جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۱ - ۰۸ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۹۴۱
زنان، جوانان و خانواده

سازمان ملی جوانان در سال ۹۸ احیا می‌شود؟

حمایت از فعالیت جوانان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

از زمان ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان و شکل‌گیری عنوان «وزارت ورزش و جوانان»، همواره این نکته مورد اشاره قرار می‌گرفت که این وزارتخانه بیشتر وزارت ورزش است تا جوانان! نگاهی به اخبار این وزارتخانه و خبرهای مرتبط با وزیر آن نیز نشان می‌دهد که ورزش اولویت بسیار بالاتری نسبت به امور جوانان دارد. همین موضوع باعث شده است که از ابتدای تاسیس وزارت ورزش و جوانان، بارها موضوع طرح تفکیک این دو حوزه از هم مطرح شود.

 

سایت وزارت ورزش و جوانان به نوعی نمود این اولویت دادن به ورزش نسبت به امور جوانان است؛ جایی که مثلا در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۷، از میان ۵ خبر ویژه خود، ۴ خبر را به ورزش اختصاص داده و البته خبر پنجم هم پیام تسلیت مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان برای درگذشت قربانیان حادثه اتوبوس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است. با پیمایش صفحه به سمت پایین، دومین بخش سایت نیز به امور ورزش قهرمانی، ورزش بانوان، ورزش همگانی و ورزش روستایی و عشایری اختصاص یافته است. در نهایت هنگامی که به بخش امور جوانان در این سایت می‌رسیم، نیمی از صفحه را بخش گزارش‌های تصویری به خود اختصاص داده است. شاید بتوان همین را معیاری قرار داد که سهم جوانان از وزارت ورزش و جوانان چقدر است.

 

البته که امور جوانان، اموری میان حوزه‌ای است. در واقع سازمان ملی جوانان سابق و شورای عالی جوانان اسبق نیز وظیفه هماهنگی و رایزنی درباره امور جوانان را بر عهده داشت و فعالیت اجرایی آن محدود بود. با این حال انتظارها از تبدیل این سازمان به وزارتخانه این بوده است که به امور جوانان توجه ویژه‌تری صورت گیرد.

 

به نظر می‌رسد که در وزارت ورزش و جوانان، دولت و مجلس، مخالفتی با جدا شدن بخش جوانان از وزارت ورزش وجود ندارد. بسیاری از نمایندگان مجلس در مصاحبه‌های گوناگون از طرح و لوایح مربوط به این موضوع استقبال کرده‌اند. با این حال به نظر می‌رسد که مسئله اصلی در این میان، شیوه جدا کردن این حوزه است؛ تبدیل به یک وزارتخانه مستقل، بازگشت به سازمان ملی جوانان و یا شکل‌گیری بخشی مستقل از وزارتخانه، اما زیرمجموعه آن.همین شد که بهار امسال، لایحه استقلال جوانان از وزارت ورزش در مجلس تصویب نشد، اما به دنبال آن خبر رسید که طرحی در این زمینه در مجلس بررسی می‌شود.

 

سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان تیرماه امسال در دومین همایش ملی جوانان و قانونگذاری در این باره گفته بود: «دولت برای تصویب دو وزارتخانه جدید در حوزه مسکن و صنعت و سازمان ملی جوانان اصرار دارند و آقای روحانی تاکید داشتند وزرا به نحوی عمل کنند که بتوانیم این لوایح را در مجلس تصویب کنیم. بنده هم به عنوان وزیر این وزارتخانه باورم این است که اگرچه در مدت دو سال گذشته تلاش ویژه‌ای را برای اینکه امور جوانان را بهتر اداره کنیم و حل شدن مشکلات جوانان را با جدیت بیشتری دنبال کنیم، اما حتماً سازمان ملی جوانان مستقل می‌تواند با جایگاه قانونی بهتر و اقتدار بیشتر، ابزار بیشتر و منافع موفقیت‌های بیشتر داشته باشد.

 

قانون مجلس این است که اگر لایحه‌ای در آن رد شد باید ۶ ماه صبر کند. امیدوار هستیم که با یک راه‌حل فراقانونی و یا اذن مقام معظم رهبری و یا راهکار دیگر بتوانیم لایحه را تصویب کنیم. بر فرض اینکه این پیگیری‌ها را انجام دادیم و لایحه سازمان ملی جوانان تصویب نشد، من خودم از ابزار و سازوکار قانونی استفاده می‌کنم، معاونت جوانان را در قالب یک سازمان مستقل اما زیر مجموعه وزارتخانه تعبیه کنیم. مانند بسیاری از سازمان‌های دیگر که یک سازمان مستقل هستند، اما رئیس آن با حفظ سمت معاون وزیر مربوطه هم هست. مجدداً تلاش ما این است که راه‌حل قانونی پیدا کنیم تا بتوانیم تاسیس وزارتخانه‌های جدید و سازمان ملی جوانان حاصل شود».

 

حالا با سخنان مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره بودجه سال ۹۸ این وزارتخانه، امیدها برای به ثمر رسیدن این پیگیری‌ها پررنگ شده است. امید محدث با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی بودجه سال ۹۸ برای معاونت جوانان، از طرح مجدد لایحه اصلاح ساختار دولت برای تفکیک این معاونت از وزارت ورزش در کمیسیون مشترک مجلس خبر داد.

 

وی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش‌بینی دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ نسبت به امسال، ۴۰ درصد افزایش در حوزه معاونت جوانان را نشان می‌دهد، گفت: سال قبل کل بودجه معاونت امور جوانان ۶۷ میلیارد تومان بود که برای سال آینده به ۹۷ میلیارد تومان افزایش می‌یابد. محدث با بیان اینکه بودجه امسال براساس عملکرد دستگاه‌ها افزایش یافته است، اظهار کرد: افزایش بودجه امسال معاونت جوانان قابل توجه است، چراکه یکی از نکاتی که در بودجه امسال لحاظ شده این است که اساس بودجه‌ریزی سال ۹۸ براساس عملکرد دستگاه‌ها بسته شده، بنابراین افزایش ۴۰ درصدی بودجه معاونت از این جهت قابل توجه است.

 

مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان با اشاره به اضافه شدن دو عنوان فعالیت جدید در بودجه معاونت جوانان تصریح کرد: در مورد خانه‌های جوان در سال گذشته بودجه و ردیف خاص برای حمایت از برنامه‌های خانه‌های جوان در بودجه نداشتیم. در بودجه ۹۸ این مسئله را به دولت پیشنهاد دادیم و در لایحه بودجه نیز پیش‌بینی شده است که یک ردیف مستقل نیز تحت عنوان «حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های خانه جوان» برای حمایت از فعالیت‌های جوانان استان‌ها اختصاص یابد که برای این هدف هم حدود ۱.۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

 

محدث در ادامه از اضافه شدن بودجه برای حمایت از «تولید محتوای فرهنگی در فضای مجازی برای جوانان» خبر داد و گفت: این فعالیت نیز در بودجه سال ۹۸ به طور مستقل دیده شده است. به گفته وی، دو ردیف بودجه اخیر در اختیار معاونت جوانان قرار خواهد گرفت؛ پیشنهاد این دو ردیف نیز از سوی خود معاونت جوانان بوده است که با پیگیری معاونت مالی اداری وزارت ورزش در بودجه ۹۸ درج شده است. مدیرکل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان در ادامه توضیح داد: یکی دیگر از نکات بودجه رشد ۱۰۰ درصدی آن در حوزه گردشگری در کل کشور است.

 

امیدواریم ما هم با توجه به اینکه شبکه ملی گردشگری جوانان را راه‌اندازی کرده‌ایم و سمن‌های حوزه جوانان در این حوزه فعال هستند، بتوانیم بخشی از این بودجه را دریافت کنیم. محدث با اشاره به برخی گفته‌ها در مورد در نظر گرفتن ردیف مجزا برای تفکیک معاونت جوانان از وزارت ورزش و جوانان در لایحه بودجه سال آینده نیز گفت: در مورد تفکیک مبحثی در لایحه بودجه وجود ندارد، اما لایحه اصلاح ساختار دولت از هفته گذشته دوباره در مجلس مطرح شده و برای بررسی مجدد به کمیسیون مشترک رفته است و به زودی به صحن علنی مجلس می‌رسد.

 

با توجه به این سخنان باید منتظر بود و دید که آیا در سال ۹۸، نهادی مستقل برای امور جوانان به مجموعه دولت باز می‌گردد یا همچنان این حوزه مورد کم‌توجهی و اجحاف قرار خواهد گرفت.

 

 

ebtekarnews.com
  • 20
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش