یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۱:۵۶ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۸۵۰
حقوقی، قضایی و انتظامی

رئیسی: اعتراضات کارگری پیش از آن که جنبه قضایی یابد، توسط دولت و مجلس شنیده و حل و فصل شود

ابراهیم رئیسی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
رئیس قوه قضاییه، بررسی و حل بسیاری از مسائل و دغدغه های جامعه و تعیین چارچوب ها و اجرای ساز و کارهای لازم از جمله اعتراضات کارگری و تأمین امنیت زنان را بر عهده دولت به عنوان مجری و مجلس به عنوان ناظر و قانونگذار دانست.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی عصر یکشنبه در دیدار رئیس و اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی انتقادات از برخورد با اعتراضات کارگری تصریح کرد: من معتقدم اعتراضات کارگری به دلیل مشکلاتی است که کارگران دارند و این مشکلات و اعتراضات باید پیش از آن که جنبه قضایی یابد، توسط دولت و مجلس شنیده و حل و فصل شود.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: شما به عنوان قانونگذار و ناظر دست‌تان باز است و می‌توانید این مشکلات را به‌راحتی پیگیری کنید. قطعا باید اعتراض کارگر شنیده شود. وقتی کارخانه‌ای به یک فرد واگذار شده که اهلیت لازم را ندارد و بعد تولید این کارخانه رو به افول می‌رود و نهایتا تعطیل می‌شود، طبعا کارگران بیکار می‌شوند و وقتی حقوقی نگرفتند، اعتراض می‌کنند. این اعتراض‌ها باید در وقت خود شنیده شود و اساسا نباید اجازه داد کار به اینجا بکشد. باید در هنگام واگذاری، اهلیت فرد بررسی شود و بعد از واگذاری نیز دولت با پرداخت تسهیلات و سایر مشوق‌ها اقدام به توانمندسازی کند. مجلس نیز به عنوان نهاد ناظر باید بر این روند نظارت داشته باشد و اصلا اجازه ندهیم که این موضوعات جنبه قضایی پیدا کند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به انتقاد از برخی احکام صادره گفت: قاضی تابع قانونی است که شما عزیزان وضع کرده‌اید. قانون می‌گوید در تعدد جرایم، مجموع محکومیت‌ها در حکم باید قید شود اما اشد آن به مرحله اجرا درمی‌آید. شاید بسیاری از افراد، این موضوع را ندانند و بر اساس آن چه در حکم قید شده، مجموع محکومیت‌ها را به عنوان آن چه اجرا می‌شود، بیان کنند اما نماینده‌ای که می‌داند بر اساس قانونی که خودش وضع کرده است، صرفا حکم اشد اجرا می‌شود، چرا یک امر غیر واقعی را تکرار می‌کند؟

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: ما به هیچ عنوان طرفدار حبس نیستیم؛ جز در مورد مجرمان حرفه‌ای، مجرمان به عادت، مجرمان خطرناک، بر هم زنندگان نظم و امنیت، مفسدین، مزاحمین نوامیس و ... . اما وقتی در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب مجلس، در مورد یک جرم به قاضی الزام کرده‌اید که باید حکم حبس بدهد، قاضی چه کار دیگری می‌تواند انجام دهد؟ متاسفانه گاهی برخی نمایندگان آن چه را در سطح عمومی و تریبونی بیان می‌کنند، با آن چه در موضع قانونگذاری عمل می‌کنند، تعارض دارد. ما موافق مجازات‌های جایگزین حبس هستیم و در بسیاری موارد نیز که دست قضات به لحاظ قانونی باز است، از این ظرفیت استفاده می‌کنند اما قانونگذار نیز باید در این زمینه اهتمام لازم را داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه در خصوص مساله مهریه و پرداخت آن نیز اظهار کرد: مهریه، دینی بر عهده و ذمه زوج است و حتما هم باید پرداخت کند. حال اگر توان پرداخت آن را دارد و نمی‌دهد، باید مانند هر دین دیگری آن را گرفت و به طلبکار داد اما در جایی که فرد واقعا معسر است، باید به او مهلت داد که به‌صورت تقسیط پرداخت شود. بنابراین در مورد افراد معسر نیز به هیچ وجه بحث عدم پرداخت مهریه مطرح نیست بلکه صرفا مهلت دادن و تقسیط مورد تاکید است.

آیت‌الله رئیسی با تاکید بر ضرورت نگهداری از جوانان، نوجوانان و سالمندان معتاد در اردوگاه‌های بازپروری به جای زندان، خاطرنشان کرد: دیدگاه ما، کاهش جمعیت کیفری کشور است. بر این مبنا لازم می‌دانیم با پیگیری‌های مجلس، دولت امکانات و اعتبارات لازم را برای گسترش اردوگاه‌های بازپروری فراهم کند تا این امر در خصوص معتادان به‌خوبی محقق شود.

آیت‌الله رئیسی با تاکید بر لزوم دقت نظر کافی در بیان برخی مسائل و موضع‌گیری‌ها تصریح کرد: بعضی اظهارات متاسفانه بر اساس اطلاعات و گزارش‌های غیر دقیق است که این اظهارات نیز اغلب موجب برانگیختن احساسات در جامعه می‌شود. گاهی ممکن است یک اظهار نظر نادرست به دلیل سهو یا سبق لسان باشد که می‌توان آن را اصلاح کرد اما این که کسانی بر اساس مواضع شخصی و سیاسی به بیان مطالب غیر واقعی بپردازند و بعد از روشن شدن موضوع نیز همچنان بر سخن خود اصرار کنند، کار نادرستی است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ابزارهای نظارتی مجلس برای گفت‌وگو با دولت و حل و فصل مشکلات یادآور شد: امروز در جایگاه نماینده باید مسائل را واقعی دید و واقعی نظر داد. اگر مردم مشکلی دارند باید ببینید مشکل آنان چیست. هر یک از ما فرصت کوتاهی در اختیار داریم که با استفاده از امکانات و تریبون خود می‌توانیم به مردم خدمت کنیم. امیدوارم به گونه‌ای عمل کنیم که بعدها حسرت نخوریم که چرا برای حل مشکلات مردم پیگیری نکردیم.

آیت‌الله رئیسی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروز خانواده‌ها را بهداشت اخلاقی و روانی و امنیت اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: دختر و پسری که به مدرسه و دانشگاه یا سر کار می‌روند، باید از جهت روانی امنیت داشته باشند. یکی از مصادیق این امنیت، رعایت عفاف و حجاب است که باید اجرای اسناد موجود در این زمینه مد نظر همه دستگاه‌ها و نهادها باشد. همه مردم دلشان می‌خواهد فضایی امن داشته باشند؛ به نحوی که یک دختر خانم حتی پاسی از شب بتواند با امنیت کامل تردد کند و با هیچ مشکلی مواجه نشود.

رئیس قوه قضاییه افزود: اگر این امنیت وجود داشته باشد، پرونده نیز کمتر تولید می‌شود. این امر در گروی آن است که همه آهنگ اجرای قانون و تامین امنیت روانی، اخلاقی و اجتماعی داشته باشیم. بر همین مبنا از وزرای آموزش و پرورش، علوم و ارشاد و مدیران مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات بخواهید که فضا را کاملا امن کنند زیرا هر نوع ناامنی برای همه افراد مضر است و ما هم دنبال این هستیم که با تامین امنیت لازم، پرونده قضایی درست نشود.

آیت‌الله رئیسی در پایان با بیان این که در مقابله با فساد باید آهنگ همه قوا یکی باشد و هیچ یک فساد را برنتابیم، تصریح کرد: عمل به قانون امروز یک ارزش است و نباید اجازه دهیم هیچکس با هیچ گرایش سیاسی، قانون را نقض کند. هیچ مسئول و شهروندی نباید اجازه نقض قانون پیدا کند. کشور باید بر مدار قانون اداره شود و آن چه روز گذشته از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سیاست‌های کلی قانونگذاری ابلاغ شد نیز تاکید بر همین امر است. هیچکس در هیچ جایگاهی نباید از چراغ قرمزها و حتی چراغ زردها عبور کند و قانونگرایی باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود.

رئیس قوه قضاییه همچنین در پاسخ به درخواست برخی نمایندگان برای بازدید از زندان زنان، از این امر استقبال کرد و گفت: هر چه این بازدیدها بیشتر باشد، برای ما هم بهتر است زیرا مشکلات موجود را به ما منعکس می‌کنید و ما درصدد رفع آنها برمی‌آییم. در این زمینه نیز می‌توان با برنامه‌ریزی و زمان‌بندی لازم، این کار را صورت داد.

در پایان این دیدار، رئیس و اعضای فراکسیون زنان مجلس با تقدیم لوحی به رییس قوه قضاییه از تسریع در تدوین لایحه امنیت زنان در برابر خشونت و همچنین روند مبارزه با اخلالگران و مفسدان اقتصادی قدردانی کردند.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش