پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۴ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۶۷۵
رفاه و آسیب های اجتماعی

گزارشی از نشست حمایت از زنان مناطق محروم استان ایلام

کودک همسری عامل اصلی پرونده های «خودسوزی» است

نشست حمایت از زنان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

به مرحله‌ای از زندگی می‌رسند که از زمین و آسمان آتش می‌بارد، ترجیح می‌دهند خود را آتش بزنند تا کمتر احساس سوزش کنند به این امید که از این آتش که خود در افروختن آن نقشی ندارند راه گریزی بیابند. خودسوزی و اشکال مختلف خودکشی که در بیشتر پرونده‌ها هم به دلیل عواملی مانند کودک همسری است در استان‌هایی مانند ایلام آمار بالایی را به خود اختصاص داده است. علاوه بر اعمال تغییرات لازم در قوانین حمایتی از زنان می‌توان با روش‌های دیگری مانند پیشگیری و آموزش‌های لازم از دوران کودکی در کاهش آمار خودکشی‌ها در این استان‌ها کاست.

 

دکترمریم عباسی‌نژاد، کارشناس دفتر امور سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در نشست حمایت از زنان باردار و نوزادان مناطق محروم استان ایلام با بیان این که اهمیت سلامت روان در مناطق محروم کمتر از بحث بهداشت و درمان نیست، گفت: در مناطق محرومی مانند ایلام که شاهد آمار بالای خودکشی در زنان بویژه خودسوزی هستیم ضروری است به مسأله پیشگیری در حوزه خودکشی توجه ویژه‌ای شود. خودکشی به نوعی یکی از پدیده‌های منفی نظام سلامت است.به گفته او، این قبیل مرگ‌ها قابل پیشگیری هستند و با فعالیت در چند حوزه می‌توان کاملاً اثرگذار بود به عنوان مثال عواملی مانند اعتیاد و خشونت با پیش زمینه ژنتیکی می‌توانند میل به خودکشی را در افراد بیشتر کنند بعد از این عوامل، مباحث محیطی و یکسری الگوهای روانی هم در این امر مهم مؤثر هستند، خوب است بدانیم که تمام موارد یاد شده به هم مرتبط هستند.

 

او ضمن اشاره به اینکه به گزارش پزشکی قانونی در ۵ سال اخیر بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر در نتیجه خودکشی فوت کرده‌اند، ادامه می‌دهد: بر اساس پیمایش ملی سلامت روان در سا ل گذشته، در کشور ما چیزی حدود ۲۵ درصد افراد سابقه تجربه علائم شایع روانپزشکی مانند افسردگی، اضطراب و مواردی از این دست داشته‌اند. مهمترین اقدامی که نظام سلامت باید در این حوزه انجام دهد شناسایی افراد در معرض اقدام به خودکشی و افرادی است که اختلالات روان پزشکی دارند، متأسفانه بر اساس گزارش‌های رسیده در استان ایلام و شهرستان ایوان یکی از راه حل‌های زنان برای فرار از مشکلات خودکشی است، پس باید با در پیش گرفتن روش‌های از پیش تعیین شده در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کمک و حمایت چنین افرادی بشتابیم.

 

لزوم افزایش حمایت‌های قانونی و اجتماعی در مناطق محروم

زهرا رحیمی، فعال حقوق کودک و مدیرعامل جمعیت امام علی با اشاره به این که سیاستگذاری‌های مردانه در برخی مواقع فضایی برای زن ایجاد می‌کند که هیچگونه مفری برای خود پیدا نمی‌کند، در این نشست، گفت: مواردی مانند خودسوزی هنوز هم آمار بالایی دارد، چقدر حرارت آتش زندگی باید زیاد باشد که یک انسان پذیرای شعله ور شدن آتش بر جسم خود باشد؟! در برخی موارد هم به دلیل اینکه زن از حمایت قانون و اجتماع با وجود پیگیری‌های مکرر ناامید می‌شود ممکن است دست به «همسرکشی» بزند تا به جای قانون با دستان خود انتقام بگیرد که همین مقوله منفی و ناپسند می‌تواند آسیب‌های اجتماعی جبران ناپذیر بی‌شماری را به دنبال داشته باشد.

 

او در ادامه به پرونده «رها» اشاره کرد و افزود: رها را در روستایی در ایلام پیدا کردیم و شد سمبل دختری که به‌طور اجباری و بدون هیچ رضایتی به دلیل فقر تن به ازدواج داده، رها تنها دختری نبود که در آن منطقه تن به ازدواجی اجباری داده بود و دخترانی که به هر ترتیبی مجبور به ازدواج‌های نامعقول می‌شوند ممکن است بعد از چند سال همان‌هایی شوند که بدن خود را به آتش می‌سپارند.رحیمی با تأکید بر اینکه هر چه سریعتر باید صدای زنان و کودکان این مناطق محروم را شنید، می‌گوید: صدای این دسته از زنان و کودکان باید در سیاستگذاری‌ها  اعمال شود، باید دولت و حامیانی از دل مردم با در اختیار گذاشتن مشاغل مناسب به این افراد بیاموزند که می‌توانند و قدرت آن را دارند که برای رسیدن به حق خود بجنگند، زیرا زندگی آنها بخاطر بداقبالی آنها نیست بلکه ریشه در مشکلات اجتماعی دارد، باید به آنها آموخت که مهمترین مسأله آشنایی با حقوق و آگاهی از حق مسلم خود است.

 

در ایلام چه می‌گذرد؟

مریم حبیب‌زاده، فعال حقوق زنان نیز در نشست فوق درباره طرح مادرانه اظهار کرد: این طرح یکی از طرح‌های جمعیت امام علی است که هر سال همزمان با تولد حضرت زهرا(س)برای حمایت از زنان باردار و نوزادان برگزار می‌شود. در بخش میدانی این طرح هر ساله در یکی از مناطق محروم و حاشیه‌ای به سراغ زنان و مشکلات آنها می‌روند. در سال‌جاری طی پژوهش‌های انجام شده در شهر ایلام و روستاهای محروم منطقه با ویزیت زنان معضلاتی مانند افسردگی و اضطراب، انگ زنی‌های اجتماعی، فکر خودکشی و اقدام به خودکشی دیده شد.

 

او در ادامه می‌افزاید: دراین رابطه با اعزام تیم‌های پزشکی مامایی در ۴ شهرستان شامل حاشیه ایلام و روستاهای محروم در شهرستان‌های ایوان، هلیلان و دهلران حدود یک هزار زن ویزیت شدند و پس از طی مصاحبه‌های حضوری فرم‌های مربوطه به اطلاعات سلامت آنها نیز تکمیل شد.به گفته این فعال اجتماعی، از نگاه این زنان عمده مشکلات ریشه در فقر، بیکاری گسترده در استان و نگاه مردسالارانه و متعصبانه به زنان دارد. متأسفانه نبود زیرساخت‌هایی مانند شبکه‌های بهداشت روان در منطقه جهت حمایت‌های روانی از زنان به گسترش این معضلات کمک کرده است.

 

مهسا قوی‌قلب

 

iran-newspaper.com
  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش