جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۹۴

علائم و نشانه های خرابی کمک فنر خودرو چیست؟

خرابی کمک فنر خودروکمک فنر خودرو وظیفه کاهش لرزش‌های وارده بر خودرو، در حین حرکت را دارد
از مهم ترین تاثیرات خرابی کمک فنر های خودرو بر یک خودرو می توان به کاهش کیفیت سواری اشاره کرد که بی توجهی به آن باعث بروز ایراداتی در سایر بخش های خودرو نظیر شاسی میشود. در این مطلب از سرپوش نشانه های خراب شدن کمک فنر خودرو آورده شده است.

خرابی کمک فنر خودرو

وظیفه کمک فنر، کاهش لرزش های خودرو در مسیرهای ناهموار است. بنابراین عملکرد کمک فنر ها بر کیفیت رانندگی شما و طول عمر سایر قطعات خودرو ازجمله چرخ ها، فنرها، بلبرینگ ها، جعبه فرمان،  گیربکس و دیفرانسیل تاثیر مستقیمی دارد.

قطعه ای که نمیگذارد فنرها سریعا جمع شوند؛ کمک فنر نام دارد. همچنین در زمان عبور خودرو از روی یک سرعت گیر با سرعت کم، کمک فنرها اجازه جمع شدن را به فنر می دهند. درواقع این قطعه نوسان گیر خودروی شماست.

زمان تعویض کمک فنر

بهتر است که طبق توصیه های ایمنی، کمک فنر را پس از هر ۸۰ هزار کیلومتر رانندگی عوض کنید. البته عوامل دیگر در کاهش یا افزایش این عدد، مؤثر هستند که از آن ها می توان به نوع رانندگی، کیفیت خودرو، کیفیت جاده ها و … اشاره کرد. با وجود اینها، اگر احساس کردید که کمک فنر خودرویتان مشکل پیدا کرده، باید آنرا تعویض کنید.

پیشنهاد ما اینست که زمان تعویض کمک های جلو یا عقب به صورت همزمان و جفتی باشد، حتی اگر یکی از آن ها سالم است. در واقع ، در زمان کار کردن همزمان دو قطعه سالم و کهنه، قطعه کهنه میتواند باعث از بین بردن قطعه جدید شود و از این رو ، هر دو بزودی از کار می افتند.

انواع کمک فنر در خودرو

امروز خودروسازان مختلف در سیستم تعلیق محصولاتشان، از کمک فنرهای مختلفی استفاده می کنند. رایج ترین کمک فنرها شامل کمک فنر هیدرولیکی یا همان روغنی، کمک فنر هیدرواستاتیکی، کمک فنر تلسکوپی، کمک فنر گازی یا بادی و کمک فنر اهرمی می باشد.

* کمک فنر روغنی:

کمک فنر روغنی در اکثر خودروها وجود دارد. در فنر این نوع کمک فنر باتوجه به نامش، از روغن استفاده شده است و روغن موجود در کمک فنر، پس از این که ضربه ای به کمک خودرو وارد می شود، به درون محفظه ای میرود و زمانی که فنر باز میشود به محفظه برمیگردد و همین امر موجب دفع ارتعاشات وارد شده به خودرو توسط فنرها می گردد.

نشانه های خرابی کمک فنر خودروکمک فنر باعث افزایش کیفیت رانندگی و احساس بهتر سرنشینان می‌شود

* کمک فنر هیدرواستاتیک:

به جای استفاده از روغن در کمک فنر هیدرواستاتیک، از گاز نیتروژن و گازهای دیگر استفاده شده است. هنگام وارد شدن ضربه به کمک فنر، گازهای موجود از ایجاد حباب هوا جلوگیری می کنند و عملکرد فنر در زمان باز و بسته شدن ، بهتر است.

* کمک فنر تلسکوپی:

به نوعی از کمک فنرهای روغنی که دارای قدرت ضربه گیری بالای می باشد؛ کمک فنرهای تلسکوپی می گویند. سوراخ های موجود در کمک فنرهای تلسکوپی برای خروج روغن، بزرگتر هستند؛ به همین خاطر، فنر، پس از ضربه با سرعت بیشتری جمع میشود.

* کمک فنر اهرمی:

اهرم موجود در کمک فنرهای پیستونی به پیستون فشار وارد می کند و باعث سریعتر جمع شدن فنر و آهسته تر باز شدن آن می گردد؛ به این دلیل که روغن، آرام تر خارج شود. میزان ارتعاشات وارد شده به خودرو در کمک فنر اهرمی نسبت به سایر مدل ها نیز کم تر است.

نحوه ی کار کردن کمک فنر

یک پیستون در کمک فنر وجود دارد که سوراخ های ریزی در انتهایش قرار گرفته و در درون آن یک پیستون قرار دارد که معمولاً یک میله فولادی است. پیستون کمک فنر درون محفظه ای فلزی قرار دارد که سرشار از روغن میباشد و حرکت آن در راستای محور در درون این سیال می باشد. باتوجه به تحت فشار بودن روغن درون کمک فنر، این محفظه را به صورت کامل آب بندی می کنند تا آن از درون محفظه خارج نشود.

در زمان فشرده شدن فنر و کمک فنر، روغن یا سیال موجود در کمک فنر از منافذ درشت تر خارج می شود و پس از کاهش فشار از روی کمک فنر، این روغن به محل اولیه خود از طریق منافذ کوچکتر تعبیه شده در پیستون بر می گردد. مدیریت ارتعاش حاصل از ضربه و روان بودن حرکت کمک فنر، از دلایل تفاوت اندازه منافذ به شمار می رود. وظیفه ی روغن موجود در کمک فنر، جذب حرارت ایجاد شده بر اثر تبدیل انرژی جنبشی و انتقال آن به هوای ازاد می باشد.

دلایل اصلی خراب شدن کمک فنر

دلایل اصلی خرابی کمک فنر خودرو عبارتند از:

- عبور از جاده های ناهموار با موانع زیاد

- سنگین شدن بار خودرو

- گرفتن ترمزهای ناگهانی

- نشتی روغن کمک فنر

- فرسودگی

موارد بالا تأثير به سزایی در خرابی این قطعه در ماشین دارند. این نکته را در نظر بگیرید که حتماً باید کمک فنر را هر چند وقت یکبار بررسی کنید و از سلامتش مطمئن شوید.

علت خراب شدن کمک فنر خودرو,انواع کمک فنر ماشینلاستیک سایی از علائم خرابی کمک فنر خودرو میباشد

مهمترین نشانه های خرابی کمک فنر  

> گاهی اوقات کمک فنرها بر اثر اعمال ضربات مختلف به خودرو نظیر تصادفات، شیرجه رفتن خودرو در ترمزهای شدید و بالا و پائین رفتن خودرو بخصوص در جاده های ناهموار، دچار تغییرات ظاهری می شوند که برای تشخیص ایراد در این بخش باید کمک فنرها را بررسی کنید و سپس تغيير در ظاهر آنها مثل افتادگی در یکی از چهارگوشه خودرو را تشخیص دهید.

> یکی از نشانه های عملکرد نامناسب کمک فنرهای خودرو، بالا و پائین رفتن یا به اصطلاح رقصیدن چرخ ها روی جاده  یا در زمان عبور از پستی بلندی ها می باشد.

> به مایع موجود در کمک فنرها، سیال روغنی می گویند که درصورت مشاهده ی نشتی در کمک فنرها، باید نسبت به تعویض آنها اقدام کنید. اگر کمک فنر نشتی دارد، یعنی روغن از آن به شکل مشهودی چکه می کند، باید سریعا عوض شود.

> در صورت فرسوده شدن تایرها به صورت غیرعادی، به این معنیست که سیستم تعلیق به خصوص در کمک فنرها دچار مشکل شده است.

> یکی از نشانه های خرابی سیستم تعلیق( نظیر تایرها، فنرها و کمک فنرها)، کشیده شدن خودرو به یک سمت میباشد که در چنین شرایطی باید نزد تعمیرکار مجرب بروید.

> یکی از عوامل مؤثر در ضعیف شدن سیستم تعلیق نظیر کمک فنرها، بار کردن خودرو بیش از ظرفیتش میباشد و این عوامل در زمانی تشدید می شود که خودرو در ناهمواری ها حرکت کند. ضمن اینکه اگر سرعت خودرو با جاده و بار، متناسب نباشد احتمال بروز اتفاقات بدتری مثل شکسته شدن اتصالات وجود دارد.

> در صورتی که صدای تقه مانندی را در زمان عبور از دست اندازها شنیدید؛ به این معنیست که کمک فنر خراب شده است. درواقع این صدا به دلیل شل شدن پیچ نگهدارنده کمک فنر در جای خود بوجود می آید.

راه های افزایش طول عمر کمک فنرهای خودرو

در ادامه با روش هایی که رانندگان با استفاده از آن ها میتوانند به افزایش طول عمر کمک فنرها کمک کنند، اشنا شوید:

- رانندگی صحیح:

یکی از عوامل مؤثر در حفظ کارایی کمک فنرها، نوع رانندگی شما می باشد. اگر چرخ های خودرو را هنگام رانندگی، مدام درون چاله ها و دست اندازهای خیابان می اندازید، باید بدانید که کمک فنرهای خودروی تان زودتر خراب میشود. علاوه بر این ، نباید ترمزهای ناگهانی بگیرید. ترمزهای شدید موجب خرابی لنت ها به غیر از کمک فنر می شود.

- تنظیم جلوبندی:

جلوبندی خودرو در کنترل آن بسیار مؤثر است. درصورت مشکل داشتن جلوبندی، به کمک فنرها فشار وارد میشود و عملکرد صحیی از خود نشان نمی دهند. به همین دلیل، بهتر است که جلوبندی خودرو را هر چند وقت یکبار بررسی کنید تا از عدم بروز مشکل در آن مطمئن شوید.

- بررسی وضعیت لاستیک ها:

عملکرد کمک فنرها درصورت نامتوازن یا ساییده بودن لاستیک‎ های خودرو، با مشکل مواجه میشود.

راه های افزایش طول عمر کمک فنرهای خودرونشتی مایعات از خودرو از نشانه های خرابی کمک فنر خودرو میباشد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش