پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۷۴۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

پوشاک؛ بیشترین حجم قاچاق ورودی به کشور/۳۰ درصد قاچاق کالاها از مبادی رسمی انجام می شود

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,قاچاق کالا
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به برآورد بیش از ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری قاچاق کالا به کشور گفت: پوشاک با ۲ میلیارد و ۵۴۴ میلیون دلار بیشترین حجم قاچاق ورودی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، «قاسم خورشیدی» امروز (دوشنبه) در نشست خبری به مناسبت پانزدهمین سالروز صدور فرمان رهبر معظم انقلاب درباره تشکیل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: ارزش حجم قاچاق کالا در کشور در آغاز به کار دولت یازدهم ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار شامل ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار قاچاق ورودی و هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار قاچاق خروجی بود که این رقم در سال ۱۳۹۵ به ۱۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار قاچاق ورودی و ۵۰۰ میلیون دلار قاچاق خروجی کاهش یافته است.

 

 پیش تر «حبیب الله حقیقی» رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته بود، در سال ۱۳۹۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم و اصلاح قوانین شاهد تحولاتی چشمگیر در زمینه مبارزه با قاچاق کالا بودیم؛ به نحوی که حجم کشفیات ۳۱ درصد افزایش و حجم کالای قاچاق ۵۰ درصد کاهش یافت.

 

گمرک ایران نیز در گزارش خردادماه دفتر اطلاعات منطقه ای سازمان جهانی گمرک (آر.آی.ال.اُ)- RILO- توانست رتبه نخست کشف انواع مواد مخدر و رتبه دوم مبارزه با تخلف و قاچاق کالا را به دست آورد.

 

مبارزه با قاچاق از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲، ابلاغ شد.

 

خورشیدی با اشاره به نرخ نزولی ورود کالای قاچاق به کشور در سال های گذشته، ادامه داد: در سال های ۹۳ و ۹۴ ارزش کالاهای قاچاق به ترتیب به ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار و ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است.


وی تصریح کرد: کاهش بیش از ۹۳ درصدی حجم کالای قاچاق به کشور در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۲ (که عمده آن مربوط به قاچاق سوخت بوده) به دلیل اصلاح نظام سهمیه بندی و تخصیص سوخت بر مبنای پیمایش خودروها، توسعه گاز رسانی به کشور، اصلاح قیمت ها و همچنین کاهش قیمت های جهانی سوخت اتفاق افتاده است.


سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: در سال ۹۵ بیشترین ارزش کالاهای قاچاق ورودی متعلق به پوشاک با ۲ میلیارد و ۵۴۴ میلیون دلار و پس از آن به ترتیب لوازم بهداشتی و آرایشی با یک میلیارد و ۵۴۹ میلیون دلار، شمش طلا با یک میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار و انواع پارچه با ۶۶۹ میلیون دلار بوده است.


وی خاطرنشان کرد: همچنین ارزش قاچاق انواع لوازم خانگی ۶۵۸ میلیون دلار، تلفن همراه ۶۲۵ میلیون دلار، لوازم یدکی خودروهای خارجی ۵۰۵ میلیون دلار و اسباب بازی ۱۱۴ میلیون دلار بوده است.


این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مبادی قاچاق به کشور، بیان داشت: سال گذشته در عمل آنچه از طریق کوله بری (که بدون نظارت قرنطینه ای وگمرکی، غیر استاندارد و غیر بهداشتی است) وارد کشور شده، سه میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار بوده، در حالی که بطور قانونی فقط یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار اجازه ورود داشته است.


وی اضافه کرد: مطابق آنچه در قانون مقرر شده، کالاهای ملوانی نیز حداکثر ۴۰۰ میلیون دلار مجوز ورود داشته، اما در عمل ۲ میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار وارد شده، همچنین کالای مسافری به میزان یک میلیارد دلار مجوز ورود داشته که در عمل سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار وارد شده است.


خورشیدی یادآوری کرد: در مجموع سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کالا از طریقه های کوله بری، ملوانی، مسافری و سایر شیوه ها در سال گذشته مجوز ورود داشته اند که در عمل به ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش یافت.وی تصریح کرد: ۳۰ درصد قاچاق کالاها و اجناس از مبادی رسمی کشور انجام می شود.


سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: حجم قاچاق کالا به کشور در سال ۹۵ در مقایسه با سال ابتدایی دولت یازدهم ۵۰ درصد کاهش داشته و فقط در مقایسه با سال ۹۴ کاهش ۱۹ درصدی به ثبت رسانده است.


وی با اشاره به نسبت کشفیات، خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ حداکثر یک درصد کالاهای قاچاق (معادل ۹۰۰ میلیارد تومان) کشف شدند، این رقم در سال های ۹۳ تا ۹۵ به ترتیب به ۱۸۰۰ میلیارد تومان، ۵۵۰۰ میلیارد تومان و ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان (حدود ۳۲ درصد) افزایش یافته است که حاکی از رشد چشمگیر آن است.


خورشیدی بیان داشت: در سال ۹۲ در مجموع کمتر از سه درصد احکام محکومیت صادرشده درخصوص کالاهای قاچاق اجرایی شد، در حالی که در سال ۹۵ این رقم به ۲۸ درصد افزایش داشته است.


وی اظهار داشت: پارسال بیش از هزار و ۱۰۰ باند قاچاق کلان و سازمان یافته متلاشی شدند که در مقایسه با سال ۹۴ بیش از ۹۰ درصد رشد داشته است.


این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در این زمینه، پرونده های کشف قاچاق به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون تومان نیروی انتظامی ۸۹ درصد رشد و پرونده های بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی ۶۵ درصد رشد داشته است.


وی همچنین با اشاره به عملکرد وزارت اطلاعات در این زمینه، تصریح کرد: مجموع ارزش کشفیات این وزارتخانه در سال های ۹۲ تا ۹۵ به ترتیب ۱۰۰ میلیارد تومان، ۳۳۸ میلیارد تومان، ۲۸۰۰ میلیارد تومان و ۱۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بوده است.


خورشیدی گفت: کشفیات وزارت اطلاعات در سال گذشته مربوط به ۹۹ پرونده بوده که نشان می دهد همه این کشفیات مربوط به قاچاق های کلان و سازمان یافته بوده است.


وی یادآوری کرد: در سال ۹۲ مجموع پرونده های تشکیل شده در ارتباط با قاچاق در کشور ۸۸ هزار پرونده بوده، این تعداد در سال های ۹۳ تا ۹۵ به ترتیب به ۹۳ هزار و ۹۰۰ پرونده، ۱۰۴ هزار پرونده و ۱۰۳ هزار پرونده افزایش داشته است.


سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: مجموع پرونده های کلان و سازمان یافته قاچاق در بین سال های ۹۲ تا ۹۵ نیز به ترتیب هزار و ۷۵۰ پرونده (سال ۹۲)، ۲ هزار و ۲۵۰ پرونده (سال ۹۳)، ۲ هزار و ۳۰۰ پرونده (سال ۹۴) و سه هزار و ۶۰۰ پرونده (سال ۹۵) بوده است.

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش