پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۵۱

نحوه ی عملکرد و انواع ترمز دستی برقی (EPB) به چه صورت است؟

ترمز دستی,روشن شدن چراغ ترمز دستی,علت روشن شدن چراغ ترمز دستینام دیگر ترمز دستی برقی EPB میباشد
ترمز دستی خودرو بعنوان مهم ترین سیستم های درون خودرو شناخته میشود، با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، خودرو ها هم با گذر زمان پیشرفته تر میشوند، به همین خاطر خودروسازان، ترمز دستی برقی را به منظور رفاه بیشتر و رانندگی راحتتر و همچنین افزایش سیستم ایمنی خودرو ها به صنعت خودرو سازی وارد کردند.

ترمز دستی برقی

ترمز دستی مکانیکی به سیستمی گفته میشود که بدون هیچ تغییری در بیشتر خودروهای ساخت داخل در قطعات و عملکرد، استفاده میشود. در خودروهای خارجی از این ترمز تا دو دهه قبل استفاده میشد ولی با گذشت مدتی، ترمز دستی الکترونیکی( EPB) توسط کمپانی های بزرگ خودروسازی، جایگزین نسخه قدیمی شد.

پیشینه ترمز دستی برقی

یک کابل از اهرم در مکانیزم ترمز دستی های مکانیکی به چرخ های عقب وصل شده که وقتی راننده، اهرم ترمز را میکشد، لنت های ترمز چرخ های عقب درگیر میشد و خودرو دیگر قادر به حرکت کردن نبود اما آئودی در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار، از سیستم ترمز دستی برقی در مدل A8 خود استفاده کرد. این فن آوری بحدی مقرون به صرفه و قابل اطمینان بود که تمام محصولات این برند خودروسازی تا سال ۲۰۰۹ به این سیستم جدید مجهز شدند. بعد از آن خودروسازان دیگری از این سیستم استفاده کردند که از آنها میتوان به فولکس واگن، کادیلاک، ولوو، جگوار ، بیوک و لکسوس اشاره کرد.

پیشرفت تکنولوژی باعث شد تا ظاهر خودروهای بسیاری تغيير کند. خودروهای مدرن دیگر از ساختار داخلی خودروهای قدیمی برخوردار نیستند. هر کسی با دیدن ترمز دستی به یاد یک اهرم می افتد که همیشه مکان آن در کنار دست راننده بود ولی شکل این سیستم از خودرو در امروزه مثل یک دکمه است. EPB اختصار کلمه ی ترمز دستی الکترونیکی است که خودروسازان از آن در اوایل قرن ۲۱ استفاده کردند و ترمز دستی مکانیکی جایگزین ترمز دستی الکترونیکی شد.

اجزای اصلی ترمز دستی برقی

از اجزای اصلی و تشکیل دهنده ی ترمز دستی برقی میتوان به موتور محرک الکتریکی، کلید الکتریکی درون کابین ماشین و ماژول ترمز الکترونیکی اشاره کرد.

انواع ترمز دستی برقی

ترمز دستی الکترونیکی دارای عملکردی مشابه نسخه های سنتی و مکانیکی است و تنها تفاوتشان در اینست که موتور موجود در ترمزهای الکترونیکی وظیفه دارد که کار دست راننده را انجام دهد. به طورکلی دو نوع ترمز دستی الکترونیکی توسط خودروسازان مورد استفاده قرار گرفت.

- حالت ترمز دستی کاملاً اتوماتیک:

سیستم در حالت اتوماتیک، بطور کاملاً اتوماتیک فعال می شود یعنی بعد از اینکه خودرو متوقف و موتور خودرو خاموش شد، در این زمان چرخ های عقب فعال میشوند و چراغ خطر بر روی کلید A در صفحه کیلومتر شمار خودروی شما روشن می شود که این علامت بیانگرخطر فعال شدن سیستم ترمز می باشد. پس از روشن شدن موتور خودرو و قرار گرفتن دسته دنده روی قسمت D، سیستم ترمز الکترونیک با فشار دادن پدال گاز، مجددا فعال می شود و با ازاد کردن ترمز چرخ ها شما میتوانید حرکت کنید.

انواع ترمز دستی برقی,کار ترمز دستی چیست,ترمز دستی برقینخستین بار در سال ۲۰۰۴ آئودی برای مدل A8 خود از سیستم ترمز دستی برقی استفاده کرد

- حالت دستی ترمز دستی:

سیستم در این حالت بصورت اتوماتیک، ترمز پارک برقی را غیر فعال میکند و به صورت دستی، ترمز چرخ ها را فعال یا غیرفعال میکند. برای فعال و غیر فعال کردن سیستم باید کلید دو طرفه نشان و حرف A را فشار داد. برای اینکه سیستم اتوماتیک را غیر فعال کنید، باید صرفا کلید را به سمت پائین به سوی فلش سبز رنگ بکشید و برای اینکه سیستم را فعال کنید باید کلید را به سمت بالا فلش قرمز رنگ حرکت دهید.

در هنگام حرکت خودرو به چه صورت باید از ترمز دستی برقی استفاده کرد ؟

برای اینکه از ترمز دستی برقی بدرستی استفاده کنید، بدانید که در حرکت اولیه خودرو پس از قفل شدن کمربند ایمنی اگر خودرو حرکت کرد، ترمز دستی به صورت اتوماتیک آزاد می شود ولی درغیر اینصورت اگر کمربند ایمنی قفل نباشد ترمز دستی اتوماتیک آزاد نمیشود و باید به صورت دستی، کلید ترمز دستی را فشار داد تا آزاد شود وگرنه مجموعه گیربکس و سیستم ترمز دستی الکترونیکی آسیب می بیند.

ترمز دستی برقی بهتر است یا مکانیکی؟

یکی از دلایل استفاده از فن آوری ترمز دستی برقی در اکثر خودروها و تبدیل آن به محبوب ترین امکانات خودرو، ایمنی آن بود. درصورت استفاده از اتومبیل های دارای ترمز دستی مکانیکی، بعد از مدتی می فهمید که مکانیزم نگه دارنده ترمز دستی، عملکرد خوبی ندارد و باید سرویس شود که چنین موضوعی خطرساز است. در واقع ترمز دستی برقی این قابلیت را دارد که بطور کلی مشکلش را حل کند؛ زیرا ECU یا همان کامپیوتر خودرو، وضعیت چرخ ها را به صورت لحظه ای آنالیز می کند.

پس از قرار گرفتن چرخ ها بر روی مسیر های شیب دار، کامپیوتر خودرو نیروی بیشتری به چرخ های عقب وارد میکند و اجازه نمی دهد که اتومبیل حرکت کند. حرکت با ترمز دستی مکانیکی فعال به ویژه در زمانی که سرویس نشود امکان دارد سهواً صورت بگیرد که در اینصورت به خودرو فشار زیادی وارد می کند و صدمات شدیدی را به بار می آورد ولی در خودروهایی که از قابلیت ترمز پارک برقی برخوردارند، اگر ترمز پارک، آزاد نشود؛ وقتی که خودرو حرکت میکند ترمز پارک برقی بطور اتوماتیک غیر فعال شده و مانع از صدمات احتمالی می شود. نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد اینست که هر فردی میتواند ترمز پارک مکانیکی را آزاد کند و از حادثه پیشگیری کند ولی صرفا راننده میتواند ترمز پارک برقی را با نگه داشتن پدال ترمز، آزاد کند. در واقع شما زمانی یک سیستم ترمز هوشمند دارید که از فناوری ترمز دستی برقی برخوردار باشید، در اینصورت چنین قابلیتی وضعیت خودرو شما را مرتبا چک میکند.

روشن شدن چراغ ترمز دستی,معایب ترمز دستی برقی,ترمز دستیترمز دستی برقی دارای بخشهای ماژول ترمز الکترونیکی ، موتور محرک و کلید الکتریکی میباشد

علت روشن شدن چراغ ترمز دستی برقی

یکی از مشکلات موجود در چراغ EPB سانتافه، دنا و… روشن شدن اتوماتیک آن است که بخاطر اتصال کوتاه در مدار سیستم به وجود می آید که نباید نسبت به آن بی توجه باشید به این دلیل که اگر آنرا رفع نکنید ممکن است با مشکلات بزرگتری روبرو شوید. پس حتماً اگر با این مسئله مواجه شدید، به یک مکانیک حرفه ای مراجعه کنید تا آنرا چک کند. همچنین روش دیگرش اینست که از یک اسکنر OBD2 استفاده کنید.

مزایای ترمز دستی برقی

مزایای ترمز دستی برقی از دلیل اصلی استفاده از سیستم ترمز دستی برقی به شمار می رود. از مزایای این سیستم میتوان به کم تر شدن وزن خودرو، کم شدن استهلاک قطعات ترمزدستی و کم تر شدن فضای اشغالی داخلی اشاره کرد اما بهتر است بدانید که این سیستم از مزایای دیگری نیز برخوردار است که در ادامه با آنها آشنا میشوید:

- سادگی تعمیر ترمز دستی برقی:

برای تعمیر سیستم ترمز دستی برقی به یک تعمیر کار متخصص نیاز دارید ولی مدت زمان اختصاص داده شده به این کار، قطعاً کم تر از مدت زمانیست که برای تعمیر ترمز های دستی قدیمی صرف می کنید.

- داشتن سیستم ساده:

سیستم ترمز دستی برقی از ساختار درونی بسیار ساده ای برخوردار است و فضای بسیار کمتری در مقایسه با انواع قدیمی خود اشغال می کند.

- قابلیت استفاده خودکار از ترمز دستی برقی:

با توجه به این که سیستم ترمز دستی برقی با قطعات الکترونیکی فرمان می گیرد، از این رو برای این بخش از خودرو میتوان کارهای بسیاری را به صورت پیشفرض تعریف کرد. بنابراین وقتی دکمه را فشار می دهید، متوجه میشوید که مدت زمان توقف خودرو کمی بیشتر از حد معمول میشود، در این زمان ترمز دستی برقی فعال شده و کمک میکند که حتی در صورت غفلت شما اتفاق ناگواری رخ ندهد.

- داشتن کنترل بهتر:

یکی از مزایای سیستم های ترمز دستی برقی اینست که به راننده، قدرت کنترل بیشتری بر روی خودرو می دهد.

مزایای ترمز دستی برقی,علت روشن شدن چراغ ترمز دستی,ترمز دستی چیستترمز دستی برقی بدلیل امنیتش خیلی زود در بسیاری از خودروها مورد استفاده گرفت

- قفل امنیتی ترمز دستی برقی:

قفل امنیتی ترمز دستی برقی این قابلیت را دارد که از دستکاری ترمز دستی به صورت تصادفی یا در هنگام بازیگوشی کودکان جلوگیری کند. وقتی که این قفل فعال شود، به هیچ وجه سیستم EPB قابل دستکاری نخواهد بود.

- ترمز دستی برقی اضطراری:

ترمز دستی برقی کاربرد بسیاری در زمان تصادفات یا در زمان کاهش ناگهانی سرعت دارد، چون موجب توقف وسیله نقلیه به شکلی ایمن می شود درحالیکه وقتی بخواهید برای کاهش ناگهانی سرعت از سیستم های ترمز دستی قدیمی استفاده کنید، شاهد انحراف مسیر خودرو خواهید شد.

معایب ترمز دستی برقی

ترمز دستی برقی علاوه بر مزایایی که دارد از معایبی هم برخوردار است که شامل هزینه بالای تعمیر و نگهداری آن می باشد.

مزایای ترمز دستی برقی,علت روشن شدن چراغ ترمز دستی,ترمز دستی چیستسیستم‌ های ترمز دستی برقی قدرت کنترل بیشتری روی خودرو به راننده خواهند داد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش