جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۴۷ - ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۳۱۳
حقوقی، قضایی و انتظامی

فرمانده پلیس راه استان با اشاره به پاسخ گو نبودن زیرساخت های فعلی مطرح کرد:

ترافیک ورودی مشهد ۱۸ ماه دیگر قفل می شود

ترافیک ورودی مشهد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

 در جلسه ای با حضور دو عضو مجمع نمایندگان استان و جمعی از مسئولان ومدیران دستگاه های اجرایی، موضوعات مربوط به حوزه های راه و شهرسازی استان بررسی شد. از جمله مهم ترین مباحث مطرح شده در این نشست، نامناسب بودن وضعیت جاده های استان وکمبود های زیرساختی  بود.

فرمانده پلیس راه استان در این جلسه به مشکلات موجود در مسیرهای مواصلاتی مشهد اشاره و اظهار کرد : سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر به مشهد سفر می کنند که حدود ۲۸ میلیون از طریق حمل و نقل جاده ای و بقیه از طریق حمل و نقل ریلی و هوایی می آیند. سرهنگ «هادی امیدوار» افزود : تقریبا هر سه سال تمام جمعیت ایران به مشهد می آیند و برمی گردند واین حجم از سفر به همه دستگاه ها فشار وارد می کند در حالی که در توزیع منابع و بودجه تمام استان ها یکسان دیده می شود. وی با اشاره به بالا بودن میزان سفرها به مشهد در ایام زیارتی گفت: ظرفیت معابر ما دیگر پاسخ گوی تعداد زائران  و تقاضای سفر نیست.هیچ کجای کشور حجم ترددی  مثل مشهد ندارد، در دهه آخر صفر ما حدود ۴ میلیون زائر داریم، بدون این که کمکی از دیگر استان ها و بودجه های کشوری در اختیار استان ما قرار بگیرد، در تمام ایام سال و مناسبت ها مشهد شرایط ویژه ای دارد و پذیرفته نیست زائر در شرایط نا امنی باشد.

وی ادامه داد : در حوزه راه، ورودی و خروجی های استان و به ویژه مشهد اشباع است و یک سال و نیم دیگر عملا ورودی و خروجی های مشهد قفل خواهد شد. همین حالا آزادراه شهید شوشتری با داشتن پنج باند پاسخ گوی نیاز روزهای معمول نیست، چه برسد به ایام پرترافیک و مناسبتی سال و این شرایط مشکلات عدیده ای برای مردم به وجود می آورد. وی ادامه داد :  امروز راه های ما در استان کفاف میزان زیاد حمل و نقل و سفر را نمی دهد اما بی تدبیری در پروژه هایی مانند حرم تا حرم به چشم می خورد و  این پروژه که می توانست مشکلات زیادی را رفع کند از سمت قم و سمنان آغاز شده است.

وی ادامه داد : محور غرب یعنی سبزوار، نیشابور و مشهد نا امن ترین محور استان و از حداقل ایمنی برخوردار است. در حوزه راه های روستایی هم دو سال متوالی است که به طور متوسط هر سال ۳۰ درصد به تلفات ما افزوده می شود. با همه این کمبودها و آمارهای عجیب و غم انگیز هنوز به عنوان مثال ماده ۳۳ قانون جرایم رانندگی و تخصیص بخشی از اعتبارات مشروح این ماده که می تواند در حوزه امنیت مورد استفاده قرار گیرد، در استان بلاتکلیف و معطل مانده است. وی افزود : وقتی برای خود یا خانواده مان این اتفاق پیش بیاید تازه متوجه خواهیم شد که چه اتفاق دردناک و جبران ناپذیری بوده و حتما ما مقصریم.

شاید ۱۰۰ هزار خودرو در پارکینگ های ایران خودرو پارک شده

فرمانده پلیس راه استان  به مشکلات خودروسازی در کشور هم اشاره کرد و گفت : چه بخواهیم چه نخواهیم شرایط تولید خودرو و ظرفیت کشور همین است، ما ابزار قتاله تولید می کنیم، پراید و پژو را به مردم می دهیم که تردد  کنند، در کنار این موضوع جاده های ما وضعیت اسف باری دارد. بدون تعارف زورمان به کارخانه های خودرو سازی نمی رسد، با کیفیت پایین و با این وضع خودرو به دست مردم می رسد. من با بالگرد که گشت می زنم از بالا می بینم شاید ۱۰۰ هزار خودرو در پارکینگ های ایران خودرو پارک شده، کاری هم ندارم اما به هرحال ما نمی توانیم به آن ها چیزی بگوییم و ضعف آن ها و ایمنی را باید بخش راهداری حل کند.  سرهنگ امیدوار درباره وضعیت ایمنی جاده های استان نیز گفت : سالانه در کشور ۱۷ هزار نفر کشته در سوانح جاده ای داریم که سهم استان حدود ۸ درصد یعنی هزار و ۲۵۰ نفر است.

تا کی می توانیم مسئولیت را از گردن خود رد کنیم

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هم درباره مشکلات جاده های استان گفت: در استان سالانه ۷۵۰ نفر به دلیل نبود امکانات و کیفیت لازم جاده ها جان خود را از دست می دهند و این فاجعه است. «ابراهیم نصری» افزود : تا کی می توانیم بگوییم بودجه نرسیده و مسئولیت را از گردن خود رد کنیم.نصری در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع زیرساخت ها هم اشاره کرد و گفت : در بخش توسعه و ساخت با مشکلات عدیده مواجه بودیم و با شرایط فعلی پرداخت و تخصیص بودجه قطعا نمی توانیم مشکلات را حل کنیم. وی با اشاره به اقدامات انجام شده، ادامه داد : در راه روستایی، در شهرستان هایی مانند کلات، فریمان و بردسکن میزان آسفالت فقط ۳۳ درصد تحقق یافته است، از سوی دیگر ۷۵۰ دستگاه ماشین آلات داریم که با احتساب ۱۵ سال همه آن ها اسقاطی هستند و با احتساب ۳۰ سال ۴۸ درصد این ماشین آلات عمر بالای ۲۸ سال دارند اما به دلیل مشکلات ارزی نتوانستیم خرید جدید داشته باشیم، وزارت نفت نیز با خرید ماشین آلات از افغانستان به ازای پول نفت موافقت نکرده که نیازمند دریافت مجوز هستیم.

طرح ۵ ساله برای کاهش تصادفات و تلفات درون شهری

سرهنگ «حمیدرضا دهنوی» فرمانده پلیس راهور استان هم به طرح های کاهش تصادفات و تلفات حوادث درون شهری اشاره و اظهار کرد : طرحی پنج ساله در استان تدوین شده که می تواند سالانه ۱۰ درصد تصادفات را کاهش دهد و یکی دیگر از موارد موجود در همین طرح تقسیم شهر مشهد به هفت منطقه راهور برای رسیدگی و تقسیم کاری بهتر است.

کمبود ۲۰ هزار تن قیر برای تکمیل راه ها

مدیرکل راه و شهرسازی استان هم در خصوص مشکلات مربوط به حوزه راه اظهار کرد: اولویت ما در این حوزه پروژه های نیمه تمام است که امروز مشکل قیر و کمبود ۲۰هزار تن در استان بسیار تعیین کننده است، با این که تمام سعی مان را برای بر زمین نماندن پروژه ها انجام داده ایم اما به زودی اگر این مشکل رفع نشود با مسائل جدی روبه رو خواهیم شد. وی افزود: پیمانکاران امروز برای ما حکم خیران را دارند زیرا بدون دریافت مطالبات، با هزینه خود و در قبال اسناد خزانه دوساله در حال کار هستند و اگر همین خیران هم نباشند پروژه های ما با تعطیلی مواجه خواهد شد.

حاشیه مشهد و مسکن مهر، ۲ اولویت اداره کل راه و شهرسازی

«محمدرضا اخوان عبداللهیان» گزارشی هم از فعالیت های این اداره کل ارائه و اظهار کرد: در حوزه شهرسازی دو اولویت مهم در این اداره کل وجود داشته که یکی تامین نیاز حاشیه شهر و دیگری مسکن مهر است. در حاشیه شهر مشهد، تامین زمین یکی از مشکلات بود که توسط دولت رفع شد اما هنوز ساخت و ساز در آن آغاز نشده و می توان گفت هدف طرح که ساخت مسکن با کیفیت و ایمن برای دهک های پایین جامعه در حاشیه شهر بوده، محقق نشده و دلیل آن نیز هزینه بالای ساخت و قیمت تمام شده مسکن است. وی افزود : متاسفانه تسهیلات ارائه شده کفاف هزینه ها را نمی دهد و قطعا اگر نتوانیم کمکی به این بخش از جامعه بکنیم با روند فعلی و تسهیلات موجود هیچ یک از مردم آن مناطق امکان ساخت مسکن نخواهند داشت. وی به طرح توسعه محلات فرسوده و ایجاد دفاتر تسهیل گری در ۶۶ محله مشهد اشاره و گزارشی از روند کار آن ها ارائه کرد.

مطالبات روستاییان محقق نشده است

حجت الاسلام والمسلمین «نصرا... پژمانفر» رئیس مجمع نمایندگان استان هم در این جلسه گفت: در چهارمین دوره مجمع نمایندگان استان با توجه به مشکلات ملی و استانی عدیده ای که دستگاه ها با آن مواجه هستند، این نیاز احساس شد که جلسات تخصصی و جداگانه ای با هر یک از دستگاه های اجرایی استان برگزار و مشکلات و موانع کاری آن ها را بررسی کنیم و امیدواریم این حرکت بتواند اتفاقات خوبی را برای دستگاه های دولتی و اجرایی ما رقم بزند.  «هاجر چنارانی» دیگر نماینده استان نیز با اشاره به این که در حوزه راه و شهرسازی مشکلات عدیده و مهمی وجود دارد، اظهار کرد :

 هم اکنون بیشترین مطالبات پیمانکاران در کشور متعلق به خراسان رضوی است، مشکلاتی مانند تامین قیر هنوز توسط دولت حل نشده و این در حالی است که در راه روستایی هزار کیلومتر کمبود وجود دارد. وی ادامه داد : همین امروز که از نیشابور تا مشهد می آمدیم وضعیت جاده اسف بار بود و حتی نتوانستیم روکش آسفالت بزرگراه اصلی مشهد را هم تامین کنیم. در مسکن روستایی و راه روستایی دیگر نمی توانیم به صورت روستایی ها نگاه کنیم، هرچه مطالبه در این موارد داشتند محقق نشده و با این که در شعار باید همه کارهای مان برای محرومان باشد اما در عمل این گونه نبوده است.چنارانی همچنین با انتقاد از مدیرکل بنیاد مسکن استان گفت: وقتی طرح هادی اصلاح نشده، یعنی ما برای روستا برنامه ای نداریم، به همین دلیل نمی توانیم از مهاجرت معکوس حرفی بزنیم و نبود امکانات باعث می شود روستاییان با مشکل روبه رو شوند. چقدر امکانات و خدمات ندهیم و چقدر مردم تحمل و صبر کنند، اگر نمی توانید تامین کنید باید بروید.

طبقه زیرزمین ایستگاه راه آهن فعال می شود

«مصطفی نصیری» مدیرکل راه آهن استان هم گفت: با هدف ارائه خدمات ایستگاهی بهتر در ایستگاه مشهد طبقه زیرزمین ساختمان ایستگاه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که هم عرض ایستگاه فعلی است و مساحت قابل توجهی را به جایگاه ارائه خدمات ما اضافه می کند. ضمن این که در محور سرخس ظرفیت جابه جایی سالانه هفت میلیون تن کالا وجود دارد و هنوز از آن به طور کامل بهره برداری نمی شود. اضافه شدن یک ایستگاه مربوط به شرکت پارس فولاد سبزوار به شبکه ریلی و تاکید بر توسعه محور حمل و نقل ریلی مرز سرخس نیز از دیگر موارد مطرح شده توسط نصیری بود.

باند سوم فرودگاه همچنان معطل احصای زمین

«علی همتی» معاون توسعه منابع انسانی اداره کل فرودگاه های استان هم گفت: با ۶۰هزار و ۳۳۵ پرواز در سال، هشت میلیون و ۸۴۵ هزار مسافر از طریق هوایی به صورت داخلی و خارجی از فرودگاه شهید هاشمی نژاد جابه جا شده اند که این رقم در مقایسه با سال های قبل از آن کاهش داشته است. همتی درباره طرح های توسعه فرودگاه مشهد هم اظهارکرد: باند سوم فرودگاه مشهد همچنان منتظر احصای زمین و همکاری نهادهایی مانند آستان قدس است، همچنین بن بست ترافیکی فرودگاه نیز می تواند با همکاری اداره تحقیقات کشاورزی استان و واگذاری قسمتی از زمین های این مجموعه در حاشیه بزرگراه کلانتری باز شود.

در این جلسه برخی از مسئولان نیز نکاتی را مطرح کردند که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:

* «محسن عراقی زاده» مدیرکل هواشناسی: تجهیزات فرودگاهی ما به شدت فرسوده و تاسیسات ما در استان کم است. همچنین نرم افزارهای ما به روز نیستند و برای شناسایی و ارائه اطلاعات دقیق و به روز نیازمند امکانات هستیم که در اختیار نداریم.

* «حسینی» مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان: به طور معمول کیفیت قیر در کشور ما ۶۰ درصد پایین تر از استاندارد جهانی است هرچند که از نظر ما این کیفیت نسبت به گذشته ۲۰ درصد هم افت داشته و با این شرایط با استاندارد بسیار فاصله دارد. افتتاح پیش از موعد پروژه ها به مناسبت های مختلف نیز باعث می شود کار ما در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به طور کامل انجام نشود و اگر زیرسازی با مشکل مواجه شود قطعا هرچه روکش آسفالت تعویض شود باز هم به طور کامل ترمیم نخواهد شد.

* «موسوی نیا» مدیرکل بنیاد مسکن استان:  فرسوده ترین واحدهای روستایی کشور در خراسان رضوی است و وام های مسکن روستایی اصلا کفاف نیاز روز را نمی دهد. طرح های هادی روستایی نیز طبق توان و بودجه ما در حال پیگیری است، خودمان نیز جز شرمندگی چیزی برای گفتن نداریم اما وقتی فقط ۶ میلیارد تومان اعتبار برای استان در نظر گرفته شده، این حوزه قطعا به جایی نخواهد رسید.

* یزدانی مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بینالود: کارخانه ایران خودرو یکی از چندین کارخانه شهر بینالود است که در صورت برگشت مالیات این شرکت به استان، می توان اقدامات خوبی در زمینه های زیرساخت انجام داد. شهر جدید بینالود تنها شهر جدید در کشور است که در خود بافت فرسوده دارد و چند روستا باعث این موضوع شده است اما متاسفانه به دلیل اختصاص نیافتن وام مسکن روستایی به شهرهای جدید افرادی که در این مناطق زندگی می کنند نه می توانند از شرایط شهری بهره مند شوند و نه از تسهیلات روستایی استفاده کنند.

 * نماینده شرکت عمران گلبهار: مسکن مهر گلبهار یکی از معضلات مهم است و پایبندنبودن شرکت های تعاونی به تعهدات خود مشکلاتی را به وجود آورده است. از جمله درباره آسانسور، محوطه سازی یا حق و حقوق و پروانه و پایان کار که باید به آن رسیدگی شود. متروی گلبهار نیز تا جایی که در اختیار ما بوده کار شده اما روند رو به رشد قیمت ها از یک سو و تحقق نیافتن تعهدات دولت از سوی دیگر باعث شده هزینه تمام شده پروژه بسیار بالا برود. می توان پروژه را تا پایان دولت به اتمام رساند به شرط آن که اعتبارات دولتی به موقع برسد.

* «بابائیان»رئیس پژوهشکده اقلیم شناسی استان: در کشور دومین منطقه ای که دچار تغییرات شدید اقلیم با تغییر دو درجه دما شده شمال شرق است و قطعا در آینده ما را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد. در موضوع سیل اخیر نیز از ریاست جمهوری ارتقای جایگاه این پژوهشکده برای رصد دقیق تغییرات آب و هوایی  درخواست شد اما متاسفانه حتی برای پیش بینی روزانه مجبوریم فقط یک بار در روز عملیات را انجام دهیم تا به دستگاه ها آسیبی وارد نشود و کارمان نماند درحالی که استاندارد جهانی چهار بار در روز است. این رصد کم علاوه بر حوادثی مانند سیل مشکلاتی نیز برای امنیت پروازهای ما به وجود می آورد که در صورت بروز حادثه بسیار خطرناک و جبران ناپذیر خواهد بود.

* «خطیب زاده» مدیر شعب خراسان رضوی بانک مسکن : نمی شود از یک طرف بخواهیم مسکن ارزان قیمت تولید کنیم و از سوی دیگر هزینه های دولتی مثل مجوز و پروانه و عوارض و ...را بالا ببریم. ما آمادگی داریم در کنار صنعت ساختمان باشیم و به دستگاه ها در این حوزه کمک کنیم تا مردم به شرایط مطلوبی برسند اما همکاری خود دستگاه ها نیز ملاک است.

* «محمد نفیسی فر» مدیرکل دیوان محاسبات استان مسائلی را درباره مشکلات دستگاه ها در حوزه راه و شهرسازی مطرح کرد.

نوید زنده روحیان

khorasannews.com
  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش