پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۸۶۴
محیط زیست و گردشگری

تنش شدید آبی در تهران/ گلایه مردم اصفهان از قطعی و اُفت فشار آب

بی آبی در ایران,بحران آب در تهران و اصفهان
این روزها مردم تهران و اصفهان با قطعی آب مواجه هستند.

روزنامه اعتماد نوشت: احد وظیفه، رییس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی کشور می گوید:  از ابتدای سال آبی تا اوایل تیرماه امسال مجموع متوسط بارش در استان تهران حدود ۲۵ درصد کمتر از نرمال است و جریان رودخانه‌ها و منابع آبی استان ضعیف‌تر از شرایط معمول و حجم آب پشت سدها کمتر از میزان نرمال است.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌‌خوانید؛ 

 از ابتدای سال آبی تا اوایل تیرماه امسال مجموع متوسط بارش در استان تهران حدود ۲۵ درصد کمتر از نرمال است و جریان رودخانه‌ها و منابع آبی استان ضعیف‌تر از شرایط معمول و حجم آب پشت سدها کمتر از میزان نرمال است .

منابع آبی پیرامون استان تهران مثل دریاچه نمک قم، دریاچه‌های جنوب قزوین و البرز یا دریاچه‌های محلی کوچک به دلیل کم آبی و خشکی محیط و کاهش میزان رویش گیاهی، غالبا به کانون‌های خیزش گرد و خاک تبدیل شده‌اند و به همین دلیل امروزه بیش از گذشته با توفان‌ها مواجه هستیم.

امسال میانگین بارش‌ در کل کشور نرمال است یعنی بارش متوسط دریافتی کشور برابر با میانگین بارش دریافتی طی سی سال اخیر است، اما در استان‌های تهران، قزوین و سمنان، بارش‌ها برای چهارمین سال پیاپی حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر از نرمال است و این کمبودهای سنواتی و با سابقه از حافظه طبیعت پاک نمی‌شود. 

با برداشت بی‌رویه از منابع آبی زیر سطحی، امروزه یکی از بحران‌های مربوط به تغییر اقلیم و آب، علاوه بر توفان‌های گرد و خاک، فرونشست زمین است که بسیاری از مناطق کشور و از جمله جنوب شهر و استان تهران را شامل می‌شود. 

خاک، نعمت بسیار با ارزش و حتی مهم‌تر از آب است که متاسفانه بی‌توجهی‌های سال‌های گذشته به خاک، برای آینده‌مان بسیار خطرناک شده است. برای مثال، خشک شدن کرمان و سیستان و بلوچستان و توسعه فرونشست در اصفهان را نمی‌توان نادیده گرفت. 

لازم است نوع مدیریت و رفتارمان را در قبال طبیعت تغییر بدهیم و باید اقدامات عاجل هم در جامعه و هم به خصوص در نهادهای حاکمیتی در دستور کار جدی قرار بگیرد.

***

گلایه مردم اصفهان از قطعی و اُفت فشار آب

ایسنا نوشت: آبی که آن را به زندگی‌بخشی و حیات می‌شناسیم، این روزها در برخی از نقاط اصفهان مردم از آن محروم‌اند؛ به‌گونه‌ای در برخی از مناطق شهر اصفهان از جمله دشستان، عسکریه، مولوی، شیخ صدوق و ... مردم با افت فشار آب و یا قطعی آب مواجه و نسبت به آن گلایه‌ و معترض هستند. براساس گفته‌های شهروندان، در نقاط مختلف علاوه بر افت فشار، حتی قطعی آب در ساعت‌های طولانی مدت هم وجود دارد. 

الهام یکی از شهروندان اصفهانی دربارۀ وضعیت آبرسانی در عسکریه و دشتستان توضیح می‌دهد: در عسکریه و دشتستان اصفهان حدود ۴ سال است که مردم در ماه‌های تیر و مرداد فقط شب تا صبح می‌توانند از آب شهری استفاده کنند. ما برای ۳ خانوار سه تانکر داریم که درمجموع ۳۵۰۰ لیتر گنجایش دارند. گاهی تا ۴۸ ساعت هم آب در این نواحی قطع است.

او ادامه می‌دهد: برخی شهروندان به ادارۀ آب باقوشخانه هم مراجعه کرده‌اند، ولی پاسخ درخوری دریافت نکرده‌اند. ما با شرکت آب و فاضلاب هم تماس می‌گیریم، به ما می‌گویند که آب می‌فرستیم. اما هیچ خبری نمی‌شود و مشکل همچنان پابرجاست. شرکت آبفا می‌گوید آب ذخیره کنید، اما وضعیت فعلی برای ساکنان عسکریه و دشتستان به‌گونه‌ای نیست که حتی بتوانند، آب ذخیره کرد. آب اصلاً وصل نمی‌شود. روشن‌کردن کولر آبی ممکن نیست و شهروندان در این منطقه به استفاده از اسپیلت و پنکه روی آورده‌اند.

همچنین مریم یکی دیگر از شهروندان اصفهانی است که دراین‌باره می‌گوید: ما ساکن شیخ صدوق هستیم. در این تابستان و مشخصاً هفته‌ای که گذشت بارها قطعی آب داشتیم. قطعی‌ها به‌گونه‌ای است که حدود ۲ شب تا ۸ صبح آب وصل و مابقی روز قطع است.

ضعف سامانۀ آبرسانی در مقایسه با توسعۀ روزافزون اصفهان

درحالی‌که مردم اصفهان در برخی از نقاط شهر از افت فشار و قطعلی‌های طولانی‌مدت در یک شبانه‌روز گلایه دارند، مسئولان می‌گویند گرمای امسال بی‌سابقه است و ما تلاشمان را کرده‌ایم. حسین اکبریان، مدیرعامل آبفای استان اصفهان اظهار کرد: سامانۀ آبرسانی اصفهان بزرگ باید متناسب با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی آن توسعه یابد. لازمۀ تحقق این مهم نیز تخصیص اعتبارات است.

او با بیان اینکه توزیع آب در اصفهان به‌صورت هوشمند و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها در حال انجام است، گفت: در روزهای اخیر، دما به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. مصرف نیز هم‌پای افزایش گرما، به‌علت روشن‌بودن مداوم وسایل سرمایشی روند افزایشی دارد. درواقع، تعادل بین منابع و مصارف آب از میان رفته و همین امر به افت فشار در برخی از محلات شهر اصفهان منجر شده است.

این مسئول شرکت آب و فاضلاب اصفهان بیان کرد: لازم است که مردم استان به‌منظور بهره‌مندی همگان از نعمت آب شرب سالم و پایدار، مصارف غیرضروری خود را به صفر برسانند. توجه به این نکته سبب می‌شود تا دست‌کم ۱۵درصد از مصارف خود را کاهش دهند.

اکبریان با اشاره به جنبه‌های مثبت آب و فاضلاب اصفهان توضیح داد: با مدیریت هوشمند شبکه و استفاده از سامانه تله‌متری درحال‌حاضر در هیچ‌یک از شهرستان‌هایی که تحت ‌پوشش سامانۀ آبرسانی اصفهان بزرگ‌اند، معضلی در زمینه تأمین آب نداریم.

مدیرعامل آبفای استان اصفهان افزود: علی‌رغم آنچه گفته شد، در تعدادی از محله‌های شهر اصفهان به‌ویژه در منطقۀ ۴ به‌علت قدمت شبکه و تناسب‌نداشتن جمعیت آن با زیرساخت‌های آب و فاضلاب، گاهی در طبقات مشکل افت فشار آب پیش آمده است.

وی در تکمیل بحث ادامه داد: البته برای ساکنان طبقات نیز تمهیداتی وجود دارد. به‌وسیلۀ تانکرهای آبرسانی سیار، آب توزیع می‌شود و ساختمان‌هایی که مخزن آب و پمپ استاندارد دارند، دچار مشکل نمی‌شوند؛ چون در ساعاتی که فشار شبکه مناسب است، مخازن آن‌ها آبگیری می‌شود. در لحظاتی از روز که افت فشار وجود دارد، از آب ذخیره‌شده استفاده می‌کنند.

اکبریان با نظر به دیگر محلات اصفهان تصریح کرد: مشکل محله‌هایی مانند صاحب روضات، خیابان پنج رمضان و باهنر با اجرای پروژه‌هایی که طی یک سال اخیر صورت گرفت، رفع شده است. اکنون، توان تأمین آب در اصفهان نسبت به پارسال تغییر نکرده؛ درحالی‌که دمای هوای امسال در مقایسه با تابستان سال گذشته ۳ درجه سلسیوس افزایش داشته است. براساس تجربه باید گفت که به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف آب نیز ۵ درصد افزایش می‌یابد.

ایسنا مسئلۀ این روزهای آب شهری را با علی صالحی، سخنگو و عضو هیئت‌رئیسۀ شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در میان گذاشت. از وی خواسته شد تا از نظر و پیگیری شورای شهر در این خصوص صحبت کند و اگر تاکنون شورای شهر تمهیدات و تصمیماتی داشته است را مطرح کند. صالحی گفت: اصل موضوع افت فشار یا قطعی آب با وظایف مدیریت شهری ارتباطی ندارد.

او سپس اظهار کرد: اما مسئله آب جزو مطالبات به‌حق مردم است و به شورای اسلامی شهر اصفهان نیز انتقال داده‌اند. این موضوع به نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفته شده است و ظاهراً آنان در حال پیگیری مسئله آب هستند.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش