یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۱۸ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۹۷۷
زنان، جوانان و خانواده

گفت‌وگو با گلریز قهرمان، نخستین ایرانی عضو پارلمان نیوزیلند

ما مروج تروریسم نیستیم

گلریز قهرمان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

بیشتر خاطرات دوران کودکی «گلریز قهرمان» به جنگ مربوط می‌شود. او صدای اضطراب‌آور آژیرها را به یاد می‌آورد که باعث می‌شد خانواده‌ها سراسیمه به زیرزمین هجوم ببرند. افرادی را به یاد می‌آورد که به دام افتاده بودند و خانواده‌هایی را که سعی در فرار داشتند. قهرمان، تازه‌ترین عضو پارلمان نیوزیلند از حزب سبز پس از شمارش ویژه آراست. او در سال ١٩٨١ (١٣٦٠) در ایران پس از انقلاب و هم‌زمان با جنگ ايران و عراق متولد شد.

 

او از نوادگان قهرمان‌ميرزا نوه پسري فتحعلي‌شاه است.  او از روز شنبه و پس از شمارش حدود ٣٩٠ هزار رأی ویژه به‌عنوان نماینده جدید مجلس تأیید شد. وقتی او هشت‌ساله بود، جنگ به پایان رسید. یک سال بعد مرزها باز شدند و پدر و مادرش راه خروج پیدا کردند. آنها در یک تعطیلات رسمی به مالزی سفر کردند. «فکر می‌کنم مردم می‌دانستند چه اتفاقی دارد می‌افتد، چون در فرودگاه گریه می‌کردند، ولی ما مجبور بودیم بگوییم: «خداحافظ، بهمون خوش می‌گذره. نتوانستیم خانه یا چیز دیگری را بفروشیم».آنها از مالزی پروازی به مقصد فیجی گرفتند که در اوکلند متوقف شد؛ جایی که امیدوار بودند بتوانند متقاضی پناهندگی شوند.

 

بعد از آنکه خانواده از پرواز ترانزیت جا ماندند و حضورشان را به یک مقام فرودگاه اعلام کردند، متوجه شدند که کارکنان، بیشتر از آنکه در مورد وضعیت ویزای آنها نگران باشند، نگران خطرات زیستی و سرایت بیماری از جانب آنها هستند. قهرمان می‌گوید: «یک برگ به یک لنگه کفش من چسبیده بود.

 

آنها خیلی به آن توجه می‌کردند، فکر می‌کنم فرستادندش به آزمایشگاه برای تجزیه و تحلیل».قهرمان، کشور جدیدش را دوست داشت. در غرب اوکلند مشکلی با پناه‌جویان نداشتند. فقیربودن مشکلی نبود. مدرسه دستور زبان دختران اوکلند جایی بود متکثر و پر از اقوام گوناگون. او احساس خاص‌بودن یا متفاوت‌بودن با دخترهای دیگر نداشت.

 

تا دانشگاه همین وضع برقرار بود. بعد او در دانشگاه برای آنکه پدر و مادرش را خوشحال کند، در رشته حقوق تحصیل کرد و برای آنکه خودش خوشحال شود، تاریخ خواند. بعد قهرمان شروع به فکرکردن درباره میراث خود کرد. او می‌گوید: «١١ سپتامبر شرایط را برای من تغییر داد. من فراموش کرده بودم که ما ایرانی یا خاورمیانه‌ای هستیم.

 

همان کارهای معمولم را انجام می‌دادم که متوجه شدم دیگران دارند طور دیگری ما را تعریف می‌کنند. بنابراین من شروع کردم به احراز هویت».چون او لباس‌های غربی می‌پوشید و به دانشگاه می‌رفت، مردم دوست داشتند فکر کنند که او از فرهنگ خود «نجات یافته» است.«اما این‌طوری نیست. بله ما از دنیای خاورمیانه هستیم، اما مروج تروریسم نیستیم. اینکه ما نیز به تروریسم علاقه نداریم، دلیل نمی‌شود که خاورمیانه‌ای نباشیم. فرهنگ ما نیز دارای تنوع و تکثر است و فمینیسم و جنبش های ​​دموکراسی در آن وجود دارد».

 

علاقه‌مندی او به موضوع جنگ و علاقه بیشتر به حقوق بشر او را به عفو بین‌الملل جذب کرد؛ جایی که او قصد داشت به‌عنوان دادستان در دادگاه‌های بین‌المللی جنایات جنگی شروع به کار کند. او می‌گوید: «من یکی از آن آدم‌های غیرعادی هستم که برای خودشان برنامه ١٠ ساله می‌ریزند. می‌دانستم که تجربه قانون جنایی و کیفری و مدرک کارشناسی ارشد لازم دارم.

 

بنابراین رفتم به سراغ این کار و روی قانون کیفری کار کردم و دوره آکسفورد را از راه دور گذراندم». رزومه کاری او که شامل پیگرد رهبران خمر سرخ در کامبوج است، مرعوب‌کننده به نظر می‌رسد. بااین‌حال خانم قهرمان شخصا انسان راحتی است.  قهرمان، کار خود در کامبوج را در سال ٢٠١٢ ترک کرد و در پایان ترم دوم دانشگاه های نیوزیلند به کشورش برگشت. آن‌موقع احساس کرد که همه‌چیز تغییر کرده است.

 

می‌گوید: «ما به خودمان افتخار می‌کردیم کشوری هستیم که ارزش‌هایمان این است که اساسا همه افراد از سطح اولیه زندگی برخوردار باشند. خیلی تلاش می‌کردیم که از همه افراد مراقبت شود، اما ناگهان همه‌چیز از دست رفته بود». او به طرح‌هایی مانند استفاده از منابع ملی زغال‌سنگ، فقر کودکان و مسائل مربوط به دموکراسی اشاره می‌کند و همین‌طور انحلال شورای منطقه کانتربری.

 

اینها از جمله رویدادهایی بودند که او را به سیاست سوق دادند.خانم قهرمان در جریان مبارزات انتخاباتی چندین‌بار مورد اهانت قرار گرفت - عمدتا از طریق توییتر- و کامنت‌هایی در مورد قومیت او، هوش و دیدگاه‌هایش برای او گذاشتند.می‌گوید: «در ابتدا اصلا ناراحت نشدم، اما گاهی اوقات صفحه را باز می‌کنید و باورتان نمی‌شود؛ واقعا؟ و فکر می‌کنم که بعضی از مردم با این کارها ساکت می‌شوند. حداقل من می‌توانم واکنش نشان بدهم».

 

قهرمان در اوقات فراغت معدود و محدودی که دارد، دوست دارد با همسرش، گای ویلیامز که بازیگر است، سفر کند.او همچنین دوست دارد ميهمانی‌های شام برگزار کند، گرچه اعتراف می‌کند آشپز بدی است. او همچنان عضو اجرائی انجمن حقوق جزائی نیوزیلند باقی می‌ماند و می‌گوید تجربه قانون کیفری او - که زمان زیادی را در آن صرف کمک به مردم در زمینه توانبخشی یا حمایت‌های دیگر کرده است - برای رویکرد سیاسی او بسیار مهم است.او می‌گوید: «اینکه ما چگونه با همه، از جمله با مجرمان رفتار می‌کنیم، ما را می‌سازد».

 

 

sharghdaily.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش