سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۱۷۷
اخبار بازار خودرو

نگویید لگن بگویید خودرو!

کیفیت خودروهای داخلی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

به جرات می‌توان گفت که در ایران یا باید از جان خود بگذرید تا خودرو سوار باشید یا اینکه با زندگی در طبقه مرفه جامعه از توانایی خرید خودروهای لوکس وارداتی برخوردار باشید.همه این‌ها به کنار، افزایش قیمت خودروهای داخلی هم حالا تبدیل به قوز بالا قوز این آشفته بازار خودرو شده است؛ گران می‌شوند، در حالی که کیفیت ندارند.

 

قصه خرید خودرو در ایران همیشه پرحاشیه بوده است. از بی‌کیفیتی، افزایش تعرفه خودروهای وارداتی، نا امنی، انحصار و غیررقابتی بودن این بازار که بگذریم، تازه به قسمت‌های جالبتر این داستان می‌رسیم؛ همان بخشی که از افزایش لحظه به لحظه قیمت خودروهای داخلی آن‌هم با کمال بی‌کیفیتی حکایت می‌کند. گویی هر یک سال و یکماه و یک هفته که نه، بلکه هر لحظه تاخیر در خرید، مساوی است با انفجار قیمت‌ها در بازار. اواخر بهمن ماه سال گذشته بود که رشد دو تا سی میلیون تومانی خودرو در فاصله چند ساعت مردم و حتی فروشندگان خودرو را نیز در شوک فرو برد؛ به طوری‌که به گزارش تسنیم، کمبود عرضه در بازار عاملی شد تا خودروهای داخلی مختلف به فاصله تنها چند ساعت روند صعودی به خود گرفته و خود فعالان بازار را نیز از این افزایش قیمت شوکه شوند.

 

ارز گران؛ خودروی بی‌کیفیت گران

این قصه سر دراز دارد. از آنجا که حالا داستان نوسانات نرخ ارز نیز دوباره به این گرانی‌ها گره محکمی خورده تا قطعه سازان و خودروسازان دوباره بر طبل افزایش قیمت‌ها بکوبند. سوالات بی‌جواب زیادی در پی افزایش قیمت خودروهای داخلی به ذهن می‌رسند. سوالاتی که پاسخ آن‌ها از زبان تولید کنندگان خودرو مثل همیشه بی‌پاسخ مانده است.

 

همان تولید کنندگانی که معتقد هستند برای افزایش کیفیت خودروهای داخلی تا توانسته‌اند تلاش کرده‌اند تا یادآور همین ضرب‌المثل «هیچ بقالی نمی‌گوید ماست من ترش است» باشند. همین چند ماه گذشته وقتی دلار به کانال ۶ هزار تومانی راه پیدا کرد، بسیاری از کارشناسان پیش بینی کرده بودند که در سال جاری قیمت خودروهای داخلی حداقل ۱۵ درصد و وارداتی‌ها تا سقف ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

 

بی‌کیفیتی خودروهای داخلی در مقابل افزایش قیمت‌ آن‌ها برای همه آزار دهنده است. سال‌هاست که کارشناسان به خودروسازان و قطعه‌سازان هشدار می‌دهند تا ارابه‌های آهنین مرگبار را راهی جاده‌ها نکنند، اما انگار گوش شنوایی در این میان وجود ندارد و تولیدکننده‌گان همچنان رضایت‌مند از کار خویش از کیفیت خودروهای بی‌کیفیت خود دفاع می‌کنند. البته چاره‌ای هم ندارند، وقتی خود را در میدان بازی تنها می‌بینند و هیچ رقیبی برای آن‌ها با توجه به محدودیت ورود خودروهای لوکس خارجی وجود ندارد، باید هم برای افزایش کیفیت خودروهای خود کاری از پیش نبرند.

 

خودرو ۱۹.۵ درصد گران شده است

آن‌طور که محمد رضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور به «همدلی» می‌گوید: « بر اساس آمار رسمی که در موسسه کیفیت استاندارد ثبت شده است، کیفیت خودروهای داخلی ما به هیچ وجه پایین نیامده است، شاید رشد کیفیت خودروهای تولیدی ما کاهش یافته باشد، اما خودروهای ما بی‌کیفیت نشده‌اند.»

 

او در ادامه علت افزایش قیمت خودروهای داخلی را این‌طور توجیه می‌کند: «قیمت خودرو به دلیل افزایش ۴۰ درصدی قیمت مواد اولیه، افزایش ۲۰ درصدی دستمزد و بالا رفتن ۱۰ درصدی هزینه‌های سربار صعود کرده است؛ بنابراین این موضوع باعث شده است تا ۳۰ درصد قیمت قطعات رشد کند و در مجموع قیمت خودروهای داخلی ۱۹.۵ درصد افزایش یابد.»

 

این قطعه‌ساز در حالی از کیفیت خودروهای داخلی دفاع می‌کند که چند وقت پیش بهارستانی‌ها نیز از از ناتوانی تولیدکنندگان داخلی انتقاد کرده بودند. حمیده زرآبادی، عضو کمیسیون صنایع و معادن روز ۱۷ اردیبهشت از بی‌کیفیتی خودروهای داخلی انتقاد کرد و به خانه ملت گفته بود: « خودروسازان داخلی موتور و پلت تولید نمی‌کنند و در نهایت تنها شیشه و آیینه خودرو را می‌توانند تولید کنند در حالی که قطعه اصلی خودرو موتور است و این قطعه وارد می‌شود.»

 

آری ایران خودرو ساز نیست، اما همچنان انحصارگرایانه تولید می‌کند و بدون بالا بردن کیفیت خودرو، هر بار و بهانه‌هایی همچون افزایش قیمت دلار قیمت خودرو را نیز افزایش می‌دهد. در این میان بسیاری از کارشناسان انتقادات زیادی را به نحوه تولید خودرو در ایران دارند و مدام از خودروسازان و قطعه‌سازان می‌خواهند تا با نگاهی رقابتی وارد کار تولید شوند. به راستی اگر ایران محدودیت‌های ورود خودرو را از سوی قوانین سخت گمرکی نداشت، اگر تعرفه‌های گمرکی واردات خودروهای لوکس تا این حد بالا نبود، اگر خودروهای خارجی با هزینه پایینی برای فروش در بازارهای کشور ورود می‌کردند و وارد کنندگان به دنبال سود پایینتری بودند، آیا بازهم تولید کنندگان خودرو از توانمندی‌ها و افزایش کیفیت خودروهای خود دفاع می‌کردند؟

 

فاطمه آقایی‌فرد

 

 

hamdelidaily.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مرسی واقعا حرف دل مردم رو زدید دست مریزاد ولی کو گوش شنوا!واقعا کی این انحصار خودرو و حمایت بی قید و شرط دولتی از خودروسازان تموم میشه!؟ البته به عمر ما قد نمی ده و پول و رانت اون هم برای دولت و هم خودروسازان شیرین است که حاضرن هرساله این همه کشته و مجروح داشته باشیم ولی اونا از این ظلم و ستمشون به مردم دست نکشن!!
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش