جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۲۴ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۸۰۸
محیط زیست و گردشگری

آغاز به کار ۵۰ آژانس برای جذب گردشگر از ۱۰ کشورهدف تا دو ماه آینده

تقلای آژانس‌های گردشگری برای بقا

آژانس‌های گردشگری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
چندی پیش بود که رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران از ایجاد کمیته‌ای در انجمن صنفی به‌منظور ورود آژانس‌ها در بخش تورهای ورودی خبر داد. کمیته‌ای که قرار بود بازار هدف را نه کشورهای اروپایی و آمریکایی بلکه کشورهایی همچون عراق، چین، پاکستان، افغانستان، عمان، روسیه و... در نظر بگیرد.

اما باوجود گذشت بیش از دو ماه از این خبر حرمت‌الله رفیعی به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید هنوز این کمیته به‌طور جدی فعالیت خود را شروع نکرده و تا دو ماه آینده قرار است کنسرسیوم‌های مختلف در این زمینه ایجاد شود و در نهایت بین ۳۰ تا ۵۰ آژانس در زمینه جذب گردشگر از ۱۰ کشور هدف فعالیت خود را آغاز کنند.  آن‌طور که آمارهای سه ماهه امسال منتشر شده است نشان می‌دهد یک میلیون و ۷۵۹ هزار و ۷۴۹ نفر گردشگر خروجی به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که یک میلیون و ۸۸۲ هزار و ۴۱۴ نفربوده با ۵/ ۶درصدکاهش مواجه شده است.

آماری که یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش آن افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم است که باعث شده این دسته از گردشگرانی که معمولا مقصدشان کشورهای خارجی بوده یا سفر را به‌طور کل از برنامهاوقات فراغت خود حذف کنند یا انتخاب‌شان مقاصد داخلی باشند. همین موضوع علاوه‌بر آنکه موجب تغییر مقصد گردشگران شده موجب شده تا بسیاری از آژانس‌های مسافرتی که در زمینه سفرهای خروجی کار می‌کردند نیز رو به تعطیلی، تعلیقی، مرخصی، تعدیل نیرو و... بروند.

به‌طوری‌که چندی پیش بود که رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران نیز از افزایش درخواست مرخصی آژانس‌ها از نیمه دوم سال ۹۷ تاکنون خبر داد. امیرپویان رفیعی‌شاد؛ دبیر رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «تعطیلی آژانس‌ها با یک شیب ملایم در حال رخ دادن است و هر هفته روزهای چهارشنبه کمیسیون فنی داریم که به‌طور میانگین ۳ بار در ماه تشکیل می‌شود و به‌صورت میانگین در هر جلسه بین ۷ تا ۱۰ تقاضای خود تعطیلی از سوی آژانس‌ها ثبت می‌شود.» اتفاقی که منجر شد تا هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران به فکر تشکیل کمیته‌ای بیفتند تا از این طریق روند رو به تعطیلی رفتن آژانس‌های مسافرتی را کندتر کند.

چون به گفته حرمت‌الله رفیعی از آنجا که تنها حدود ۵ درصد آژانس‌ها در بخش گردشگری ورودی کار می‌کنند باید روند را به سمتی ببرند تا ۹۵ درصد دیگر آژانس‌ها نیز در این بخش متخصص شده و درصدی از آنها نیز در بخش جذب گردشگر ورودی، ورود پیدا کنند.  او با اشاره به کاهش مسافران خروجی و مشکلاتی که برای آژانس‌ها به وجود آمده است در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان می‌کند: «یکی از مهم‌ترین ایراداتی که در این حوزه وجود دارد اعطای مجوز به آژانس‌های مسافرتی بدون در نظر گرفتن وضعیت ورود و خروج گردشگران است که می‌توان مقصر اصلی آن را دولت دانست. نتیجه این کار فعالیت کمتر از ۵ درصد از آژانس‌ها در بخش ورودی و حدود ۹۵ درصد در حوزه گردشگران خروجی است؛ در صورتی که باید دنبال افزایش گردشگر ورودی باشیم تا میزان ارزآوری قابل‌توجهی را نیز به خود اختصاص دهد.»

به گفته رفیعی برای برداشتن نخستین گام‌ها به‌منظور ورود آژانس‌های گردشگری که تا به امروز در بخش خروجی کار می‌کردند به بخش ورودی ۱۰ بازار اصلی هدف مشخص شده است که قرار بر آن شده تا کنسرسیوم‌های مختلف را نیز در آن فعال کنند: «تا دو ماه آینده انجام این فعالیت‌ها نیز به پایان می‌رسد و حدود ۳۰ تا ۵۰ آژانس قرار است روی این ۱۰ بازار اصلی که شامل کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، گرجستان، ارمنستان، چین و... می‌شود فعالیت خود را آغاز کنند.»  تعدیل نیرو و تعطیلی آژانس‌هایی که البته بسیاری از آنها بدون حساب و کتاب فعالیت خود را شروع کرده بودند باعث افزایش میزان بیکارانی شده که چون تخصصی جز فعالیت در آژانس‌ها ندارند، برای همین معضلی بر معضل‌های فعلی جامعه اضافه شده است.

این در حالی‌ است که به نظر می‌رسد با کمی برنامه‌ریزی، مدیریت، ارائه تسهیلات مناسب از سوی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و ارگان‌های دولتی مرتبط و اقدامات سریع‌تر و عملیاتی‌تر از سوی بخش خصوصی می‌توان امیدوار بود بخش اعظمی از آژانس‌هایی که در بخش خروجی فعالیت می‌کردند به‌دلیل نبود قانون در زمینه منع فعالیت آنها در بخش خروجی به سرعت به این بخش ورود کرده و علاوه‌بر آنکه موجب می‌شود با افزایش آمار بیکاری مواجه نباشیم بتوان با جذب گردشگر ورودی بر میزان ارزآوری نیز اضافه کرد.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش