دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۲۹ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۶۵۴
محیط زیست و گردشگری

کنترل آتش ۳ روزه منطقه «خائیز» با پرواز بالگردها/ مهار اتش سوزی در منطقه حفاظت شده مُند استان بوشهر

آتش سوزی در جنگل ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
آتش در منطقه حفاظت شده «خائیز» در استان کهگیلویه و بویر احمد پس از حدود سه روز تا حدی زیادی کنترل شده است. معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید: اکنون در حال استفاده از شش فروند بالگرد برای اطفای حریق در این منطقه هستیم.

آتش در منطقه حفاظت شده «خائیز» در استان کهگیلویه و بویر احمد پس از حدود سه روز تا حدی زیادی کنترل شده است. معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید: اکنون در حال استفاده از شش فروند بالگرد برای اطفای حریق در این منطقه هستیم.

کیومرث کلانتری در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر بخش عمده‌ای از آتش در منطقه حفاظت شده «خائیز» در استان کهگیلویه و بویراحمد مهار شده است، اظهار کرد: تنگه «شیخ» تنها نقطه در این منطقه است که اکنون آتش‌سوزی گسترده دارد.

وی ادامه داد: محیط‌بانان و همکاران ما در منابع طبیعی و دوستداران طبیعت از هر دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد در حال تلاش برای اطفای کامل حریق هستند، تصریح کرد: پیش‌بینی ما این است که تا پایان امروز آتش‌سوزی در این منطقه حفاظت شده به طور کامل اطفا شود.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر از شش فروند بالگرد در منطقه خائیز استفاده می‌شود، گفت: بخشی از این بالگردها مسوولیت اطفای حریق و بخشی دیگر مسوولیت جابجایی نیروها را بر عهده دارند علاوه بر این تجهیزات انفرادی برای خاموش کردن آتش تامین شده است.

کلانتری همچنین درباره خسارت‌های وارد شده به این منطقه حفاظت شده محیط زیستی گفت: بخش‌هایی که دچار حریق شده‌اند بیشتر مناطق مرتعی هستند و با اطفای کامل حریق می‌توان میزان خسارت‌هایی وارد شده به پوشش گیاهی و جانوری منطقه را برآورد کرد.

وی تصریح کرد: به دلیل اینکه انسان عامل وقوع این آتش‌سوزی بوده است، مسئولان منطقه افراد مظنون را دستگیر کرده‌اند و در حال بررسی این موضوع هستند. به‌طور قطع با متخلفان بر اساس قانون برخورد خواهد شد.

سرهنگ جمشید محبت‌خانی - فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور - نیز در یک گفت و گوی تلویزیونی با اشاره به وضعیت دسترسی این سازمان به بالگرد هنگام وقوع حریق در عرصه‌های طبیعی گفت: سازمان محیط زیست بالگرد مجهز برای کنترل حریق به‌صورت بومی‌سازی شده در اختیار ندارد و باید از طریق استانداری‌ها با رعایت پروتکل‌های موجود درخواست بالگرد کند.

وی با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد اظهار کرد: اگر در همان ساعات ابتدای وقوع آتش‌سوزی دسترسی به یک بالگرد داشتیم، خیلی سریع می‌توانستیم آتش را اطفا کنیم و حریق گسترش نمی‌یافت بنابراین اگر بالگردهای مجهز بومی‌سازی شده برای اطفای حریق در اختیار سازمان محیط زیست یا منابع طبیعی باشد، اطفای حریق در وقت و با صرف هزینه کمتری میسر می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه حفاظت شده خائیز طی روز پنجشنبه (۸ خرداد) دچار آتش‌سوزی گسترده شد و نبود تجهیزات اطفای حریق چه به صورت هوایی و چه به صورت فردی نگرانی و اعتراض مسئولان و مردم محلی را به دنبال داشت. به گفته سید اسد الله هاشمی - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد- این آتش‌سوزی بر اثر اختلافات بین عشایری که در خارج از منطقه حفاظت شده خائیز قرار دارند، به وقوع پیوسته است.

استقرار اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد جهت عملیات اطفای حریق خائیز

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویر احمد از استقرار بالگرد استان در نزدیکی محل آتش سوزی جنگل های خائیز(پد بالگردی دهدشت) خبر داد.

محسن جلیل در گفت و گو با خبرنگار ایسنا فزود: با توجه به اهمیت پشتیبانی و سلامت نیروهای مختلف اطفای حریق در جنگل‌های خائیز کهگیلویه، اورژانس هوایی استان در نزدیکی محل آتش سوزی جنگل‌های خائیز کهگیلویه(پد بالگردی دهدشت ) مستقر شد.

وی با بیان اینکه این بالگرد پشتیبانی امدادی از تمام نیروهای حاضر در منطقه را انجام می‌دهد، اظهار کرد: برای پوشش زمینی نیز تمهیداتی اندیشیده شد.

وی افزود: در بخش امداد زمینی استقرار دو کد امدادی در پایین دست محل آتش سوزی مناطق حفاظت شده خائیز انجام شد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان با تاکید بر حمایت و خدمات رسانی همه جانبه به نیروهای مستقر در ارتفاعات محل آتش سوزی جنگل‌های خائیز، گفت: در صورت نیاز نیز افزایش ظرفیت‌های امدادی در منطقه را خواهیم داشت.

جلیل تصریح کرد: اورژانس هوایی و زمینی استان با تمام توان و رصد لحظه‌ای حوادث احتمالی عملیات اطفای حریق در خائیز را پوشش می‌دهد.

آتش‌سوزی در منطقه حفاظت شده مُند استان بوشهر مهار شد 

ایسنا/بوشهر یک فقره آتش‌سوزی با تلاش فراوان محیط‌بانان منطقه حفاظت شده مند در اسرع وقت مهار و از افزایش حریق جلوگیری گردید.

آتش سوزی در جنگل ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

فرهاد قلی نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این خصوص گفت: آتش سوزی در اراضی استپی منطقه حفاظت شده مُند با تلاش محیط بانان منطقه حفاظت شده مند در کمتر از یک هکتار سریعاً مهار گردیده که علت آتش سوزی در دست بررسی است.

این مسئول با توجه به وقوع آتش‌سوزی‌های متعدد در عرصه های طبیعی استان بوشهر در روزهای اخیر عنوان کرد: با توجه به رخ دادن آتش‌سوزی‌های متعدد و گسترده در عرصه های طبیعی استان از عموم شهروندان به ویژه ساکنین روستاها و عشایر و گردشگران تقاضامند است از افروختن آتش در عرصه های طبیعی، جنگل ها و مراتع خودداری نمایید.

شایان ذکر است منطقه حفاظت شده مند یکی از مناطق حفاظت شده استان بوشهر و زیستگاه گونه آهوی ایرانی است.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش