
به گزارش فارس، پنجاه و پنجمین صحن علنی شورای اسلامی شهر اصفهان صبح امروز با حضور حجتالاسلام رضا صادقی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان به عنوان مهمان این هفته در ساختمان مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد.
فتحاله معین در نطق پیش از دستور امروز خود با بیان اینکه روز ۲۵ آبان سال ۶۱ روز حماسه و ایثار مردم اصفهان نامگذاری شده است، اظهار کرد: در این روز مردم اصفهان پیکر مطهر ۳۷۰ شهید عملیات محرم را از میدان امام تا گلستان شهدا تشییع کردند.
وی افزود: تعداد پیکر شهدا به گونهای بود که گلستان شهدا در آن زمان فضای لازم برای به خاکسپاری آنها نبود و به همین دلیل تعدادی از منازل و زمینهای همجوار گلستان شهدا خریداری شد.
دولت برای احیای زایندهرود بودجه اختصاص دهد
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: تعداد شهدای استان اصفهان در آبان سال ۶۱ بیش از هزار نفر بود و امام فرمودند«شما در کجای دنیا میتوانید شهری مثل اصفهان پیدا کنید که در یک روز ۳۷۰ شهید را تشییع کنند».
وی با بیان اینکه پیشگامی مردم اصفهان در طول سالهای دفاع مقدس مشهود بود، اذعان داشت: مردم اصفهان تلاش کردند که دِین خود را به انقلاب اسلامی و به دین خود ادا کنند.
معین اضافه کرد: طی سالهای اخیر زایندهرود وضعیت بحرانی داشته است و در سال ۹۷ از نظر تأمین آب آشامیدنی وضعیت سختی را گذراند؛ بخش زیادی از آب مصرفی زایندهرود در صنایع ملی مصرف میشود و نباید به پای مردم اصفهان نوشته شود چراکه جنبه ملی دارد.
وی یادآور شد: رئیسجمهور در دو نوبت در سفر به اصفهان تأکید به احیای زایندهرود داشت و رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تأکید داشتهاند؛ امیدوارم احیای زایندهرود و تأمین حقآبههای شرعی و قانونی مردم اصفهان در بودجهبندی دولت مورد توجه قرار گیرد.
همه زمینهای اطراف «منارجنبان» موقوفه است
حجتالاسلام رضا صادقی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: مردم از همکاریهای میان شهرداری و اوقاف خبر ندارند و باید اطلاعرسانی بیشتری صورت گیرد؛ رینگ چهارم شهری اصفهان بزرگترین پروژه مشترک اوقاف و شهرداری است چراکه بخش بزرگ این پروژه را زمینهای موقوفه تشکیل میدهد.
وی افزود: ۶۰ هزار متر مربع اراضی در مرکز شهر آران و بیدگل موقوفه بود اما کسی از آنها اطلاعی نداشت اما با پیگیریهای انجامشده این اراضی احیا شد؛ ۱۲ هزار متر مربع زمین موقوفه در کنار منارجنبان اصفهان موقوفه است که باید این اراضی نیز با کمک شهرداری اصفهان احیا شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان تصریح کرد: موقوفه سرای گلشن بازار اصفهان بعد از ۲۵۰ سال احیا شد و اجارهبهای آن به آستان مقدس حرم حضرت علی(ع) اهدا شد؛ پروژهای مشترک میان شهرداری و اوقاف در زمان شهردار سابق کلید خورد اما اکنون نیز متوقف شده است.
وی با بیان این که علامه مجلسی شخصیتی بزرگ و افتخاری برای اصفهانیهاست، عنوان داشت: وضعیت دسترسی به مقبره این شخصیت بزرگ بسیار سخت است و مسؤولان زیادی از سراسر کشور در سفر به اصفهان برای زیارت علامه مجلسی به آن مراجعه دارند؛ بعد از مشهد اردهال و امامزاده آقاعلیعباس بیشترین زائر متعلق به مقبره علامه مجلسی است.
مدیریت متعدد مساجد مشکلآفرین است
صادقی با بیان اینکه اوقاف قصد سنگاندازی جلوی پای سازمانها و نهادها را ندارد، تأکید کرد: ما به هیچ عنوان درصدد قفل کردن موقوفات نیستیم؛ طی ۵ سال گذشته ۵۰۰ سفر به اقصینقاط استان اصفهان داشتهام که البته این کار وظیفه من است.
وی با بیان اینکه ۷۱۸ بقعه متبرک امامزادگان و حدود ۵ هزار مسجد در استان اصفهان وجود دارد، متذکر شد: مساجد مدیریتهای متعددی دارند و این مسأله خود مشکلآفرین است؛ ادارات اوقاف، سازمان تبلیغات، امور مساجد، بسیج و ارشاد از جمله نهادهای مرتبط با مساجد هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ۷۰۰ هکتار از زمینهای منطقه اصفهانک وقف است، ابراز داشت: ۱۳۴ هکتار از اراضی منطقه حصه و ۱۳۰ هکتار از زمینهای محله جویآباد اصفهان موقوفه است.
کاربرد وقف در محیط زیست و فناوری
وی با بیان اینکه اداره کل اوقاف هیچ اختیاری نسبت به مغازههای میدان امام اصفهان ندارد، بیان کرد: امامزادهای که به قبرستان تبدیل شود از رونق میافتد و به همین دلیل هزینه دفن در بقاع متبرک امامزادگان را بالا بردهایم؛ بقاع متبرک امامزادگان نباید محیطی خشک داشته باشد و در کنار آنها باید فضای سبز وجود داشته باشد.
صادقی عنوان داشت: وقف باید علاوه بر دیگر کاربردهایی که دارد باید برای محیط زیست و علم و فناوری باشد؛ اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان آمادگی دارد تا پنلهای خورشیدی برای تأمین برق لازم روی سقف بقاع متبرک امامزادگان و مساجد نصب شوند.
وی با بیان اینکه ورزشگاه تختی اصفهان موقوفه است، اضافه کرد: ۳۰ مجموعه ورزشی در شهر اصفهان وقف است؛ حمام «خلجا» نیز موقوفه است و اداره کل اوقاف آمادگی همکاری برای احیای این بنای تاریخی را دارد.
چرا خط یک متروی اصفهان هنوز ناقص است؟
شیرین طغیانی رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ضرورت رعایت اخلاق و اخلاقمداری در جامعه از فضاسازی عدهای در فضای مجازی انتقاد کرد و گفت: گاهی اوقات موارد ناصحیحی در فضای مجازی منتشر میشود که حقالناس است.
علیرضا نصر اصفهانی نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه تأکید کرد: خط یک متروی اصفهان هنوز ناقص است و نیازمند رفع نواقصی همچون احداث خروجی اضطراری، نصب تجهیزات اطفاء حریق و تهویه هواست، خط یک مترو باید براساس استانداردهای لازم تکمیل شود.
موانع سرمایهگذاری بخش خصوصی در اصفهان برطرف شوند
اصغر برشان نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه بیان داشت: اصفهان از نظر نظافت و آراستگی شهر زبانزد کشور است اما از نظر سرویسهای بهداشتی دچار کمبود است و این امر برای شهری با حضور کثیری از توریستهای خارجی قابل قبول نیست.
وی اضافه کرد: با وجودی که بخش زیادی از درآمد استان اصفهان به دولت واریز میشود اما کمترین میزان اعتبارات ملی به این استان اختصاص داده میشود؛ بنابراین با توجه به فصل بودجهبندی دولت، نمایندگان مجلس باید ضمن مطالبهگری خواستار رفع موانع سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان اصفهان شوند.
در دوره جدید هیچ اقدام عمرانی قابل توجهی در اصفهان انجام نشد
نصیر ملت رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه تصریح کرد: با توجه به فصل بودجهبندی سال ۹۸ شهرداری اصفهان، باید برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه عدم تحقق ۳ هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری اصفهان باعث نگرانی است، عنوان داشت: حدود یکسوم زمان از فعالیت شورای پنجم اسلامی شهر اصفهان گذشته اما برخلاف شعارهایی که داده شد هیچ اقدام عمرانی قابل توجهی در شهر اصفهان انجام نشده است؛ برای تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی شهر اصفهان، ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
به گزارش فارس، در این جلسه طرح شبانه و ایام تعطیل جهت استفاده از کتابخانههای شهر اصفهان با ۱۰ رأی موافق تصویب شد؛ همچنین لایحه پیشنهاد اختصاص ۱۵ میلیارد ریال کمک برای تکمیل و تجهیز باغموزه دفاع مقدس اصفهان با ۷ رأی موافق تصویب شد.
- 10
- 4