جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۲۸ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۴۶۰
محیط زیست و گردشگری

روستایی با قدمت ۱۳۰ سال با تنها ۲ نفر باسواد در آن!

روستای نگور گرگان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
معتمدان روستای نگور گرگان از توابع دهستان مهبان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفتند: در این روستا با قدمت ۱۳۰ سال تنها ۲ نفر آن هم با عزیمت به یکی دیگر از روستاهای منطقه و ثبت نام در مدرسه شبانه روزی با سواد شده اند.

به گزارش ایرنا، روستای نگور گرگان همانند دهها و یا شاید صدها روستای عشایری جنوب سیستان وبلوچستان فاقد مدرسه است و کودکان و نوجوانان و جوانان آن از نعمت سواد بی بهره اند.

 

وقتی رئیس اداره امورعشایری نیکشهر از مشکلات این روستا گفت بسیار علاقه مند به گفت وگو با مردم روستای نگور به ویژه کودکان و نوجوانان شدم که به لطف وی این سفر امکان پذیر شد.

 

به همراه رئیس اداره امور عشایری نیکشهر عازم روستای نگور شده و با شماری از مردم و نوجوانان و جوانان به گفت و گو نشستیم. 

 

روستای نگور با ۱۸ خانوار و جمعیت ۷۸ نفر از توابع دهستان مهبان بخش مرکزی نیکشهر در فاصله ۱۸کیلومتری مرکز دهستان مهبان و ۶۶ کیلومتری مرکز شهر نیکشهر واقع شده است.

 

این روستا در منطقه خوش آب و هوای موسوم به گرگان و در نزدیکی روستای سرخکلوت قرار دارد که ساکنان آن عشایر هستند.

 

حسین سرفرازی معروف به کدخدا حسین معتمد روستای نگور گرگان اظهار داشت: بارها برای تاسیس مدرسه به اداره آموزش و پرورش و فرمانداری نیکشهر مراجعه کرده ایم ولی با جواب منفی مسئولان رو به رو شده و گفته اند که جمعیت دانش آموزی این روستا کمتر از ۱۰ نفر است.

 

وی افزود: این در حالیست که در بسیاری از نقاط کشور حتی مدارسی با یک دانش آموز دایر شده ولی این روستا با دانش کودکانی در سن تحصیل از مدرسه و کلاس درس محروم است.

 

کدخدا حسین خاطر نشان کرد: جای بسی تاسف است که در این روستا با قدمت ۱۳۰ سال تنها ۲ نفر تاکنون موفق به تحصیل شده اند که این ۲ نفر نیز با عزیمت به یکی از مدارس شبانه روزی در روستایی دیگر تا کلاس ۹ درس خوانده اند و پس از آن به علت نبود مدرسه و فقر مالی ترک تحصیل کرده اند.

 

وی از برخی ادارات به ویژه اداره امور عشایری که در ۲ سال اخیر برای حل مشکل برق با استفاده از انرژی های نو و همچنین انجام لوله کشی برای انتقال آب و ساخت یک منبع آب سیمانی، اقدام کرده تقدیر کرد.

 

یارمحمد سرفرازی یکی دیگر از اهالی این روستا نیز گفت: روستای نگور گرگان بیش از ۱۳۰ سال قدمت دارد و محل زندگی چندین نسل از پدربزرگان ما بوده است و نمی توانیم آن را به راحتی رها کرده و به شهر و یا دیگر نقاط روستایی نزدیک شهر کوچ کنیم.

 

وی بیان کرد: یکی از آرزوهای عشایر این منطقه داشتن مدرسه و تحصیل فرزندان شان است تا بتوانند آینده ای درخشان داشته باشند.

 

شماری از کودکان و نوجوانان لازم التعلیم نیز درخواست کردند تا صدای آنان را به مسئولان کشوری و استانی برسانند تا شاید با ساخت مدرسه و یا تاسیس آن در کپر همچون سایر کودکان ایرانی از نعمت سواد بهره مند شوند.

 

شوق تحصیل در چهره معصومانه وحید، امیرمحمد، یوسف، حمیده، عاطفه، امینه، سینا، صمد و نوید که بجای نشستن در کلاس درس در کوچه ها با سنگ و خاک بازی می کردند، موج می زد، یکی از آنان با زبان شیرین بلوچی گفت: «نَکُو جان» (عمو جان) چرا برای ما مدرسه نمی سازند خیلی دلم می خواد به همراه دوستانم در کلاس درس بنشینم و درس بخوانم.

 

یوسف می گفت: پسر دایی ام که در شهر زندگی می کند هر بار با پدر و مادرش به روستا می آید کتاب و دفتر به همراه دارد و مشق می نویسد به بابام گفتم من را هم بفرستد شهر تا درس بخوانم ولی نمی دانم چرا نمی فرستد، فکر کنم پول نداریم.

 

رئیس اداره امور عشایر شهرستان نیکشهر شمار جمعیت عشایری این شهرستان را ۱۸ هزار نفر در قالب چهار و ۵۰۰ خانوار ذکر کرد.

 

محمود بلوچ افزود: روستای نگور گرگان با ۱۸ خانوار و ۷۸ نفر جمعیت یکی از روستاهای عشایری نیکشهر است که در دهستان مهبان از آب و هوای نسبتا خوبی برخوردار است و ساکنان آن به کار دامداری و کشاورزی مشغول هستند.

وی بیان کرد: این روستا از نقاط بکر گردشگری است و بیش از سه هکتار زمین حاصلخیز کشاورزی دارد که انواع انار، نخیلات، مرکبات و علوفه دام در این اراضی کشت و تولید می شود.

 

وی ادامه داد: روستاییان نگور گرگان از وجود راه نامناسب خاکی و سخت گذر، اجرا نشدن طرح هادی و نبود مدرسه ۲ کلاسه رنج می برند و پیگیری و تلاش چندین ساله آنان و این اداره برای ساخت و راه اندازی مدرسه بی نتیجه بوده است.

 

رئیس اداره امور عشایری نیکشهر گفت: این اداره بارها ساخت مدرسه در این روستا را از طریق مسئولان ذیربط پیگیری کرده است ولی متاسفانه نه تنها خیران بلکه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس نیز قدم مثبتی برای تاسیس مدرسه و شاد کردن دل مردم و کودکان لازم التعلیم برنداشته اند.

 

وی خواستار حل مشکلات تحصیلی کودکان و نوجوانان این روستا شد و خاطرنشان کرد: از خیران کشوری انتظار داریم با صرف هزینه ای اندک برای ساخت مدرسه ۲ کلاسه دل نونهالان عشایر این روستا را شاد و ذخیره اخروی برای خود به ارمغان بفرستند.

 

وی بر آنتن دهی تلفن همراه، آسفالت مسیر پنج کیلومتری و برقرسانی به این روستا تاکید کرد و افزود: شبکه سراسری برق تا روستای سرخکلوت در پنج کیلومتری روستای نگور رسیده و نیاز است برای حل مشکلات این روستا نیز همکاری و اقدام شود.

 

بلوچ گفت: نسل های زیادی از مردم این روستا در انتظار تاسیس مدرسه بوده اند و جای بس تاسف است که روستای نگور گرگان در طول سالیان متمادی حتی یک نفر تحصیل کرده نداشته باشد.

 

مدیر آموزش و پرورش نیکشهر نیز اظهار داشت: راه اندازی مدرسه جدید در روستاهایی نظیر نگور گرگان مستلزم داشتن آمار بالای دانش آموزی است تا بتوان اقدام کرد.

 

ساره باور ادامه داد: روستای نگور گرگان با هشت نفر لازم التعلیم ظرفیت ساخت مدرسه را ندارد و به همین سبب ابتدا باید بررسی کنیم که آیا برای تاسیس مدرسه در چنین روستاهایی قانون، ماده و تبصره و راهی وجود دارد یا نه.

وی گفت: چنانچه در بررسی کارشناسان این اداره تشخیص داده شد که می توان مدرسه راه اندازی کرد یک نفر نیروی خرید خدمات به آنجا اعزام خواهیم کرد.

 

مدیر آموزش و پرورش نیکشهر تصریح کرد: ملاک فقط پیگیری مردم، شوراها و دهیاران یک روستا نیست که با درخواست آنان بلافاصله مدرسه ساخته و راه اندازی شود بلکه برخی مواقع دانش آموزان یک روستا را به روستای همجوار انتقال می دهیم.

 

وی بیان کرد: هم اینک ۱۵ هزار و ۴۲۱ دانش آموز در بخش مرکزی نیکشهر مشغول به تحصیل هستند وبیش از هزار نفر پرسنل اداری و آموزشی نیز کار تعلیم و تربیت آنان را برعهده دارند. 

 

وی با بیان اینکه از نظر ساخت و یا راه اندازی مدرسه در حوزه بخش مرکزی نیکشهر مشکلی نداریم، خاطرنشان کرد: دایر شدن مدرسه برای دانش آموزان روستای نگور گرگان را بررسی خواهیم کرد تا حقی از کسی برای تحصیل رایگان ضایع نشود.

 

وی از خیران خواست برای رفع مشکلات آموزشی با دولت همکاری کنند تا بخشی از مشکلات مرتفع شود.

شهرستان نیکشهر دارای ۱۳ هزار و ۴۱۰ کیلومتر مربع وسعت، ۱۴۱ هزار نفر جمعیت، ۳۹۵ روستا، چهار بخش مرکزی، بنت، لاشار و آهوران، سه شهر نیکشهر، اسپکه و بنت و ۱۱ دهستان است.

 

نیکشهر از شمال به شهرستان های ایرانشهر و دلگان، شرق به شهرستان های قصرقند و سرباز، از جنوب به کنارک و چابهار، غرب به شهرستان فنوج و استان هرمزگان محدود است و در ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش