزینه ترسیم چارت جدید و سازماندهی را بر شهرداری تحمیل خواهد کرد.

 

**توسعه اتوماسیون و هوشمند سازی، راه حلی مناسب به جای کم کردن مناطق

چیزی که به طور جدی باید به آن اندیشه و پرداخته شود، به کارگیری اتوماسیون اداری، شفاف سازی سیستم و هوشمند کردن سیستم اداری شهرداری است. در این زمینه کم کردن مناطق تاثیری ندارد و شاید لازم باشد حتی تعداد مناطق شهر تهران بیشتر هم شود. اگر بتوان از طریق برونسپاری بار شهرداری را سبک کرد و از طریق به کارگیری اتوماسیون نیاز به نیروی انسانی را کاهش داد و به وسیله هوشمند کردن سیستم ها بتوان کارهای اضافی را که اینک به عنوان هزینه های جاری بر شهرداری تحمیل می شود کم کرد، بسیاری از مشکل ها حل خواهد شد.

تکنولوژی و روش های جدید مدیریتی، مفاهیم بُعد زمان و مکان را تغییر داده است. به عبارتی دیگر با تکنولوژی جدید در یک گستره وسیع جغرافیایی، بدون نیاز به حضور فیزیکی و جا به جایی خاص، می توان مدیریت بایسته و خوبی را ساماندهی کرد.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

هر چند قصد بر نقد این نظریه و دیدگاه مطرح شده در شورای اسلامی شهر نیست اما به نظر می رسد در بیان این موضوع به این مساله مهم توجه نشده است که در سیستم های جدید می توان در یک اتاق فرمان هوشمند با به کارگیر ی سیستم های مدرن و جدید، بدون حضور فیزیکی، مناطق را تحت کنترل و نظارت درآورد و زیاد یا کم بودن مساحت و جمعیت مناطق، ملاکی بر ارایه خدمات بهتر نیست.

 

«زهرا صدر اعظم نوری» رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش نیز در این زمینه توضیحاتی را ارایه کرده است.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

**مطالعات کارشناسی، پیش نیاز هرگونه تغییر در منطقه بندی تهران

موضوع تبدیل مناطق ۲۲ گانه به هفت گانه یا بیشتر، پیشنهادی است که می تواند بررسی و با مطالعات کارشناسی، نقاط قوت و ضعف آن شناسایی شود و اگر در مجموع مورد تایید قرار گرفت، سازو کار تحقق آن فراهم آید، چه بسا تجمیع کردن مناطق با یکدیگر، مشکلات را افزایش دهد. به عنوان مثال برخی منطقه های شمال شهر تهران مثل منطقه ۲ و مناطقی مثل منطقه ۵، منطقه ۴ یا منطقه ۲۲ بسیار وسعت دارند و در مقابل مناطق مرکزی تهران، مناطق کوچک تری محسوب می شوند که به طور حتم بنا بر دلایلی از جمله مرکزیت، تراکم فعالیت ها و تردد، این نوع تقسیم بندی صورت گرفته است. با این حال تا ارایه استدلال های کافی، نمی توان بر تایید یا رد این طرح، نظر مثبت یا منفی داد.

 

تقسیم بندی موجود در سطح شهر تهران به شکل جا افتاده ای وجود دارد که شهروندان و شهرداری های مناطق مختلف، بر اساس این تقسیم بندی در حال انجام کارهای خود هستند، بنابراین هرگونه تغییر در این تقسیم بندی باید بر مبنای مطالعه و تدبیری قوی اتفاق بیفتد و در غیر این صورت مشکل زیادی ایجاد خواهد شد.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

**هماهنگی دستگاه های خدمات رسان با یکدیگر

اگر قرار باشد تقسیم بندی ۲۲ منطقه تهران تغییر کند، این تقسیم بندی باید در حوزه مدیریت شهری منطبق بر تقسیم بندی سایر دستگاه های خدماتی صورت گیرد. شهرهای دارای استاندارد، منطقه زندگی افراد، بر اساس زون ثابتی است که دستگاه های خدمات رسان از آن برخوردار هستند و با تعیین محدوده مشترک، موقعیت ابنیه و انطباق دستگاه های خدماتی، ارایه خدمات و هماهنگی به سهولت صورت می گیرد.

 

تقسیم بندی شهر تهران به دلیل گستردگی و جمعیت قابل توجهی که دارد، باید به گونه ای باشد که تعادل در سطوح مختلف شهر برقرار شود تا خدماتی که ارایه می گردد متناسب با وضعیت آن محدوده باشد و سرانه های لازم جهت مناطق شهری تامین شود.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

بر پایه منطقه بندی که در گذشته در شهر تهران صورت گرفت، مناطق شهری محدود تر و بعضی مناطق در یکدیگر ادغام بودند تا آنجا که چند منطقه امروزی به عنوان یک منطقه محسوب می شد، اما به مرور زمان با توجه به گستردگی خدمات و افزایش جمعیت، مدیریت شهری تصمیم گرفت تا شهر تهران را به ۲۲ منطقه تقسیم کند، چرا که شرایط بهتری برای ارایه خدمات بهینه فراهم می کرد.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

این تقسیم بندی با تقسیم بندی سایر دستگاه های خدماتی در سطح شهر یکی نیست. اینک مناطق آموزش و پرورش، وزارت نیرو، شرکت آب منطقه ای، اداره پست، مخابرات و سایر دستگاه هایی که در سطح شهر، کارهای خدمات رسانی برای شهروندان انجام می دهند، منطبق بر منطقه بندی شهرداری نیست و از نظر تقسیم بندی شهری با هم تفاوت هایی دارند که ایجاد مشکل کرده است.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

**تعریف کد واحد شهروندی

به نظر می رسد چنانچه شهروندی که در محدوده شهری قرار دارد، با یک کد شناسه یا با یک پلاک مشخص بتواند معرفی شود و همه کارهایی که با دستگاه های مختلف در سطح شهر دارد، از طریق آن کد انجام دهد و نیز از نظر موقعیت شهری هم یک موقعیت ثابت داشته باشد، آن گاه تمام دستگاه ها برای خدمات رسانی بهتر، به شکل واحد از همان کد یا شناسه شهروندی استفاده خواهند کرد که به انطباق و هماهنگی همه دستگاه های خدماتی با یکدیگر، منجرخواهد شد.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

در حال حاضر در اثر نبود هماهنگی ها ی لازم، انجام کارها با دشواری هایی رو به رو است که به نظر می رسد با تدبیر یک مرجع فرادستی مانند وزارت کشور یا استانداری، این هماهنگی ها و تطبیق در راستای سهولت در ارایه خدمات شهروندی انجام خواهد شد و دستگاه های مختلف در کنار یکدیگر و با هماهنگی بیشتر قرار می گیرند.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش