جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۶:۵۱ - ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۱۵۰
حقوقی، قضایی و انتظامی

پرونده‌ کودکان در دادگاه با قانون حدود ۲۰ سال پیش اداره می‌شود/ ۱۱ سال است دنبال لایحه حمایت از کودک هستیم

لایحه حمایت از کودک,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
سارا باقری، وکیل دادگستری و فعال حقوق کودک، با اشاره به طولانی شدن پروسه تصویب و قانونی شدن لایحه حمایت از کودک و نوجوان گفت: «حدود ۲۰ سال است که دادگاه‌های مرتبط با کودکان با قوانین سال ۸۱ اداره می‌شود و برای تغییر باید این لایحه قانونی شود.»

لایحه حمایت از کودک و نوجوان اگرچه سال گذشته به صحن مجلس رسید و کلیاتش هم تصویب شد، اما سرنوشتی مشابه چند لایحه اجتماعی دیگر پیدا کرد و متوقف شد. سارا باقری، وکیل دادگستری و فعال حقوق کودک، به اعتمادآنلاین از لزوم تصویب و قانونی شدن هرچه سریع‌تر این لایحه گفت.

                         

باقری با اشاره به تصویب کلیات لایحه در سال ۹۷ گفت: «بعد از ۱۱ سال، پارسال وقتی دیدیم لایحه حمایت از کودک و نوجوان به مجلس رسیده است، واقعاً خوشحال بودیم. ابتدا کلیات تصویب شد و پس از آن نوبت جزئیاتش بود. چند بند را همچون بند مجازات والدین سهل‌انگار دستکاری کردند و دوباره لایحه را فرستادند. اما از همان روز تاکنون روند لایحه متوقف شده و مدام در حال رفت و برگشت است. شاید کمتر کسی باور کند که دادگاه خانواده و مشخصاً پرونده‌های مرتبط با کودکان در حال حاضر بر اساس قوانین سال ۸۱ اداره می‌شود؛ یعنی نزدیک به ۲۰ سال است ما قانون جدید و مدونی در این حوزه نداریم.»

او معتقد است دغدغه کنونی فقط تصویب زودتر این لایحه است: «ابتدا نگرانی فعالان حوزه این بود که لایحه نهایی بعد از آن همه چکش‌کاری چیزی نباشد که از ابتدا انتظارش را داشتیم. در واقع نگران بودیم که نکند دیگر لایحه ارزشی نداشته باشد. ولی الان بیشتر نگران نهایی شدن خود لایحه هستیم. برای ما که از سال ۸۱ تا به امروز قانون‌مان عوض نشده، در حال حاضر اولویت این است که بالاخره این لایحه به یک سرانجامی برسد. چون به هر حال نکات مثبت زیادی هم دارد. وجود بندهایی همچون مددکار و روانشناس در کنار کودکان و مجازات والدین سهل‌انگار جزو مواردی است که به شدت می‌تواند در راستای حمایت از حقوق کودکان موثر و مفید باشد.»

به عقیده این فعال حقوق کودک باید این لایحه را در اولویت قرار داد: «به نظرم لازم است مسئولان بدانند که این لایحه به تمام بچه‌های زیر ۱۸ سال این سرزمین مربوط است. به آینده آنها و کشوری که قرار است بسازند. یک سال پیش که برای پیگیری لایحه به مجلس می‌رفتیم از برخی می‌شنیدیم که این لایحه آنچنان در اولویت نیست. در صورتی که اتفاقاً این لایحه باید در اولویت هر کار دیگری قرار گیرد. چه چیزی مهم‌تر از سلامت روح و روان کودکانی است که قرار است آینده یک کشور را بسازند؟ البته که اقتصاد و سیاست مهم است، اما بدون داشتن انسان‌های سالم، سیاست و اقتصاد قوی چه ارزشی خواهد داشت؟»

باقری تعدد رویه قضایی و خلاء قانون را ضعف بزرگ پرونده‌های مرتبط با کودکان برشمرد: «الان بیش از هر وقت دیگری نیازمند تصویب این لایحه هستیم. خلاء قانون از یک سمت و تعدد رویه قضات در دادگاه‌ها باعث اعمال نظرات سلیقه‌ای می‌شود، از سوی دیگر دادگاه خانواده را با مشکل جدی روبه‌رو کرده است. نتیجه‌اش هم می‌شود یک میلیون تومان جریمه برای مادری که جای اتو و قاشق داغ در جای‌جای بدن فرزندش دیده می‌شود. در شرایطی که نیاز است دست دادگاه و قاضی برای حکم‌ دادن باز باشد، ضعف قانون مشکل ایجاد می‌کند. بعد ما می‌بینیم پرونده نازنین‌زهرا، دختری که ماجرای تنبیه‌های شدید بدنی پدرش نسبت به او آن همه خبرساز شده بود، هم به جایی نمی‌رسد و پدر با وجود نداشتن صلاحیت، حضانت دخترش را دوباره بعد از یک سال می‌گیرد.»

باقری در نهایت امیدوار است امسال آخرین سال رفت‌وبرگشت لایحه باشد: «اگرچه گاهی هم دیده می‌شود که یک قاضی از جریمه‌ها و تنبیه‌های تعلیمی استفاده می‌کند؛ مثلاً خود من پرونده‌ای داشتم که قاضی، والدِ سهل‌انگار را مجبور کرد تا در دوره‌های مشاوره‌ و روانشناسی شرکت کند و گزارش کارش را هم به دادگاه تحویل دهد. اما تعداد این قضات زیاد نیست و به همین دلیل نیازمند قانونی هستیم که این موارد را به شکل رسمی پیگیری کند. امیدواریم بعد از این همه سال، این همه رفت‌و‌برگشت لایحه و تغییراتی که داشته، امسال بالاخره خبر تصویب و قانونی شدنش را بشنویم.»

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش