دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۲۲ - ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۰۹۱۳
جرم و جنایت

ترس زورگیران ریخته شده/ در روز روشن خفت‌گیری می‌کنند

سارقان در ایران,زورگیری در ایران
عضو کمیسیون اجتماعی مجالس ششم و هفتم شورای اسلامی گفت: ترس زورگیران ریخته شده و بی‌رحمانه‌تر در روز روشن خفت‌گیری می‌کنند.

ابوالقاسم مختاری در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: یکی از نشانه‌هایی که ثابت می‌کند برخوردهای سلبی دستگاه قضایی و پلیس با زورگیرها تناسبی با جرم و آثار اجتماعی و روانی ناشی از آنها نداشته، افزایش انواع رفتارهای پرخطر اجتماعی و خشن‌تر شدن زورگیری‌هاست؛ به گونه‌ای که همسر و دختر و حتی پسر بچه‌ها و بزرگسالان نیز در ساعاتی از شبانه‌روز یا در مکان‌های خلوت نمی‌توانند با امنیت خاطر در شهر به خصوص در تهران و سایر کلانشهرها تردد کنند و از آن بدتر آثار روانی چنین رفتارهای خشن و بی‌رحمانه‌ای تا آخر عمر در ذهن بزه‌دیدگان باقی می‌ماند.

نماینده مردم زابل در مجلس ششم و هفتم گفت: فراوانی اسیدپاشی، موبایل قاپی، کیف‌قاپی، سرقت، تجاوز، قتل، زورگیری و انواع دیگر بزه‌های اجتماعی نشان از گسترش ناامنی دارد. در جامعه‌ای هم که ناامنی زیاد شود، وظیفه حاکمیت بسیار حساس‌تر و سخت‌تر می‌شود.

وی متذکر شد: از طرف دیگر تعداد زیاد خلافکاران و زورگیران در زندان‌ها و پرونده‌های عریض و طویل‌شان در دستگاه قضایی و نیروی انتظامی، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها و ندامتگاه‌ها را به محلی برای انتقال تجربیات بین جنایتکاران، خلافکاران و زورگیران تبدیل کرده و این مسئله خود در وقیح‌تر و جَری‌تر شدن آنان در انجام رفتارهای خشن و بی‌رحمانه تاثیر زیادی داشته است؛ نمونه آن ریخته شدن ترس و وحشیانه‌تر رفتار کردن آنان در دزدیدن اموال مردم در روز روشن در کوچه پس‌کوچه‌ها و آسیب‌های شدید و خشنی که به مردم وارد می‌کنند، هست.

عضو کمیسیون اجتماعی مجالس ششم و هفتم گفت: بیشتر شدن زورگیری‌ها دلیل دیگر هم دارد و آن، بدتر شدن شرایط اقتصادی و فرو ریختن ارزش‌های فکری، انسانی و اعتقادی جامعه است. ترس زورگیران ریخته شده و بی‌رحمانه‌تر در روز روشن دختران و زنان و کودکان را خفت‌گیری می‌کنند. وقاهت آنان به حدی زیاد شده که حتی درِ فاضلاب‌ها و آبراههای شهری کف خیابان‌ها یا مجسمه‌های بزرگ چدنی یا شیرآلات سرویس‌های بهداشتی بین‌راهی یا آیفن در خانه‌ها یا حتی قطعه‌های کوچک سیم‌های مسی داخل پست‌های برق را هم می‌دزدند.

مختاری، اتخاذ سیاست های بازدارنده را بر برخورد سلبی و تند مقدم دانست و گفت: فرهنگ‌سازی و آموزش خانواده‌ها مقوله‌ای مجزا و بنیادین است که در صورت توجه جدی به آن شاید از بروز انواع بزه‌ها، زورگیری‌ها و امثال این رفتارهای ضد امنیت روانی و ضد اجتماعی جلوگیری کند، اما نباید فراموش کرد که سهم فقر اقتصادی از فقر فرهنگی و اجتماعی خلافکاران کمتر نیست. فقر اقتصادی باعث شده که افرادی که دارای زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی نامناسب هستند به سمت خلاف بروند.

نماینده مردم زابل در مجلس ششم و هفتم رفتار قهری پلیس در مواجهه با انواع بزه‌های اجتماعی را نامتناسب با شرایط دانست و افزود: در همه جای دنیا قوانین بازدارنده و اقدامات هوشمندانه پلیس به شکلی است که خلافکاران به سرعت شناسایی و رد آنان زده می‌شود و از حوادث اجتماعی بدتر و بزرگ‌تر جلوگیری می‌شود، اما در ایران وضعیت به گونه‌ای است که سارقان و زورگیران به راحتی در شهر تردد می‌کنند و در روز روشن از زنان و دختران و کودکان زورگیری می‌کنند و دست مالباختگان به جایی بند نیست چون سیستم و سازمان پلیس و سایر دستگاه‌های مسوول در این حوزه اصلا برای پیشگیری از جرم و بزه طراحی نشده است، به همین دلیل است که اکثر دستگاه‌های مسوول در این زمینه زمانی که یک جرم یا بزه یا زورگیری اتفاق می‌افتد تا شروع به پرس و جو از مالباختگان می‌کنند و مثلا می‌پرسند «به چه کسی مشکوک هستید؟» در حالی که مالباختگان در دام لحظه‌ای و یکباره زورگیران و سارقان می‌افتند و غالبا نمی‌توانند ماموران پلیس را یاری کنند.

وی ناامنی اجتماعی از مهمترین مسائل کشور دانست و متذکر شد: ناامنی اجتماعی باید جایش را به ناامنی خلافکاران و دزدان بدهد یعنی دستگاه‌های مسوول چه در دستگاه قضایی و چه پلیس و چه سایر دستگاه‌ها باید فکری کنند تا خلافکاران و زورگیران جرات چنین اعمالی را پیدا نکنند. دست‌اندکاران امنیتی، انتظامی و قضایی باید فکری اساسی برای بزه‌ها و زورگیری‌های رو به رشد کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجالس ششم و هفتم پیشنهاد داد: برای کنترل زورگیری‌ها و سرقت‌ها پلیس و دستگاه قضایی باید از هوش مصنوعی و دوربین‌های مداربسته ابتدا در اماکن عمومی،‌ پارک‌ها و میادین اصلی شهر و بعد در کوچه‌ها و پس‌کوچه‌ها استفاده کند تا خلافکاران بدانند در صورت دست زدن به هر خلافی در دام قانون می‌افتند و از مجازات گریزی نخواهند داشت. علاوه بر آن باید کانکس‌های انتظامی در سطح شهرها به خصوص در محلات یا کوچه‌های خلوت افزایش یابد. پلیس باید حضورش در میادین، معابر و پس‌کوچه‌ها را محسوس کند، این مسئله تاثیر زیادی در جلوگیری از به دام انداختن دختران و زنان مردم و سرقط موبایل، طلا و کیف‌شان دارد.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
گردن همین ها را میخواستن بشکنن؟؟؟ فعلا که اینها دارن گردن بقیه را میشکنن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش