پنجشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۳
۱۸:۲۹ - ۱۲ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۲۶۶۸
سایر حوزه های اجتماعی

وضعیت بازار لوازم التحریر

لوازم التحریر,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به ضرورت زمینه سازی در معرفی الگوهای ملی به دانش‌آموزان در قالب لوازم‌التحریر و پرهیز از شتابزدگی، گفت: وقتی تولیدات محتوایی نداریم، این سفره خالی می‌ماند.

به گزارش  فارس، نوشت افزار دانش‌آموزان به عنوان ابزار اصلی در نگارش محتواهای درسی، همواره مورد توجه دانش‌آموزان و خانواده آنها قرار دارد و داشتن کیفیت و شکل و شمایل مطلوب و متناسب با روحیات دانش‌آموزان، شاخصه اصلی انتخاب و خرید است.

 

 در این میان، به دلیل اینکه این ابزار به عنوان یک کالای فرهنگی به حساب می‌آید، هرگز نمی‌توان از تأثیر گذاری طرح‌ها و تصاویر نقش بسته بر قامت لوازم‌التحریر غفلت کرده و آن را کتمان کرد.

 

 با توجه به اهمیت نقش فرهنگی لوازم‌التحریر دانش‌آموزان و در آستانه سال تحصیلی جدید، نشست تخصصی در خصوص «وضعیت بازار لوازم‌التحریر»، با حضور ۴ نفر از صاحب نظران این حوزه، شامل «وحید گلستان رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی»، «سید مرتضی جدی آرانی، کارشناس برنامه ریزی فناوری های نوین آموزشی»، «مهدی رضایی مدیر تولید محصولات فرهنگی ریحانه قم» و « محمد رضا ولی زاده رئیس اداره توسعه انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش» در خبرگزاری فارس برگزار شد.

 

وحید گلستان رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اهمیت عصر ارتباطات در تبادلات فرهنگی بین افراد، اظهار داشت: در این عصر قاعده زر و زور عوض شده است و قدرت، اصالت خود را از جاهای دیگری می‌گیرد و بیشترین تأثیر، تأثیر فرهنگی است.

 

وی با تأکید بر اینکه آنچه در عصر ارتباطات مابه ازای قدرت تعریف می‌شود، فرهنگ است، ادامه داد: وقتی ما تولیدات محتوایی نداریم و منفعلانه برخورد می‌کنیم، یا به خصوص در دهه ۶۰ متضاد ساختن الگو و علاقه کودکان و نوجوانان را جدی نمی‌گیریم ، این سفره خالی می‌ماند و هرچیزی ممکن است وارد این سفره شود.

 

گلستان خاطر نشان کرد: همه وجود فرهنگ مادی نیست و گاهی فهم آن به تأخیر می‌افتد؛ ضمن اینکه خانواده به عنوان مهمترین نظام اجتماعی و ما والدین، همه نقش دومی به خود می‌گیریم.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی متذکر شد: وقتی چیز مفیدی به این نسل نمی‌دهیم، باید منتظر ورود محصولات دیگر باشیم. تقاضا وجود دارد، اما عرضه نداریم؛ در نتیجه مسیر منحرف می‌شود، اما وقتی قصد جبران داریم، شتابزده عمل می‌کنیم و می‌خواهیم در یک شب همه عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

 

 وی با اشاره به ابزار مختلف مورد استفاده کودکان و نوجوانان و تأثیرات آنها، تصریح کرد: یک دفعه می‌آییم و یکسری از قهرمانان ملی و شهدای دفاع مقدس را که قبلاً هیچ زمینه‌ای از آنها برای ورود ایجاد نکرده‌ایم را منتشر کرده و می‌گوییم که آیا نتیجه گرفته‌ایم؟

 

گلستان اضافه کرد: این در حالی است که در فرهنگ باید آنقدر زمینه سازی می‌کردیم که اگر یک روز کودک مطالبه‌اش این باشد که دفتر و لوازم‌التحریری داشته باشد که عکس شهدا روی آن نقش بسته باشد، به خوبی پذیرا باشد.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در توضیح این شتابزدگی در ارایه الگوهای تربیتی، عنوان کرد: در واقع انگار یک چیز ارزشمند را خیلی زود و بی موقع ارائه کرده‌ایم؛البته هنوز نیز در ایجاد این زمینه سازی دیر نشده است.

 

وی افزود: به هر حال سالها بی تفاوتی و منفعل بودن به یک پدیده، بازار عرضه و تقاضای منحرف شده‌ای ایجاد کرد و ورود ما نیز به هر شکلی در این موضوع به نظر شتابزده است.

 

* هنوز کتاب‌ها بیشترین نقش را در آموزش دارا هستند

گلستان در خصوص نقش رسانه های مختلف در انتقال مفاهیم فرهنگی، گفت: هنوز کتاب با توجه به تنوع وسایل انتقال محتواها، نقش بیشتری در آموزش دارد و باید این تعدیل شود.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تأکید بر ضروت رسیدن به مفهوم کاملی از بسته آموزشی، بیان داشت: فواید آن، این است که برای دانش‌آموز نشانه‌های بصری و الگوی ذهنی که جنبه ستاره شدن و الگو شدن در رسانه‌ها داشته باشد از دل این بسته‌ها استخراج می‌شود.

 

وی با بیان اینکه باید در لوازم‌التحریر خود انگیخته بوده و به علائق دانش‌آموزان توجه کنیم، ابراز داشت: اگر بخواهیم در همه عرصه‌ها شرایط مطلوب را به دانش‌آموزان اجبارکنیم، چیزهای مهمتری را از دست می‌دهیم.

 

گلستان خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مختلف علائق گوناگونی دارند؛ عده‌ای الگوهای ورزشی دارند و عده‌ای به شاعران علاقه داشته و یا حیات وحش و علوم طبیعی را دوست دارند؛ در نتیجه باید به همه علائق احترام گذاشته و برای آنها تولید کنیم و نباید برای همه به یک نوع عمل کنیم.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌ها مانند تلویزیون و سینما در انتقال فرهنگ به مخاطبان، متذکر شد: هیچ رسانه‌ای مانند تلویزیون و سینما و شبکه مجازی چنین نقشی ندارد و باید این نقش جدی گرفته شود.

 

کارشناس فناوری‌های نوین آموزشی با تأکید بر اینکه در انتخاب تصاویر لوازم‌التحریر باید نگاه جامع‌ داشته باشیم، گفت: می‌توان زمینه آشنایی دانش‌آموزان با پروژه‌های کتاب درسی را با چاپ تصاویر آنها روی دفاتر مصرفی فراهم کرد. لوازم‌التحریر، مهمترین ابزار انتقال دانش به دانش‌آموزان مختلف است و داشتن کیفیت، نقش و سیمای بصری آن، از انتظارات همه دانش‌آموزان برای خرید در بازار است.

 

این انتظار، سالیان سال است که توسط شرکت‌های تولید کننده متعددی در دنیا برآورده می‌شود و هر یک سعی در تولید محصول مناسب‌ و شکیل تر برای جذب دانش‌آموزان دارند.

 

تولید کنندگان داخلی نیز سالهاست در این عرصه فعالیت می‌کنند، اما نکته مهم در این موضوع این است که هجوم طرح‌ها و تصاویر خارجی در قامت شخصیت‌های کارتونی محبوب کودکان و نوجوانان ظهور کرده است و علی رغم حضور نسبتاً مشهود طرح‌های داخلی، هنوز اقبال دانش‌آموزان به خرید لوازم‌التحریر با طرح‌های وارداتی بیشتر است.

 

برای بررسی واکاوی «چرایی این عدم استقبال دانش‌آموزان از طرح‌های نوشت افزاری داخلی»، میزگری با حضور تعدادی از کارشناسان این حوزه در خبرگزاری فارس برگزار شد.

 

 سید مرتضی جَدی آرانی، کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی و مبدع طرح آموزش «دست ورزی» به دانش‌آموزان با برشمردن اهمیت توجه به مخاطبان در طراحی لوازم‌التحریر، اظهار داشت: باید انتظارات را به خوبی بشناسیم و امکانات موجود را در نظر بگیریم؛ ضمن اینکه معلمان خّلاقی را در اختیار داریم که می‌توان از آنها در این خصوص استفاده کرد.

 

وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های علمی مانند جابربن حیان و خوارزمی در آموزش و پرورش، افزود: باید در این جشنواره‌ها طرح موضوع کنیم و کمیته‌ای تحت عنوان کمیته ساماندهی و آسیب شناسی ایجاد کرده و لوازم‌التحریر و طر ح‌های مربوط به آن را ساماندهی کنیم.

 

*آموزش دست ورزی به ۲ هزار معلم 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی با اشاره به اهمیت طرح «دست ورزی»، افزود: در این طرح ۲ هزار مدرس تربیت شده است تا معلمان یاد شده ایده پردازی کرده و با وسایل دور ریختنی مختلف روش ساخت وسائل آزمایشگاهی را با کمترین هزینه به دانش‌آموزان آموزش دهند.

 

جدی آرانی با بیان اینکه دست ورزی بخش مهمی از محتوای کتب درسی را در برگرفته است، گفت: این موضوع را می‌توان در کتاب‌های علوم و ریاضی مشاهده کرد.

 

وی با بیان اینکه کتاب «دست ورزی» در پایه‌های سوم، هفتم و هشتم تدوین شده و به عنوان «کتاب کار» استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: این کتاب دانش مهارت و نگرش را به دانش‌آموزان ارایه می‌کند؛ ضمن اینکه این ایده مورد استقبال آموزش و پرورش قرار گرفته است و بخشنامه‌ای در خصوص آموزش دست ورزی به معلمان به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ارسال شده است و انتظار دارم به بنده در خصوص تهیه مجموعه‌ای از دست ورزی‌های آموزشی که مطابق با برنامه درسی ملی است، کمک کنند تا این بسته‌ها به مدارس برسد.

 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی با اشاره به اینکه مدرسان «دست ورزی» در درس علو م تجربی برای مقطع متوسطه اول تربیت شده‌اند، عنوان کرد: مدرسان یاد شده معلمان را آموزش می‌دهند و شرایط ساخت وسائل آزمایشگاهی و کارگاهی را به دست دانش‌آموزان فراهم می‌کنند.

 

جدی آرانی با اشاره به حجم‌ بالای لوازم‌التحریر حمل شده توسط دانش‌آموزان، تصریح کرد: بنده برای کاهش این فشار به دانش‌آموزان، دفتر جدیدی تحت عنوان «دفتر آهن ربایی» ۲۰ تا ۳۰ صفحه‌ای طراحی کرده‌ام .

 

جدی آرانی در تشریح طراحی این دفتر، متذکر شد: برای اینکه دانش‌آموز بتواند به جای چند دفتر یک دفتر را حمل کند،استفاده بهینه کرده و در مخارج خود صرفه جویی داشته باشد، می‌تواند از این دفتر که از نوار مغناطیسی قوی از جنس «نئودیمیم» تشکیل شده است، استفاده کند.

 

وی اضافه کرد: دانش‌آموز در کلاس درس از برگه‌های کاغذ استفاده کرده و هریک از مفاهیم درسی را یادداشت برداری می‌کند و در بین این دفتر آهن ربایی قرار می‌دهد و پس از مراجعه به خانه برگه‌های نوشته شده را در دروس مختلف دسته بندی کرده و در جایگاه خود قرار می‌دهد.

 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی یادآورشد: سربرگ کاغذ‌ها با پودر آهن آغشته می‌شود و در این فرایند یک جعبه برگه مغناطیسی که هزینه بسیار کمی دارد، استفاده می‌شود و در صورت خراب و مخدوش شدن کاغذ‌ها، هزینه‌ای را به دانش‌آموز تحمیل نمی‌کند و با توجه به عدم نیاز خرید دفاتر متعدد، توجیه کاملاً اقتصادی دارد.

 

جدی آرانی تأکید کرد: در صورت حمایت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از این طرح می‌توانم ظرف یک‌ماه نمونه کامل و اولیه را ارائه دهیم.

 

وی با تأکید براینکه باید در انتخاب تصاویر و شاخص‌ها نگاه جامعی داشته باشیم،خاطرنشان کرد: ملاک‌ها می‌تواند متنوع باشد تا قدرت انتخاب برای دانش‌آموزان را فراهم کند. 

 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی با تأیید استفاده از طرح‌های مربوط به بازی‌های کودکانه مانند «مارپله» و «هفت سنگ» روی دفاتر دانش‌آموزان، بیان داشت: باید طرحی را جلو ببریم که مورد استقبال زیاد قرار گیرد.

 

جدی آرانی متذکر شد: کتاب «کار و فناوری» که با هدف آشنایی با کار و فناوری منتشر شده است، دارای پروژه‌های خوبی است که می‌توان زمینه آشنایی دانش‌آموزان را با این پروژه‌ها را از طریق چاپ تصاویر آن روی دفاتر دانش‌آموزان فراهم کرد.

 

* ۷۰ درصد وسایل آزمایشگاهی تولید چین است

جدی آرانی از ورود ۷۰ درصد وسایل آزمایشگاهی از کشور چین خبر داد و گفت: با چاپ تصاویر پروژه‌های علمی روی دفاتر، فرصت تهیه وسایل یاد شده را برای دانش آموزان فراهم می‌کنیم و فهم مطالب مربوط به آن برای دانش‌آموزان آسان تر است.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه باید از ظرفیت ۹۵ هزار انجمن اولیا و مربیان استفاده کرد، گفت: تصمیم در خصوص نوشت افزار دانش‌آموزان به انجمن اولیا و مربیان سپرده شود.محمد رضا ولی‌زاده رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در میزگرد بررسی وضعیت بازار لوازم التحریر که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: ساختار اداری عادت کرده است در موضوعات مختلف بدون برنامه ورود کند.

 

وی افزود: یک ماه مانده به شروع سال تحصیلی جدید در مورد نوشت افزار صحبت می‌کنیم و این کار چون مداوم نیست، نتیجه ندارد.

 

*کارگروه مُد و لباس هم قانون دارد

ولی‌زاده با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگروه مُد و لباس دارد، خاطرنشان کرد: قانون مجلس هم در این خصوص وجود دارد که جلسات مستمری در طول سال برگزار می‌کنند و انجمن اولیا و مربیان هم در این کارگروه عضو است.

 

وی اضافه کرد: نمی‌توانیم در تمام شئون آموزش و پرورش حاکمیتی تصمیم گیری کنیم، ضمن اینکه باید باور داشته باشیم که نقش والدین کجای مسائل تعلیم و تربیت خواهد بود.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در خصوص پوشاک دانش‌آموز، بهترین رنگ و بهترین کیفیت شناسایی و قراردادی با بخشی بسته می‌شود، عنوان کرد: این موضوع در خصوص بوفه مدارس نیز وجود دارد.

 

*حمل و نقل دانش‌آموزان مصوبه دارد

ولی‌زاده با بیان اینکه آیین‌نامه حمل و نقل دانش‌آموزان مصوبه دارد و نماینده آموزش و پرورش، شهرداری و اولیا حق رأی دارند و تصمیم می‌گیرند و سپس نرخ را به شورای شهر ارائه می‌دهند، اظهار کرد: در حوزه حمل و نقل دانش‌آموزی، در خصوص تعیین خودرو و قیمت این سرویس‌ها، اولیا کجای کار قرار دارند؛ حتی خود اولیا سوال می‌پرسند که کجای این موضوع قرار دارند؟

 

وی افزود: در حوزه حمل و نقل دانش‌آموزان، تعامل وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش در کنار پلیس راهور بسیار خوب است و بستر نقش آفرینی را ایجاد کردیم.

 

*آموزش و پرورش به صورت جدی به نوشت افزار ورود نکرده است

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکنون آموزش و پرورش و انجمن اولیا و مربیان به صورت جدی و مدون برنامه ریزی نداشته و به موضوع نوشت افزار ورود پیدا نکرده است، تصریح کرد: در خصوص پوشاک دانش‌آموزان در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید شده است، اما متولی آن مشخص نیست و جسته و گریخته کار دنبال می‌شود.

 

وی اضافه کرد: اولیا و مدارس به صورت خود جوش وارد عمل شده‌اند، اما اگر بخواهیم به موضوع پوشاک دانش‌آموزان ورود کنیم نیاز به یک متولی دولتی است. نمی‌دانم که آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند مصوبه و قانون در این خصوص داشته باشند تا نقش برنامه ریزی و سیاست گذاری به والدین سپرده شود.

 

*موضوع لوازم التحریر دانش‌آموزی بحران یا فاجعه نیست

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: به نوشت افزار و لوازم‌التحریر به عنوان یک بحران و فاجعه نگاه نمی‌کنیم و از نظرمان فرصت خوبی است. می‌توانیم ارزش‌های فرهنگی را از طریق نوشت افزار به دانش‌آموزان انتقال دهیم.

 

*وجود ۹۵ هزار انجمن اولیا و مربیان/ می‌توان مدیریت و الگوی مصرف را به خانواده‌ها آموزش داد

وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۰۷ هزار مدرسه، ۱۰۷ هزار مدیر مدرسه، ۹۵ هزار انجمن اولیا و مربیان، ۸۰۰ هزار نفر اعضای انجمن اولیا و مربیان، هزاران نفر خَیر و هزاران نسخه تولید شده ماهنامه پیوند را در اختیار داریم و باید بدانیم چطور می‌شود از این ظرفیت استفاده کرد، اظهار داشت: این موارد بستر مناسبی است که می‌تواند مدیریت مصرف را به خانواده‌ها آموزش داد تا الگوی مصرف تغییر کند.

 

وی افزود: انجمن اولیا و مربیان نقش حلقه واسط بین حاکمیت و مدرسه است. به نوع، شکل و کیفیت ارتباط، نقد وارد است اما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا این کیفیت را افزایش دهیم؛ نقش برنامه ریزی آنها را در این حوزه اخذ می‌کنیم و مستلزم این است که متولی نوشت افزار داشته باشیم.

 

*نوشت افزار دانش‌آموزی نیازمند متولی از سوی دولت است

ولی‌زاده با اشاره به اینکه توجه به موضوع نوشت افزار دانش‌آموز نیازمند یک متولی اصلی از سوی دولت است، گفت: به عنوان مثال آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی این کار شوند. اگر این موضوع مصوبه داشته باشد و مأموریتی تعریف شود، دیگر فعالیت‌ها موسمی و فصلی نیست.

 

وی افزود: بعد از خردادماه و ثبت نام مدارس، بیشترین نگاه‌ها به این بخش است که چرا از مردم پول دریافت می‌شود. مدیر مدرسه می‌تواند مشارکت مالی دریافت کند اما خارج از فصل ثبت نام امکان پذیر نیست. ماه میانی تابستان، نگاه‌ها به سمت سرویس مدارس و پوشاک دانش‌آموزان معطوف می‌شود. در ماه پایانی تابستان نیز امسال به سراغ نوشت ابزار آمده‌ایم.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تا جایی که می‌توانیم باید والدین را در امور مشارکت شرکت دهیم، خاطرنشان کرد: شوراهای مدرسه از وزارتخانه تا مدرسه رفته است و والدین در آنها حضور دارند. شوراها با نظر والدین انتخاب می‌شوند و بسیار مهم هستند.

 

*مشارکت داوطلبانه مردم ۱۸۴ میلیارد و مشارکت تخصصی اولیا ۱۸۱ میلیارد تومان بود

وی با بیان اینکه در مجموع سه کارگروه در سطح مدرسه تشکیل می‌شود، گفت: «آموزش و پرورشی»، «بهداشت و تندرستی» و «فنی و عمرانی» از مواردی هستند که در سطح مدرسه برای آنها کارگروه تشکیل می‌شود.

 

وی افزود: در سال گذشته مشارکت داوطلبانه مردم بالغ بر ۱۸۴ میلیارد تومان بود و معادل مشارکت مالی، والدین مشارکت تخصصی بالغ بر ۱۸۱ میلیارد تومان داشتند که آگاهانه و داوطلبانه بود، به عنوان نمونه فردی داندانپزشک، نقاش و یا تولید کننده لباس بود و خدماتی که امکان آن را داشت، ارائه کرد.

 

ولی‌‌زاده با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه باید مشارکت والدین را از نقدی به جلب مشارکت تخصصی داوطلبانه هدایت کنیم، گفت: تا زمانی که با والدین ارتباط برقرار نکنیم، آن کاری که به دنبالش هستیم، محقق نخواهد شد.

 

وی اضافه کرد: برای کارگروه مد و لباس از نماینده مجلس دانش‌آموزی دعوت کردیم و در این جلسه حضور داشت تا از نقطه نظرات نماینده دانش‌آموزان هم مطلع شویم.

 

*لزوم وجود متولی در موضوع نوشت افزار دانش‌آموزی هستیم

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید برای موضوع نوشت افزار متولی یا دستگاهی مشخص شود، گفت: بر اساس وجود متولی، مأموریت‌ها بر پایه نظرات مشورتی والدین و دانش‌آموزان و همچنین تولید کنندگان دنبال می‌شود و این نظر دهی باعث رسیدن به یک راه حل مشترک خواهد بود.

 

*۲۶ میلیون اولیا در کشور داریم/ آیا طراحان نوشت افزار به فرهنگ توجه می‌کنند؟

ولی‌زاده با اشاره به اینکه اکنون ۲۶ میلیون اولیا دانش‌آموز در کشور داریم، اظهار داشت: تمام این اولیا با سلایق مختلف و نگاه‌های متفاوت هستند اما اگر بخواهیم که تمام آنها مانند ما فکر کنند، اینگونه نیست.

 

وی افزود: یک سوال هم در خصوص موضوع نوشت افزار پیش می‌آید که آیا طراحان به تمام فرهنگ‌ها و اِلمان‌ها نگاه و توجه دارند؟

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: هنگامی که مأموریت و شرح وظیفه‌ای تعریف شود، تولیدات، طرح‌ها و برنامه‌ها صحیح‌تر دنبال خواهد شد. یکی از عمده‌ترین مطالبات در ایران مربوط به شئون است که آموزش، ثبت نام، اوقات فراغت، سبد غذایی، مدرسه، درس و پوشاک را شامل می‌شود. انجمن اولیا و مربیان بر اساس یک نظر مشورتی و فکری تشکیل می‌شود و به دنبال ایفای حق تصمیم‌گیری است.

 

*ماهنامه پیوند فرصت ارائه آموزه‌ها در خصوص نوشت افزار است

ولی‌زاده به راه‌هایی برای توجه به بیشتر به تولیدات نوشت افزار داخلی پرداخت و گفت: به عنوان نماینده‌ای از وزارت آموزش و پرورش، در ماهنامه پیوند به این موضوع خواهیم پرداخت و آموزه‌های مورد نیاز را در آن ماهنامه پیش بینی می‌کنیم. یکی از سرفصل‌های آموزش خانواده را با موضوع پوشاک دانش‌آموزی و نوشت افزار دنبال خواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: اولیای دانش‌آموزان باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند و خودشان به عنوان ناظر در این موضوعات فکر کنند و به تصمیم گیری منجر شود. این مردمی‌ترین شکل برای تهیه نوشت افزار، پوشاک و موضوع حمل و نقل دانش‌آموزان است.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدیران مدارس به عنوان پاشنه آشیل مدارس محسوب می‌شوند، عنوان کرد: تا زمانی که مدیران حساس و آگاه نداشته باشیم و اولیا را تهدید تلقی کنند، به آن چیزی که به دنبال آن هستیم، نخواهیم رسید.

 

*برای پوشاک و نوشت افزار دانش‌آموزی نباید اداری تصمیم گرفت

وی اضافه کرد: به دنبال انجمن‌های اولیا و مربیان سرآمد هستیم و از طرفی هم باید روی آموزش مدیران کار کنیم و از این فرصت ارزشمند استفاده کنیم. برای پوشاک و نوشت افزار دانش‌آموزی نمی‌توانیم اداری تصمیم بگیریم و باید این موضوع به انجمن اولیا و مربیان سپرده شود.

 

وی با بیان اینکه قبلا انجمن اولیا و مربیان متشکل از ۸ نفر که ۴ نفر از اولیا و ۴ نفر از مسئولان مدرسه بودند، گفت: این اختیار را به انجمن‌های اولیا و مربیان دادیم که مدارس تا ۳۰۰ دانش‌آموز می‌توانند در انجمن اولیا و مربیان از حضور ۵ نفر از اولیا استفاده کنند تا رأی اولیا غالب شود.

 

ولی‌زاده اضافه کرد: در تمام اسناد مالی مدرسه باید امضای رئیس انجمن اولیا و مربیان باشد زیرا به بانک معرفی می‌شود، پس مهم است.

 

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه با بیان اینکه مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی - اسلامی در کشور وجود دارد، گفت: طرح‌های «عفاف و حجاب»، «چهره‌های مدافعان حرم»، «شاهنامه» و دیگر موارد را روی نوشت افزار طراحی و تولید می‌کنیم.مهدی رضایی مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه در میزگرد بررسی وضعیت بازار لوازم التحریر در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: نوشت افزار ایرانی اسلامی را باید در دو بخش اقتصادی و فرهنگی واکاوی کنیم.

 

وی افزود: از منظر اقتصادی، تولید داخل و اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شود تا از تولیدات داخلی حمایت شود. از منظر فرهنگی، جامعه به فرهنگ نیاز دارد و عقاید و عادات در کشور به عنوان فرهنگ شناخته می‌شود.

 

*وجود مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی اسلامی در کشور/ از لوازم التحریر تولید داخل استقبال می‌شود

رضایی با بیان اینکه مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی - اسلامی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این مجمع ۵۰ تولید کننده عضو هستند و جلسات سالیانه و ماهانه برگزار می‌شود.

 

وی افزود: در این مجمع طرح‌ها ارائه و نظرات کارشناسی اعضا دریافت می‌شود؛ در شهریورماه یعنی همین ماه جاری نیز نمایشگاه نوشت افزار ایرانی - اسلامی برگزار خواهد شد.

 

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود از نوشت افزار تولید داخل استقبال نمی‌شود را قبول ندارم و اعتقاد دارم این موضوع انجام می‌شود، زیرا اگر به نمایشگاه‌های تخصصی نوشت افزار ایرانی- اسلامی مراجعه کنید٬ استقبال مردم را خواهید دید.

 

 

*شروع تبلیغات نوشت افزار ایرانی- اسلامی توسط صداوسیما/ دفتر خارجی وارد نمی‌شود/ طرح «باربی» در داخل تولید می‌شود

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه با بیان اینکه برای ترویج بیشتر استفاده مردم از نوشت افزار تولید داخل نیازمند برخی مقدمات هم هستیم، گفت: اکنون صدا و سیما شروع به تبلیغ نوشت افزار ایرانی - اسلامی کرده است و باید این موضوعات تداوم داشته باشد.

 

وی اضافه کرد: در دفترهایی که اکنون تولید می‌شود، دفتر خارجی به بازار وارد نمی‌شود؛ همین طرح‌هایی که با عناوین مختلف همچون «باربی» مشاهده می‌کنید همگی در داخل تولید می‌شود، اما در کنار آن دیگر نوشت افزار مانند تراش و پاک کن وارد می‌شود.

 

*نظارتی بر طرح‌های روی نوشت افزار نیست

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه در خصوص اینکه آیا نظارتی برای نوع طرح‌هایی که روی نوشت افزار چاپ می‌شود وجود دارد، تصریح کرد: تا حالا ندیده‌ام نظارتی در خصوص طرح و چاپ وجود داشته باشد و هر طرحی که به مرحله تولید می‌رسد، کسی روی آن نظارت ندارد و سپس وارد بازار می‌شود.

 

*طرح‌های عفاف و حجاب روی لوازم التحریر ایرانی/ چهره‌های مدافعان حرم، سهراب و شاهنامه را روی نوشت افزار طراحی می‌کنیم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح‌های خوب داخلی نوشت افزار در بازار داریم؟ گفت: سلایق مختلفی در خصوص طرح‌ها وجود دارد، زیرا تولید کننده ممکن است طرحی را خوب تلقی نکند اما دانش‌آموزان از آن استقبال می‌کنند.

 

وی ادامه داد: اکنون در زمینه طرح‌های عفاف و حجاب روی نوشت افزار فعالیت داریم و روی برخی دفاتر «چهره‌های مدافعان حرم» و یا برخی موضوعات دیگر را چاپ می‌کنیم. «سهراب» و «شاهنامه» را روی دفاتر چاپ می‌کنیم و در واقع علاقه داریم نوشت افزار جدید ایرانی- اسلامی تولید کنیم.

 

*بازی‌هایی همچون لِی‌لِی و هفت سنگ روی نوشت افزار

رضایی با اشاره به فراموش شدن برخی بازی‌های قدیمی و بومی محلی، خاطرنشان کرد: در کنار طراحی و چاپ تصاویر و نمادهای بازی‌های بومی و محلی مانند «لِی‌لِی» و «هفت سنگ» به روی نوشت افزار، به موضوع حجاب هم توجه کرده‌ایم.

 

وی افزود: در تولید نوشت افزار کارگروه طراحی داریم و تمام ابعاد را در نظر می‌گیریم؛ در تولید نوشت افزار و طراحی‌ها توجه به بازی‌های قدیمی که فراموش شده است و موضوع عفاف و حجاب در اولویت قرار دارد.

 

*تولید دفتری با نماد شهید حججی/ استقبال از شخصیت‌های تلویزیونی روی نوشت افزار

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه در خصوص شخصیت‌های تلویزیونی و کارتونی که وقتی روی نوشت افزار طراحی می‌شود استقبال زیادی از آنها می‌شود، گفت: برعکس هم اتفاق می‌افتد که شخصیت‌هایی داریم که در رسانه پخش نمی‌شوند و نوشت افزار آنها هم تولید نمی‌شود.

 

وی افزود: الزامی این نیست که یک کاراکتر تلویزیونی روی نوشت افزار طراحی و تولید شود. دانش‌آموزان کسی را که الگو شده باشد یا جریان سازی روی آن انجام شود را دوست دارند؛ ضمن اینکه اکنون طرح و دفتری با نماد شهید حججی تولید می‌کنیم.

 

رضایی با بیان اینکه توان و بودجه کافی نداریم که جریان سازی برخی طرح‌ها را در جامعه انجام دهیم، عنوان کرد: از شهید حججی کار زیادی انجام شد و با آن رشادت، آرمانش شناسانده شد. رسانه نقشی مهم در خصوص شناساندن این جریانات دارد.

وی تصریح کرد: به عنوان یک موسسه فرهنگی، در مدارس طرح حجاب ریحانه النبی را دنبال می‌کنیم. در پایه‌های سوم تا ششم برخی مدارس این طرح اجرا و تدریس می‌شود؛ ضمن اینکه مخاطبانمان فقط دانش‌آموزان نیستند بلکه اولیا آنها هم هستند.

 

وی ادامه داد: در زمینه فعالیت‌های ریحانه النبی در مدارس، اولیایی داشتیم که حجاب خیلی خوبی نداشت؛ یک روی مراجعه کرد و گفت شما با بچه من چه کرده‌اید که در جشن تولد خودش با چادر نشست و شمع فوت کرد.

 

*انتقاد از مدارسی که اجبار به جلد دفاتر دانش‌آموزان می‌کنند/ دولت تولید کنندگان داخلی را حمایت کند

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه با انتقاد از برخی مدارس که به دانش‌آموزان اجبار می‌کنند تا روی دفاتر خود را جلد کنند و با این کار طرح‌های اسلامی ایرانی مشخص نمی‌شوند، عنوان کرد: این کار باعث می‌شود آن طرح‌های اسلامی با عناوین عفاف و حجاب دیگر مشخص نباشد.

 

وی افزود: به عنوان تولید کننده خصوصی نوشت افزار که فعالیت می‌کنیم، توقع داریم حمایت دولت بیشتر و ملموس‌تر باشد. حمایت‌های جنبی وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته باشیم و در کنار آن نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی هم حمایت کند.

 

*توزیع ۱۵۰ میلیون نوشت افزار بین دانش‌آموزان

رضایی با بیان اینکه ۱۳ میلیون مخاطب دانش‌آموز تعداد کمی نیست، خاطرنشان کرد: در هر سال به صورت میانگین ۱۵۰ میلیون نوشت افزار بین دانش‌آموزان توزیع می‌شود که بسیار مهم بوده و لازم است در قانون هم در این خصوص حمایت‌های وجود داشته باشد.

 

وی افزود: شهرداری تهران در سالهای گذشته نمایشگاه باز باران را در اختیار تولید کنندگان قرار داد تا بتوانند این تولیدات خود را در معرض دید عموم قرار دهند.

 

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه گفت: آستان قدس رضوی هم نمایشگاه عرضه مستقیم نوشت افزار دارد و توقع داریم در شهرهای دیگر هم این چنین باشد؛ اگر خانواده‌ها آگاه شوند، نوشت افزار ایرانی - اسلامی را می‌خواهند.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به ضرورت زمینه سازی در معرفی الگوهای ملی به دانش‌آموزان در قالب لوازم‌التحریر و پرهیز از شتابزدگی، گفت: وقتی تولیدات محتوایی نداریم، این سفره خالی می‌ماند. نوشت افزار دانش‌آموزان به عنوان ابزار اصلی در نگارش محتواهای درسی، همواره مورد توجه دانش‌آموزان و خانواده آنها قرار دارد و داشتن کیفیت و شکل و شمایل مطلوب و متناسب با روحیات دانش‌آموزان، شاخصه اصلی انتخاب و خرید است.

 

 در این میان، به دلیل اینکه این ابزار به عنوان یک کالای فرهنگی به حساب می‌آید، هرگز نمی‌توان از تأثیر گذاری طرح‌ها و تصاویر نقش بسته بر قامت لوازم‌التحریر غفلت کرده و آن را کتمان کرد.

 

 با توجه به اهمیت نقش فرهنگی لوازم‌التحریر دانش‌آموزان و در آستانه سال تحصیلی جدید، نشست تخصصی در خصوص «وضعیت بازار لوازم‌التحریر»، با حضور ۴ نفر از صاحب نظران این حوزه، شامل «وحید گلستان رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی»، «سید مرتضی جدی آرانی، کارشناس برنامه ریزی فناوری های نوین آموزشی»، «مهدی رضایی مدیر تولید محصولات فرهنگی ریحانه قم» و « محمد رضا ولی زاده رئیس اداره توسعه انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش» در خبرگزاری فارس برگزار شد.

 

وحید گلستان رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اهمیت عصر ارتباطات در تبادلات فرهنگی بین افراد، اظهار داشت: در این عصر قاعده زر و زور عوض شده است و قدرت، اصالت خود را از جاهای دیگری می‌گیرد و بیشترین تأثیر، تأثیر فرهنگی است.

 

وی با تأکید بر اینکه آنچه در عصر ارتباطات مابه ازای قدرت تعریف می‌شود، فرهنگ است، ادامه داد: وقتی ما تولیدات محتوایی نداریم و منفعلانه برخورد می‌کنیم، یا به خصوص در دهه ۶۰ متضاد ساختن الگو و علاقه کودکان و نوجوانان را جدی نمی‌گیریم ، این سفره خالی می‌ماند و هرچیزی ممکن است وارد این سفره شود.

 

گلستان خاطر نشان کرد: همه وجود فرهنگ مادی نیست و گاهی فهم آن به تأخیر می‌افتد؛ ضمن اینکه خانواده به عنوان مهمترین نظام اجتماعی و ما والدین، همه نقش دومی به خود می‌گیریم.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی متذکر شد: وقتی چیز مفیدی به این نسل نمی‌دهیم، باید منتظر ورود محصولات دیگر باشیم. تقاضا وجود دارد، اما عرضه نداریم؛ در نتیجه مسیر منحرف می‌شود، اما وقتی قصد جبران داریم، شتابزده عمل می‌کنیم و می‌خواهیم در یک شب همه عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

 

 وی با اشاره به ابزار مختلف مورد استفاده کودکان و نوجوانان و تأثیرات آنها، تصریح کرد: یک دفعه می‌آییم و یکسری از قهرمانان ملی و شهدای دفاع مقدس را که قبلاً هیچ زمینه‌ای از آنها برای ورود ایجاد نکرده‌ایم را منتشر کرده و می‌گوییم که آیا نتیجه گرفته‌ایم؟

 

گلستان اضافه کرد: این در حالی است که در فرهنگ باید آنقدر زمینه سازی می‌کردیم که اگر یک روز کودک مطالبه‌اش این باشد که دفتر و لوازم‌التحریری داشته باشد که عکس شهدا روی آن نقش بسته باشد، به خوبی پذیرا باشد.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در توضیح این شتابزدگی در ارایه الگوهای تربیتی، عنوان کرد: در واقع انگار یک چیز ارزشمند را خیلی زود و بی موقع ارائه کرده‌ایم؛البته هنوز نیز در ایجاد این زمینه سازی دیر نشده است.

 

وی افزود: به هر حال سالها بی تفاوتی و منفعل بودن به یک پدیده، بازار عرضه و تقاضای منحرف شده‌ای ایجاد کرد و ورود ما نیز به هر شکلی در این موضوع به نظر شتابزده است.

 

* هنوز کتاب‌ها بیشترین نقش را در آموزش دارا هستند

گلستان در خصوص نقش رسانه های مختلف در انتقال مفاهیم فرهنگی، گفت: هنوز کتاب با توجه به تنوع وسایل انتقال محتواها، نقش بیشتری در آموزش دارد و باید این تعدیل شود.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تأکید بر ضروت رسیدن به مفهوم کاملی از بسته آموزشی، بیان داشت: فواید آن، این است که برای دانش‌آموز نشانه‌های بصری و الگوی ذهنی که جنبه ستاره شدن و الگو شدن در رسانه‌ها داشته باشد از دل این بسته‌ها استخراج می‌شود.

 

وی با بیان اینکه باید در لوازم‌التحریر خود انگیخته بوده و به علائق دانش‌آموزان توجه کنیم، ابراز داشت: اگر بخواهیم در همه عرصه‌ها شرایط مطلوب را به دانش‌آموزان اجبارکنیم، چیزهای مهمتری را از دست می‌دهیم.

 

گلستان خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مختلف علائق گوناگونی دارند؛ عده‌ای الگوهای ورزشی دارند و عده‌ای به شاعران علاقه داشته و یا حیات وحش و علوم طبیعی را دوست دارند؛ در نتیجه باید به همه علائق احترام گذاشته و برای آنها تولید کنیم و نباید برای همه به یک نوع عمل کنیم.

 

رئیس گروه تولید فیلم آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌ها مانند تلویزیون و سینما در انتقال فرهنگ به مخاطبان، متذکر شد: هیچ رسانه‌ای مانند تلویزیون و سینما و شبکه مجازی چنین نقشی ندارد و باید این نقش جدی گرفته شود.

 

کارشناس فناوری‌های نوین آموزشی با تأکید بر اینکه در انتخاب تصاویر لوازم‌التحریر باید نگاه جامع‌ داشته باشیم، گفت: می‌توان زمینه آشنایی دانش‌آموزان با پروژه‌های کتاب درسی را با چاپ تصاویر آنها روی دفاتر مصرفی فراهم کرد. لوازم‌التحریر، مهمترین ابزار انتقال دانش به دانش‌آموزان مختلف است و داشتن کیفیت، نقش و سیمای بصری آن، از انتظارات همه دانش‌آموزان برای خرید در بازار است.

 

این انتظار، سالیان سال است که توسط شرکت‌های تولید کننده متعددی در دنیا برآورده می‌شود و هر یک سعی در تولید محصول مناسب‌ و شکیل تر برای جذب دانش‌آموزان دارند.

 

تولید کنندگان داخلی نیز سالهاست در این عرصه فعالیت می‌کنند، اما نکته مهم در این موضوع این است که هجوم طرح‌ها و تصاویر خارجی در قامت شخصیت‌های کارتونی محبوب کودکان و نوجوانان ظهور کرده است و علی رغم حضور نسبتاً مشهود طرح‌های داخلی، هنوز اقبال دانش‌آموزان به خرید لوازم‌التحریر با طرح‌های وارداتی بیشتر است.

 

برای بررسی واکاوی «چرایی این عدم استقبال دانش‌آموزان از طرح‌های نوشت افزاری داخلی»، میزگری با حضور تعدادی از کارشناسان این حوزه در خبرگزاری فارس برگزار شد.

 

 سید مرتضی جَدی آرانی، کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی و مبدع طرح آموزش «دست ورزی» به دانش‌آموزان با برشمردن اهمیت توجه به مخاطبان در طراحی لوازم‌التحریر، اظهار داشت: باید انتظارات را به خوبی بشناسیم و امکانات موجود را در نظر بگیریم؛ ضمن اینکه معلمان خّلاقی را در اختیار داریم که می‌توان از آنها در این خصوص استفاده کرد.

 

وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های علمی مانند جابربن حیان و خوارزمی در آموزش و پرورش، افزود: باید در این جشنواره‌ها طرح موضوع کنیم و کمیته‌ای تحت عنوان کمیته ساماندهی و آسیب شناسی ایجاد کرده و لوازم‌التحریر و طر ح‌های مربوط به آن را ساماندهی کنیم.

 

*آموزش دست ورزی به ۲ هزار معلم 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی با اشاره به اهمیت طرح «دست ورزی»، افزود: در این طرح ۲ هزار مدرس تربیت شده است تا معلمان یاد شده ایده پردازی کرده و با وسایل دور ریختنی مختلف روش ساخت وسائل آزمایشگاهی را با کمترین هزینه به دانش‌آموزان آموزش دهند.

 

جدی آرانی با بیان اینکه دست ورزی بخش مهمی از محتوای کتب درسی را در برگرفته است، گفت: این موضوع را می‌توان در کتاب‌های علوم و ریاضی مشاهده کرد.

 

وی با بیان اینکه کتاب «دست ورزی» در پایه‌های سوم، هفتم و هشتم تدوین شده و به عنوان «کتاب کار» استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: این کتاب دانش مهارت و نگرش را به دانش‌آموزان ارایه می‌کند؛ ضمن اینکه این ایده مورد استقبال آموزش و پرورش قرار گرفته است و بخشنامه‌ای در خصوص آموزش دست ورزی به معلمان به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ارسال شده است و انتظار دارم به بنده در خصوص تهیه مجموعه‌ای از دست ورزی‌های آموزشی که مطابق با برنامه درسی ملی است، کمک کنند تا این بسته‌ها به مدارس برسد.

 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی با اشاره به اینکه مدرسان «دست ورزی» در درس علو م تجربی برای مقطع متوسطه اول تربیت شده‌اند، عنوان کرد: مدرسان یاد شده معلمان را آموزش می‌دهند و شرایط ساخت وسائل آزمایشگاهی و کارگاهی را به دست دانش‌آموزان فراهم می‌کنند.

 

جدی آرانی با اشاره به حجم‌ بالای لوازم‌التحریر حمل شده توسط دانش‌آموزان، تصریح کرد: بنده برای کاهش این فشار به دانش‌آموزان، دفتر جدیدی تحت عنوان «دفتر آهن ربایی» ۲۰ تا ۳۰ صفحه‌ای طراحی کرده‌ام .

 

جدی آرانی در تشریح طراحی این دفتر، متذکر شد: برای اینکه دانش‌آموز بتواند به جای چند دفتر یک دفتر را حمل کند،استفاده بهینه کرده و در مخارج خود صرفه جویی داشته باشد، می‌تواند از این دفتر که از نوار مغناطیسی قوی از جنس «نئودیمیم» تشکیل شده است، استفاده کند.

 

وی اضافه کرد: دانش‌آموز در کلاس درس از برگه‌های کاغذ استفاده کرده و هریک از مفاهیم درسی را یادداشت برداری می‌کند و در بین این دفتر آهن ربایی قرار می‌دهد و پس از مراجعه به خانه برگه‌های نوشته شده را در دروس مختلف دسته بندی کرده و در جایگاه خود قرار می‌دهد.

 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی یادآورشد: سربرگ کاغذ‌ها با پودر آهن آغشته می‌شود و در این فرایند یک جعبه برگه مغناطیسی که هزینه بسیار کمی دارد، استفاده می‌شود و در صورت خراب و مخدوش شدن کاغذ‌ها، هزینه‌ای را به دانش‌آموز تحمیل نمی‌کند و با توجه به عدم نیاز خرید دفاتر متعدد، توجیه کاملاً اقتصادی دارد.

 

جدی آرانی تأکید کرد: در صورت حمایت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از این طرح می‌توانم ظرف یک‌ماه نمونه کامل و اولیه را ارائه دهیم.

 

وی با تأکید براینکه باید در انتخاب تصاویر و شاخص‌ها نگاه جامعی داشته باشیم،خاطرنشان کرد: ملاک‌ها می‌تواند متنوع باشد تا قدرت انتخاب برای دانش‌آموزان را فراهم کند. 

 

کارشناس برنامه ریزی فناوری‌های نوین آموزشی با تأیید استفاده از طرح‌های مربوط به بازی‌های کودکانه مانند «مارپله» و «هفت سنگ» روی دفاتر دانش‌آموزان، بیان داشت: باید طرحی را جلو ببریم که مورد استقبال زیاد قرار گیرد.

 

جدی آرانی متذکر شد: کتاب «کار و فناوری» که با هدف آشنایی با کار و فناوری منتشر شده است، دارای پروژه‌های خوبی است که می‌توان زمینه آشنایی دانش‌آموزان را با این پروژه‌ها را از طریق چاپ تصاویر آن روی دفاتر دانش‌آموزان فراهم کرد.

 

* ۷۰ درصد وسایل آزمایشگاهی تولید چین است

جدی آرانی از ورود ۷۰ درصد وسایل آزمایشگاهی از کشور چین خبر داد و گفت: با چاپ تصاویر پروژه‌های علمی روی دفاتر، فرصت تهیه وسایل یاد شده را برای دانش آموزان فراهم می‌کنیم و فهم مطالب مربوط به آن برای دانش‌آموزان آسان تر است.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه باید از ظرفیت ۹۵ هزار انجمن اولیا و مربیان استفاده کرد، گفت: تصمیم در خصوص نوشت افزار دانش‌آموزان به انجمن اولیا و مربیان سپرده شود.محمد رضا ولی‌زاده رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در میزگرد بررسی وضعیت بازار لوازم التحریر که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: ساختار اداری عادت کرده است در موضوعات مختلف بدون برنامه ورود کند.

 

وی افزود: یک ماه مانده به شروع سال تحصیلی جدید در مورد نوشت افزار صحبت می‌کنیم و این کار چون مداوم نیست، نتیجه ندارد.

 

*کارگروه مُد و لباس هم قانون دارد

ولی‌زاده با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگروه مُد و لباس دارد، خاطرنشان کرد: قانون مجلس هم در این خصوص وجود دارد که جلسات مستمری در طول سال برگزار می‌کنند و انجمن اولیا و مربیان هم در این کارگروه عضو است.

 

وی اضافه کرد: نمی‌توانیم در تمام شئون آموزش و پرورش حاکمیتی تصمیم گیری کنیم، ضمن اینکه باید باور داشته باشیم که نقش والدین کجای مسائل تعلیم و تربیت خواهد بود.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در خصوص پوشاک دانش‌آموز، بهترین رنگ و بهترین کیفیت شناسایی و قراردادی با بخشی بسته می‌شود، عنوان کرد: این موضوع در خصوص بوفه مدارس نیز وجود دارد.

 

*حمل و نقل دانش‌آموزان مصوبه دارد

ولی‌زاده با بیان اینکه آیین‌نامه حمل و نقل دانش‌آموزان مصوبه دارد و نماینده آموزش و پرورش، شهرداری و اولیا حق رأی دارند و تصمیم می‌گیرند و سپس نرخ را به شورای شهر ارائه می‌دهند، اظهار کرد: در حوزه حمل و نقل دانش‌آموزی، در خصوص تعیین خودرو و قیمت این سرویس‌ها، اولیا کجای کار قرار دارند؛ حتی خود اولیا سوال می‌پرسند که کجای این موضوع قرار دارند؟

 

وی افزود: در حوزه حمل و نقل دانش‌آموزان، تعامل وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش در کنار پلیس راهور بسیار خوب است و بستر نقش آفرینی را ایجاد کردیم.

 

*آموزش و پرورش به صورت جدی به نوشت افزار ورود نکرده است

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکنون آموزش و پرورش و انجمن اولیا و مربیان به صورت جدی و مدون برنامه ریزی نداشته و به موضوع نوشت افزار ورود پیدا نکرده است، تصریح کرد: در خصوص پوشاک دانش‌آموزان در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید شده است، اما متولی آن مشخص نیست و جسته و گریخته کار دنبال می‌شود.

 

وی اضافه کرد: اولیا و مدارس به صورت خود جوش وارد عمل شده‌اند، اما اگر بخواهیم به موضوع پوشاک دانش‌آموزان ورود کنیم نیاز به یک متولی دولتی است. نمی‌دانم که آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند مصوبه و قانون در این خصوص داشته باشند تا نقش برنامه ریزی و سیاست گذاری به والدین سپرده شود.

 

*موضوع لوازم التحریر دانش‌آموزی بحران یا فاجعه نیست

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: به نوشت افزار و لوازم‌التحریر به عنوان یک بحران و فاجعه نگاه نمی‌کنیم و از نظرمان فرصت خوبی است. می‌توانیم ارزش‌های فرهنگی را از طریق نوشت افزار به دانش‌آموزان انتقال دهیم.

 

*وجود ۹۵ هزار انجمن اولیا و مربیان/ می‌توان مدیریت و الگوی مصرف را به خانواده‌ها آموزش داد

وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۰۷ هزار مدرسه، ۱۰۷ هزار مدیر مدرسه، ۹۵ هزار انجمن اولیا و مربیان، ۸۰۰ هزار نفر اعضای انجمن اولیا و مربیان، هزاران نفر خَیر و هزاران نسخه تولید شده ماهنامه پیوند را در اختیار داریم و باید بدانیم چطور می‌شود از این ظرفیت استفاده کرد، اظهار داشت: این موارد بستر مناسبی است که می‌تواند مدیریت مصرف را به خانواده‌ها آموزش داد تا الگوی مصرف تغییر کند.

 

وی افزود: انجمن اولیا و مربیان نقش حلقه واسط بین حاکمیت و مدرسه است. به نوع، شکل و کیفیت ارتباط، نقد وارد است اما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا این کیفیت را افزایش دهیم؛ نقش برنامه ریزی آنها را در این حوزه اخذ می‌کنیم و مستلزم این است که متولی نوشت افزار داشته باشیم.

 

*نوشت افزار دانش‌آموزی نیازمند متولی از سوی دولت است

ولی‌زاده با اشاره به اینکه توجه به موضوع نوشت افزار دانش‌آموز نیازمند یک متولی اصلی از سوی دولت است، گفت: به عنوان مثال آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی این کار شوند. اگر این موضوع مصوبه داشته باشد و مأموریتی تعریف شود، دیگر فعالیت‌ها موسمی و فصلی نیست.

 

وی افزود: بعد از خردادماه و ثبت نام مدارس، بیشترین نگاه‌ها به این بخش است که چرا از مردم پول دریافت می‌شود. مدیر مدرسه می‌تواند مشارکت مالی دریافت کند اما خارج از فصل ثبت نام امکان پذیر نیست. ماه میانی تابستان، نگاه‌ها به سمت سرویس مدارس و پوشاک دانش‌آموزان معطوف می‌شود. در ماه پایانی تابستان نیز امسال به سراغ نوشت ابزار آمده‌ایم.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تا جایی که می‌توانیم باید والدین را در امور مشارکت شرکت دهیم، خاطرنشان کرد: شوراهای مدرسه از وزارتخانه تا مدرسه رفته است و والدین در آنها حضور دارند. شوراها با نظر والدین انتخاب می‌شوند و بسیار مهم هستند.

 

*مشارکت داوطلبانه مردم ۱۸۴ میلیارد و مشارکت تخصصی اولیا ۱۸۱ میلیارد تومان بود

وی با بیان اینکه در مجموع سه کارگروه در سطح مدرسه تشکیل می‌شود، گفت: «آموزش و پرورشی»، «بهداشت و تندرستی» و «فنی و عمرانی» از مواردی هستند که در سطح مدرسه برای آنها کارگروه تشکیل می‌شود.

 

وی افزود: در سال گذشته مشارکت داوطلبانه مردم بالغ بر ۱۸۴ میلیارد تومان بود و معادل مشارکت مالی، والدین مشارکت تخصصی بالغ بر ۱۸۱ میلیارد تومان داشتند که آگاهانه و داوطلبانه بود، به عنوان نمونه فردی داندانپزشک، نقاش و یا تولید کننده لباس بود و خدماتی که امکان آن را داشت، ارائه کرد.

 

ولی‌‌زاده با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه باید مشارکت والدین را از نقدی به جلب مشارکت تخصصی داوطلبانه هدایت کنیم، گفت: تا زمانی که با والدین ارتباط برقرار نکنیم، آن کاری که به دنبالش هستیم، محقق نخواهد شد.

 

وی اضافه کرد: برای کارگروه مد و لباس از نماینده مجلس دانش‌آموزی دعوت کردیم و در این جلسه حضور داشت تا از نقطه نظرات نماینده دانش‌آموزان هم مطلع شویم.

 

*لزوم وجود متولی در موضوع نوشت افزار دانش‌آموزی هستیم

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید برای موضوع نوشت افزار متولی یا دستگاهی مشخص شود، گفت: بر اساس وجود متولی، مأموریت‌ها بر پایه نظرات مشورتی والدین و دانش‌آموزان و همچنین تولید کنندگان دنبال می‌شود و این نظر دهی باعث رسیدن به یک راه حل مشترک خواهد بود.

 

*۲۶ میلیون اولیا در کشور داریم/ آیا طراحان نوشت افزار به فرهنگ توجه می‌کنند؟

ولی‌زاده با اشاره به اینکه اکنون ۲۶ میلیون اولیا دانش‌آموز در کشور داریم، اظهار داشت: تمام این اولیا با سلایق مختلف و نگاه‌های متفاوت هستند اما اگر بخواهیم که تمام آنها مانند ما فکر کنند، اینگونه نیست.

 

وی افزود: یک سوال هم در خصوص موضوع نوشت افزار پیش می‌آید که آیا طراحان به تمام فرهنگ‌ها و اِلمان‌ها نگاه و توجه دارند؟

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: هنگامی که مأموریت و شرح وظیفه‌ای تعریف شود، تولیدات، طرح‌ها و برنامه‌ها صحیح‌تر دنبال خواهد شد. یکی از عمده‌ترین مطالبات در ایران مربوط به شئون است که آموزش، ثبت نام، اوقات فراغت، سبد غذایی، مدرسه، درس و پوشاک را شامل می‌شود. انجمن اولیا و مربیان بر اساس یک نظر مشورتی و فکری تشکیل می‌شود و به دنبال ایفای حق تصمیم‌گیری است.

 

*ماهنامه پیوند فرصت ارائه آموزه‌ها در خصوص نوشت افزار است

ولی‌زاده به راه‌هایی برای توجه به بیشتر به تولیدات نوشت افزار داخلی پرداخت و گفت: به عنوان نماینده‌ای از وزارت آموزش و پرورش، در ماهنامه پیوند به این موضوع خواهیم پرداخت و آموزه‌های مورد نیاز را در آن ماهنامه پیش بینی می‌کنیم. یکی از سرفصل‌های آموزش خانواده را با موضوع پوشاک دانش‌آموزی و نوشت افزار دنبال خواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: اولیای دانش‌آموزان باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند و خودشان به عنوان ناظر در این موضوعات فکر کنند و به تصمیم گیری منجر شود. این مردمی‌ترین شکل برای تهیه نوشت افزار، پوشاک و موضوع حمل و نقل دانش‌آموزان است.

 

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدیران مدارس به عنوان پاشنه آشیل مدارس محسوب می‌شوند، عنوان کرد: تا زمانی که مدیران حساس و آگاه نداشته باشیم و اولیا را تهدید تلقی کنند، به آن چیزی که به دنبال آن هستیم، نخواهیم رسید.

 

*برای پوشاک و نوشت افزار دانش‌آموزی نباید اداری تصمیم گرفت

وی اضافه کرد: به دنبال انجمن‌های اولیا و مربیان سرآمد هستیم و از طرفی هم باید روی آموزش مدیران کار کنیم و از این فرصت ارزشمند استفاده کنیم. برای پوشاک و نوشت افزار دانش‌آموزی نمی‌توانیم اداری تصمیم بگیریم و باید این موضوع به انجمن اولیا و مربیان سپرده شود.

 

وی با بیان اینکه قبلا انجمن اولیا و مربیان متشکل از ۸ نفر که ۴ نفر از اولیا و ۴ نفر از مسئولان مدرسه بودند، گفت: این اختیار را به انجمن‌های اولیا و مربیان دادیم که مدارس تا ۳۰۰ دانش‌آموز می‌توانند در انجمن اولیا و مربیان از حضور ۵ نفر از اولیا استفاده کنند تا رأی اولیا غالب شود.

 

ولی‌زاده اضافه کرد: در تمام اسناد مالی مدرسه باید امضای رئیس انجمن اولیا و مربیان باشد زیرا به بانک معرفی می‌شود، پس مهم است.

 

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه با بیان اینکه مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی - اسلامی در کشور وجود دارد، گفت: طرح‌های «عفاف و حجاب»، «چهره‌های مدافعان حرم»، «شاهنامه» و دیگر موارد را روی نوشت افزار طراحی و تولید می‌کنیم.مهدی رضایی مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه در میزگرد بررسی وضعیت بازار لوازم التحریر در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: نوشت افزار ایرانی اسلامی را باید در دو بخش اقتصادی و فرهنگی واکاوی کنیم.

 

وی افزود: از منظر اقتصادی، تولید داخل و اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شود تا از تولیدات داخلی حمایت شود. از منظر فرهنگی، جامعه به فرهنگ نیاز دارد و عقاید و عادات در کشور به عنوان فرهنگ شناخته می‌شود.

 

*وجود مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی اسلامی در کشور/ از لوازم التحریر تولید داخل استقبال می‌شود

رضایی با بیان اینکه مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی - اسلامی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این مجمع ۵۰ تولید کننده عضو هستند و جلسات سالیانه و ماهانه برگزار می‌شود.

 

وی افزود: در این مجمع طرح‌ها ارائه و نظرات کارشناسی اعضا دریافت می‌شود؛ در شهریورماه یعنی همین ماه جاری نیز نمایشگاه نوشت افزار ایرانی - اسلامی برگزار خواهد شد.

 

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود از نوشت افزار تولید داخل استقبال نمی‌شود را قبول ندارم و اعتقاد دارم این موضوع انجام می‌شود، زیرا اگر به نمایشگاه‌های تخصصی نوشت افزار ایرانی- اسلامی مراجعه کنید٬ استقبال مردم را خواهید دید.

 

 

*شروع تبلیغات نوشت افزار ایرانی- اسلامی توسط صداوسیما/ دفتر خارجی وارد نمی‌شود/ طرح «باربی» در داخل تولید می‌شود

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه با بیان اینکه برای ترویج بیشتر استفاده مردم از نوشت افزار تولید داخل نیازمند برخی مقدمات هم هستیم، گفت: اکنون صدا و سیما شروع به تبلیغ نوشت افزار ایرانی - اسلامی کرده است و باید این موضوعات تداوم داشته باشد.

 

وی اضافه کرد: در دفترهایی که اکنون تولید می‌شود، دفتر خارجی به بازار وارد نمی‌شود؛ همین طرح‌هایی که با عناوین مختلف همچون «باربی» مشاهده می‌کنید همگی در داخل تولید می‌شود، اما در کنار آن دیگر نوشت افزار مانند تراش و پاک کن وارد می‌شود.

 

*نظارتی بر طرح‌های روی نوشت افزار نیست

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه در خصوص اینکه آیا نظارتی برای نوع طرح‌هایی که روی نوشت افزار چاپ می‌شود وجود دارد، تصریح کرد: تا حالا ندیده‌ام نظارتی در خصوص طرح و چاپ وجود داشته باشد و هر طرحی که به مرحله تولید می‌رسد، کسی روی آن نظارت ندارد و سپس وارد بازار می‌شود.

 

*طرح‌های عفاف و حجاب روی لوازم التحریر ایرانی/ چهره‌های مدافعان حرم، سهراب و شاهنامه را روی نوشت افزار طراحی می‌کنیم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح‌های خوب داخلی نوشت افزار در بازار داریم؟ گفت: سلایق مختلفی در خصوص طرح‌ها وجود دارد، زیرا تولید کننده ممکن است طرحی را خوب تلقی نکند اما دانش‌آموزان از آن استقبال می‌کنند.

 

وی ادامه داد: اکنون در زمینه طرح‌های عفاف و حجاب روی نوشت افزار فعالیت داریم و روی برخی دفاتر «چهره‌های مدافعان حرم» و یا برخی موضوعات دیگر را چاپ می‌کنیم. «سهراب» و «شاهنامه» را روی دفاتر چاپ می‌کنیم و در واقع علاقه داریم نوشت افزار جدید ایرانی- اسلامی تولید کنیم.

 

*بازی‌هایی همچون لِی‌لِی و هفت سنگ روی نوشت افزار

رضایی با اشاره به فراموش شدن برخی بازی‌های قدیمی و بومی محلی، خاطرنشان کرد: در کنار طراحی و چاپ تصاویر و نمادهای بازی‌های بومی و محلی مانند «لِی‌لِی» و «هفت سنگ» به روی نوشت افزار، به موضوع حجاب هم توجه کرده‌ایم.

 

وی افزود: در تولید نوشت افزار کارگروه طراحی داریم و تمام ابعاد را در نظر می‌گیریم؛ در تولید نوشت افزار و طراحی‌ها توجه به بازی‌های قدیمی که فراموش شده است و موضوع عفاف و حجاب در اولویت قرار دارد.

 

*تولید دفتری با نماد شهید حججی/ استقبال از شخصیت‌های تلویزیونی روی نوشت افزار

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه در خصوص شخصیت‌های تلویزیونی و کارتونی که وقتی روی نوشت افزار طراحی می‌شود استقبال زیادی از آنها می‌شود، گفت: برعکس هم اتفاق می‌افتد که شخصیت‌هایی داریم که در رسانه پخش نمی‌شوند و نوشت افزار آنها هم تولید نمی‌شود.

 

وی افزود: الزامی این نیست که یک کاراکتر تلویزیونی روی نوشت افزار طراحی و تولید شود. دانش‌آموزان کسی را که الگو شده باشد یا جریان سازی روی آن انجام شود را دوست دارند؛ ضمن اینکه اکنون طرح و دفتری با نماد شهید حججی تولید می‌کنیم.

 

رضایی با بیان اینکه توان و بودجه کافی نداریم که جریان سازی برخی طرح‌ها را در جامعه انجام دهیم، عنوان کرد: از شهید حججی کار زیادی انجام شد و با آن رشادت، آرمانش شناسانده شد. رسانه نقشی مهم در خصوص شناساندن این جریانات دارد.

وی تصریح کرد: به عنوان یک موسسه فرهنگی، در مدارس طرح حجاب ریحانه النبی را دنبال می‌کنیم. در پایه‌های سوم تا ششم برخی مدارس این طرح اجرا و تدریس می‌شود؛ ضمن اینکه مخاطبانمان فقط دانش‌آموزان نیستند بلکه اولیا آنها هم هستند.

 

وی ادامه داد: در زمینه فعالیت‌های ریحانه النبی در مدارس، اولیایی داشتیم که حجاب خیلی خوبی نداشت؛ یک روی مراجعه کرد و گفت شما با بچه من چه کرده‌اید که در جشن تولد خودش با چادر نشست و شمع فوت کرد.

 

*انتقاد از مدارسی که اجبار به جلد دفاتر دانش‌آموزان می‌کنند/ دولت تولید کنندگان داخلی را حمایت کند

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه با انتقاد از برخی مدارس که به دانش‌آموزان اجبار می‌کنند تا روی دفاتر خود را جلد کنند و با این کار طرح‌های اسلامی ایرانی مشخص نمی‌شوند، عنوان کرد: این کار باعث می‌شود آن طرح‌های اسلامی با عناوین عفاف و حجاب دیگر مشخص نباشد.

 

وی افزود: به عنوان تولید کننده خصوصی نوشت افزار که فعالیت می‌کنیم، توقع داریم حمایت دولت بیشتر و ملموس‌تر باشد. حمایت‌های جنبی وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته باشیم و در کنار آن نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی هم حمایت کند.

 

*توزیع ۱۵۰ میلیون نوشت افزار بین دانش‌آموزان

رضایی با بیان اینکه ۱۳ میلیون مخاطب دانش‌آموز تعداد کمی نیست، خاطرنشان کرد: در هر سال به صورت میانگین ۱۵۰ میلیون نوشت افزار بین دانش‌آموزان توزیع می‌شود که بسیار مهم بوده و لازم است در قانون هم در این خصوص حمایت‌های وجود داشته باشد.

 

وی افزود: شهرداری تهران در سالهای گذشته نمایشگاه باز باران را در اختیار تولید کنندگان قرار داد تا بتوانند این تولیدات خود را در معرض دید عموم قرار دهند.

 

مسئول تولید محصولات فرهنگی ریحانه گفت: آستان قدس رضوی هم نمایشگاه عرضه مستقیم نوشت افزار دارد و توقع داریم در شهرهای دیگر هم این چنین باشد؛ اگر خانواده‌ها آگاه شوند، نوشت افزار ایرانی - اسلامی را می‌خواهند.

 

 

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش