جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۷ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۸۱۲
اخبار افغانستان

سردرگمی ناتو و آمریکا در افغانستان

اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان,کشورهای عضو ناتو
وزیران دفاع آمریکا و کشورهای عضو پیمان اتلانتیک شمالی «ناتو» روز ۴ شنبه «۷ تیر ماه» در شهر بروکسل پایتخت بلژیک در یک نشست ۲ روزه گردهم آمده و درباره وضعیت افغانستان و حضور نظامیان کشورهای عضو این پیمان به رایزنی پرداختند.

به گزارش ایرنا، وزیران دفاع آمریکا و کشورهای عضو ناتو در این نشست ۲ روزه که روز دوم آن به افغانستان اختصاص یافته بود، توافق کردند که شمار نظامیان خود را برای آموزش و مشورت به نیروهای افغان افزایش دهند، اما تاکید کردند که مایل به بازگشت به جنگ در افغانستان نیستند.

 

«ینس استولتنبرگ»، دبیرکل «ناتو» در این نشست گفت که ۲۸ کشور عضو این پیمان برای اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان، تمایل نشان داده اند، اما ۱۵ کشور اعلام آمادگی کرده اند تا نظامیان خود را افزایش دهند که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.

 

وی، در عین حال تصریح کرد «تنها با حضور نظامیان ناتو و کمک های این پیمان، افغانستان به ثبات و امنیت نخواهد رسید، بلکه دولت افغانستان نیز باید با فساد مبارزه جدی کند و تعهداتی را که به جامعه جهانی داده است، به اجرا درآورد.

 

در این حال «جاستین تردو» نخست وزیر کانادا که کشورش یکی از اعضای مهم ناتو می باشد با این تصمیم ناتو مخالفت کرد و گفت که دیگر نظامیان خود را به افغانستان نخواهد فرستاد.

 

وی افزود که کانادا در ۱۰ سال گذشته در افغانستان با اراده و شجاعت خدمت کرده و تاثیر قابل توجهی داشته است، اما دیگر نظامیان خود را به این کشور نمی فرستد.

 

موکول کردن تعیین شمار قطعی نظامیان ناتو در افغانستان به آینده نشان می دهد که وزیران دفاع ناتو نتوانستند به اجماعی در این زمینه دست یابند و دبیر کل ناتو نیز مسئولیت تامین امنیت را در گروی اصلاحات و مبارزه با فساد دانسته است.

 

این در حالی است که عرصه قدرت سیاسی در افغانستان نیز شاهد تحولات بی سابقه ای است و شماری از دولتمردان و نزدیکان حکومت، دست به ائتلافی با عنوان «ائتلاف شورای عالی برای نجات افغانستان» زده اند که این موضوع بر پیچیدگی اوضاع در افغانستان، افزوده است.

 

«تادامیچی یاماموتو» نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان نیز ابراز عقیده کرده است که اگر دولت وحدت ملی در نحوه حکومت ‌داری خود تغییرات جدی ایجاد نکند، بحران سیاسی موجود بیشتر خواهد شد و احتمال کنترل آن دشوار خواهد بود.

 

یاماموتو در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان تصریح کرد که وضعیت امنیتی رو به وخامت در این کشور باعث افزایش شکاف‌های سیاسی شده است.

 

وی به مصداق های این شکاف سیاسی اشاره نکرد، اما اعتراض ها و شکل گیری ائتلاف تازه در افغانستان می تواند نمونه ای از این شکاف ها قلمداد شود و بدون تردید این شکاف ها در تداوم جنگ و درگیری و تصمیم گیری برای افزایش نظامیان ناتو در این کشور اثرگذار خواهد بود.

 

این در شرایطی است که دیدگاه عمومی در افغانستان نیز مخالف افزایش نظامیان خارجی در این کشور می باشد و اغلب چهره های برجسته و شماری از نمایندگان مجلس هم با افزایش شمار نیروهای خارجی مخالفت کرده اند.

 

«حامد کرزی» رئیس جمهوری پیشین افغانستان اعلام کرده است که آمریکا به جای افزایش نظامی در این کشور راهبرد خود را باید تغییر دهد و این کشور نباید افغانستان را به صحنه جنگ های نیابتی مبدل کند.

 

کرزی افزوده است که اشتباه راهبردی آمریکا در افغانستان باعث شده است که این کشور بیش از هر زمان دیگر ناامن تر و گروه های تروریستی قوی تر از گذشته شوند.

 

رئیس جمهوری پیشین افغانستان گفته است که با حضور آمریکا در افغانستان، داعش در این کشور ظهور کرد و آمریکا تاکنون در این باره خاموش بوده و هیچ توضیحی در این باره نداده است و برخی گروه های تروریستی دیگر نیز همزمان با حضور آمریکا در افغانستان، عرض اندام کرده اند.

 

به باور کرزی، اگر آمریکا با کشورهای چین، روسیه و ایران برای تامین امنیت در افغانستان همکاری نکند به تنهائی هرگز قادر به تامین صلح و امنیت در این کشور نخواهد شد.

 

شماری دیگر از کارشناسان مسائل نظامی و اعضای مجلس نمایندگان افغانستان نیز به بر این باورند که آمریکا و ناتو به جای افزایش شمار نظامیان خود، ارتش این کشور به ویژه نیروی هوائی را به سلاح های مدرن تجهیز کند، نظامیان افغان توانائی تامین امنیت و مبارزه با گروه های تروریستی را خواهند داشت و ناتو و امریکا نیز در سال های گذشته به توانائی های این نیروها اذعان کرده اند.

 

برخی از نمایندگان مجلس در نشست علنی روز شنبه مجلس استدلال کردند که آمریکا و ناتو با ۱۵۰ هزار نظامی نتوانست امنیت را در افغانستان تامین کند، اکنون با ۵ تا ۸ هزار نظامی چگونه می خواهد به این هدف دست یابد.

 

به باور آنان افزایش نظامی نه تنها جنگ ها را کاهش نخواهند داد، بلکه به تشدید آن در مناطق مختلف افغانستان، منجر خواهد شد.

 

با این وجود، معدودی از کارشناسان، از حضور نظامیان بیشتر ناتو و آمریکا در افغانستان استقبال کرده و آن را به نفع دولت این کشور ارزیابی کرده و گفته اند که با حضور این نیروها وضعیت جنگ به نفع دولت تغییر خواهد کرد.

«خالد پشتون» نماینده «قندهار» عضو کمیته دفاعی مجلس نمایندگان افغانستان، با استقبال از افزایش نظامیان ناتو و آمریکا، ابراز عقیده کرده است که افزایش ۵ تا ۸ هزار نظامی ویژه تازه نفس، وضعیت جنگی را در این کشور به طور کامل تغییر خواهد داد.

 

وی استدلال کرد که زمانی که آمریکائی ها دارای ۱۳۰ هزار نیروی نظامی در افغانستان بودند، نیروهای ویژه و عملیاتی آنان فراتر از ۸ هزار نفر نمی رفت و به همین دلیل با افزایش این نیروهای ویژه در شرایط فعلی، صحنه جنگ در کشور به طور کامل تغییر خواهد کرد.

 

نکته با اهمیت در زمینه افزایش نظامیان ناتو در افغانستان در حال حاضر اختلاف امریکا به عنوان یک عضو ناتو با دیگر اعضای آن است که دبیر کل این پیمان آن را در نشست روز پنجشنبه گذشته آشکار کرد.

 

دبیرکل ناتو در سخنان خود از خروج نظامیان ناتو و آمریکا از افغانستان حمایت کرد و بی پرده اعتراف کرد که نظامیان ناتو باید سال ها پیش، افغانستان را ترک می کردند، اما «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا در سخنرانی خود در همین نشست گفت که خروج نظامیان خارجی از افغانستان، زودهنگام و عجولانه صورت گرفت.

 

این تفاوت دیدگاه آشکار، پرده از حقیقتی کنار می زند که ظاهرا آمریکائی ها تمایلی ندارند این پرده ها کنار زده شود و آن، اختلاف و شاید سردرگمی آنان در مواجهه با جنگ در افغانستان است.

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش