شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۱۶

معرفی موزه های زاهدان (+تصاویر)

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,انواع موزه های زاهدانموزه های زاهدان
شهر زاهدان یکی از بزرگترین شهرهای ایران محسوب می شود که به استان سیستان و بلوچستان تعلق دارد. این شهر از ترکیب عمده قومیت های ایرانی و بلوچ تشکیل شده است. زاهدان دارای سه موزه مهم است که می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری مسافران را به خود جلب کند.

زاهدان:

زاهدان یکی از کلان شهرهای ایران محسوب می شود و در مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است. این شهر در منطقه ای به نام سرحد قرار دارد، همچنین از سمت شمال به شهرستان هامون، از جنوب به شهرستان تفتان، از شرق به کشورهای افغانستان و پاکستان و از غرب به شهرستان فهرج ختم می شود. 

در گذشته به زاهدان دزداب می گفتند که در زمان رضا شاه به زاهدان تغییر نام داد. آب و هوای خشک و سرد زاهدان این شهر را زبان زد کرده از طرفی شب های تابستانی آب و هوای این شهر رو به سردی می رود. باوجودی که آب آشامیدنی این شهر از لوله کشی شهری و از زابل و هامون تامین می شود، مردم در این شهر معمولا با مشکل آب روبرو هستند.

از آنجایی که زاهدان شهری مرزی محسوب می شود دارای موقعیت استراتژیک جغرافیایی و تجاری و نظامی و شرایط خاص است، به طوری که از یک سمت به راه‌آهن پاکستان که از مرز میرجاوه وارد ایران می شود و از سویی دیگر به راه‌آهن سراسری ایران ختم می شود، همچنین زاهدان در نزدیکی به میل سه جانبه ی ایران و پاکستان و افغانستان قرار دارد.

تاریخچه زاهدان:

تا پیش از دوران پهلوی زاهدان یک روستای کوچک و دورافتاده به نام دزداب یا دزآپ بود که کلمه به زبان بلوچی است. این کلمه در زبان فارسی معادل دزد آب می باشد. بعدها در سال ۱۳۰۸ با همکاری نیروهای رضاشاه به فرماندهی امان‌الله جهانبانی به دنبال اعتقاد و تدین مردم این منطقه به زاهدان تغییر نام داد. واژه زاهدان در لغت به معنی «شهر پرهیزگاران» است.

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,معروف ترین موزه های زاهداندرباره زاهدان و موزه هایش

موزه های زاهدان:

یکی از بهترین مکان های زاهدان برای گردشگری موزه های زاهدان هستند پس ازگر به تاریخ و فرهنگ علاقه دارید پیشنهاد می کنیم که از تورهای سفر به این موزه ها جا نمانید و آنها را در اولویت سفر خود قرار دهید. یکی از بهترین این موزه ها موزه بزرگ زاهدان که به موزه منطقه‌ای جنوب شرق هم شناخته می‌شود، می باشد. 

شما با دیدن موزه های زاهدان می توانید آثار باستانی گذشتگان را ببینید، با سبک زندگی و فرهنگ مردم آشنا شوید و شیفته این فرهنگ و هنر شوید. بدون شک برای دوستداران تاریخ تماشای مجموعه‌ای از آثار باستانی ارزشمند که قدمتی بیش ۵ هزار سال دارند، بسیار دلچسب خواهد بود.

موزه بزرگ زاهدان:

موزه بزرگ زاهدان به موزه منطقه‌ای جنوب شرق هم معروف می باشد یکی از مهمترین موزه های این شهر محسوب می شود. این موزه جلوه ای از تاریخ سرگذشت و فراز و نشیب‌های منطقه جنوب شرق ایران است پس اگر قصد دارید به زاهدان سفر کنید و به فرهنگ و تاریخ علاقه دارید پیشنهاد می کنیم موزه بزرگ زاهدان را از دست ندهید. 

آثار باستانی استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان در موزه بزرگ قرار دارند به همین دلیل یکی از غنی ترین موزه های زاهدان محسوب می شوند. این موزه یکی از بزرگ ترین موزه های ایران است، به طوری که در ۵ طبقه و با مساحتی بیشتر از ۱۰ هزار متر مربع ساخته شده است. 

مردم‌شناسی، باستان‌شناسی، بوم‌شناسی، کتابخانه و تالارهایی برای نمایش لباس‌های محلی زاهدان، گونه‌های جانوری مثل تاکسیدرمی پرندگان و آکواریوم‌های آب شور استان سیستان و بلوچستان، و غذاهای محلی از جمله بخش های تشکیل دهنده این موزه هستند.

درکنار موارد عنوان شده می توانید برای تماشای فیلم کوتاهی از بخش های مختلف این موزه به سالن محققین یا اتاق نمایش ۴۰ نفری بروید. 

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,موزه بزرگ زاهدانموزه بزرگ زاهدان

موزه بزرگ زاهدان در سال ۱۳۹۵ افتتاح شد و به یکی از پرطرفداترین جاذبه های گردشگری زاهدان تبدیل شد، به طوری که سالیانه افراد زیادی برای دیدن آن اقدام به خرید بلیط می کنند. کتابخانه این موزه هم غنی است به طوری که دارای بیشتر از ۵ هزار جلد کتاب با ارزش در زمینه های مختلف مانند باستان شناسی، تاریخ، معماری و... می باشد. 

در طبقه همکف موزه زاهدان یک تندیس بزرگ از رستم در کنار زال و سیمرغ قرار دارد که زمان ورود توجه مردم را به خود جلب می کند. علاوه‌بر مجسمه رستم، در طبقه همکف ماکت‌هایی از قلعه‌های استان سیستان و بلوچستان و تابلوهای زیبایی از این استان دیده می‌شوند.

شما در بخش باستان شناسی موزه بزرگ زاهدان می توانید در خصوص محوطه باستانی شهر سوخته، کوه خواجه، دهانه غلامان، اسپیدژ، جیرفت و دیگر آثار باستانی منطقه جنوب شرق ایران اطلاعاتی به دست بیاورید. یکی از جالب ترین آثار باستانی این موزه برای گردشگری شهر سوخته است. از جمله دیگر آثار ارزشمند این موزه شامل ظروف سفالی، وسایلی از جنس فلز، گِل، سنگ و شیشه‌، تابلوهای ارزشمند و کتب خطی می باشد که می توانید آنها را مشاهده کنید. 

یکی از جالب ترین و بحث برانگیزترین یافته های باستان شناسان در چند سال اخیر؛ چشم مصنوعی زنی که در گورستان شهر سوخته بود. از آنجایی که نگهداری چشم مصنوعی در شرایط عادی امکان پذیر نیست؛ می توانید آن را در قسمت نمایشگاه های موقت موزه بزرگ زاهدان مشاهده کنید. 

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید معماری این مکان با الهام گرفتن از معماری قلعه باستانی سب در شهرستان سیب و سوران استان سیستان و بلوچستان، طراحی شده است. موزه بزرگ زاهدان آثار تاریخی و ارزشمندی از شهر سوخته سیستان همچنین آثار باستانی استان سیستان و بلوچستان دارد. 

یکی از مکان های جالب این موزه مربوط به فروشگاه محصولات فرهنگی می باشد که به جاذبه‌های گردشگری و فرهنگ و رسوم منطقه مربوط می شود. 

آدرس دقیق موزه بزرگ زاهدان استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، تقاطع خیابان آیت الله مطهری و امداد می باشد. در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید با شماره  ۰۵۴۳۳۲۲۵۳۰۱ تماس بگیرید. 

زمان بازدید از موزه ساعت ۷ صبح تا ۶ عصر به جز جمعه‌ها و جمعه‌ها از ساعت ۴ تا ۶ عصر است.

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,تصاویر موزه بزرگ زاهدانتصاویر موزه بزرگ زاهدان

موزه پست و ارتباطات زاهدان:

یکی از جالب ترین موزه های زاهدان موزه پست و ارتباطات است که در سال ۱۳۷۷ با شماره  ۲۱۵۷ به ثبت آثار ملی ایران، تاسیس شد. در حقیقت ساختمان این موزه همان ساختمان قدیمی پست زاهدان است که قدمت آن به اوایل قرت ۱۴ هجری برمی گردد و بعد از گذشت حدود ۸۰ سال فعالیت اکنون به موزه تاریخی تبدیل شده است، این موزه هنوز هم حال وهوای سبک معماری بومی کویری را دارد. 

در این موزه شما می توانید تمبرهایی که در دوره های تاریخی مختلف استفاده می شده، انواع مهرهای شهر سوخته مثل مهرهای دکمه ای، استامپی، استوانه‌ای، ترازو، تمبز زن، رادیو لامپی و تلفن سلطنتی رومیزی، ماشین تایپ، فرستنده های رادیویی، ماکت کبوترخانه پست میرجاوه، مجسمه مرد تلگراف چی، بخش تمبرهای ایران و بین‌الملل و بخش ارتباطات با تلفن و تلگراف وسایل ارتباطی مختلف را ببینید. 

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,موزه پست و ارتباطات زاهدانموزه پست و ارتباطات زاهدان

باید بدانید که موزه پست و ارتباطی زاهدان نه تنها از لحاظ تاریخی ارزش دارد بلکه در سال ۱۳۳۸ هم با نصب اولین فرستنده رادیویی یک کیلو واتی، به عنوان مرکز و ایستگاه رادیویی جنوب شرق فعالیت داشت. 

در گذشته اداره پست و تلگراف زاهدان؛ برنامه های رادیویی را به زبان بومی سیستانی و بلوچی تولید می کرد و در سال ۱۳۴۲ با نصب کردن فرستنده صد کیلوواتی، ارسالی برنامه های رادیویی را ارتقاء داد، همچنین برنامه‌هایی به زبان اردو و هندی تهیه و برای کشورهای شبه قاره هند مثل افغانستان، پاکستان و هندوستان پخش می کرد. 

آدرس دقیق موزه پست و ارتباطات زاهدان؛ استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، خیابان طالقانی، ساختمان قدیم پست است. در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید با شماره  ۰۵۴۳۳۲۱۶۰۷۸ تماس بگیرید. 

ساعات بازدید از موزه همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر و ۴ عصر تا ۸ شب است.

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,تصاویر موزه پست و ارتباطات زاهدانتصاویر موزه پست و ارتباطات زاهدان

موزه دفاع مقدس زاهدان:

یکی دیگر از موزه های زاهدان؛ موزه دفاع مقدس است که احداث آن به سال ۱۳۸۷ برمی گردد، البته روند پیشرفت پروژه مدت زمان زیادی طول کشید و هنوز به صورت کامل به بهره برداری نرسیده است. این موزه با داشتن مساحتی حدود ۱۰ هزار متر مربع و زیربنای ۴۴۵۰ مترمربع؛ جلوه ای از رشادت های شهدای فداکار ایران را به نمایش می گذارد. 

هدف تاسیس باغ موزه دفاع مقدس زاهدان؛ نمایش آثار فرهنگی هشت سال دفاع مقدس و شبیه سازی و بازسازی حوادث تروریستی و عملیات هشت سال دفاع مقدس در فضایی خاص تاسیس شد. 

آدرس دقیق موزه دفاع مقدس زاهدان؛ استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، بلوار خرمشهر، کوهستان پارک، موزه دفاع مقدس زاهدان است.

موزه های زاهدان,موزه بزرگ زاهدان,موزه دفاع مقدس زاهدانموزه دفاع مقدس زاهدان

به طورکلی سیستان و بلوچستان استانی با ترکیب قومیت‌های مختلف مثل بلوچ و فارس از تنوع فرهنگ و سنت متعددی تشکیل شده است؛ به همین دلیل به آن دسته از گردشگرانی که علاقه‌مند به تورهای فرهنگی و آشنایی با تاریخ و فرهنگ قوم‌های مختلف هستند، پیشنهاد می‌دهیم بازدید از موزه های زاهدان را از دست ندهید.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش