یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۶۰۰۰۶

انواع راه های اثبات دزدی چیست؟

اثبات دزدی,راههای اثبات دزدی, اثبات دزدی با دوربین مدار بستهبسیاری از افراد ممکن است در طول زندگی خودشان با جرمی مثل سرقت یا دزدی مواجه شوند
گاهی اوقات، بسیاری از افراد با جرمی مثل سرقت یا دزدی در طول زندگی خود رو به رو می شوند. البته انواع مختلفی از سرقت وجود دارد؛ جرم سرقت از جرائم علیه اموال محسوب میشود و به همین سبب مجازات های سنگینی دارد. در این مطلب از سرپوش با روشهای اثبات دزدی آشنا می شوید.

اثبات دزدی

سرقت یا دزدی بر اساس قانون مجازات اسلامی، به این معناست که مال متعلق به شخص دیگری را به سرقت ببرند؛ بنابراین، ارکان جرم سرقت در زمانی محقق میشود که فردی، مال دیگران را بدون اجازه و رضایتشان به سرقت ببرد و قصد و نیت ارتکاب سرقت هم داشته باشد؛ از این رو احتمال دارد که سارق به دلیل ارتکاب سرقت یا دزدی در چنین شرایطی، مجازات شود.

یکی از نکات قابل توجه درخصوص اعمال مجازات سرقت بر سارق یا دزد اینست که علاوه بر زدن تهمت دزدی به فرد، نمی توان وی را به دادگاه کشاند و مورد محاکمه قرار داد؛ بلکه نخستین قدم برای محکوم کردن سارق به مجازات اینست که قادر به اثبات وجود سرقت یا دزدی باشید؛ بویژه در مواردی همچون سرقت از محل کار.

ارکان سرقت

ارکان سرقت به شروط و مواردی پیش آمده ای اطلاق میشود که جرم اجرا شده، سرقت محسوب شود. وکیل کیفری با اتکاء به این موردها برای فرد مرتکب سرقت، اقدام به اثبات بیگناهی میکند.

>> رکن قانونی سرقت:

رکن قانونی سرقت بنابر اصل ضابطه مجازات اسلامی، برابر با تعریف سرقت وجود دارد که سرقت، دزدیدن مال دیگری بر اصل آن میباشد و شخص سارق، مشمول مجازات در فرم فقدان اثبات بیگناهی در سرقت می شود.

>> رکن مادی سرقت:

درصورت اثبات رکن مادی سرقت که سارق قصد دزدیدن اموال شخص دیگری را داشته، مجازات سارق اتفاق می افتد.

>> رکن معنوی سرقت:

شخص سارق باید براساس رکن معنوی سرقت، قبل از اجرای جرم سرقت، قصد سرقت را داشته باشد. یکی از مباحث مهم در اثبات بیگناهی در سرقت، قصد اجرای سرقت می باشد.

اثبات دزدی,شرایط اثبات دزدی,نحوه اثبات دزدی با دوربین مدار بستهدزدی در قانون تقسیم‌بندی مختلفی دارد

راه های اثبات دزدی بدون مدرک

اگر بخواهید دزدی را بدون هیچ مدرکی در دادگاه ها ثابت کنید؛ باید روند پیچیده ای را طی کنید. درواقع به این سادگی ها نمیتوان دزدی را ثابت کرد اما نه این که هیچ راهی برای اثبات دزدی وجود نداشته باشد. قانون برای کاربران، راهکارهای زیر را در نظر گرفته که از طریق آن می توان به اثبات دزدی بدون مدرک پرداخت:

* شهادت شهود برای اثبات:

شهادت شهود، یکی از راههای اثبات دزدی بدون مدرک است. البته شرایط مشخصی برای شهادت شهود در دادگاه به منظور اثبات دزدی تعيين شده است. از نیازهای اولیه برای اثبات دزدی بدون مدرک با استفاده از شاهد می توان به عاقل و بالغ بودن و دو شاهد مرد اشاره کرد. شاهدین باید حتماً دزد را به چشمشان دیده باشند و مراحل آنرا به صورت دقیق برای قاضی شرح دهند.

* اقرار به سرقت:

اقرار سارق به سرقت در محضر دادگاه، به عنوان دومین روش اثبات دزدی بدون مدرک محسوب میشود. بلافاصله پس از این که سارق در نزد قاضی دادگاه به سرقتش اعتراف کرد؛ مجرم شناخته میشود و به منظور مجازات وی، یک رای توسط دادگاه صادر میشود. البته تأکید قانون گذار اینست که سارق باید در دادگاه، اعتراف کند و ملاک عمل قاضی، اقرار در دادسرا نیست.

* علم قاضی:

علم قاضی از دلایل اصلی اثبات هر دعوایی محسوب میشود. قاضی، حکمی را براساس شواهد و قراین موجود، صادر میکند. مقام قاضی در امر قضاوت، بسیار بالاست و باتوجه به تخصص هایش می تواند نسبت به موضوع اصلی و وقوع جرم، از طریق شواهد و مستندات موجود واقف شود. علم قاضی، تأثير به سزایی در اثبات دزدی بدون مدرک دارد.

نحوه اثبات دزدی با دوربین مدار بسته

یکی از دیگر راه های اثبات جرم سرقت، فیلم دوربین مدار بسته است ولی این روش در قانون ما مستقیما بعنوان یکی از ادله اثبات دعوا پذیرفته نشده است و در زمره امارات می باشد. اماره  در قانون مدنی بعنوان یکی از ادله اثبات دعوا به شرح زیر تعریف شده است:"   به اوضاع و احوالی که به حکم قانون یا در نظر قاضی، دلیل بر امری شناخته می شود؛ اماره میگویند."  

امارات باید در اثبات یک امر موجب اقناع وجدان قاضی در دادگاه شود؛ یعنی قاضی با بررسی امارات به علم جرم، واقف شود و مجرم، مورد مجازات قرار بگیرد. اگر این اطمینان خاطر ، از طریق فیلم دوربین مدار بسته و یا هر فیلم دیگر برای قاضی بوجود آید؛ میتواند موجب اثبات سرقت شود.

با این حال، اثبات مواردی همچون سرقت از محل کار با استفاده از فیلم دوربین مدار بسته، ضعیف است و صرفا دزدی را اثبات نمیکند و اماره برطبق ماده ۱۳۲۴ قانون مدنی به این شرح میباشد :" ...اماره در صورتی قابل استناد است که دعوی به شهادت شهود قابل اثبات باشد یا ادله دیگری را تکمیل کند." و در مقابل، اعتبار دوربین مدار بسته با وجود دلیل دیگری مبنی بر عدم صحت آن از بین میرود .

روشهای اثبات جرم دزدی,راه های اثبات دزدی بدون مدرک,اثبات دزدی با دوربین مدار بستهبرای اثبات دزدی بدون مدرک روند پیچیده‌ای در دادگاه‌ها وجود دارد

یکی از امارات قضایی، فیلم دوربین مدار بسته میباشد و تنها درصورتی می توان دزدی با دوربین مدار بسته را ثابت کرد که در کنار آن یک دلیل دیگر مانند شهادت شهود وجود داشته باشد.

وکیل سرقت و مزایای گرفتن وکیل سرقت

افراد باید باتوجه بوجود جرائم خاص، از وکلای متخصص در امور خود مشورت بگیرند تا ضرر و زیان مالی به آن ها وارد نشود و قبل از ضرر مادی جلوگیری به عمل آورند. چنانچه فردی، اموالش را از دست بدهد بهتر است که از وکیل کیفری خوب و متبحر برای شروع دعوا استفاده کند تا وکیل با دفاع از موکلش، توانایی جبران ضرر و زیان را داشته باشد و از این طریق، قادر به بازگرداندن اموال از دست رفته ی موکلش شود.

از دعاوی تخصصی و دشوار می توان به امور کیفری، علی الخصوص انواع جرم سرقت اشاره کرد که نتیجه ی قطعی آن نیازمند چندین سال زمان است. بنابراین وکیل پایه یک کیفری، علاوه بر آشنایی با تمام دلایل و عناصر و موارد جرم باید به منظور کشف نتایج مطلوب پرونده، فن دفاع و لایحه نویسی تخصصی را بداند تا قادر به دفاع از موکلش باشد.

راههای اثبات دزدی,اثبات تهمت دزدییکی از راه‌های اثبات دزدی بدون مدرک استفاده از شهادت شهود است

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش