پنجشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۴
۱۴:۲۷ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۳۰۲۰۸
حقوقی، قضایی و انتظامی

اگر کارگزاران نظام شریک جرم قاچاقچیان سوخت باشند برخورد شدید می‌کنیم

اژه‌ای: به قصور و تقصیر همه عوامل انفجار بندر شهید رجایی در هر مقام و منسبی رسیدگی شود

غلامحسین محسنی اژه ای,رئیس قوه قضاییه
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت استمرار پیگیری‌ها در حادثه بندر شهید رجایی، گفت: این حادثه خسارت‌های مادی، انسانی و در برخی موارد حیثیتی قابل توجهی را به بار آورد، از این‌رو پرونده هر فردی با هر مقامی که در وقوع این حادثه تقصیر یا قصور داشته، مجدانه پیگیری شود.

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۵ خرداد) در شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به ضرورت استمرار و پیگیری‌ مجدانه علل و عوامل حادثه بندر شهید رجایی، افزود: انفجار در بندر شهید رجایی، خسارت‌های مادی، انسانی و در برخی موارد حیثیتی قابل توجهی را به بار آورد، از اینرو تاکید مؤکد و مجدد من خطاب به همه مقامات قضایی ذی‌صلاح چه در استان هرمزگان و چه در مرکز به‌ ویژه در دادستانی‌کل، آن است که پرونده هر فردی در هر مقامی در وقوع این حادثه تقصیر یا قصور داشته را به حسبه مورد بررسی و رسیدگی مجدانه قرار دهند.

وی خطاب به مقامات قضایی ذی‌صلاح استان هرمزگان و دادستانی‌کل کشور گفت: اجازه ندهید این قضیه مشمول مرور زمان شود و ۶ ماه یا یک سال بعد، به نتیجه منتهی شود؛ بلکه هر چه سریع‌تر و در نهایت دقت، این موضوع را به سرانجام برسانید تا هم جنبه بازدارندگی قضیه ایجاد شود و هم آلام خسارت‌دیدگان و عموم مردم که به سبب این حادثه، آزرده خاطر شده‌اند، تسکین یابد.

وی تاکید کرد که مقامات قضایی ذیربط همکاری‌ها و ارشادهای لازم را به دستگاه‌ها و بخش‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی داشته باشند تا همه ابعاد این انفجار به روشنی مشخص شود.

پرونده‌های قاچاق سوخت بدون اغماض و با فوریت رسیدگی شود

قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به پرونده‌های قاچاق سوخت، خاطرنشان کرد: به هیچ‌وجه قابل قبول نیست که کشور نیاز مبرم به سوخت داشته باشد، آن‌گاه اعلام شود ۱۵ میلیارد دلار و حتی بیشتر، قاچاق بنزین و گازوئیل اتفاق می‌افتد.

به گفته وی، در قوه قضاییه به این موضوع ورود کرده‌ایم، با وجود آنکه برخی از ساحت‌های این قضیه، مستقیم در حیطه مسئولیت‌ ما نیست اما از جنبه تعقیب و مقابله با فساد و احیای حقوق عامه به این مقوله ورود مجدانه داشته‌ایم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: به هر روی به مقامات قضایی ذیصلاح تاکید مؤکد و مجدد دارم که در بررسی‌ها و رسیدگی‌هایی که به پرونده قاچاقچیان سوخت دارند، به هیچ‌وجه کوتاهی و اغماض نکنند؛ به ویژه آنکه مشخص شده برخی از این افرادِ دخیل و موثر در قاچاق سوخت، برخلاف برخی تبلیغات و القائات، از طبقه محروم نیستند و دارای ثروت و مکنت آنچنانی هستند؛ همچنین چنانچه عواملی از کارگزاران نظام در پرونده‌های قاچاق سوخت، شریک جرم و کمک‌کار قاچاقچیان باشند، وفق موازین قانونی، مورد برخورد شدید قرار خواهند گرفت و به هیچ‌وجه اینگونه نخواهد بود که به سبب خدماتی که پیش‌تر داشته‌اند، مورد اغماض و ارفاق قرار گیرند.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در پرونده قاچاقچیان سوخت، تلاش شود تا در چارچوب موازین قانونی، نحوه رسیدگی به پرونده‌های متهمین به اطلاع مردم برسد؛ همچنین دادستانی کل کشور و سازمان بازرسی از حیث آسیب‌شناسی، به دستگاه‌هایی که به سبب وجود مشکل و رخنه در آنها، کار قاچاقچیان تسهیل می‌شود، کمک کنند تا آن آسیب و رخنه برطرف شود. همچنین تلاش شود تا از جهات گوناگون به مقامات قضایی استان‌های درگیر در این قضیه به‌ویژه استان هرمزگان کمک شود تا کارِ مقابله با قاچاقچیان سوخت را با قدرت و سرعت بیشتری پیش ببرند.

ضرورت جلوگیری از ایجاد پرونده‌های معوق

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت جلوگیری از ایجاد پرونده‌های معوق، گفت: دادستان کل کشور از دادستان‌های سراسر کشور بخواهد که همه پرونده‌هایی که رسیدگی به آنها در مرحله دادسرا، به درازا می‌کشد را علت‌یابی و آسیب‌شناسی کنند و چنانچه نیاز است، کمک و مساعدتی صورت گیرد که این پرونده‌ها هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند.

محسنی‌اژه‌ای اضافه کرد: در پرونده‌های معوق صرفاً به صفر رساندن آنها، ملاک و معیار نیست بلکه باید تدابیر و تمهیداتی صورت گیرد که از ایجاد پرونده‌های معوق جلوگیری شود؛ در این زمینه، دستورالعملی نیز صادر شده است؛ مقامات قضایی ذیربط به مفاد آن دستورالعمل عنایت و اهتمام داشته باشند؛ من این تاکید را با علم به این موضوع دارم که ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی زیاد است و هر چه مشکلات در جامعه بیشتر می‌شود، سرریز آن مشکلات، در قالب پرونده‌های متکثر قضایی به عدلیه است؛ با این وجود، مسئولیت ما آن است که اجازه ندهیم رسیدگی به پرونده‌ها، با تاخیر مواجه شوند.

رئیس دستگاه قضا گفت: رؤسای کل دادگستری‌ها نیز نسبت به محاکم، نظارت ویژه داشته باشند تا از تأخیر در رسیدگی‌ها جلوگیری شود؛ رسیدگی به برخی از پرونده‌ها، خیلی به درازا می‌کشد و این امر عواقب و پیامدهای نامناسبی دارد؛ من به صورت تصادفی به برخی از این پرونده‌ها برمی‌خورم و با مطالعه اجمالی آنها متوجه می‌شوم که یک مقدار صرف دقت و نظارت در تعیین صلاحیت‌ها و لحاظ سایر جنبه‌های حرفه‌ای، سبب می‌شد که این پرونده‌ها با این مقدار اطاله مواجه نشوند.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: باید توجه داشت که این اطاله‌ها در برخی موارد و در برخی پرونده‌ها می‌تواند واجد آسیب برای حکومت، اقتصاد و سرمایه‌گذاری در کشور باشد؛ پرونده‌هایی را مشاهده و مطالعه می‌کنم که چند بار بین دادگاه و دادسرا برای رفع نواقص رفت‌وآمد داشته‌اند و می‌بینم که اگر دقت و نظارت بیشتری می‌شد، این رفت‌وآمدها کمتر صورت می‌گرفت و روند رسیدگی به پرونده‌ها کوتاه‌تر می‌شد.

رئیس عدلیه افزود: در پرونده دیگری که اخیراً مطالعه کردم، متوجه شدم که بیش از ۹ ماه است، تعدادی افراد به واسطه آن پرونده در بازداشت هستند و پرونده مزبور همچنان میان مراجع قضایی در رفت‌وآمد است؛ من در خصوص نحوه رسیدگی به این پرونده دستوراتی را صادر کردم و با تعیین قرارهای قانونی، عده‌ای از متهمان آن پرونده که ضرورت حضورشان در بازداشت، رفع شده بود، تا تعیین تکلیف نهایی، آزاد شدند.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: با سیستم نظارتی که وجود دارد این موارد شناسایی و برخورد و تذکر مقتضی صورت خواهد گرفت اما به هر ترتیب، تاکید من آن است که همه ما مسئولان و مقامات قضایی که شبانه‌روز در حال کار هستیم و روز تعطیل و غیرتعطیل نداریم، باید مواظبت و مراقبت کنیم که مبادا مدیون حتی یک نفر شویم و رسیدگی به پرونده او را طولانی کنیم و یا او را بدون وجه در بازداشت نگه داریم.

ضرورت اهتمام همه‌ مسئولان و مقامات قضایی به تکریم مردم

قاضی‌القضات با اشاره به ضرورت اهتمام همه‌ مسئولان و مقامات قضایی به تکریم مردم و استماع مسائل و مشکلات آنها و رفع این مسائل و مشکلات در چارچوب موازین قانونی، افزود: من تمایل دارم که با همه مردمی که خواهان ملاقات و دیدار با من جهت بررسی و پیشبرد پرونده‌های قضایی‌شان هستند، ملاقات و دیدار چهره به چهره داشته باشم، اما حقیقتاً این مهم، مقدور نیست.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: در حد توان تلاش دارم بدون واسطه با مردم دیدار کنم و این امر را حائز برکت می‌دانم؛ نکته‌ای که در اینجا قابل ذکر است آن است که همه مسئولان و مقامات قضایی به تکریم مردم و استماع مسائل و مشکلات آنها و رفع این مسائل و مشکلات در چارچوب موازین قانونی، اهتمام داشته باشند؛ مبادا مسئولی در مرجعی قضایی، به حرفی که مردم دارند و یا مرقومه‌ای که ارائه می‌دهند، بی‌اعتنایی کند.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: بر مسئولین قضایی نیز فرض است که وقتی نامه‌ای از جانب مردم دریافت می‌کنند و آن را به واحد قضایی مربوطه ارجاع می‌دهند، پیگیری به عمل آورند که کار ترتیب اثر دادن به آن مرقومه به کجا رسید؛ مبادا اینگونه باشد که نامه‌ای از ناحیه مردم به مقام قضایی برسد و او این نامه را به واحد مربوطه ارائه دهد و متصدی و مسئول آن واحد، به مرقومه دریافت کرده، بی‌اعتنایی کند! مردمی که به ما مسئولان قضایی مراجعه می‌کنند، در دل امید دارند، نباید امید آنها را ناامید کرد.

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: مسئولان و کارکنان قضایی باید در همه احوال و شرایط چه هنگام خدمات‌رسانی قضایی به مردم و چه خارج از محل کار، شأن مسئولیت و منصبی که دارند را رعایت کنند.

جنایات رژیم صهیونیستی در غزه یک شرم تاریخی است

رئیس قوه قضاییه همچنین به استمرار جنایات سبعانه رژیم متوحش صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: جنایات وحشیانه و سبعانه صهیونیست‌ها در غزه که با حمایت و پشتیبانی آمریکا و برخی دیگر از دوّل غربی و سکوت و بی‌عملی کشورهای عربی و اسلامی و مجامع بین‌المللی صورت می‌گیرد، یک شرم تاریخی برای بشریت است.

محسنی اژه‌ای افزود: نکته تأسف‌بار در این قضیه، عادی‌سازی این جنایات و کاهش حساسیت‌های به آنها حتی در سطح افکار عمومی جهانیان و رسانه‌هاست. در اینجا باید درود بفرستیم به امامین انقلاب که همواره گوشزد کرده و می‌کنند که مادامی که غده سرطانی صهیونیستی به حیات ننگین خود ادامه می‌دهد، جنایت و کشتار نیز ادامه دارد و سفاکی با ماهیت رژیم منحوس صهیونیستی عجین شده است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: آمریکایی‌ها نیز که این روزها با تمام توان از جنایات صهیونیست‌ها در غزه حمایت می‌کنند، به صورت تاریخی ثابت کرده‌اند که به هیچ‌وجه قابل اطمینان و اعتماد نیستند و نباید فریب لبخند آنها و هر قدرت استکباری دیگری را خورد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: البته امروز همین رئیس‌جمهور قلدرمأب آمریکایی‌ و سایر مقامات دولت او از روی ناچاری و استیصال، به اقتدار ایران اسلامی اقرار و اعتراف می‌کنند؛ این اقتدار که دشمن نیز به آن صحه می‌گذارد، ناشی از وجود ولایت‌فقیه است که کشتی‌بان و هادی و راهنمای ماست و به همین علت همواره بیشترین هجمه‌های شیطان‌صفتان، مستکبرین و اذناب آنها متوجه عمود خیمه نظام یعنی ولی‌فقیه بوده است؛ خدا را به سبب وجود نعمت ولایت شکرگزار هستیم.

رییس دستگاه قضا همچنین با گرامیداشت سالروز شهادت امام محمدتقی(ع)، اظهار کرد: در آستانه حلول ماه پرفضیلت ذی‌الحجه قرار داریم؛ در این ماه اذکار و ادعیه‌ای وارد شده که خداوند به ما توفیق دهد در حد مقدور آنها را به جا آوریم و توجه داشته باشیم که بیش از پیش، در خدمات‌رسانی به مردم و پیشبرد امور آنها در هر سنگر، منصب و مسئولیتی که هستیم کوشا و ساعی باشیم.

در بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه، «حسن بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک به ارائه گزارش عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۴۹میلیون و ۸۷۳ هزار خدمت ثبتی الکترونیک ارائه شد که این آمار نسبت به سال قبل از آن، ۴۱ رشد را نشان می‌دهد.

وی افزود: در سال۱۴۰۳ تعداد ۷۶۹ هزار و ۷۴ قطعه اراضی و املاک قولنامه‌ای در سه پهنه شهری، روستایی و زراعی، دارای سند رسمی شدند که این آمار نیز در مقایسه با سال ۱۴۰۲، افزایش ۶۲درصدی داشته است. 

بابایی همچنین با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، میزان وصول معوقات بانکی ۹۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ رشد ۶۹ درصدی را نشان می‌دهد، گفت: سازمان ثبت در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان درآمد وصولی برای خزانه داشته که این آمار نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش ۱۴ درصدی داشته است.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش