دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۸ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۹۲۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

پاسخ یک وکیل به حذف ظرفیت از آزمون وکالت

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,وکالت
یک وکیل دادگستری و استاد دانشگاه با اشاره به کمپینی که اخیراً تحت عنوان «کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت» ایجاد شده، اظهار کرد: دیواری کوتاه‌تر از دیوار کانون وکلا برای حمله و تخریب و رسیدن به اغراض سیاسی پشت پرده، پیدا نکرده‌اند.

سیدمهدی حجتی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت اظهار کرد: در حالی اخیراً سرنوشت شغلی فارغ التحصیلان حقوق آن هم اختصاصاً برای حرفه وکالت!!به دغدغه شبانه روزی برخی از افراد تبدیل شده است که موضوع اشتغال، صرفاً اختصاص به فارغ التحصیلان رشته حقوق ندارد و در سایر رشته‌های دانشگاهی نیز بواسطه سیاست‌های غلط وزارت علوم ودانشگاه آزاد در توسعه کمی و بی حد و مرز دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و جذب بی ضابطه دانشجو، همین معضل وجود دارد و سیاست‌های دولت نیز در زمینه اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی تا کنون مثمر ثمر نبوده است.

 

این وکیل دادگستری اضافه کرد: متأسفانه در طول کمتر ازیک سال اخیر، برخی از افراد به مثابه دایه دلسوزتر از مادر صرفاً برای فارغ التحصیلان حقوق، حرفه وکالت را تجویز کرده و چون در مقابل نهادهای حاکمیتی مانند قوه قضائیه، دولت و سازمان ثبت که مراجع دیگری برای جذب فارغ التحصیلان حقوق به عنوان قاضی، کارمند دفتری دستگاه قضایی، سردفتر و کارشناس حقوقی هستند راه به جایی نبرده و در آن زورآزمایی چیزی جز شکست، انتظار آنها را نمی‌کشد؛ کانون وکلا را به عنوان نهادی مستقل و غیر حاکمیتی، سیبل خویش قرار داده و در واقع دیواری کوتاه‌تر از دیوار کانون وکلا برای حمله و تخریب و وصول به اهداف و اغراض سیاسی پشت پرده خویش پیدا نکرده اند.

 

وی ادامه داد: این افراد با سیاه نمایی، تعداد فارغ التحصیلان حقوق بیکار در کشور را ۶۰۰ هزار نفر اعلام می‌کنند اما تا کنون کمتر از پنج هزار نفر به جرگه مجازی ایشان پیوسته‌اند و بدین ترتیب در حالی که مجموع این افراد چیزی کمتر از یک درصد فارغ التحصیلان حقوق را در بر می‌گیرد، خود را نماینده فارغ التحصیلان بیکار حقوق کشور معرفی و از سوی تمامی این جامعه ۶۰۰ هزار نفری اظهارنظر و علیه کانون وکلا جو سازی می‌کنند!

 

حجتی توضیح داد: متأسفانه این افراد با شایعه پراکنی و تشویش اذهان عمومی در خصوص آزمون ورودی کارآموزی وکالت و با استدلالی نخ نما و قدیمی دایر بر انحصار طلبی کانون وکلا و ایجاد خدمات حقوقی ارزان برای شهروندان که متأسفانه بذر ایجاد تشکیلات موازی مرکز امور مشاوران را نیز کاشت، کانون وکلا را متهم به انحصار طلبی و بعد قانونگریزی می‌کنند.

 

این مدرس دانشگاه افزود: این افراد با استناد به قوانینی مانند قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی یا ماده ۶۲ قانون برنامه پنجم توسعه یا قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار که بر مبنای ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشور و ماده ۵ قانون محاسبات عمومی و قانون فهرست نهادهای خدمات عمومی غیردولتی، شمولی به کانون وکلا ندارد؛ به غلط کانون وکلا را مصداق دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های دولتی معرفی و با سفسطه و استدلال غلطی که خود نیز بر نادرستی آن اشراف دارند قاصد بر آن هستند تا با ابزار رسانه‌ای که مدیریت آن را بر عهده دارند؛ استدلال غلط خویش را به کمک افکار عمومی که تخصصی در شناسایی قوانین موضوعه و حدود شمول آنها ندارد به کرسی بنشانند.

 

وی گفت: جالب آنکه جریانی که چنین هجمه ای را علیه کانون وکلا راه انداخته است، از کانون وکلای دادگستری که جملگی اعضای آن را حقوقدانان تشکیل می‌دهد؛ درخواست نقض قانون و عدم اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی را توسط کانون وکلا داشته و از تریبون های مختلف، به اجرای قانون سهمیه بندی و تعیین ظرفیت توسط کانون وکلا اعتراض کرده است. در واقع این اولین بار است که جمعی حقوقدان، از تریبون های رسمی جمهوری اسلامی، عدم اجرای قانون را از نهاد قانونمندی مانند کانون وکلا درخواست می‌کنند.

 

حجتی در پایان تصریح کرد: بدیهی است که اشتباهات محاسباتی این افراد در تعیین طرف منازعه، ایشان را به بیراهه می‌برد؛ زیرا کانون وکلا نمی‌تواند از اجرای قانون موجود به شرحی که در تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در رابطه با ضرورت تعیین ظرفیت پذیرش کارآموز وکالت آمده، استنکاف کند و طبیعی است مادامی که این مصوبه توسط دستگاه قانونگذاری، مورد جرح و تعدیل قرار نگیرد، انتظار عدم اجرای قانون از کانون وکلا، نابجا و مخالف با اصل قانونمندی و قانونمداری در کشور است و صرفاً تشویش اذهان عمومی را در پی دارد.

 

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام و عرض ادب . ما وکلا آشفته نیستیم چون دیگه چیزی از وکالت باقی نمونده که بخاهیم روش حساس بشیم . اصلا خدا کنه به غیر فارغ التحصیلان حقوق هم بدون آزمون و محدودیت پروانه وکالت بدهند . دستشون رو هم میبوسیم . همتون بیایید وکیل بشید . سالی بیست میلیون کار کنید تازه اگه بتونید کار کنید . نصف درامد رو بدهید به مالیات و تمدید پروانه و اجاره دفتر و ایاب و ذهاب . بعد خودتون از وکالت با اختیار خودتون فرار میکنید . مثل الان ما.......
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش