شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۵۴۴
سایر حوزه های اجتماعی

افزایش ۵۰ درصدی صدور مجوز سقط درمانی در کردستان

جنین,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

استان چهار محال و بختیاری کمترین رشد صدور مجوز سقط درمانی را داشته‌است.

 

بالا رفتن سن ازدواج و بارداری زنان در سنین بالا از مولفه های اختلال کروموزومی جنين است.

 

دانشجویان پزشکی موضوع پایان نامه های خود را به تحليل آمار سقط درماني اختصاص دهند.

 

در استان قزوین در این مدت ۴۳،۸ درصد رشد مجوز نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده است.

 

سقط درماني بر اساس فقه اسلامی تا ۱۶ هفتگی تمام و براساس نظریه پزشکی تا ۱۹ هفتگی مجازاست.

 

سندرم داون برای اولین بار در سال ۱۸۶۶ میلادی توسط دکتر جان لانگدن داون به رسمیت شناخته شد.

 

پس از طرح نظرات فقهي و حقوقي مختلف، قانون سقط درمانی سال ۸۴ به‌صورت ماده واحده تصویب شد.

 

مجوز سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک و تایید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین صادر مي شود.

 

طبق قانون صدور مجوز سقط جنین درمانی در صورت درخواست مادر و تایید پزشکی، نيازي به رضايت شوهر ندارد.

 

در تهران شاهد رشد ۲۲،۹درصدی مراجعه‌كنندگان برای گرفتن مجوز سقط درمانی به مراکز پزشکی قانونی هستيم.

 

طبق نظرآقایان تبریزی و موسوی در صورت خطر جانی برای مادر، سقط جنین بعد از دمیده شدن روح نیزبي‌مورد است.

 

آیت‌ا... خامنه‌ای سقط جنین پس از چهارماهگی را در صورت خطر مرگ مادر و جنین و با امکان نجات مادر، جایز می دانند.

 

صدور مجوز سقط درمانی جنین در استان کردستان از ۹۴ مورد در سال ۹۵ به ۱۴۱ مورد در ۹ ماهه امسال افزایش یافته است که این رشد۵۰درصدی، نشان از آگاهی مادران باردار نسبت به سقط جنین درمانی با صدور مجوز قانونی و رهایی از دست فرصت طلبان سقط‌های زیرزمینی غیرقانونی است.

 

متخصص پزشکی قانونی استان کردستان با تایید این آمار، سقط جنین درمانی را راهکاری مثبت، برای به دنیا نیامدن جنین دارای اختلالات کروموزومی و موارد ناشی از خطرات جان مادر در ایام بارداری و تولد نوزاد می‌داند .

 

«زهره سلیمانی» با اشاره به تصویب قانون صدور مجوز سقط جنین درمانی در دهم خرداد ۸۴ در مجلس شورای اسلامی و تایید نهایی این مصوبه در ۲۴ خرداد همان سال در شورای نگهبان تصریح کرد که امروزه به دلیل آگاهی مردم، شمار مراجعه مادران باردار برای دریافت مجوز سقط جنین درمانی افزایش یافته است.

 

به گفته او«مادران باردار از روز اول بارداری تا ۱۹هفتگی سن جنین، فرصت سقط جنین دارند که در این مدت زمانی، باید مادر باردار با انجام سونوگرافی، نمونه برداری و آزمایش‌های ویژه، ریسک اختلالات کروموزومی جنین را از منظر پزشکی تایید و اعلام کند، تا ما بتوانیم مجوز سقط درمانی جنین را صادر کنیم».

 

او می گوید: بر اساس فقه اسلامی، این اقدام تا۱۶هفتگی تمام و براساس نظریه پزشکی تا ۱۹ هفتگی مجاز است که این دو نظر هیچ منافاتی با يكديگر ندارند؛ چون از نظر فقه اسلامی جنین در ۱۶ هفتگی تمام، ذی روح می شود که چرخه زمانی پزشکی قانونی نیز با همان زمان مورد تایید فقه اسلامی تناسب دارد.

 

به گفته اودر هفته نوزدهم بارداری، رشد اندام‌های جنین تکمیل می‌شود و جنین می‌تواند دست و پایش را به‌راحتی حرکت دهد. علاوه بر این، به این علت که بیشتر اندام‌های او تا این هفته شکل گرفته است بیشتر ضربه می‌زند.

 

سلیمانی تصریح کرد: اگر مادرباردار تا ۱۹ هفتگی نتواند با انجام سونوگرافی، نمونه برداری و آزمایش های لازم اختلالات جنین را از دو منظر ناهنجاری‌های جنینی و موارد خطر جانی مادر به ما اثبات کند، پزشکی قانونی مجوز سقط جنین‌درمانی را صادر نمی کند.

 

او تشریح کرد: تنها به دو دلیل ناهنجاری‌های جنینی که موجب حَرَج مادر در آینده شود یا اینکه در فرآیند غربالگری دوران بارداری تا قبل از ۱۹هفتگی خطرات جانی مادر باردار تایید شود، پزشکی قانونی با ادله های اثباتی پزشکی، مجوز سقط جنین درمانی را صادر می کند.

 

به گفته او، بيشتر صدور مجوزهای پزشکی قانونی کردستان برای سقط جنین ناشی از ناهنجاری های جنینی به ویژه اختلالات «سندرم داون» است و تنها حدود هشت درصد از مجوزها ناشی از خطر جانی مادر به ویژه ابتلای مادرباردار به بیماری قلبی – عروقی است.

 

او اختلال سندرم داون را شایع ترین اختلال کروموزومی جنین در ایران دانست و گفت : این اختلال تنها مربوط به استان کردستان نیست بلکه در استان های کشور رایج و معمول است.

 

این متخصص پزشکی قانونی کردستان، بالا رفتن سن ازدواج و بارداری زنان در سنین بالا را یکی از مولفه‌های اختلال کروموزومی می‌داند و معتقد است که باید مسئولان دستگاه‌های ذی‌ربط برای شناسایی عوامل دیگر از طریق تحقیق و پژوهش میدانی جامعه آماری را تحلیل و راهکارهای کاهش ریسک اختلال کروموزومی را به مادران آموزش و گوشزد کنند.

 

او از اینکه هنوز داده‌های آماری مادران دارای پرونده سقط جنین قانونی به لحاظ تفکیک سن، میزان تحصیلات و پراکندگی مناطق روستایی و شهری در دست پزشکی قانونی برای تحلیل و آسیب‌شناسی علمی این پدیده نیست، ابراز ناخرسندی کرد و از دانشجویان پزشکی خواست موضوع پایان‌نامه های خود را به این سوژه مهم روز اختصاص دهند.

 

او از آگاهی مادران باردار در مناطق شهری و روستایی برای انجام فرآیند غربالگری در دوران بارداری ابراز خرسندی کرد و گفت: براساس قانون صدور مجوز سقط جنین درمانی در صورت درخواست مادر بعد از تایید موارد پزشکی قبل از۱۹هفتگی، نیازمند رضایت شوهر نیست؛ چون این مساله مربوط به حَرَج مادر باردار، بعد از تولد نوزاد ناقص الخلقه می‌شود.

 

این پزشک متخصص پزشکی قانونی کردستان، افزایش ۲۳.۴ درصدی صدور مجوز قانونی در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ در ایران را ناشی از استقبال مادران باردار ایرانی برای انجام سقط جنین درمانی می داند و می‌گوید: کمترین رشد صدور مجوز ایران مربوط به استان چهار محال و بختیاری است.

 

به گفته این پزشک، این اقدام مجلس شورای اسلامی روند افزایشی و خطرناک سقط جنین زیر زمینی غیر مجاز را کاهش داده است که امید می رود با تحلیل علمی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تلاش پزشکی قانونی کشور، موارد اختلال ژنتیکی بیشتر در لیست صدور مجوز قانونی سقط جنین قرار گیرد.

 

به گفته او، بايدمادران باردار قبل از اتمام ۱۹‌هفتگی نسبت به تایید پزشکی ناهنجاری‌های جنینی حَرَج مادر و خطرات ناشی از دوران بارداری و زایمان اقدام کنند.پزشکی قانونی مجوز سقط جنین برای مادرباردار را در مراکز بیمارستانی صادر می‌كند و این مساله، خطر امنیت جان مادر در حین و بعد از سقط جنین درمانی را بر خلاف سقط‌های غیرقانونی کاهش می‌دهد.

 

سندرم داون یک ناهنجاری ژنتیکی است که به آن تریزومی (trisomy) نیز گفته می شود و در آن فرد مبتلا به جای دو نسخه از کروموزوم ۲۱، سه نسخه از این کروموزوم را به ارث می برد.سندرم داون برای اولین بار در سال ۱۸۶۶ میلادی توسط دکتر جان لانگدن داون به رسمیت شناخته و از آن پس به این اختلال ژنتیکی سندرم داون گفته شد. این سندرم بر روی رشد فیزیکی طبیعی نوزاد تاثیر گذاشته و باعث مشکلات یادگیری خفیف تا متوسط و به صورت مادام العمر می‌شود. افراد مبتلا به سندرم‌داون نسبت به افراد سالم بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی، مشکلات شنوایی، بینایی و الزایمر قرار دارند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش