شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۹۶

دلایل قطع شدن برق پشت آمپر خودرو چیست؟

دلایل قطع شدن برق پشت آمپر خودرو,علت قطع شدن برق پشت آمپر ماشین,علت نیامدن برق پشت آمپر ماشینهنگام قطع شدن برق خودرو ممکن است دزدگیر ایراد پیدا کرده باشد
دلایل متفاوتی وجود دارد که باعث میشود تا برق پشت آمپر ماشین نیاید. با این که یکی از تخصص ها و گرایش های تخصصی رشته برق، برق خودرو میباشد اما تمام راننده ها باید در این زمینه از حداقل اطلاعات پایه برخوردار باشند تا قادر به رفع مشکل آن تا حدودی باشند. در این مطلب از سرپوش با علت های قطع شدن برق پشت آمپر اشنا می شوید.

دلایل قطع شدن برق پشت آمپر خودرو

با توجه به پیشرفت روز افزون صنعت خودروسازی، قطعات سخت افزاری و نرم‌افزاری جدیدی به خودروها اضافه می شود. همین امر باعث شده تا این خودروهای جدید، نیازمند قطعات الکتریکی پیشرفته تری باشند. امروزه خودروهای پیشرفته به قطعات کامپیوتری، مجهز هستند و عملکرد آن ها با استفاده از برق است و اگر مشکلی در سیستم برق خودرو بروز دهد؛ دیگر نمیتوانید آن را روشن کنید.

پیچیده ترین قسمت خودرو، سیستم برق آن می باشد. شما از زمان باز کردن در خودرو تا زمان خاموش کردن موتور خودرو و قفل کردن در آن، از سیستم برق خودرو استفاده می کنید. در زمان قدیم، سیستم های برق خودروها ساده بود ولی این سیستم ها با پیشرفت تکنولوژی نیز با تغییرات وسیعی رو به رو شدند و پیچیده تر شدند.

گاهی اوقات دلیل نیامدن برق پشت آمپر ماشین، مبحث تخصصی از گرایشات رشته های برقی به شمار میرود ولی اگر در این زمینه اطلاعات پایه ای داشته باشید، می توانید خودتان در مواقع ضروری، مشکلتان را رفع نمایید.

اجزای سیستم برق خودرو

در تمامی خودروها پنج قسمت اصلی سیستم برق رسانی وجود دارد ولی نوع و عملکرد و مدلشان با هم فرق دارد. قطعات و قسمت های دیگری به غیر از اجزای اصلی وجود دارد که سیستم برق خودرو در غیاب آنها کارکرد صحیحی ندارد. در ادامه با این اجزا اشنا شوید:

>> تولید کننده برق:

وظیفه ی دینام در خودروهای قدیمی و آلترناتور در خودروهای جدید این است که برق، تولید می کند اما در واقع یک کارکرد دارند. دینام یا آلترناتور، وظیفه ی دریافت نیروی مکانیکی حاصله از گردش موتور را به واسطه یک تسمه بر عهده دارد. سپس با تبدیل آن به برق ۱۲ ولت در طی یک فرایند، آن را به ذخیره کننده برق تحویل می دهد. در واقع دینام یا آلترناتور باید در زمان روشن بودن خودرو، ذخیره کننده برق یا باتری را شارژ کند.

علت قطع شدن برق پشت آمپر خودرو,علت نیامدن برق پشت آمپر ماشین,علت قطع شدن برق پشت آمپر ماشین,علت قطع شدن برق خودروممکن است دلیل قطع شدن برق پشت باتری وجود ایراد در فیوز باشد

>> ذخیره کننده برق:

باتری وظیفه دارد که برق را در خودرو ذخیره کند. درواقع باتری، برق خودرو را در زمان خاموش بودن موتور تامین میکند؛ به این معنی که نسبت به ذخیره ی برق تحویل گرفته شده از دینام یا آلترناتیو در زمان روشن بودن موتور اقدام می کند تا به مصرف کننده ها در غیاب موتور برساند که نظیر بالابر شیشه، رادیو، چراغ ها، فلاشر، برف پاک کن ، استارت و… می باشد. باتری خودرو دارای یک قطب مثبت و یک قطب منفی است و بسته به مدل خودرو، مواد آنها تشکیل میشود ولی دارای کارکرد اصلی یکسانی می باشند.

>> توزیع کننده برق:

توزیع کننده برق خودرو، باید از طریق تولیدکننده یا ذخیره کننده، برق را به مصرف کننده ها برساند. سیم های روکش دار توزیع کننده برق دارای انواع متفاوتی بسته به نوع مصرف کننده می باشند. سیم های هم مسیر را به منظور جلوگیری از بی‌نظمی در سیستم برق خودرو، درون یک لوله پلاستیکی قرار میدهند و برای چسباندن به هم از چسب برق استفاده می کنند. در نتیجه از دسته سیم هایی به جای سیم های بیشمار استفاده میشود که قابلیت شناسایی راحت آنها وجود دارد.

>> کنترل کننده برق:

به دکمه ها و کلیدهای قرار گرفته در مسیر توزیع کننده برق، کنترل کننده می گویند. سرنشینان با استفاده از این کنترل کننده ها، قادر به کنترل سرعت و شدت مصرف برق و یا حالت و جهت آن و همچنین روشن یا خاموش بودن مصرف کننده هستند. به طورمثال دکمه روشن و یا خاموش رادیو، حکم یک کنترل کننده را دارد که فعال یا غیر فعال بودن مصرف کننده با استفاده از آن کنترل میشود. کنترل کننده دیگری به نام کلید فن خودرو وجود دارد که قادر به کنترل شدت مصرف برق با استفاده از آن هستید.

>> مصرف کننده برق:

لوازم برقی که در خودرو وجود دارند، به عنوان مصرف کننده برق محسوب میشوند. از مصرف کننده های برق خودرو می توان به چراغ های داخل و خارج خوردو، شیشه ها، کولر، فن، استارت، رادیو و ضبط و… اشاره کرد.

علت قطع شدن برق خودرو

گاهی اوقات، وقتی که برای روشن کردن خودرو، سوئیچ را می چرخانید؛ در پشت آمپر، هیچ جریان برقی بوجود نمی آید و خودرو هم روشن نمی شود. سوختن سیم فیوز، یکی از مشکلات احتمالی در این شرایط می باشد. در برخی مواقع این سیم های سه گانه نیم دایره ای احتمال دارد که قطع شوند یا از جایشان خارج شوند. کاربرد این سه سیم برای باتری، چراغ و انژکتور است.

در صورت سالم بودن سیم های نیم دایره ای سمت راننده و سمت راست موتور، به احتمال زیاد باتری خودرو دچار مشکل شده است. در برخی از خودروها ازجمله پژو ۲۰۶ بروز چنین مشکلی به دلیل فاسد شدن باتری است. در صورت برق نداشتن خودرو باید از باتری کمکی بهره بگیرد.

* بررسی جعبه فیوز:

در بالای باتری، جعبه فیوز قرار گرفته است. پس از باز کردن کاپوت خودرو می توانید این جعبه را ببینید. جعبه فیوز موظف است که انرژی لوازم الکتریکی خودرو را تامین کند. این قطعه نیز برق ماشین را قطع و وصل میکند. گاهی اوقات وجود ایراد در فیوز باعث قطع شدن برق پشت باتری میشود. بنابراین وقتی که فیوز معیوب را پیدا و تعویض کنید؛ این مشکل رفع می شود. تعویض فیوز خودرو را خودتان هم می توانید انجام دهید.

* بررسی دینام و باتری:

درصورت قطع و وصل شدن مجدد برق خودرو بطور ناگهانی، دینام و باتری خودرو دچار مشکل شده است. به طورمثال ، شل شدن سر باتری ها و یا محل اتصال سیم ها باعث میشود که برق خودرو قطع و وصل شود.

نشانه های خرابی برق خودرو,علائم خرابی برق خودرو,دلایل قطع شدن برق پشت آمپر خودروخاموش شدن موتور ماشین یکی از دلایل نیامدن برق پشت آمپر ماشین میباشد

* مشکل برق رسانی لحظه ای:

اگر سیم های تغذیه کننده از برق خودرو مانند رادیو، چراغ سقفی و … در زمان رانندگی به صورت ناگهانی خاموش شوند؛ به هیچ یک از این المان ها برق نمی رسد. در صورتی خاموش شدن موتور، سیستم جرقه زنی موتور، قادر به دریافت برق نیست. اگر مجددا همه چیز شروع بکار کرد؛ یعنی با برگشتن انرژی برق به مدار، این مشکل لحظه ای برق، رفع شده است.

سیستم برق در یک خودرو، متکی بر اجزایی است که از آن ها می توان به شمع، دلکو، پلاتین، خازن و…اشاره کرد. اگر با این اجزا آشنایی داشته باشید؛ قادر به رفع مشکل سیستم برق رسانی هستید.

نشانه های خرابی برق خودرو

نشانه ها و علائم خراب شدن برق خودرو عبارتند از:

- اگریا سیستم روشنایی خودرو و دیگر قسمت های برقی، قطع شود یا دچار نوسان شود؛ برق خودرو دچار مشکل میشود.

- از دیگر علایم خرابی برق خودرو می توان به از کار افتادن ناگهانی رادیو، چراغ سقف و …اشاره کرد.

- قطع و وصل شدن برق خودرو به صورت یکباره از نشانه های خرابی برق خودرو به شمار می رود.

- اگر موتور ماشین، خاموش شود؛ برق خودرو خراب شده است.

هر کدام از علایم مذکور، بیانگر ایراد و اشکال در سیستم برق خودرو می باشد. البته احتمال بروز مشکل به دلایل دیگر وجود دارد. به عنوان نمونه در بخش های برقی خودرو، وقتی که نوسان برق را می بینید باید جعبه فیوز را برای اطمینان از سالم بودنش بررسی کنید؛ بدین دلیل که معمولاً برق خودرو سالم است و فیوز مشکل دارد. اگر موتور خودرو به یک باره خاموش شود؛ یعنی برق به سیستم جرقه زنی موتور نرسیده است.

اقدامات لازم هنگام قطع شدن برق خودرو

درصورت آگاهی داشتن از مشکلات برق خودرو میتوانید مشکلتان را به صورت سطحی حل کنید و سپس برای رفع کامل مشکل به فرد متخصص مراجعه کنید. پس لازم است موارد زیر را در حین بروز این مشکل انجام دهید:

> حفظ خونسردی، اولین کاریست که باید در هنگام برخورد با هر مشکلی در خودرو انجام دهید.

> سپس اطلاعات صفحه پشت آمپر را بررسی کنید.

> در این زمان باید به بررسی سر باطری و اتصال بدنه بپردازید.

> مغزی سوئیچ، وظیفه ی رساندن برق به پشت صفحه و چراغ های نشان دهنده آمپر را برعهده دارد که احتمال خرابی آن درصورت قطع شدن برق خودرو وجود دارد؛ بنابراین باید بررسی شود.

> در این مرحله به بررسی ۶ فیوز که در درون جعبه فیوز قرار دارد؛ بپردازید. این شش فیوز، شامل چهار عدد فیوز شیشه ای ۱۵ آمپر و دو عدد فیوز فلزی می باشد. در وسط زاپاس، دو فیوزهای شیشه ای قرار گرفته است. از این رو برای اطمینان از صحت فیوزها، آن ها را بررسی کنید. در صورت سالم بودنشان باید به مقدار کمی، پایه های فیوز فلزی را سمباده کشیده و دوباره جا بزنید.

> گاهی اوقات، مشکل قطعی برق خودرو به خاطر دزدگیر است؛ به این صورت که اگر فیش ورودی دزدگیر، کشیده شود؛ برقش قطع میشود و از کار می افتد. به این منظور باید به بررسی فیش ورودی دزدگیر بپردازید.

اجزای سیستم برق خودرو,هنگام قطع شدن برق خودرو چه کنیمقطع و وصل شدن یکباره برق خودرو یکی از دلایل نیامدن برق پشت آمپر ماشین میباشد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش