پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۴ - ۲۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۶۱۹۵
اخبار خودرو

بی‌سلیقگی ایران خودرو در پیش‌فروش پژو ۲۰۰۸

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,ایران خودرو

مهرماه‌ سال گذشته بود که رنو و ایدرو تفاهمنامه همکاری مشترک با یکدیگر امضا کرده و بنا شد پس از انجام مذاکرات نهایی و رفع موانع و اختلاف‌نظرهای موجود، تفاهمنامه موردنظر به قرارداد تبدیل شود. حالا در شرایطی که حدود ۱۰ماه از این اتفاق سپری می‌شود، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از نهایی‌شدن آن در دولت یازدهم و آغاز تولید روزانه ۱۱ دستگاه خودرو در روز طی ‌سال‌جاری خبر می‌دهد. آن‌گونه که منصور معظمی اعلام کرده، مفاد این قرارداد نهایی شده و احتمال امضانشدن آن صفر است. او البته هیچ توضیحی در رابطه با قیمت‌گذاری محصولات مشترک تولیدی با این غول فرانسوی نداد و به ذکر این جمله که قرار نیست «ما و وزارت صنعت در این مورد دخالت کنیم» بسنده کرد.

 

البته معظمی این اطمینان را داده که سازمان گسترش برای از بین‌بردن انحصار و ایجاد یک فضای رقابتی تن به امضای این قرارداد داده و سعی دارد تا اینگونه به سمت ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات تولیدی حرکت کند.

بی‌توجهی جاده مخصوص‌نشینان‌ها به خودروهای با رنج قیمتی کمتر از ۳۰‌میلیون تومان که صدای اعتراض بسیاری از مصرف‌کنندگان و حتی کارشناسان اقتصادی را درآورده بود، گویا در قرارداد با رنو جبران شده است. طوری که معاون وزیر صنعت با بیان این‌که تولید خودروهای گرانقیمت مورد نظر جامعه هدف ما نیست، گفت: رنج قیمتی برای جامعه هدف ما ۲۰ تا ۳۰‌میلیون تومان و همچنین ۳۰ تا ۴۰‌میلیون تومان است.

 

او همچنین درباره عملکرد ایران‌خودرو در پیش‌فروش پژو ۲۰۰۸ و دریافت پیش‌پرداخت ۶۰‌میلیون تومانی از خریداران گفت: ایران‌خودرو در دریافت این مبلغ بی‌سلیقگی کرده است.

 

اختلاف‌نظر ایدرو و رنو در زمینه داخلی‌سازی

 

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع در ادامه در مورد مشارکت ایدرو و رنو نیز اظهار داشت: مشارکت با رنو امسال شروع می‌شود و برنامه تولید مشترک با این شرکت طی ‌سال‌جاری روزانه ۱۱ دستگاه است.

 

او با بیان این‌که حدود ۱۰ماه است که با رنو درحال مذاکره هستیم، گفت: باید قراردادی منعقد شود که منافع دو طرف را تأمین کند، هدف ما حداکثر استفاده از توانمندی داخلی است. بنا نیست قراردادی ببندیم که باعث تسهیل واردات به کشور شود.

 

معظمی ادامه داد: در این نوع طرح‌ها طرف خارجی باید بخشی از منابع مالی را تأمین کند، آنها می‌گویند اگر قرار است سهم بیاوریم، پس شما نباید در زمینه سهم داخلی‌سازی محدودیتی ایجاد کنید، اما از نظر ما قراردادها نباید طوری باشد که هر طور دلشان می‌خواهد، از آن برداشت حقوقی کنند.

 

توسعه میدان نفتی سوسنگرد با شریک خارجی

 

اما در شرایطی که بازار قراردادهای خارجی حسابی داغ شده، معظمی از توسعه میدان نفتی سوسنگرد توسط ایدرو با شریک خارجی‌اش سخن می‌گوید.

 

او با بیان این‌که اردیبهشت امسال مجوز وزارت نفت را برای توسعه یک میدان نفتی دریافت کردیم، توضیح داد: این مجوز برای انجام مطالعه روی میدان نفتی سوسنگرد صادر شده که یک شریک معتبر بین‌المللی را برای این کار انتخاب کرده‌ایم و بعد از مطالعه قرارداد توسعه و اکتشاف را نیز خواهیم داشت.

او همچنین با بیان این‌که پیش‌بینی می‌کنیم در فاز ۱۴ پارس‌جنوبی ۳‌هزار نفر دیگر نیز مشغول به کار شوند کنیم، گفت: درحال حاضر در تمام فازهای پارس‌جنوبی حضور داریم و سفره فازهای پارس‌جنوبی تا پایان ‌سال آینده جمع می‌شود.

رئیس سازمان گسترش ادامه داد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت هنوز در مورد پارس شمالی برنامه‌ای را اعلام نکرده‌اند، اما اگر برنامه‌ای وجود داشته باشد، حتما سازمان گسترش نیز آماده ورود به آن‌جا خواهد بود.

 

امضای ۲۸ توافقنامه در پسابرجام

 

پس از برجام ۲۸ توافقنامه در سازمان گسترش به امضا رسیده که ۸ یا ۹ مورد از این توافقنامه‌ها به قرارداد منجر شده و درحال اجرای آنها هستیم. رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران درحالی این خبر را اعلام می‌کند که به گفته او، وضع صنعت چندان خوب نیست. هرچند که رشد بخش صنعت و معدن از منفی ۱۰.۵‌درصد به مثبت ۶.۵ تبدیل شده اما حال صنعت چندان خوب نیست و نیازمند حمایت جدی است.

 

او البته این را هم اضافه کرد که پس از برجام بیشترین میزان سرمایه‌گذاری کشور در بخش‌های صنعت و معدن به انجام رسیده و براین اساس، برجام راه را برای بخش صنعت و معدن در استفاده از منابع مالی خارجی فراهم کرد.

آن‌گونه که آمارها نشان می‌دهد، در دولت یازدهم ۸.۸‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در قالب ۱۷۲ طرح به تصویب رسید که تاکنون ۵.۵‌میلیارد دلار آن اجرایی شده و امروز شاهد افزایش تولیدات در آهن، فولاد، فرش ماشینی، محصولات پتروشیمی و غیره هستیم.

 

طلب ۲۲۵۰میلیاردی از دولت بابت خصوصی‌سازی

 

بدهی دولت به سازمان گسترش و نوسازی از دیگر انتقادات معظمی در ۵۰سالگی این سازمان بود که پایش به نشست خبری روز گذشته هم باز شد. معاون وزیر صنعت با اشاره به طلب ۲۲۵۰میلیاردی این سازمان از دولت بابت خصوصی‌سازی، ادامه داد: دارایی‌ها توسط سازمان خصوصی‌سازی واگذار می‌شود ولی پولش برنمی‌گردد؛ حال آن‌که از مجلس و دولت می‌خواهیم این اجازه را به سازمان‌های توسعه‌ای بدهند که بتوانند تولید درآمد کنند و درآمدشان را صرف توسعه کنند.

 

او با بیان این‌که ایدرو بنای بنگاهداری ندارد، تصریح کرد: تاکنون ۲۵۰ طرح از سوی ایدرو در کشور ایجاد شده و با پیاده‌سازی اصل ۴۴ قانون اساسی درحال واگذاری به بخش خصوصی است.

 

به گفته این مقام مسئول، ایدرو در ۵۰‌سال دوم عمر خود به دنبال تغییر ماموریت‌هاست؛ مسئولیت این سازمان سرمایه‌گذاری در مناطق پرریسک و محروم یا مناطقی است که بخش خصوصی توان ورود به آن را ندارد و در هرحال حمایت‌کننده بخش خصوصی است. درحال حاضر، از مجموع ۱۸ طرحی که امسال در این سازمان در دستورکار است، فقط یک طرح ۱۰۰‌درصد متعلق به این سازمان است، اما باقی طرح‌ها با مشارکت بخش خصوصی داخلی یا خارجی است.

 

از شرکت‌های کشتیرانی و نفتکش کلی خواهش کردیم که کشتی داخلی تحویل بگیرند

معظمی همچنین در مورد وضع ساخت کشتی در کشور خاطرنشان کرد: کشتی در کشور ساخته شده اما ساخت آن به جای ۴ سال، ۱۱‌سال طول کشیده و همین مسأله قیمت تمام‌شده را افزایش داده است.

 

او ادامه داد: با مسئولان شرکت کشتیرانی و شرکت نفتکش صحبت کردیم، از آنها کلی خواهش کردیم که بیایند و کشتی‌ها را تحویل بگیرند، آنها نیز بزرگواری کردند و تحویل گرفتند، اما این کشتی‌ها باید ۸‌سال پیش تحویل داده می‌شد.

 

رئیس ایدرو با بیان این‌که درحال حاضر تا ۹۵‌درصد منابع مالی مورد نیاز در این بخش از طریق خارجی‌ها تأمین می‌شود، گفت: با کره‌ای‌ها شریک شدیم، با شرکت کشتیرانی و نفتکش نیز تفاهم کردیم که همه سفارش‌ها را به خارجی‌ها ندهند و آنها نیز پذیرفتند.

 

به گفته او، شرکت مشترکی با حضور سازمان گسترش، شرکت‌های کره‌ای، چینی و همچنین شرکت کشتیرانی و نفتکش برای ساخت کشتی‌های بزرگ توسط ایزوایکو تشکیل شده است.

 

رئیس سازمان گسترش همچنین با بیان این‌که سالانه حجم قابل توجهی از منابع مالی کشور صرف تعمیر کشتی در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس می‌شود، ادامه داد: می‌توانیم از توان داخل در این زمینه استفاده کنیم.

 

 

pishkhaan.net
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش