شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۰۹:۲۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۷۳۹
محیط زیست و گردشگری

پناهنده‌های ایرانی که هزینه هتل‌های لوکس و قایق ۱۵ هزار یورویی پرداخت می‌کنند!

مهاجرت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
افزایش تعداد پناهجویان ایرانی که سعی می‌کنند اروپا سفر کنند در ماه‌های اخیر توجه و نگرانی دولت و مجلس انگلیس را به دنبال داشته است. گفته می‌شود هزینه قایق‌های بادی که ایرانیان از آن برای سفر غیرقانونی به بریتانیا استفاده می‌کنند ۱۵ هزار یورو است.

 به گزارش رویداد۲۴، ماجرای برخورد پلیس صربستان با مهاجران ایرانی چندی پیش خبرساز شده بود. بسیاری از ایرانی‌ها که در پی برداشته شدن ویزا بین  ایران و صربستان به این کشور سفر کرده‌ بودند، بلافاصله درخواست پناهندگی داده بودند و در اردوگاه‌های پناهجویی صربستان ساکن شده بودند تا خود را از طریق راهی که که با کانال انگلیسی شهرت دارد (صربستان، کرواسی، ایتالیا، سوئیس، آلمان، بلژیک، انگلیس) به دیگر کشورهای اروپایی برسانند.

 

مهاجرت ایرانی‌ها از کانال انگلیسی مقام‌های اروپا را به همراه داشته است. گفته می‌شود دلیل حضور مهاجران ایرانی از این کانال که از صربستان تا بریتانیا بریتانیا ادامه دارد، قواعد ساده ویزا بین تهران و بلگراد بوده که اخیرا برداشته شده است.

 

مهاجرت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

روزنامه اکسپرس انگلیس به آمار قابل توجهی از ایرانی‌هایی که از این طریق قصد اخذ پناهندگی از بریتانیا را داشته‌اند اشاره کرده و نوشته: در هفته‌های گذشته دست‌کم ۱۲۰ مهاجر ایرانی که برخی از آن‌ها کودک بوده‌اند سعی کردند از طریق کانال انگلیسی عبور کنند و خودشان را به بریتانیا برسانند.

 

 

ساجد جاوید وزیر امور داخلی بریتانیا هفته گذشته درباره رشد این بحران به نمایندگان مجلس انگلیس گفته بود قصد دارند نیرو‌های مرزی مدیترانه‌ای را برای مراقبت از عبور غیر قانونی مهاجران از کانال انگلیسی چند برابر کنند.

 

در ماه اکتبر قانون عدم نیاز به اخذ ویزا برای سفر به صربستان برداشته شد، اما برآورد‌ها نشان می‌دهد در فاصله‌ای که دریافت ویزا برای سفر ایرانی‌ها به بلگراد آزاد بود، ۴۰ هزار ایرانی به صربستان سفر کرده و ۱۲ هزار نفر آن‌ها هرگز به ایران برنگشته‌اند.

 

یکی از مهاجران پیش از این گفته بود: «می‌خواهیم به کشورهای اروپای غربی برویم اما مدتی است که کشور کرواسی مرزهای خودش را بسته است. به ندرت افراد می‌توانند از مرز کرواسی رد شوند. افرادی که هم که رد شده‌اند، کار خطرناکی کرده‌اند مثلا زیر کامیون یا روی لاستیک زاپاس آن، خود را پنهان کرده‌اند و اگر شرایط را توانسته باشند تحمل کنند و گیر پلیس نیافتاده باشند بعد از ده ساعت حرکت کامیون و ماندن در آن شرایط به مقصد رسیده‌اند.»

 

طبقه متوسط در راه اروپا

گوردون پانوویک رییس یک مرکز مهاجرتی در بلگراد گفته ۱۲ هزار نفر از ایرانی‌ها سعی کردند به بریتانیا سفر کنند. او گفته ما مقاله‌ای در ماه ژانویه منتشر کردیم و در آن به بحرانی که در حال حاضر رخ داده اشاره کرده بودیم. بر اساس گزارش اکسپرس سه ایرلاین سفر مستقیم از ایران به بلگراد داشته‌اند.

 

به گفته گوردون پانوویک ایرانی‌ها هنوز به این مرکز مهاجرتی در صربستان رجوع می‌کنند، اما این‌ها افرادی هستند که با آخرین پروازی که نیاز به دریافت ویزا نداشته به بلگراد سفر کرده‌اند.

 

او گفته: ایرانی‌ها عمدتا از طبقه متوسط هستند که اغلب می‌خواهند به آلمان، فرانسه و انگلیس مهاجرت کنند. تعداد افرادی که متقاضی مهاجرت به بریتانیا هستند بیشتر است چرا که بریتانیا در سال‌های گذتشه به تعداد قابل توجهی از ایرانی‌ها پناهندگی داده است. آمار‌های بریتانیا نشان می‌دهد ایرانی‌ها در صدر پناهجویان بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ این کشورند.

 

پیش از این تحقیقی انجام شده بود که بر پایه آن نشان می‌داد سطح مهاجرت از ایران، از نخبگان به طبقه متوسط رسیده است؛ افرادی که تمام زندگی خود را فروخته‌اند تا از ایران خارج شوند! پانوویک گفته بیشتر افرادی که به این سازمان مراجعه می‌کنند مسیحی‌اند یا دین‌شان را به مسیحیت تغییر داده‌اند. بعضا آن‌ها برای دریافت مهاجرت به دنبال دریافت حقوق همجنسگرایان هستند و تعدادی از آن‌ها نیز به طور واضح همجنسگرا هستند.

 

او گفته ایران یک کشور غیر دموکراتیک نیست، اما بعضی از مردم از وضعیت داخلی ایران رضایت ندارند. بعضی از افرادی که مراجعه می‌کنند نیز مدعی شده‌اند که در سوریه برای اسد جنگیده‌اند. اما بعضی از آن‌ها به دنبال زندگی بهتر برای فرزندان و خانواده‌شان مهاجرت کرده‌اند.

 

سهراب سلیم‌زاده دیگر وکیل مهاجرت به رویداد۲۴ گفته تا چندسال گذشته نخبگان در صدر متقاضیان مهاجرت بودند اما به دنبال اتفاقات اخیر اقتصادی و ناپایداری وضع اقتصادی کشور طبقه جدیدی خواهان مهاجرت شدند که تا قبل از آن کمتر اقدام به مهاجرت دست می‌زدند؛ این طبقه همان طبقه مرفه‌ و بالای متوسط است که به دلیل داشتن املاک و بنگاه‌های اقتصادی و داشتن درآمد خوب نگران از دست دادن دارایی‌های خود در نتیجه کاهش ارزش پول ملی هستند و دغدغه این را دارند که املاک خود را به جای ریال در خارج از مرزهای ایران به دلار تبدیل کنند.

 

به گفته او سه قشر فارغ التحصیلان، کارمندان بخش خصوصی که به تازگی بیکار شده‌اند و تاجران بیشترین طیف تقاضای مهاجرت را تشکیل می‌دهند همچنین بیشترین جاذبه از آن کشورهایی چون آلمان و انگلیس است. همچنین کسانی که وضعیت مالی خیلی خوبی ندارند و نمی‌توانند هزینه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری برای اقامت پرداخت کنند، متقاضی مهاجرت به کشورهای اروپای شرقی نظیر صربستان، رومانی و بلغارستان هستند.

 

رییس یک مرکز مهاجرتی در بلگراد گفته برای ما که در زمینه مهاجران در بلگراد کار می‌کنیم اختلاف زیادی بین کسانی که سفر سختی داشته و بعد از چندین ماه به صربستان رسیده‌اند با کسانی که به راحتی از ایران سوار هواپیما شدند و در بلگراد در هتل اقامت دارند و به دنبال دریافت پناهندگی هستند وجود دارد. افرادی که در دسته دوم قرار دارند  دست کم برای ۳۰ روز زندگی تجملاتی و قانونی در صربستان دارند و قادرند هزینه هتلشان را بپردازند.

 

مهاجران بعد از گذشتن از مرز‌های کرواسی و بوسنی، به سمت فرانسه حرکت می‌کنند. فرانسیس گوننز رییس گروه فرانسوی مهاجران گفته اخیرا ۵۰۰-۶۰۰ مهاجر وارد منطقه کالایس فرانسه شدند که ۴۰ نفر آن‌ها ایرانی هستند.

 

او معتقد است گروه‌های قاچاق انسان در روز‌های اخیر با قایق‌هایی که حاوی چندین مهاجر ایرانی بوده و هزینه زیادی از آن‌ها دریافت کرده فرانسه را به سمت کانال انگلیسی ترک کرده‌اند.

 

گوننز گفته هزینه عبور با قایق ۱۵ هزار یورو برای هر مهاجر است. این کار ساده نیست. اما به نظر ما این قاچاقچیان افراد فرانسوی‌ای را پیدا کرده‌اند که به آن‌ها در این مسیر کمک می‌کنند. به همین دلیل هزینه این کار تا این اندازه بالاست. برخی از ایرانی‌ها به دلیل مشکلات زندگی و وضعیت اقتصادی ایران، این کشور را ترک کرده اند. این در حالی است که بعضی از افراد خانواده‌های ایرانی واقعا جوان هستند.

 

او گفته: چند هفته پیش با تعدادی از ایرانی‌هایی که قصد داشتند قایقی برای عبور پیدا کنند صحبت کردم. به آن‌ها گفتم که این کار ساده‌ای نیست و خطرناک است اما آنها مصمم به رفتن هستند. بنابراین افزایش تعداد افرادی که این خطر را به جان می‌خرند باعث نگرانی نمایندگان و دولت بریتانیا شده است.

 

اکسپرس خبر داده که در شش هفته گذشته ۱۲ قایق که ۱۱۰ نفر در آن حضور داشتند وارد کانال انگلیسی شده‌اند.

 

سارا ریاضی

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش