جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۶۶۲
محیط زیست و گردشگری

آدرس ناسا از «متان» در تهران | شهرداری تکذیب کرد

گاز متان,تهران
صفحه رسمی «ناسا» با انتشار گزارشی از مناطق ابرانتشار گاز متان در کره زمین، نقطه‌­ای در جنوب تهران را به عنوان یکی سه نقطه اصلی تولید این گاز آلاینده بسیار مخرب معرفی کرده است؛ جایی از تهران که «زباله‌های تولیدشده در شهر تهران، در آنجا انباشت و بازیافت می‌شود».

مجتمع پردازش و بازیافت زباله(پسماند) در اطراف فرودگاه امام، مدت‌هاست محل انتشار بوی نامطبوع است؛ به‌طوری‌که شدت بو به قدری است که مسافران فرودگاه در اتوبان تهران-قم، آن را احساس می‌­کنند.

همچنین طی سه سال گذشته، در روزهای سرد سال، «بوی نامطبوع» برای ساعاتی کل شهر تهران را در برمی‌گرفت که یکی از عوامل انتشار، همین انباشت زباله در جنوب پایتخت اعلام می‌شد، اما هیچ‌وقت، این پرونده به سرانجام نرسید.

 «ناسا» در ماموریتی به نام «امیت» (EMIT) که با هدف بررسی منبع گردوغبار معدنی سطح زمین انجام می‌شود درحال نقشه‌برداری از شیوع مواد معدنی مهم در بیابان‌­های غبارزای سیاره زمین است که می‌تواند درک دانشمندان را از اثرات غبار موجود بر آب ­و هوا را ارتقا دهد. اما امیت قابلیت مهم دیگری نیز دارد: تشخیص محل انتشار و ابرانتشار گاز متان که از گازهای گلخانه‌­ای بسیار قوی(اثر تخریبی بسیار بالا بر لایه ازون و افزایش دمای سطح زمین) است.

براساس گزارشی که «ناسا» -اداره کل ملی هوانوردی و فضا در آمریکا- به تازگی منتشر کرده است، داده‌های امیت از زمان نصب در ایستگاه فضایی در ماه ژوئیه، بیش از ۵۰ ابرساطع‌کننده را در آسیای مرکزی، خاورمیانه و جنوب غربی آمریکا شناسایی کرده است. ابرساطع‌­کننده‌ها، تاسیسات و تجهیزاتی هستند که در سطح بالایی متان منتشر می­‌کنند و معمولا در بخش­ سوخت­‌ها‌ی فسیلی، زباله یا کشاورزی فعالیت می‌­کنند. کاهش انتشار متان برای محدود کردن گرمایش زمین بسیار کلیدی است.

در نقشه‌برداری ناسا، متان نور مادون قرمز را در الگویی منحصر به فرد جذب می­‌کند و طیف‌­سنج تصویربرداری امیت قادر است با دقت بالا آن را تشخیص دهد. در مقایسه با دی‌­اکسید کربن، متان بخشی از گازهای گلخانه‌­ای ناشی از فعالیت­‌های انسانی را تشکیل می‌دهد، اما براساس تخمین­‌ها، در به دام انداختن گرما در جو زمین در طول ۲۰ سال پس از انتشار حدود ۸۰ درصد تاثیرگذارتر است. با این وجود، درحالی که دی‌­اکسید کربن می‌تواند برای قرن­‌ها باقی بماند، متان حدود یک دهه باقی می­‌ماند؛ به این معنا که اگر انتشار آن کاهش یابد، اتمسفر در بازه زمانی مشابهی پاسخ می‌دهد و منجر به کندتر شدن گرمایش در کوتاه مدت می‌شود. بنابراین ناسا معتقد است که شناسایی منابع نقطه‌­ای انتشار گسترده گاز متان می‌تواند گامی مهم در این فرآیند باشد.

منطقه مطالعاتی این ماموریت با «نقاط داغ متان» شناخته شده در سراسر جهان منطبق است، به­‌طوری‌که محققان ناسا را قادر ساخته است تا برای آزمایش توانایی طیف‌سنج تصویربرداری، آن مناطق را جست‌وجو کنند. متخصصان ناسا مدعی شده‌اند که برخی از توده‌های شناسایی‌شده توسط امیت از بزرگ‌ترین ستون­‌های آلودگی هستند که تابه‌حال دیده شده است و فراتر از انتظارات این سازمان بوده است. به عنوان نمونه، این ابزار یک ستون آلودگی به طول حدود ۲ مایل(۳/ ۳ کیلومتر) در جنوب شرقی کارلز­بد در نیومکزیکو شناسایی کرده است که محل قرارگیری حوضه پرمین است. این حوضه یکی از بزرگ‌ترین میدان­‌های نفتی جهان است که جنوب شرقی نیومکزیکو و غرب تگزاس را در بر می‌گیرد. در ترکمنستان نیز ستون آلودگی از زیرساخت‌های نفت و گاز در شرق شهر بندری خزر شناسایی شده است.

تیم ناسا همچنین یک توده متان را در جنوب شهر تهران به طول حداقل ۳ مایل (۸/ ۴ کیلومتر) از یک مجتمع بزرگ پردازش زباله شناسایی کرده است. متان یکی از محصولات جانبی تجزیه یکسری مواد است و محل دفن زباله می‌تواند از منابع اصلی آن باشد. دانشمندان نرخ جریان در مجتمعی در جنوب شهر تهران را ۱۸۷۰۰ پوند (۸۵۰۰ کیلوگرم) در ساعت تخمین زده‌­اند. نرخ جریان در سایت پرمین نیز حدود ۴۰۳۰۰ پوند (۱۸۳۰۰) در ساعت تخمین زده شده است. رابرت گرین محقق ارشد امیت می‌گوید، این ماموریت مکان­‌هایی را مشاهده کرده است که قبلا کسی گمان نمی‌­کرد آنجا محل انتشار گازهای گلخانه‌­ای باشد و ستون­‌هایی از انتشار آلودگی پیدا شده است که کسی انتظارش را نداشته است.

امیت نخستین طیف­‌سنج تصویربرداری فضایی از نوع جدید است که به مطالعه زمین می­‌پردازد. نقشه‌­بردار ستون کربنی موسوم به سی­پی­ام نیز ابزاری درحال توسعه است که برای شناسایی متان و دی اکسیدکربن طراحی شده است. آزمایشگاه پیش­رانش جت ناسا (JPL) با همکاری شرکت غیرانتفاعی کربن مپر برای پرتاب دو ماهواره مجهز سی­پی­ام در اواخر ۲۰۲۳ در حال همکاری هستند.

ناسا شناسایی کرد، شهرداری تکذیب کرد
به دنبال انتشار گزارش ناسا البته حسین حیدریان، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران در گفتگو با یک پایگاه خبری با تکذیب ایجاد ابر متان به دلیل دپوی زباله در جنوب تهران گفت: «اگر دپوی زباله عامل ایجاد ابر متان بود باید در طول ۶۰ سال گذشته هم دیده می‌شد در حالی که تراکم این گاز همیشه زیر ۵ درصد بوده و ابری در این میزان تراکم ایجاد نمی‌شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
شهرداری تهران و زاکانی دیپلم ردی ناسا رو تکذیب کردند!!!!!!
یعنی حماااااااقت تاچقدر!!!! بجای چاره جویی تنها کاری که در تمام موضوعات بلدین انکار واقعیات است
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش