جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۸ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۹۶۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

نعمت احمدی:

تبصره ماده ۴۸ با قانون اساسی و آزادی قراردادی در تضاد است

نعمت احمدی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
یک وکیل دادگستری با انتقاد از تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری تاکید کرد که این تبصره با اصولی از قانون اساسی و همچنین اصل آزادی قراردادی موضوع ماده ۱۰ قانون مدنی در تضاد است.

نعمت احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با موضوع تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری اظهار کرد: در حال حاضر این تبصره تبدیل به قانون شده و هر نقدی که الان بر این تبصره و نحوه اجرای آن داشته باشیم در واقع فقط نالیدن است و کار خاصی نمی‌توانیم انجام دهیم الا اینکه از نمایندگان مجلس درخواست کنیم یا با تفسیر تبصره ذیل ماده ۴۸ اعلام کنند که منظورشان چه بوده یا از ریاست محترم قوه قضاییه خواهش کنیم حیثیت قوه قضاییه در معرض محک و تجربه است.

 

وی با بیان اینکه این تبصره با دو اصل از اصول قانون اساسی در تضاد است؛ گفت: اصل ۹ قانون اساسی که می‌گوید نمی‌شود قانونی وضع کرد که آزادی‌های مردم را محدود کند و این مسأله محدودیت آزادی را موجب می‌شود و همچنین این تبصره با اصل ۳۵ قانون اساسی که می‌گوید طرفین دعوا می‌توانند در دادگاه‌ها وکیل داشته باشند و اگر توانایی انتخاب وکیل ندارند، دولت باید برای آنها وکیل انتخاب ‌کند، در تضاد است.

 

این وکیل دادگستری افزود: این تبصره با این دو اصل قانون اساسی به صراحت و با اصل آزادی اراده در قراردادها مغایر است چون وکالت یک نوع قرارداد مابین وکیل و موکل وی است و از نظر شاکله قانونی با قانون اساسی و ماده ۱۰ قانون مدنی نیز در تضاد است.

 

احمدی خاطرنشان کرد: وقتی که می‌خواهیم عمل رسیدگی قضایی را تقسیم‌بندی کنیم می‌گوییم عدالت فرشته‌ای است که دو بال دارد که یک بال آن قاضی و بال دیگر وکیل است؛ هر چند در این رابطه تعارف می‌کنیم و وکالت طی ۴۰ سال گذشته در معرض هجمه غریبه و خودی بوده و عملاً استقلال کانون وکلا با تأسیس مرکز مشاوران حقوقی و مشاوران قوه قضاییه و مهم‌تر از آن با دادن اجازه ثبت موسسات حقوقی به افراد غیرمتخصص که مغایر با همه اصول اولیه به اصطلاح اجرای عدالت بوده، در معرض آسیب قرار گرفته است.

 

وی گفت: مسأله مهمتر این است که قوه قضاییه کاری به ضرر خود انجام داده و به باور من این مسأله یعنی اینکه قوه قضاییه در یک اتاق شیشه‌ای نشسته و به خود سنگ می‌زند.

 

این وکیل دادگستری اظهار کرد: تبصره ذیل ماده ۴۸ می‌گوید که وکیل در مراحل تحقیق مقدماتی، جرایم امنیتی و سازمان‌یافته و مصداق‌های این ماده باید به تایید رییس قوه قضاییه برسد، حال باید سوال کرد که این اختیار از کجا داده شده؟ وظایف ریاست قوه قضاییه در اصل ۱۵۶ قانون اساسی احصاء شده؛ حال ما آمده‌ایم با قانون عادی یک سری وظایف دیگری برای ایشان تعیین می‌کنیم که به باور من کارشناسانی که این توصیه را کرده و این راه را پیش پای ایشان گذاشته‌اند دوست نبوده و در شمایل دیگری دارند آسیب می‌رسانند.

 

احمدی در رابطه با انتخاب وکلای مورد تایید قوه قضاییه یادآور شد: ما افرادی در جامعه وکالت داریم که شخصیت بین‌المللی هستند، کسانی را داریم که سابقه وزارت و نمایندگی مجلس یا استادی دانشگاه دارند و حال به یک باره ۲۰ نفر وکیل که فقط ۱۰ نفر از این تعداد از اعضای کانون وکلا هستند که این کانون بیش از ۶۰ سال سابقه دارد را انتخاب کنیم در صورتی که ۲ نفر از این افراد انتخاب شده هم رسماً اعلام کرده‌اند که روحمان هم از این موضوع باخبر نبوده یا اینگونه پرونده‌ها را نمی‌پذیریم.

 

وی اظهار کرد:  ما در خود قانون هم وکیل معاضدتی داریم که کانون وکلا تعیین می‌کند و هم وکیل تسخیری داریم که دادگاه آن را تعیین می‌کند. این راهکار سال‌ها است که وجود دارد و به همین طریق عمل می‌کردند. در حال حاضر رییس محترم قوه قضاییه با اعلام این اسامی نمی‌تواند به این ۲۰ نفر تکلیف کند که حتماً‌ شما باید این پرونده‌ها را بگیرید و همچنین به متهم نیز نمی‌تواند تکلیف کند که حتماً باید نزد این وکلا بروید.

 

این وکیل دادگستری تصریح کرد: در پرونده‌های امنیتی از نظر بعد جهانی و داخلی شاکی پرونده، دادستان یا یکی از نهادهای امنیتی انتظامی است. حال اگر شاکی و ضابط از سوی نهاد امنیتی انتظامی باشد و دادستان هم که جای خود دارد، اگر وکیل پرونده هم از سوی این نهادها باشد، در این صورت نباید توقع دادرسی عادلانه را داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی اظهار کرد: یکی از وظایف ریاست محترم قوه قضاییه ذیل اصل ۱۵۶ قانون اساسی احیای حقوق عامه است؛ آیا انصافاً چنین عملی در جهت احیا و گسترش اصل عدالت و احقاق حقوق عامه است؟ و اینکه چه متر، معیار و ترازویی برای انتخاب این ۱۰ نفر از کانون وکلا و ۱۰ نفر از مرکز مشاوران حقوقی وجود داشته است؟ ما در بین وکلای دادگستری حتی از منصوبین درجه اول ریاست محترم قوه قضاییه وکیل داریم، سخنگوی سابق قوه قضاییه وکیل دادگستری است و برخی وزرا نیز وکیل دادگستری هستند، یعنی حتی وکلای منصوب ریاست محترم قوه قضاییه مورد تأیید نبودند؟

 

این وکیل دادگستری گفت: با چه معیاری برای شهر تهران که مرکز قضای ایران است و دادسرا و دادستان عمومی و انقلاب تهران صلاحیت مضاعف دارد این تعداد وکیل در نظر گرفته شده است؟

 

احمدی اظهار کرد: این موضوع باعث ضربه زدن به قوه قضاییه می‌شود و هر کسی که این پوست خربزه را زیر پای قوه قضاییه گذاشته دوست قوه قضاییه نبوده است. باید به سوابق وکلا در رسیدگی به پرونده‌ها توجه کنیم زیرا تخصص در هر رشته و در هر موضوع در دنیا حرف اول را می‌زند.

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش