جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۲۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۹۶۲
زنان، جوانان و خانواده

ابتکار خبر داد؛

تدوین لوایح چهارگانه در حمایت از حقوق زنان

معصومه ابتکار,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

۴ لایحه جدید در حمایت از زنان توسط معاونت امور زنان و خانواده در دست تدوین است. لوایحی که به گفته معصومه ابتکار با رویکرد حمایت از حقوق زنان و دستیابی به شاخص‌های عدالت جنسیتی می‌تواند جایگاه و منزلت اجتماعی زنان را ارتقا دهد این لوایح پس ازبررسی‌های نهایی بزودی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهند شد. آنطور که ابتکار در گفت وگو با خبرگزاری پانا می‌گوید ۴ لایحه مذکور درباره نوع پرداخت دیه، تعیین سن کیفری، حل مسائل حوزه طلاق و تعیین سن ازدواج است.

 

معاون رئیس جمهوری در امور زنان در عین حال در تشریح جزئیات بیشتر به ایران، می گوید با بیان اینکه ۴ لایحه در خصوص حمایت از حقوق زنان در حال تدوین است، اظهار داشت: یکی از وظایف معاونت پیگیری موضوع خلأهای قانونی است، موضوع خلأهای قانونی یا نیازهایی که امروز زنان در جامعه دارند بر اساس مطالعات و نظرسنجی‌ها صورت می‌گیرد و در جاهایی که امکان بازنگری لوایح و قوانین وجود داشته باشد، معاونت پیگیری کرده و با همفکری با مراکز دانشگاهی، حوزی و صاحبنظران لوایح را تدوین کرده و ارائه می‌دهد.

 

به گفته وی، یکی از مهمترین لایحه‌ها، لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت است که در حال حاضر منتظر نظر نهایی قوه قضائیه هستیم تا لایحه به دولت و سپس مجلس شورای اسلامی ارسال شود. در کنار این موضوع موضوعات دیگری هم داریم که درباره آنها با بهره‌مندی از شورای فقهی – حقوقی با حضور فضلای حوزه علمیه، فقها، حقوقدانان و وکلا به‌طور تخصصی موضوعات مختلف مطرح و مورد بحث قرار می‌گیرند.

 

ابتکار با اشاره به سلسله نشست‌هایی که اخیراً با همکاری مراکز دانشگاهی و حوزوی برگزار شده، توضیح می‌دهد: یکی از لوایحی که تقریباً آماده است و سند پشتیبان آن در حال تنظیم نهایی است، موضوع دیه است که در آن به بحث امکان سنجی برابری دیه زنان و مردان پرداخته شده است. این لایحه بزودی به مجلس ارسال خواهد شد.

 

سن کیفری و موضوع پرونده‌های کیفری که به سن نوجوانی و تعیین سن کیفری باز می‌گردد از دیگر موضوعاتی بود که معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به اهمیت آن اشاره کرد و افزود: لایحه‌ای نیز در این حوزه در دست اقدام داریم.

 

ابتکار درباره چهارمین لایحه در خصوص بازنگری قوانین طلاق تصریح کرد: در چارچوب شرع مقدس اسلام و موازین شرعی با توجه به اقتضائاتی که در جامعه وجود دارد می‌توان قوانین را بازنگری کرد به گونه‌ای که به تحکیم بنیان خانواده کمک شود. مسأله طلاق این قابلیت را دارد که تغییرات قانونی در آن اجرا شود.

 

او در خاتمه افزود: در زمینه تدوین این لوایح ارتباط تنگاتنگی با فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی داریم تا جایی که این نمایندگان مجلس در جلسات فقهی – حقوقی ما نیز شرکت می‌کنند.

 

 تصویب سیاست‌های مربوط به شاخص‌های عدالت جنسیتی

به گفته معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهوری، در ستاد ملی زن و خانواده، سیاست‌های مربوط به شاخص‌های عدالت جنسیتی تصویب و برای اجرا به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده و هدف غایی آن دستیابی به عدالت جنسیتی است. ابتکار با بیان اینکه انتقال و تبادل تجربیات و شبکه‌سازی زنان که در شهرهای مختلف کشور مسئولیت دارند اقدام شایسته‌ای است افزود: نقش و اهمیت توجه به موضوع زنان و خانواده در مدیریت شهری اهمیت بسزایی دارد و یکی از محورهای توسعه پایدار شهرها است و بدون برنامه‌ریزی مؤثر برای زنان و خانواده نمی‌توان به اهداف کلان دست یافت و باید مبتنی با هر برنامه‌ای به سمت تحقق عدالت گام برداشت.

 

در این خصوص در مدیریت شهری باید به مفهوم عدالت جنسیتی پرداخت تا همه زنان و مردان از خدمات مدیریت شهری بهره‌مند شوند. معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به لزوم اجرای عدالت جنسیتی در همه دستگاه‌ها بیان کرد: اگر شورای شهر شاخص‌های مربوط به عدالت جنسیتی را تصویب کند می‌توان بر اساس اسناد فرادستی در برنامه سالیانه شورا به عنوان یک محور مطرح شود.

 

به گفته ابتکار، دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ گام‌های خوبی برداشته است و حدود ۶۰ درصد در استانداری‌ها در مورد واگذاری پست‌های مدیریتی به زنان نسبت به سال قبل رشد داشته است. او در ادامه تصریح کرد: در برنامه‌ریزی شهری هم باید شاخص‌های دوستدار خانواده را در نظر بگیریم و به دنبال آن چهره خشن شهری را با برنامه‌ریزی تغییر دهیم و عناصری که آرامش و نشاط را به شهر باز می‌گرداند شناسایی کنیم.

 

ابتکار به اختلال ارتباطی در خانواده‌ها اشاره و بیان کرد: این اختلال اعضای خانواده را از هم جدا کرده و امروز ارتباط بین نسلی به یکی از مشکلات نهاد خانواده تبدیل شده است، موضوع گفت‌و‌گوی ملی خانواده یک بحث کلیدی است و باید برای اجرای آن همکاری داشت، اکنون عدالت جنسیتی و گفت‌و‌گوی ملی خانواده در عالی‌ترین سطح مدیریت شهری و مصوبات شورای اسلامی شهر باید از محورهای برنامه‌های پنج ساله شهری باشد.

 

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در زمینه توانمندسازی زنان گفت: زنان سرپرست خانواده در اولویت هستند که توان افزایی یکی از نیازهای آنان محسوب می‌شود. ابتکار بر لزوم حمایت از استارت آپ‌ها برای اشتغالزایی بانوان تأکید و تصریح کرد: باید با تأسیس خانه استارت آپی مرکزی برای حضور جوانان و فعالان در حوزه کار آفرینی و کسب و کارهای خلاقانه ایجاد کرد.

 

مهسا قوی قلب

 

iran-newspaper.com
  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش