شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۷۳۹
محیط زیست و گردشگری

پناهنده‌های ایرانی که هزینه هتل‌های لوکس و قایق ۱۵ هزار یورویی پرداخت می‌کنند!

مهاجرت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
افزایش تعداد پناهجویان ایرانی که سعی می‌کنند اروپا سفر کنند در ماه‌های اخیر توجه و نگرانی دولت و مجلس انگلیس را به دنبال داشته است. گفته می‌شود هزینه قایق‌های بادی که ایرانیان از آن برای سفر غیرقانونی به بریتانیا استفاده می‌کنند ۱۵ هزار یورو است.

 به گزارش رویداد۲۴، ماجرای برخورد پلیس صربستان با مهاجران ایرانی چندی پیش خبرساز شده بود. بسیاری از ایرانی‌ها که در پی برداشته شدن ویزا بین  ایران و صربستان به این کشور سفر کرده‌ بودند، بلافاصله درخواست پناهندگی داده بودند و در اردوگاه‌های پناهجویی صربستان ساکن شده بودند تا خود را از طریق راهی که که با کانال انگلیسی شهرت دارد (صربستان، کرواسی، ایتالیا، سوئیس، آلمان، بلژیک، انگلیس) به دیگر کشورهای اروپایی برسانند.

 

مهاجرت ایرانی‌ها از کانال انگلیسی مقام‌های اروپا را به همراه داشته است. گفته می‌شود دلیل حضور مهاجران ایرانی از این کانال که از صربستان تا بریتانیا بریتانیا ادامه دارد، قواعد ساده ویزا بین تهران و بلگراد بوده که اخیرا برداشته شده است.

 

مهاجرت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

روزنامه اکسپرس انگلیس به آمار قابل توجهی از ایرانی‌هایی که از این طریق قصد اخذ پناهندگی از بریتانیا را داشته‌اند اشاره کرده و نوشته: در هفته‌های گذشته دست‌کم ۱۲۰ مهاجر ایرانی که برخی از آن‌ها کودک بوده‌اند سعی کردند از طریق کانال انگلیسی عبور کنند و خودشان را به بریتانیا برسانند.

 

 

ساجد جاوید وزیر امور داخلی بریتانیا هفته گذشته درباره رشد این بحران به نمایندگان مجلس انگلیس گفته بود قصد دارند نیرو‌های مرزی مدیترانه‌ای را برای مراقبت از عبور غیر قانونی مهاجران از کانال انگلیسی چند برابر کنند.

 

در ماه اکتبر قانون عدم نیاز به اخذ ویزا برای سفر به صربستان برداشته شد، اما برآورد‌ها نشان می‌دهد در فاصله‌ای که دریافت ویزا برای سفر ایرانی‌ها به بلگراد آزاد بود، ۴۰ هزار ایرانی به صربستان سفر کرده و ۱۲ هزار نفر آن‌ها هرگز به ایران برنگشته‌اند.

 

یکی از مهاجران پیش از این گفته بود: «می‌خواهیم به کشورهای اروپای غربی برویم اما مدتی است که کشور کرواسی مرزهای خودش را بسته است. به ندرت افراد می‌توانند از مرز کرواسی رد شوند. افرادی که هم که رد شده‌اند، کار خطرناکی کرده‌اند مثلا زیر کامیون یا روی لاستیک زاپاس آن، خود را پنهان کرده‌اند و اگر شرایط را توانسته باشند تحمل کنند و گیر پلیس نیافتاده باشند بعد از ده ساعت حرکت کامیون و ماندن در آن شرایط به مقصد رسیده‌اند.»

 

طبقه متوسط در راه اروپا

گوردون پانوویک رییس یک مرکز مهاجرتی در بلگراد گفته ۱۲ هزار نفر از ایرانی‌ها سعی کردند به بریتانیا سفر کنند. او گفته ما مقاله‌ای در ماه ژانویه منتشر کردیم و در آن به بحرانی که در حال حاضر رخ داده اشاره کرده بودیم. بر اساس گزارش اکسپرس سه ایرلاین سفر مستقیم از ایران به بلگراد داشته‌اند.

 

به گفته گوردون پانوویک ایرانی‌ها هنوز به این مرکز مهاجرتی در صربستان رجوع می‌کنند، اما این‌ها افرادی هستند که با آخرین پروازی که نیاز به دریافت ویزا نداشته به بلگراد سفر کرده‌اند.

 

او گفته: ایرانی‌ها عمدتا از طبقه متوسط هستند که اغلب می‌خواهند به آلمان، فرانسه و انگلیس مهاجرت کنند. تعداد افرادی که متقاضی مهاجرت به بریتانیا هستند بیشتر است چرا که بریتانیا در سال‌های گذتشه به تعداد قابل توجهی از ایرانی‌ها پناهندگی داده است. آمار‌های بریتانیا نشان می‌دهد ایرانی‌ها در صدر پناهجویان بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ این کشورند.

 

پیش از این تحقیقی انجام شده بود که بر پایه آن نشان می‌داد سطح مهاجرت از ایران، از نخبگان به طبقه متوسط رسیده است؛ افرادی که تمام زندگی خود را فروخته‌اند تا از ایران خارج شوند! پانوویک گفته بیشتر افرادی که به این سازمان مراجعه می‌کنند مسیحی‌اند یا دین‌شان را به مسیحیت تغییر داده‌اند. بعضا آن‌ها برای دریافت مهاجرت به دنبال دریافت حقوق همجنسگرایان هستند و تعدادی از آن‌ها نیز به طور واضح همجنسگرا هستند.

 

او گفته ایران یک کشور غیر دموکراتیک نیست، اما بعضی از مردم از وضعیت داخلی ایران رضایت ندارند. بعضی از افرادی که مراجعه می‌کنند نیز مدعی شده‌اند که در سوریه برای اسد جنگیده‌اند. اما بعضی از آن‌ها به دنبال زندگی بهتر برای فرزندان و خانواده‌شان مهاجرت کرده‌اند.

 

سهراب سلیم‌زاده دیگر وکیل مهاجرت به رویداد۲۴ گفته تا چندسال گذشته نخبگان در صدر متقاضیان مهاجرت بودند اما به دنبال اتفاقات اخیر اقتصادی و ناپایداری وضع اقتصادی کشور طبقه جدیدی خواهان مهاجرت شدند که تا قبل از آن کمتر اقدام به مهاجرت دست می‌زدند؛ این طبقه همان طبقه مرفه‌ و بالای متوسط است که به دلیل داشتن املاک و بنگاه‌های اقتصادی و داشتن درآمد خوب نگران از دست دادن دارایی‌های خود در نتیجه کاهش ارزش پول ملی هستند و دغدغه این را دارند که املاک خود را به جای ریال در خارج از مرزهای ایران به دلار تبدیل کنند.

 

به گفته او سه قشر فارغ التحصیلان، کارمندان بخش خصوصی که به تازگی بیکار شده‌اند و تاجران بیشترین طیف تقاضای مهاجرت را تشکیل می‌دهند همچنین بیشترین جاذبه از آن کشورهایی چون آلمان و انگلیس است. همچنین کسانی که وضعیت مالی خیلی خوبی ندارند و نمی‌توانند هزینه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری برای اقامت پرداخت کنند، متقاضی مهاجرت به کشورهای اروپای شرقی نظیر صربستان، رومانی و بلغارستان هستند.

 

رییس یک مرکز مهاجرتی در بلگراد گفته برای ما که در زمینه مهاجران در بلگراد کار می‌کنیم اختلاف زیادی بین کسانی که سفر سختی داشته و بعد از چندین ماه به صربستان رسیده‌اند با کسانی که به راحتی از ایران سوار هواپیما شدند و در بلگراد در هتل اقامت دارند و به دنبال دریافت پناهندگی هستند وجود دارد. افرادی که در دسته دوم قرار دارند  دست کم برای ۳۰ روز زندگی تجملاتی و قانونی در صربستان دارند و قادرند هزینه هتلشان را بپردازند.

 

مهاجران بعد از گذشتن از مرز‌های کرواسی و بوسنی، به سمت فرانسه حرکت می‌کنند. فرانسیس گوننز رییس گروه فرانسوی مهاجران گفته اخیرا ۵۰۰-۶۰۰ مهاجر وارد منطقه کالایس فرانسه شدند که ۴۰ نفر آن‌ها ایرانی هستند.

 

او معتقد است گروه‌های قاچاق انسان در روز‌های اخیر با قایق‌هایی که حاوی چندین مهاجر ایرانی بوده و هزینه زیادی از آن‌ها دریافت کرده فرانسه را به سمت کانال انگلیسی ترک کرده‌اند.

 

گوننز گفته هزینه عبور با قایق ۱۵ هزار یورو برای هر مهاجر است. این کار ساده نیست. اما به نظر ما این قاچاقچیان افراد فرانسوی‌ای را پیدا کرده‌اند که به آن‌ها در این مسیر کمک می‌کنند. به همین دلیل هزینه این کار تا این اندازه بالاست. برخی از ایرانی‌ها به دلیل مشکلات زندگی و وضعیت اقتصادی ایران، این کشور را ترک کرده اند. این در حالی است که بعضی از افراد خانواده‌های ایرانی واقعا جوان هستند.

 

او گفته: چند هفته پیش با تعدادی از ایرانی‌هایی که قصد داشتند قایقی برای عبور پیدا کنند صحبت کردم. به آن‌ها گفتم که این کار ساده‌ای نیست و خطرناک است اما آنها مصمم به رفتن هستند. بنابراین افزایش تعداد افرادی که این خطر را به جان می‌خرند باعث نگرانی نمایندگان و دولت بریتانیا شده است.

 

اکسپرس خبر داده که در شش هفته گذشته ۱۲ قایق که ۱۱۰ نفر در آن حضور داشتند وارد کانال انگلیسی شده‌اند.

 

سارا ریاضی

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش