شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۰ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۰۵۹۳
رفاه و آسیب های اجتماعی

سیگاری‌ها روزی ۲۰میلیارد تومان پول را دود می‌کنند

مبارزه با دخانیات مجلس,مبارزه با دخانیات در سال۸۴,مصرف دخانیات
دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس با اشاره به تصویب قانون جامع مبارزه با دخانیات در سال۸۴ که به تصویب بیش از ۲۱۰ نماینده مجلس رسید، می‌گوید: متأسفانه تاکنون در اجرای این قانون نمره قبولی نگرفته‌ایم.

به گزارش ایسنا، محمدرضا معدنی دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات در گفت‌وگو با روزنامه قدس با بیان اینکه از نظر سازمان بهداشت جهانی ۶آیتم درخصوص کاهش مصرف دخانیات مدنظر بوده که به تمام کشورها نیز ابلاغ شده، ادامه می‌دهد: مفاد این کنفوانسیون شامل ۶بند در زمینه پایش آمار مصرف دخانیات، ممنوعیت تبلیغ دخانیات، حفاظت از افراد در برابر تماس با دود محیطی دخانیات، کمک به افراد برای ترک دخانیات و ارائه کلینیک‌های ترک سیگار به صورت رایگان، هشدار درباره خطرات مصرف دخانیات مانند تصاویر هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار و افزایش مالیات بر سیگار است. 

وی ادامه می‌دهد: با اینکه بودجه خوبی از مالیات بر سیگار داریم که بیشترین درصد آن به وزارت بهداشت، قسمتی به وزارت ورزش به عنوان جایگزین و بخشی به آموزش و پرورش برای پیشگیری تزریق شده، اما متأسفانه پس از گذشت دو دهه هنوز پیشگیری، کنترل و مبارزه با دخانیات جایگاه اصلی خود را در کشور پیدا نکرده است. 

معدنی توضیح می‌دهد: روزانه رقم هنگفتی برای مصرف دخانیات هزینه می‌شود، به‌طوری‌که تقریباً روزی ۲۰میلیارد تومان هزینه سیگاری‌ها در کشور است و از طرفی پنج برابر این مبلغ صرف درمان سیگاری‌ها در بیماری‌های لاعلاج و سرطان می‌شود.

وی تصریح می‌کند: برخی کشورهای همسایه ما مصرف دخانیات را به‌خوبی کنترل می‌کنند و مالیات بر سیگار را تا بالای ۶۰۰برابر گران کرده‌اند تا برای اقشار پایین‌دست قابل دسترس نباشد و در صورت مصرف، مجبور به ترک آن باشند. 

چرا قانون مبارزه با دخانیات موفق نبود؟

دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس درباره دلیل ناموفق بودن قانون مبارزه با دخانیات می‌گوید: براساس ماده ۸ قانون جامع کنترل دخانیات، باید سالانه ۱۰درصد افزایش مالیات بر سیگار داشته باشیم که با گذشت دو دهه از تصویب این قانون باید ۲۰۰برابر شده باشد اما تنها ۲۵ تا ۵۰درصد افزایش داشته است. 

معدنی می‌افزاید: مداخله شرکت‌های خارجی و داخلی که در حوزه‌های مختلف ورود پیدا کرده و آمارهای غیرواقعی ارائه می‌دهند سبب می‌شود افراد به سمت سیگار کشیده شوند و در نتیجه خواسته مردم برای جمع‌آوری مواد دخانی از کوچه و بازار محقق نشود.

 ۴۰۰ نفر بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند که این موضوع پیامدهای بسیار بدی برای جامعه و کشور دارد. 

آمار مصرف‌کنندگان دخانیات 

معدنی تصریح می‌کند: هرچند از اقشار مختلف مثل جامعه دانشجویان آمار دقیق گرفته شده اما در واقع آمار دقیقی بر اساس همه اقشار و جنسیت افراد جامعه در دست نیست و استناد به آمار قدیمی اشتباه است، بنابراین هر عددی اعلام شود غیرعلمی است و تا آمار دقیق وجود نداشته باشد نمی‌توان در کنترل، پیشگیری و مبارزه با دخانیات سیاست‌گذاری درستی داشت. 

دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس درباره تصاویر هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار می‌گوید: این تصاویر تنها ۱۵ تا ۲۰درصد تأثیرگذار است و متأسفانه شرکت دخانیات از تصاویری استفاده می‌کند که مشمئزکننده نیست بلکه در برخی موارد تشویق‌کننده نیز است. 

معدنی تأکید می‌کند: تصاویر روی پاکت‌های سیگار باید چنان باشد که وقتی فرد ۲۰ بار نخ سیگار را از بسته بیرون می‌آورد ترس از مصرف سیگار در ذهنش تداعی شود و بتواند آن را ترک کند.

دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس ادامه می‌دهد: مبارزه با قاچاق نیز موضوعی است که باید جدی گرفته شود. از طرفی دیگر باید در رسانه ملی در نمایش دادن مصرف دخانیات مراقب باشیم. 

وی می‌افزاید: در حال حاضر در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی به‌ویژه شبکه‌های نمایش خانگی امثال فیلیمو و... به‌گونه‌ای اسفناک مصرف دخانیات را به نمایش می‌گذارند. این در حالی است که کشورهای همسایه در فیلم‌ها چهره‌های بد را سیگاری نشان می‌دهند، آن هم به صورت شطرنجی و با زیرنویس مضرات سیگار اما متأسفانه رسانه‌های کشور ما دختر و پسر و نقش‌های خوب و بد را در حال مصرف دخانیات نشان می‌دهد که در واقع باید برای نمایش‌های اینچنینی جریمه در نظر گرفته شود.

قلیان بهتر است یا سیگار؟

معدنی درباره تفاوت قلیان و سیگار می‌گوید: قلیان چیزی بدتر از سیگار است. هر نخ سیگار با ۱۲پک تمام می‌شود و نزدیک به ۵هزار سم دارد که برای قلیان این عدد ضرب در ۱۰ می‌شود، بنابراین مضرات آن به مراتب بسیار بیشتر از سیگار است. 

وی می‌افزاید: پک‌های سیگار دهانی است اما پک‌های قلیان با دم عمیق است و ریه‌ها را کاملاً پر از دود می‌کند و سبب می‌شود قارچ‌هایی که داخل انواع طعم‌های قلیان وجود دارد وارد بدن شود.

وی اذعان می‌کند: کشورهای عربی همسایه، فضولات را می‌خوابانند، طعم‌دارش می‌کنند و در قالب ۵۰ طعم قلیان به خورد جوان و نوجوان ما می‌دهند که سبب سرطان و صدها بیماری و بدبختی می‌شود. 

معدنی تأکید می‌کند: ما بهترین و جامع‌ترین قانون را در زمینه پیشگیری، کنترل و مبارزه با دخانیات داریم، بنابراین حالا وقت آن است مسئولان، این قانون و آیین‌نامه آن را با عزم ملی عملیاتی کنند.

 دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس می‌افزاید: هنگامی که کرونا آمد و سلامتی افراد جامعه به خطر افتاد، همگی دست به دست هم دستورالعمل‌های گوناگون بهداشتی را رعایت کردیم. باور کنیم مصرف دخانیات خطرناک‌تر و بدتر از کروناست، چراکه سبب فروپاشی خانواده‌ها می‌شود.

تأثیر آموزش بر کنترل مصرف دخانیات

معدنی می‌گوید: در جمعیت مبارزه با دخانیات طرحی به نام «نفس پاک» برای فرآموزی اجرا می‌شود. در این طرح با هدف پیشگیری از مصرف دخانیات، هماهنگی‌های لازم با آموزش و پرورش انجام شده تا مطالبی در مورد مضرات سیگار که توسط معلم گفته می‌شود و بچه‌ها متوجه نمی‌شوند را با این روش‌های عینی در قالب کارهای خیمه‌شب‌بازی، عروسک‌بازی و... به بچه‌های سنین۶ تا ۱۲سال آموزش دهند.

وی یادآور می‌شود: موضوع مبارزه، پیشگیری و کنترل دخانیات مقوله‌ای پیچیده و چند وجهی است که همکاری و همدلی همه ارگان‌ها و نهادها را می‌طلبد. بنابراین با شروع تابستان و فرا رسیدن اوقات فراغت بچه‌ها، باید به فکر تخلیه انرژی جوانان و نوجوانان بود. برای مثال اگر شهرداری پای کار بیاید و فعالیت‌های رفاهی و ورزشی را به صورت رایگان ارائه دهد، جوان ما به سمت سیگار نمی‌رود که در نتیجه معتاد و وبال گردن خانواده و جامعه شود.

دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس تصریح می‌کند: مادامی که همه ارگان‌ها با همبستگی پای کار نیایند همچنان آمار مصرف‌کنندگان دخانیات در حال افزایش است و این افزایش نشانگر این است که قانون، اجرای قانون و هزینه‌کردی که برایش شده دارد به بیراهه می‌رود. بنابراین در این حوزه باید مردم از مسئولان عزم جدی را مطالبه کنند.

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش