سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۴۵

آشنایی با روش شستشوی انژکتور خودرو

روش های شستشوی انژکتور خودرو,شستشوی انژکتور خودرو,اجزای انژکتورتأثیر شستشوی انژکتور بر سیستم سوخت‌رسانی، عملکرد درست موتور و ... است
از راهکارهای مؤثر در تمیز کردن و رفع رسوبات سیستم سوخت رسانی خودرو می توان به شستشوی انژکتور خودرو اشاره کرد. شستشوی انژکتور، مزایایی ازجمله بهبود سیستم سوخت رسانی، پاشیدن بنزین به محفظه احتراق خودرو، جلوگیری از ورود گازهای خطرناک گل خانه ای به محیط، حفظ محیط زیست و همچنین افزایش سلامت قطعات خودرو را بهمراه دارد. در این مطلب از سرپوش روشهای شستشوی انژکتور خودرو آورده شده است.

شستشوی انژکتور خودرو

انژکتور برای سیستم سوخت رسانی، طراحی شده است و در ارتباط با سوخت می باشد. بنابراین درصورت تماس این سوخت با بدن، بافت پوست از بین می رود. افرادی که قصد تمیز کردن انژکتور به صورت تخصصی دارند ملزم به رعایت موارد ایمنی نظیر لباس و ابزار می باشد.

شستشوی انژکتور خودرو به دو روش، امکانپذیر است. اولین روش اینست که چنین کاری را درون ماشین انجام دهید ولی در دومین روش باید آن ها را از خودرو خارج کنید. تمیز کردن انژکتور در درون ماشین، آسان تر و سریعتر از تمیز کردن آن در بیرون از ماشین میباشد ولی در نظر داشته باشید که چنین روشی کارآمد نیست و رسوبات بطور دقیق برطرف نمیشوند. بااین حال ، بهتر است که در موارد جزئی، این کار را درون ماشین انجام دهید که معمولاً بین ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت زمان میبرد.

اجزای انژکتور خودرو

سیستم های سوخت رسانی مبتنی بر انژکتور، متشکل از دو نوع مستقیم و غیرمستقیم می باشند که نوع غیرمستقیم آن نسبت به نوع مستقیمش، رایج تر است؛ با این وجود در سال های اخیر، نوع مستقیم این سیستم سوخت رسانی، روند رو به رشدی را طی کرده است. مهم ترین اجزای سیستم انژکتوری عبارتند از:

- فیلتر ورودی

- بدنه

- دسته سیم

- ریل سوخت

- اورینگ

- سلنوئید

- سوزن

- درپوش محافط

- سوراخ خروجی

اهمیت شستشوی انژکتور

انژکتور باتوجه به نحوه ی قرارگیری آن به روشهای متفاوتی شسته میشود. درواقع میزان عملکرد خودرو پس از شستن انژکتور، خیلی بهتر می شود. رسوبات موجود در انژکتور، از کارکرد درست موتور خودرو در شرایط عادی جلوگیری میکند. شستشوی انژکتور خودرو هایی الزامیست که مسافت های طولانی را طی کرده باشند.

روشهای بالا بردن عمر سوزن انژکتور,شستشوی انژکتور با دستگاه,انژکتور خودروشستشوی انژکتور خودرو معمولا ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت به‌طول می‌انجامد

در دیواره دریچه گاز، رسوبات مومی شکلی تشکیل می شود که باید حتماً آن ها را تمیز کرد. تجمع بخار بنزین در راه‌های ورودی و بخار شدن در قسمت های دریچه گاز، یکی از عوامل مؤثر در ترکیب هوا و سوخت میباشد که تغییراتی در این ترکیب بوجود می آورد. برخی اوقات نمیتوان این رسوبات را به راحتی دید و حتماً باید برای عملکرد بهتر خودرو، دیواره دریچه گاز و راه‌های ورودی را تمیز کرد. در زمان شستشوی انژکتور خودرو باید نسبت به رفع آلاینده ها از سوپاپ و جعبه احتراق اقدام کرد. عملکرد سوپاپ ورودی، مشابه یک اسفنج میباشد که موجب جذب رسوبات به خود میشود.

اگر احتراقی در اتاقک احتراق وجود داشته باشد موتور خودرو در زمان احتراق، اسیب می بیند. برای تمیز کردن رسوبات زیاد در این اتاق باید از پاک کننده های قوی استفاده کنید. شما باید از مواد شست و شو های قوی برای از بین بردن رسوبات کربنی در بخش سوپاپ و اتاق احتراق استفاده کنید. حتماً برای شستشوی آن به اطلاعات استفاده ای که بر روی مواد شوینده نوشته شده ، توجه کنید.

علائم کثیفی سوزن و انسداد انژکتورها

گرفتگی سوزن انژکتور با علائمی همچون ضعیف شدن عملکرد موتور مخصوصاً در دور گرفتن موتور، ریپ زدن خودرو، اشکال در استارت زدن خودرو، بیشتر شدن مصرف سوخت خودرو، خاموش شدن ناگهانی خودرو، لرزش و تکان در موتور در دور پائین موتور، رقیق شدن روغن موتور، آلوده شدن دود خروجی از اگزوز خودرو، زیاد شدن صدای انژکتور در حالت درجا، خشن شدن حرکت و کار کردن موتور خودرو در حالت درجا، روشن شدن چراغ چک خودرو، گزارش دادن یک اختلال در سوخت و هوای موتور و نشان دادن کد خطا از طریق ایسیو، همراه است.

لذا درصورت بروز علائم بالا، باید علت اصلی آنرا بررسی و رفع کنید. انجام تست MOT از بهترین روش های بررسی مشکلات مربوط به انژکتور به شمار میرود که به بررسی میزان انتشار و خروج گازهای گلخانه ای از اگزوز خودرو مانند هیدروکربن و مونوکسید کربن می پردازد.

چه زمانی نیاز به شستشوی انژکتور داریم؟

شما باید خودروی خود را به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی در دوره های ۳ ماهه یا کارکرد بین ۴۰ تا ۶۰ هزار کیلومتر به مراکز مجاز ببرید تا انرا با دستگاه دیاگ، بررسی کنند. انجام چنین کاری به افزایش عمر موتور، سنسورها و سیستم سوخت رسانی و کاهش مصرف سوخت خودرو کمک میکند.

روش های شستشوی انژکتور خودرو

شما به سه روش میتوانید انژکتور خودروی خود را شستشو دهید که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:

- شستشوی انژکتور بدون دستگاه:

بهترین زمان برای شستشوی انژکتورها، زمان روشن بودن موتور خودرو میباشد ، به این دلیل که بسیاری از رسوبات روی سوپاپ ها و داخل اتاق های احتراق برداشته می شود. چنین کاری حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان میبرد. شما باید از تجهیزات خاص تحت فشار برای زودودن رسوبات در زمان روشن بودن موتور استفاده کنید تا توانایی هدایت مستقیم حلال به سمت ریل سوخت را داشته باشد و در این شرایط باید نسبت به غیرفعال کردن پمپ بنزین اقدام کنید و یا به منظور حرکت مجدد بنزین به سمت باک، لوله نعلی شکلی را نصب كنید. البته غیر فعال شدن پمپ بنزین برخی از خودروها، کد خطا را در ECU ایجاد خواهد کرد که باید آن کد را بعد از اتمام کار، پاک کنید.

در زمان شستشوی انژكتور به تنهایی ، محدودیت هایی وجود دارند؛ مثلا احتمال مسدود شدن شدید انژکتورها وجود دارد؛ از این رو حلال نمیتواند از آن به خوبی عبور کند. پاك کردن برخی از رسوبات به سختی، امکانپذیر است و لازمه ی آن طولانی یا تکرار کردن فرآیند شست و شو است. چنانچه انژکتورها بعد از شست وشو کار نکردند، باید با استفاده از دستگاه شست وشوی انژکتور، آن ها را تمیز کنید یا بجای آن انژکتور جدید نصب کنید.

بنابراین توصیه می شود که انژکتورها را برای رسیدن به بهترین کارآیی در هر ۴۰ تا ۵۰ هزار کیلومتر تمیز کنید.

نحوه ی اطمینان از عملکرد مناسب انژکتور خودرویتان پس از شست و شویش به اینصورتست که تست كشش و عملكرد خودرو، تست آلایندگی و همچنین تست افت فشار انژکتور را انجام دهید.

شستشوی انژکتور با دستگاه,انژکتور خودرو,شستشوی انژکتور خودرو,شستشوی انژکتور بدون دستگاهشستشوی انژکتور با توجه به طریق قرار گرفتن انژکتور متفاوت است

- شستشوی انژکتور با دستگاه( بازشدن سوزن):

زمانی که یک یا چند سوزن با مشکل جدی مواجه شد باعث بروز ایراداتی ازجمله کاهش توان ماشین( بیشتر ممکن است به دلیل کثیفی بنزین یا عدم تعویض به موقع صافی بنزین و …) میشود و مسیر سوزن به دلیل ناخالصی در بنزین مسدود میشود. از این رو برای رفع چنین مشکلی باید به وسیله ی تست سوزن انژکتور و با استفاده از دستگاه اولتراسونیک، آن را بشویید. درواقع این مشکل در زمان دور پایین و دور بالا و تست نشتی و … اتفاق می افتد و در اکثر مواقع برطرف میشود ولی در مواقع دیگر باید سوزن را تعویض کرد. این نکته را در نظر بگیرید که در چنین شرایطی فقط باید سوزن را بشویید و اورینگ های سوزن را حتماً عوض کنید.

بالا بردن عمر سوزن انژکتور

رعایت نکات زیر در بالا بردن عمر سوزن انژکتور، مؤثر است:

> سعی کنید که مصرف گاز خودروهای دوگانه سوز را کاهش دهید.

> برای بنزین زدن در خودروی خود به هر جایگاه سوختی نروید؛ به این دلیل که نمیتوان به هر جایگاهی اعتماد کرد.

> بنزین سوپر، کارایی بسیار خوبی دارد؛ به همین خاطر سعی کنید که برای سوخت خودروی خود از این نوع بنزین استفاده کنید.

> حتماً در باک بنزین خودروی خود از مکمل بنزین برای بنزین های عادی استفاده کنید.

پاک کننده های انژکتور

پاک کننده به عنوان یک معجون شیمیایی به مخزن بنزین اضافه می شود. این محلول از طریق سیستم سوخت شما به انژکتورها کمک می کند تا آن ها را تمیز نگه دارید. در نظر داشته باشید که پاک کننده انژکتور به دلیل اینکه سوخت در اکثر موتورها به درگاه ورودی میرسد ، از تجمع در سوپاپ های ورودی جلوگیری میکند. پاک کننده انژکتور سوخت می تواند جرم ها و رسوبات را از بین ببرد؛ به این دلیل که دارای مواد شوینده می باشد. از ماده ای شیمیایی به نام پلی ایزوبوتیلن آمین در بسیاری از فرمول ها استفاده می کنند تا مانع از تجمع در آینده رسوبات شود.

نکاتی در مورد انژکتور خودرو

درصورت عدم رفع مشکل گرفتگی و رسوب زدایی انژکتور با شستشوی آن، باید انژکتورها را کامل عوض کنید.

به هیچ عنوان برای سوخت خودروی خود از بنزین های بی کیفیت استفاده نکنید؛ به این دلیل که مواد افزودنی و پاک کننده های بی کیفیتی را در این نوع بنزین های ارزان قیمت ، مخلوط می کنند. بنزین سوپر برای سوخت خودرو بسیار مناسب است. بنابراین در صورت عدم استفاده از بنزین سوپر، باید مکمل را همراه سوخت، درون محفظه سوخت بریزید. بهتر است که از یک مکانیک خودروی ماهر، برای بررسی انژکتورهای خودروی خود کمک بگیرید تا مشکلاتش را رفع کند.

شستشوی انژکتور بدون دستگاه,روش های شستشوی انژکتور خودرو,اهمیت شستشوی انژکتوراهمیت شستشوی انژکتور باعث عملکرد بهتر خودرو میشود

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش