پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۳۲ - ۳۰ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۷۹۱۰
سایر اخبار حوادث

هشدارهایی برای جلوگیری از تکرار حادثه در مدارس

سید جلال ملکی,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث امروز
درپی آتش‌سوزی مرگبار مدرسه‌ای در زاهدان و مرگ چهار دانش آموز در این حادثه، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هشدارها و توصیه‌هایی را در مورد ایمنی مدارس ارائه کرد.

سید جلال ملکی در گفت وگو با ایسنا در این باره گفت: اماکن تجمعی همواره از پتانسیل بالایی برای حادثه ساز شدن برخوردارند و هرچه جمعیت حاضر در محل بیشتر و یا سن افراد کمتر باشد ریسک خطر و احتمال صدمات جانی نیز در آن بیشتر می شود.

 

وی با بیان اینکه اماکن آموزشی به ویژه مدارس و مهدهای کودک از جمله نقاطی هستند که همواره در معرض خطرات مختلف قرار دارند، گفت: کودکان و اطفال به تنهایی از عهده تامین ایمنی خود برنمی آیند و به همین دلیل وظیفه مسئولان و مدیران مجموعه است که با اتخاذ تدابیر خاص، محلی ایمن و عاری از خطر را برای آنان فراهم کنند.

 

طبقه بندی دانش آموزان در مدارس باید به گونه ای باشد که مقاطع کلاس اول و دوم در طبقه همکف بوده و سایر مقاطع در طبقات بالاتر قراربگیرند و توجه شود که به هیچ عنوان نباید کلاس درسی در طبقات منفی ساختمان برگزار شود

 

ملکی با اشاره به حادثه آتش سوزی مرگبار مدرسه ای در زاهدان اظهارکرد: مدیران و متولیان هر مجموعه ای از جمله مدارس باید بدانند که مسئولیت هر حادثه و اتفاقی که در آن محل رخ دهد با آنان بوده و باید پاسخگو باشند، لذا در مورد این حادثه نیز مسئولیت مهمی برگردن آنان است.

 

 

چند نکته مهم درباره اصول ایمنی ساختمان مدارس

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه ایمنی در مدارس را به می توان به چند بخش کلی تقسیم کرد، گفت: بخش نخست ایمنی در ساختمان است و به همین دلیل باید توجه کرد که مصالح بکار رفته در ساختمان مدارس باید از انواع مقاوم در برابر شعله و حرارت باشد.

ملکی با بیان اینکه تمام طبقات باید دارای راه پله ها و مسیرهای خروجی متناسب با جمعیت حاضر باشد، گفت: باید  امکان تخلیه اضطراری همه حاضران در زمان کوتاه میسر باشد. همچنین بخش های پرخطری مانند موتورخانه، آزمایشگاه، آشپزخانه، کارگاه، انبار و... باید از بخش های آموزشی مجزا بوده ودرصورت امکان درخارج از ساختمان اصلی باشد.

ملکی ادامه داد: همچنین مصالح بکار رفته در نازک کاری باید از انواع غیرقابل اشتعال مانند گچ یا کاشی باشد و از بکار بردن مصالح قابل اشتعال مانند تخته و موکت خودداری شود.

به گفته وی، طبقه بندی دانش آموزان در مدارس باید به گونه ای باشد که مقاطع کلاس اول و دوم در طبقه همکف بوده و سایر مقاطع در طبقات بالاتر قراربگیرند و توجه شود که به هیچ عنوان نباید کلاس درسی در طبقات منفی ساختمان برگزار شود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه سالن های همایش و نمازخانه ها باید دارای چندین در خروجی بوده و در طول مراسم همواره باز باشند، اظهارکرد: تمام پله ها باید دارای نرده کناری باشد. این نرده ها حتماً باید به صورت عمودی بوده که کودکان نتوانند از آن بالا بروند، بنابراین حتما باید از نصب نرده های افقی خودداری شود.

 

وی با تاکید بر اینکه باید لبه پله ها با تکه ای لاستیک پوشانده شود که مانع لیز خوردن کودکان شود، گفت: تمام پنجره ها و نورگیرها نیز باید نرده های فلزی با قابلیت باز شدن در زمان اضطرار را داشته باشد.

 

ملکی با بیان اینکه باید از نگهداری هرگونه ضایعات بویژه مواد قابل اشتعال در راهروها و زیرپله ها خودداری شود، گفت: هیچ گونه چاه و گودالی در محوطه مدارس نباید وجود داشته باشد و در غیر اینصورت باید حتما اطراف آن را کاملاً محصور کرد.

 

ایمنی در تاسیسات

وی بخش دیگر را رعایت ایمنی در تاسیسات و وسایل گرمایشی عنوان کرد و گفت: باید در های اتاق تاسیسات از نوع فلزی و مقاوم بوده و دو سوم بالایی آن بسته و یک سوم پایینی به صورت مشبک و برای ورود هوا باز باشد.

 

باید برای گرم کردن کلاس ها از وسایل گرمایشی استاندارد "بدون شعله" مانند شوفاژ استفاده شود و هرگز از وسایل شعله دار و برقی استفاده نشود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه بهتر است اتاق تاسیسات و موتورخانه در بخشی از حیاط و دور از کلاس های آموزشی و سالن اجتماعات باشد، اظهارکرد:  درصورت نیاز به مایعات قابل اشتعال مانند نفت و گازوئیل برای مصرف موتورخانه، باید آن ها را در مخزنی فلزی و مخصوص که عایق کاری شده و مدفون در زمین و دور از ساختمان اصلی است، نگهداری کرد. همچنین باید از نگهداری ضایعات و مواد قابل اشتعال در قسمت تاسیسات خودداری شود.

 

ملکی اضافه کرد: باید برای گرم کردن کلاس ها از وسایل گرمایشی استاندارد بدون شعله مانند شوفاژ استفاده شود و هرگز از وسایل شعله دار و برقی استفاده نشود. اما  درصورت استفاده از وسایل گرمایشی شعله دار مانند بخاری های نفتی، گازوئیلی و ذغالی، حتماً پیش از آغاز فعالیت کلاس ژو زمانی که بخاری ها خاموش و سرد هستند باید مخازن آن‌ها پر شود. ضمن اینکه باید توجه شود که  بخاری ها در محلی مناسب، دور از محل نشستن کودکان و دور از در خروجی قرار بگیرد شود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با تاکید بر اینکه بخاری ها از هرنوعی که هستند باید استاندارد و کاملاً سالم بوده و حتماً دارای دودکش های مناسب و در انتها کلاهک "H" باشند، گفت:  بخاری ها و موتورخانه باید توسط افراد متخصص به صورت دوره ای بازدید شوند.

 

به گفته ملکی،  باید از گرفتن غیر تخصصی انشعاب از لوله های گاز و سیم های برق خودداری شود. همچنین سیم کشی های برق باید از نوع توکار بوده و واگر از نوع روکار است داخل حفاظ های پلاستیکی یا فلزی محفوظ باشند و  در تمام مسیرهای برقی نیز فیوزهای متناسب با آمپر برق مصرفی و از نوع اتوماتیک با حساسیت بالا نصب شود.

 

به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران تمام کلیدها و پریزها باید دارای درپوش مناسب بوده و اتصالات برقی کاملاً عایق بندی شده باشد.

 

نکات ایمنی در مهدهای کودک

ملکی با بیان اینکه بعضی از مدارس و همچنین ادارات، دارای بخشی برای نگهداری کودکان پرسنل هستند، گفت:در محل بازی کودکان باید کفپوش نرم پلاستیکی نصب شود و هیچگونه وسیله برقی و گرمایشی شعله دار در محل نباشد.

 

وی با تاکید بر اینکه حتماً باید فرد یا افرادی تحت عنوان مربی در محل حضور دائم داشته باشند، تصریح کرد: باید از دراختیار قرار دادن وسایل تیز، برنده و شکسته به کودکان خودداری کرد و اسباب بازی هایی که دارای باتری، سیم برق، نخ و طناب و... هستند نیز به کودکان داده نشود.

 

به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران  بهترین مکان برای مهدکودک، مکانی خارج از ساختمان اصلی و درغیر اینصورت در طبقه همکف و نزدیک مسئولان است.

 

ضرورت نصب تجهیزات آتش نشانی

ملکی با اشاره به ضرورت نصب تجهیزات آتش نشانی در محل گفت: وجود تجهیزات آتش نشانی سالم و آماده به کار نیز از عوامل مهم تامین ایمنی در این اماکن است. در تمام بخش ها و طبقات مدارس باید به تعداد لازم و کافی از انواع مختلف خاموش کننده های دستی وجود داشته و تمام پرسنل آن مجموعه باید به کار این وسایل آشنایی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه در همه طبقات باید شیلنگ آب تحت فشار وجود داشته باشد، گفت:  بهتر است در مدارس، به ویژه مدارس بزرگ سیستم اعلام اتوماتیک فعال موجود باشد و حتما دقت شود که پس از پایان ساعت کار مدارس، تمام وسایل گرمایشی و برقی اضافه خاموش شود.

 

ملکی با تاکید بر ضرورت ارائه آموزش ایمنی به مسئولان و معلمان مدارس گفت:  کلیه معلمان و مسئولان مدارس و اماکن آموزشی باید دوره های لازم ایمنی را گذرانده و آمادگی لازم را در برخورد با حوادث داشته باشند. از مهم ترین نکات در زمان حوادث، تخلیه فوری افراد است که معلمان و مسئولان باید با احتیاط کامل نسبت به انجام آن اقدام کنند.

 

وی ابراز امیدواری کرد که با رعایت اصول ایمنی و اقدامات پیشگیرانه دیگر حوادثی مانند آنچه که برای دانش آموزان زاهدانی و قبل از آن برای دانش آموزان شین آبادی رخ داده بود تکرار نشود.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش