جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۰۷ - ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۷۶۰
محیط زیست و گردشگری

خطر وقوع یک فاجعه زیست محیطی در کمین تالاب هورالعظیم

تالاب هورالعظیم,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مشاور استاندار خوزستان در امور تالاب‌ها و سواحل، گفت: احتمال وقوع یک فاجعه زیست محیطی در تالاب هورالعظیم بر اثر آلودگی نفت و گاز ناشی از آبگرفتگی تاسیسات نفتی وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، احمد سواری، مشاور استاندار خوزستان در امور تالاب‌ها و سواحل، با اشاره به ورود حجم زیادی از سیلاب‌های کرخه به تالاب بین المللی هورالعظیم گفت: با توجه به اینکه درحال حاضر، تاسیسات نفتی مستقر در هورالعظیم در محاصره سیلاب هستند، احتمال آلودگی نفتی و فاجعه زیست محیطی در هورالعظیم وجود دارد.

 

وی به خارج شدن تعدادی از تاسیسات نفتی در هورالعظیم و یا حال خارج کردن آن‌ها از مدار بیان داشت: در صورتیکه آب به یکی از این تاسیسات وارد شود، به طور قطع مقادیر زیادی نفت وارد تالاب می‌شود.

 

سواری به احداث دایک حفاظتی در اطراف بعضی از تاسیسات نفتی اشاره و تصریح کرد: این سیل بند‌ها آنقدر قوی و بلند نیستند که جلوی سیلاب فزاینده را بگیرند؛ از سوی دیگر به دلیل شکافتن برخی از جاده‌ها امکان دسترسی به تاسیسات و تحکیم سیل بند‌ها وجود ندارد.

 

مشاور استاندار خوزستان در امور تالاب‌ها و سواحل با بیان اینکه مستندات تهیه شده و گزارش آن در آینده ارائه می‌شود، اذعان داشت: ما به دنبال ورود آب به هورالعظیم بودیم، اما اکنون تالاب دیگر جایی برای آب ندارد؛ تاسیسات نفتی نیز اگر چه ثروت ملی است، اما اکنون حفاظت از تالاب اهمیت دارد، چون اگر نفت وارد تالاب بشود یک فاجعه زیست محیطی رقم می‌خورد.

 

احمد سواری در ادامه افزود: خطر تاسیسات نفتی فقط ورود آلودگی نیست، بلکه احتمال انفجار و تصاعد گاز‌های سمی و خطرناک وجود دارد که این را با مسئولان استان و شرکت‌های نفتی مطرح کردم.

 

۷۰ درصد تالاب هورالعظیم آب دارد

وی همچنین با اشاره به بازدید خود در روز‌های اخیر از تالاب هورالعظیم اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۷۰ درصد هورالعظیم پرآب شده و با شکاف‌هایی که در جاده‌های موجود در هور ایجاد شده، تبادل آبی میان حوضچه‌های یک و ۲ و بین حوضچه‌های ۲ و ۳ وجود دارد، اما حوضچه شماره ۵ آب کمتری دارد، عمق آب در آن به کمتر از یک متر می‌رسد و در نزدیکی طلاییه و یادمان شهدا تقریبا آبی وجود ندارد.

 

سواری بیان داشت: در حوضچه شماره ۳ و ۴ هورالعظیم، تاسیسات نفتی در محاصره آب هستند، به ویژه تاسیسات میدان نفتی یاران که در قسمت عمیق آب قرار دارند و ممکن است وارد شدن آب به تاسیسات مشکل ساز شود، اما در حوضچه شماره ۵ تاسیساتی وجود دارد که کمتر محاصره شده اند.

 

وی در ادامه افزود: نگرانی کنونی ما، ورود آب به حوضچه شماره ۵ و نفوذ آب به تاسیسات نفتی است و به مسئولان اعلام کردیم که از ورود آب بیش‌تر به این حوضچه جلوگیری کنند، این در حالیست که هم اکنون از کانال شهید چمران، کانال اقبال، زهکش‌های EMD و CMD و کانال آب به این حوضچه تخلیه می‌شود و گفته شده که از بخش عراقی هورالعظیم نیز آب به این بخش در حال تخلیه است.

 

مشاور استاندار خوزستان در امور تالاب‌ها و سواحل تصریح کرد: جلسه‌ای با شرکت‌های نفتی داشتیم، اما سطح آب در حال افزایش است و تنها کاری که اکنون انجام می‌دهند این است که تاسیسات را از مدار خارج کنند تا آلودگی و خطر تلفات مالی و جانی احتمالی کمتر شود.

 

احمد سواری با ارایه ۳ پیشنهاد برای کاهش خطر فاجعه احتمالی نشت نفت در هورالعظیم، اذعان داشت: از ورود آب به کانال شهید چمران جلوگیری شود؛ هم اکنون زمین‌های زیادی در اطراف تالاب کاملا خشک است و می‌توان این سیلاب‌ها را در بیابان‌های اطراف تالاب مثل دیمه و یا جفیر پخش کرد یا به کانون‌های گرد و غبار هدایت کرد.

 

این مقام مسئول بیان کرد: مساحت باقیمانده تالاب نباید آبگیری شود، زیرا علاوه بر تهدید تاسیسات نفتی، روستا‌ها و شهر‌هایی مثل رُفیّع در خطر هستند که برگشت آب دارند و برای حفاظت از آن‌ها آبگیری در همین حد کافی است.

 

سواری با تاکید بر حفاظت بیش‌تر از تاسیسات نفتی، گفت: مشاهدات نشان می‌دهد که عملیات برای محافظت از تاسیسات کم است.

 

وی با اشاره به تخریب جاده‌های موجود در تالاب در چندین نقطه، اظهار داشت: مصالح را باید به هر طریقی به سیل بند‌های تاسیسات منتقل و آن‌ها را تقویت کنند تا از فاجعه احتمالی زیست محیطی جلوگیری شود.

 

احمد سواری پیشنهاد دیگر را هدایت آب به سمت تالاب مصنوعی ناصری بیان کرد و افزود: این سیلاب نعمتی است که می‌توانیم از آن برای شست و شوی بلور‌های نمکی و شوری تالاب ناصری استفاده کنیم؛ به این ترتیب این شوری از طریق اروندرود به خلیج فارس منتقل خواهد شد.

 

تالاب مرزی هورالعظیم در جنوب غربی کشور در خوزستان قرار دارد که یک سوم آن در ایران (با وسعت حدود ۱۳۰ هزار هکتار) و دو سوم آن در عراق است.

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش