شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۶ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۸۳۹
محیط زیست و گردشگری

ریزش تورهای ورودی به کشور/ ضعف‌های زیرساختی توریسم ایران

روزنامه جهان صنعت نوشت: به تازگی معاون گردشگری خبر از بهبود وضعیت توریسم در کشور و افزایش ورود گردشگران خارجی در ۱۰ ماهه نخست امسال داد. آن‌طور که رییس جامعه تورگردانان ایران به «جهان‌صنعت» گفته، اما با توجه به وقوع جنگ غزه و حادثه تروریستی کرمان، شرایط و چشم‌انداز گردشگری در ایران چندان امیدوار‌کننده نیست و نمی‌توان در این شرایط به جذب گسترده گردشگران خارجی چندان خوش‌بین بود.

رییس جامعه تورگردانان ایران همچنین به «جهان‌صنعت» گفته که میزان تورهای ورودی به ایران با ریزش مواجه شده است و حتی چینی‌ها نیز در تعطیلات سال نوی چینی، تمایلی به سفر به ایران نشان نداده‌اند.

ترکش‌های جنگ غزه بر گردشگری ایران

بی‌شک وقوع جنگ غزه تاثیری غیر‌قابل انکار بر توریسم در خاورمیانه داشته است. ترکش‌های جنگ غزه البته به گردشگری ایران نیز اصابت کرده و باعث شده که از میزان تورهای ورودی به کشور به میزان قابل توجهی کاسته شود.

مصطفی شفیعی‌شکیب رییس جامعه تورگردانان ایران در مورد شرایط امروز تورهای ورودی به کشور به «جهان‌صنعت» گفت: وضعیت موجود را باید به دو قسمت تقسیم کنیم که یک قسمت مربوط به قبل از جنگ اسراییل و غزه و یک قسمت مربوط به دوران پس از جنگ بین اسراییل و غزه است. تا پیش از وقوع جنگ غزه به واقع وضعیت تورها مطلوب و رو به بهبود بود و داشتیم اندک‌اندک به شرایط سال‌های پیش از کرونا نزدیک می‌شدیم. اما متاسفانه جنگ اسراییل و غزه رکود بدی را برای گردشگری ایران رقم زد. وی افزود: در شرایط فعلی می‌توانم بگویم که تورهای ورودی ما به طور کلی قطع شده است. البته نمی‌گویم که میزان تورهای ورودی به صفر رسیده، اما شاید چیزی حدود دو تا سه درصد باشد.

رییس جامعه تورگردانان ایران ادامه داد: پس از جنگ غزه، وقوع حادثه تروریستی در کرمان حکم تیر خلاصی را بر گردشگری ورودی ایران داشت. یعنی در این شرایط حتی چینی‌ها و روس‌ها که در این مدت به ایران سفر می‌کردند هم سفرهای خود را به کشور متوقف کرده‌اند.

وی افزود: عید سال نوی چینی‌ها آغاز شده و براساس قاعده سال‌های قبل در این ایام میزان تورهای ورودی از چین به ایران افزایش می‌یافت، اما اگر اکنون سری به فرودگاه‌ها بزنید متوجه می‌شوید که میزان ورود گردشگران چینی به حداقل خود رسیده است. در واقع با وجود تمام تدارکاتی که آقایان چیده‌اند تمهیدات آنها هیچ اثری نداشته و چینی‌ها وارد ایران نمی‌شوند.

شفیعی‌شکیب در پایان اظهار کرد: امیدواریم که جنگ غزه پایان یابد و جنگ روسیه و اوکراین هم به جایی برسد و این احساس عدم امنیتی که خارجی‌ها در خصوص ایران دارند از بین برود و بتوانیم شاهد ورود تورهای ورودی بیشتر به ایران باشیم.

تنش‌های دومینووار علیه گردشگری کشور

گردشگری از دیرباز به عنوان صنعتی آسیب‌پذیر رده‌بندی شده است و کارشناسان وقوع رویدادهایی نظیر جنگ و اقدامات تروریستی در کشورها را در حکم سم برای توریسم کشور میزبان ارزیابی می‌کنند.

در طول سال‌های گذشته ایران همواره با تنش‌های متعدد و دومینوواری مواجه بوده که نفس‌های صنعت گردشگری را به شماره انداخته و مانع جذب گردشگران بین‌المللی به کشور شده است. در چهار سال گذشته وقوع ترور سردار سلیمانی، حادثه هواپیمای اوکراینی، همه‌گیری کرونا، اعتراضات آبان ماه ۹۸ و نا‌آرامی‌های پاییز سال گذشته همچون جریانی ادامه‌دار یکی پس از دیگری حادث شده‌اند.

در واقع در شرایطی که وقوع هر یک از این اتفاقات به تنهایی می‌تواند صنعت گردشگری یک کشور را مختل کند، ایران در این چهار یا پنج‌ سال، چندین واقعه آسیب‌زا برای توریسم کشور را یکی پس از دیگری از سر گذرانده است.

وقتی این موارد را درکنار تنش‌های سیاسی ایران با کشورهای غربی بگذارید و به این واقعیت توجه کنید که عمده کشورهای گردشگر فرست در قاره اروپا و آمریکا مستقر شده‌اند، می‌توان بهتر پی به دلایل شرایط امروز گردشگری در ایران برد.

عاملی بازدارنده به نام «ایران‌هراسی»

در شرایطی که کشورهای غربی در طول یک سال و نیم گذشته یکی پس از دیگری هشدارهایی را به شهروندان و اتباع شان در خصوص سفر به ایران داده اند، طبیعتا جذب گردشگر از غرب تبدیل به رویایی دست نیافتنی شده است.

اگر این روزها به سر‌تیتر اخبار رسانه‌های غربی توجه کنید، می‌بینید که تحرکات یمنی‌ها و اقدامات آنها در آب‌ها و همچنین موشک‌پرانی‌های گاه و بی‌گاه برخی گروه‌ها در عراق و سوریه به ایران نسبت داده می‌شود. در لا‌به‌لای تحلیل‌ها در واقع شرایطی به گونه‌ای برای مخاطب روایت می‌شود که سفر به ایران می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد.

طبیعتا این جو ایران‌هراسی موجود، اثری منفی بر ذهنیت گردشگران بین‌المللی گذاشته و می‌تواند باعث کاهش میزان تورهای ورودی به ایران شود.

ضعف‌های زیرساختی توریسم ایران

وقتی تمام این مسائل را در کنار کمبودهای زیرساختی در گردشگری ایران می‌گذاریم، می‌توان بهتر به علل پیشی گرفتن کشورهای همسایه در عرصه رقابت در زمینه جذب گردشگران بین‌المللی پی برد. مقایسه فرودگاه بین‌المللی امام خمینی با فرودگاه‌های شهرهایی نظیر استانبول و دوبی گواه فاصله نجومی ایران با کشورهای منطقه در زمینه زیرساخت‌های گردشگری است.

کمبود و فرسوده بودن ناوگان حمل‌و‌نقل هوایی، ظرفیت پایین ناوگان حمل‌و‌نقل ریلی و تعداد کم اتوبوس‌های بین‌شهری نسبت به وسعت کشور، همه و همه نشان‌دهنده ضعف‌های زیر‌ساختی در گردشگری ایران هستند.

در نهایت باید اذعان کرد تا زمانی که دو مساله ضعف‌های زیرساختی کشور در حوزه گردشگری و «ایران‌هراسی» برطرف نشوند، نمی‌توان چندان به متحول شدن صنعت توریسم ایران و تعالی این صنعت در کوتاه‌مدت یا حتی میان‌مدت خوش‌بین بود.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش