چهارشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۴
۰۹:۱۱ - ۰۲ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۳۲۶
حقوقی، قضایی و انتظامی

زن ۷۴ ساله‌ای که به دلیل بدهی ١٥‌میلیونی راهی زندان شد

زندان زنان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

حالا یک هفته می‌شود که سکینه خاتون با یک ساک کوچک خودش را به زندان قرچک رسانده و شب و روزش را آنجا سپری می‌کند. از همان روزی که سکینه ‌خاتون خسته شد و به قول خودش برید تا امروز، مسئولان زندان زنان قرچک برای ادای دین او تلاش کرده‌اند. سکینه خاتون ٧٤ساله است و از سال ٨٩ تا همین امروز به خاطر چک برگشتی زندگی‌اش عوض شد. یعنی همان روزهایی که قرار بود دخترش به خانه بخت برود و سکینه خاتون در آخرین سال‌های دهه ششم زندگی‌اش دلش می‌خواست دخترش را آبرومند به خانه بخت بفرستد.

 

همان زمان بود که ٩‌ میلیون تومان پول قرض کرد. پولی که تا همین امروز بلای جانش شده و وقتی دید زورش به پولی که رشد می‌کند و دینی که سنگین‌تر می‌شود، نمی‌رسد و طلبکار نیز مدام حکم جلبش را می‌گیرد، از محله‌شان در صالح‌آباد خودش را به زندان قرچک رساند و خواست او را نگه دارند. گفت ندارم و دیگر طاقت فرارکردن هم ندارم. مهم نیست این سال‌های آخر زندگی‌ام قرار است چگونه بگذرد، برای من مهم این است که دیگر نترسم و فرار نکنم.

 

حالا درست است که شب‌ها بی‌واهمه‌تر از قبل سرش را روی بالش‌های خاکستری زندان قرچک می‌گذارد، اما دیوارهای زندان برای زن ٧٤ساله‌ای که رج‌به‌رج زندگی‌اش را با سختی بافته، بلند است. سکینه خاتون در همان سال ٨٩ نتوانست اولین چک خود را که شش میلیون تومان بود، پاس کند و با حکم جلب شاکی راهی زندان ‌شد. یک شکایت سه‌میلیون‌تومانی نیز در پرونده‌اش بوده و برای آن هم چاره‌ای نداشته.

 

همان روزها ستاد دیه کشور برای کمک به سکینه خاتون یک وام شش‌میلیون‌تومانی بلاعوض پرداخت و او از دین اولش خلاصی پیدا می‌کند. اما هنوز سه میلیون تومان از دینش باقی مانده بود، دینی که تا امروز بر گردنش مانده و حالا ١٥‌ میلیون تومان شده است. به گزارش خبرنگار «شرق»، پس از پرداخت دین اول بود که سکینه خاتون توانست برای مرخصی از زندان اقدام کند.

 

اما بعد از مرخصی دیگر به زندان مراجعه نکرد و حالا بعد از هفت سال با خستگی و دینی که پنج‌برابر شده، به زندان بازگشته. با توجه به اینکه مطابق قانون ستاد دیه تنها یک مرتبه به افراد زندانی کمک می‌کند، سکینه خاتون دیگر شامل کمک یا وام‌های ستاد دیه نخواهد بود و برای همین او به‌تنهایی باید دینش را پرداخت کند. گزارش‌های رسیده حاکی از آن است جرم غیبت این پیرزن از طرف زندان مورد بخشش قرار گرفته و او در صورتی که بتواند مبلغ ١٥‌میلیون‌تومان را به شاکی خود پرداخت کند، به سرعت از زندان آزاد خواهد شد.

 

حالا شرایط برای سکینه خاتون می‌تواند با پرداخت این پول عوض شود، او شرایط پرداخت این پول را ندارد، چه آن زمان که دینی سه‌میلیون‌تومانی بود و چه حالا که به اندازه ١٥‌ میلیون تومان قد کشیده. او که در عنفوان جوانی همسرش ر ا از دست داده، تنها انگیزه‌اش از زندگی دختری بود که به خانه بخت فرستاد، حالا اما نه خود و نه دخترش شرایطشان در حد و اندازه‌ای نیست که بتوانند این دین را پرداخت کنند. خودش با خنده می‌گوید نه دخترم بختش سفید بود و نه خودم، حالا هم آخرعمری میله‌های آهنی را تماشا می‌کنم تا عمرم تمام شود.

 

سکینه خاتون یک ماه دیگر ٧٥ساله می‌شود، با کمک‌های مردمی می‌تواند شمع ٧٥ زندگی‌اش را بدون ترس، بدون صدای زنگ طلبکار و در خانه‌اش و کنار دخترش خاموش کند. او در تمام این سال‌ها حتی یک شب سرش را با آرامش روی بالشت نگذاشته و حالا در سال‌های پایانی زندگی‌اش مستحق آرامش است. شما می‌توانید کمک‌های خود را برای آزادی این زندانی به شماره کارت ٥٠٤٧٠٦١٠٣٥٢١٨٤٤١، بانک شهر به نام شهرزاد همتی واریز کنید.

 

 

sharghdaily.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش