جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۱۰۰۰۶۶

معرفی انواع مودم و تاریخچه ی آن

مودم,انواع مودم,مودم بیسیممودم‌ در کنار تجهیزات الکترونیک یکی از ابزار‌ مایحتاج برای دسترسی به دنیای اینترنت است
مودم ها نقش چشمگیری در شبکه های کوچک خانگی و در شبکه های بزرگ دارند. امروزه دیگر از دستگاه هایی که صرفاً نقش مودم را داشته باشند استفاده نمی شود مخصوصا شبکه های خانگی، بلکه قابلیت های مودم و روتر ترکیب شده اند و در قالب مودم- روتر به مردم ارائه می شوند.

مودم

مودم دستگاهی سخت افزاریست که وظیفه ی آن دریافت و تبدیل داده های منتقل شده توسط روش های مختلف ارتباطی است. مودم داده هایی شرکتهای ارائه دهنده اینترنت( ISP) را دریافت می کند و آنها را به داده هایی تبدیل می کند که توسط موبایل، لپ تاپ یا تجهیزات شبکه دیگر میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. مثلا یک مودم ADSL اطلاعات مربوط به اتصال را به وسیله کابل تلفن( RJ- 11) دریافت و بعد از تطابق اطلاعات با پیکربندی انجام شده روی مودم، به آماده سازی بستر اینترنت می پردازد. بطور کلی امروزه اتصال به شبکه اینترنت از دو طریق میسر است:

۱- اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن ثابت:کاربران برای اتصال به اینترنت میتوانند از روش یک مودم معمولی، یا با استفاده از شبکه محلی در دفتر کار خود، یا از روش یک مودم کابلی و یا با استفاده از یک اتصالDSL استفاده کنند. یکی از پرسرعت ترین اتصال ها، اتصالDSL است که در خطوط تلفن، از سیم های عادی بکار رفته بهره می برد.

مودم های مبین نت,مودم,بهترین مودم adslمهمترین نکته در خرید یک مودم توجه به کاربرد و کارکرد مورد نیازتان است

۲- اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن همراه :در این زمینه انواع مودم سیم کارت خور متصل به خطوط موبایل کاربرد دارند. مودم های اینترنتی اپراتورهای مخابراتی همراه در دو نوع کلی تولید و استفاده می شوند.

تاریخچه مودم 

George Stibitz به وسیله یک ماشین تحریر خودکار گیرندهٔ پیام، در سال ۱۹۴۰ از مسافت دور خطوط تلفن را از شهر نیوهمپشابر به یک کامپیوتر در شهر نیویورک اتصال داد اما کلمهٔ« مودم» هنوز اختراع نشده بود، بدین ترتیب این نیز به حساب نمی آید. در آمریکا در دههٔ ۱۹۵۰ مودم ها قسمتی از سیستم دفاعی هوایی بودند که پایانه ها را در پایگاه های گوناگون هوایی، سایت های رادارها و مراکز توصیه و کنترل را به مراکز هدایت SAGE در آمریکا و کانادا متصل می کردند.

مودم اینترنت,خرید مودم,مودم وایمکسمودم یکی از رایج ترین روش های متصل شدن به اینترنت بین مردم است

SAGE در خطوط ارتباطی تخصیص یافت ولی در انتها قطعات به مفهوم مودم های کنونی مشابه بودند. IBM مقاطعه کار اولیه برای کامپیوترها و مودم های استفاده شده در سیستم SAGE بود. چند سال بعد، شانس در میان CEO خطوط هوایی آمریکایی و یک مدیر ناحیه ای از IBM ایجاد شد که یک مینی SAGE به عنوان یک سیستم بلیت دهی خطوط هوایی خودکار ایجاد شد. در ادارات بلیت دهی پایانه ها به یک کامپیوتر مرکزی متصل بودند که موجودیت و دردسترس بودن را مدیریت می کرد. سیستم SABRE نی ای سیستم Sabre کنونی است.

نحوه کارکرد مودم

سیستم های کامپیوتری به صورت دیجیتال و سیستم های تلفن به صورت آنالوگ هستند. برای انتقال اطلاعات باید از سیستم های متنوع و پیوسته ای استفاده شود، برای تبادل اطلاعات بین این دو دستگاه، نیازمند یک دستگاه مودم هستیم. مودم از یک سمت به خط تلفن و از سمت دیگر به کامپیوتر وصل می شود. روش کار modem به اینصورت است که سیگنال های دیجیتال را از کامپیوتر دریافت و بعد آن ها را به سیگنال های آنالوگ اضافه می کند( به این عمل مدوله کردن می گویند.)، سپس این سیگنال ها میتوانند از طریق خط تلفن منتقل شوند.

کاربرد های انواع مودمADSL

بعضی از تجهیزات الکترونیکی مانند انواع دوربین مدار بسته که برای انتقال تصویر به یک دستگاه گیرنده مثل گوشی یا لپ تاپ احتیاج دارند، در مناطقی که دسترسی به خط تلفن ثابت یا اینترنت ADSL وجود ندارد، برای انتقال تصاویر میتوان از مودم ۴G یا مودم سیم کارت خور استفاده کرد. دوربین‌های مدار بسته معمولی که برای ضبط و مدیریت تصاویر از دستگاه DVR یا NVR استفاده می کنند باید از انواع مودم سیم کارت خور، مودم LTE و مودم ۴G با پورت لن( LAN) استفاده کنند اما دوربین های مدار بسته بیسیم نظیر دوربین وای فای ، دوربین کوچک و از این قبیل، دیگر برای ضبط و مدیریت تصاویر به استفاده از مودم لن دار نیازی ندارند.

بهترین مودم وایرلس,نصب مودم,مودمرابط های یک مودم در واقع همان پورت های آن هستند

انواع مودم 

به طور کلی انواع مودم ها عبارتند از:

۱. مودم های داخلی:

در داخل سیستم کامپیوتری شما مودم داخلی جای می گیرند. در واقع این مودم روی یکی از اسلات های داخلی کیس کامپیوتر در داخل دستگاه به صورت یک تراشه جداگانه و یکپارچه قرار دارد. این تراشه از اول روی دستگاه نصب است. به طورمثال گوشی همراه یک مودم داخلی دارد که از روش اپراتوهای تلفن همراه اتصال به اینترنت را فراهم می کند. مودم های داخلی با سیستم کامپیوتری تطابق بیشتری دارد و نیاز به توجه خاصی به آن نیست. به محض این که ارتباط اینترنتی این نوع مودم، فعال شود، شروع به فعالیت می کند و اگر ارتباط قطع شود، فعالیتش پایان می یابد. مودم های داخلی، نسبت به مودم های خارجی ارزانتر هستند ولی این اختلاف قیمت اغلب اندک است.

۲. مودم خارجی:

 نصب و راه اندازی مودم خارجی نسبت به سایر مودم ها ساده تر است. چون احتیاج به باز کردن درب کیس کامپیوتر برای نصب کردن آن نیست. مودمهای خارجی منبع تغذیه مخصوص خود را دارند و برای اتصال به پورت سریال کامپیوتر از روش کابل متصل می شوند. خط تلفن هم به داخل سوکتی واقع در پشت مودم متصل می شود. مودمهای خارجی باتوجه به اینکه منبع تغذیه خاص خود را دارند بدون خاموش کردن کامپیوترتان و تنها با خاموش کردن مودم می توانید فورا اتصال اینترنت خود را قطع کنید. فواید دیگری که مودم خارجی نسبت به داخلی آن دارد اینست که با توجه به اینکه مودم خارجی منبع تغذیه مخصوص خود را دارد، هیچ مقداری از انرژی الکتریکی را از کامپیوتر دریافت نمی کند. برای اطلاع از نحوه عملکرد مودم خود می توانید به چراغهایی که بر روی آن نمایانگر وضعیت مودم هستند توجه کنید.

۳. مودم PC Card:

مودم PC Card که به اندازه یک کارت اعتباری است برای کامپیوترهای قابل حمل ( مثل لپ تاپها) طراحی می شود و درون اسلات PC Card موجود در Notebook ها یا کامپیوترهای دستی قرار می گیرد. هنگامی که نیازی به مودم نیست میتوان آن را برداشت. این نوع مودم ها غیر از اندازه، شبیه ترکیبی از مودمهای داخلی و خارجی هستند. این دستگاهها در کامپیوتر قابل حمل مستقیما به داخل یک اسلات خارجی( پورت) وصل میشوند ، ازاین رو برای اتصال این نوع مودم نیازی به کابل نیست و برای اتصال به خط تلفن صرفا به کابل نیاز دارد. این کارتها برای تامین انرژی الکتریکی مایحتاج خود از کامپیوتر استفاده می کنند. زمانیکه کامپیوتر در حال کار با باتری نباشد خصوصیت خوبی است. اگر در کامپیوتر قابل حمل خود از مودم PC Card که با باتری کار می کند، استفاده کنید باعث کاهش طول عمر باتری می شود. 

خرید مودم,مودم بی سیم,بهترین مودماز امکانات جانبی مودم میتوان به پورت اضافی یو اس بی آن اشاره کرد

انواع مودم از نظر نوع اتصال

نوع فناوری و کاربرد مودم تعیین کننده روش اتصال و زیرساختارهایش است. از این جهت با انواع مودم آشنا شوید:

- مودم ADSL:

استفاده از مودم ADSL، مرسوم ترین روش اتصال به اینترنت است. مودم ADSL در ابتدا از طریق پورت RJ- 11 به تلفن و بعد سرویس دهنده اینترنت یا ISP وصل می شود. بعد از پیکربندی، شرایط لازم برای اتصال به اینترنت را فراهم می کند. امروزه مودم های ADSL اغلب بصورت وایرلس هستند و به صورت بی سیم اینترنت را در اختیار کاربران قرار می دهند. این مودم ها سرعت بالایی دارند. مشهورترین شرکت هایی که اینترنت ADSL ارائه میدهند شامل شرکت مخابرات، آسیاتک، شاتل، پارس آنلاین، پیشگامان، فن آوا، صبانت و های وب است.

- مودم با سیم Wired:

مودم های با سیم، یک پورت USB و یک پورت LAN دارند ولی گاهی اوقات برخی از مودم های با سیم،  پورت USB ندارند و برخی دیگر پورت LAN ندارند. همه ی مودم هایی که اخیراً در بازار قابل خریدند، پورت LAN دارند. اگر مودمی دارید که هر دو پورت USB و LAN را دارد، توصیه می شود حتماً از پورت LAN استفاده کنید. مودم هایی که با سیم یا تک پورت باشند، تنها به یک دستگاه وصل می شوند. این نوع مودم با وجود گسترش استفاده از اینترنت و دستگاه های هوشمند نظیر تلفن همراه ، لپ تاپ، تبلت و غیره، با وجود محدودیتی که دارد، هیچ کارایی ندارد و برای خرید مودم توصیه نمی شود.

- مودم بی سیم Wireless:

مودم وایرلس، نامی است که روی مودم بی سیم گذاشته شده است. نام WiFi که در شبکه محلی بی سیم فعالیت می کند، توسط اتحادیه وای فای بر روی محصولات گذاشته شده است و توسط ارتباط شبکه اینترنت به صورت بی سیم مقرر می شود. برترین نوع مودم برای استفاده همزمان چند کاربر و چند دستگاه مودم وایرلس است.

مودم وایرلس,خرید مودم,مودم وای فایاکثر مودم ها دارای ۴ پورت LAN می باشند که برای اتصال ۴ کامپیوتر بصورت همزمان بکار می رود

- مودم WiMax:

نخستین بستر اینترنت بدون نیاز به خط تلفن، فناوری WiMax می باشد که به صورت فراگیر در اختیار افراد قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۱ میلادی مودم وایمکس بنیان گزاری شد و پهنای باندش در حدود ۳۰ تا ۴۰ mbps است. در سال ۲۰۱۱ میلادی آخرین ورژن وایمکس با نام+ WiMAX2 با پهنای باند ۱۰۰ mbps معرفی شد.اولین شرکت ارائه دهنده WiMax در ایران شرکت مبین نت، میباشد که بعد از آن ایرانسل رقیب اصلی فعالیت خود را شروع کرد.

- مودم G/4G 3 LTE:

اینترنت LTE 3G, 5G به صورت بی سیم، در گوشی‎های همراه ارائه می شود. برای انتقال داده در این نوع شبکه بوجود ایستگاه های فرستنده امواج( BTS) نیاز دارید که اپراتورها سعی می کنند، باتوجه به رقابتی که در بستر استفاده از خدمات هست، تعداد این ایستگاه ها را افزایش دهند تا پوشش دهی خود را بالا برده، روند را سرعت بخشیده و جهت ارائه اینترنت نسل سوم یا نسل چهارم شرایط لازم را فراهم سازند. از تفاوت نسخه های گوناگون G4 LTE می توان به پهنای باند آن ها اشاره کرد.

مودم TD- LTE:

فناوری مورد نظر مودم های ۴G LTE در دستگاه های قابل حمل و همراه ارائه می شود که نظیر آن گوشی های هوشمند نوین و مودم اختصاصی است. در حقیقت فناوری TD- LTE نسخه ثابتی از فناوری LTE است که صرفا با بهره گیری از مودم های اختصاصی قابل استفاده است. با استفاده از باند فرکانس ۲۰ مگاهرتز، فناوری TD- LTE ارسال و دریافت می شود.

مودم همراه,مودم adsl,مودممودم در دنیای امروزی جزء جدانشدنی زندگی بشر و بعنوان یکی از وسایل ضروری به شمار می رود

مودم ۳۰۰ بیت بر ثانیه

مودم ۳۰۰ بیت بر ثانیه، از یک روش انتقال اطلاعات که( Frequency Shift Keying( FSK، نامیده میشود از طریق خط تلفن برای انتقال اطلاعات دیجیتال استفاده می کند. یک تن( ‏فرکانس) ‏متفاوت در روش FSK، برای بیت های گوناگون استفاده می شود. زمانی که مودم ترمینال و مودم کامپیوتر، با یکدیگر رابطه برقرار می کنند، مودم ترمینال، منشاء مودم( originate modem) نامیده می شود. کار مودم ترمینال اینست که یک تن ۱۰۷۰ هرتزی را برای صفر و یک تن ۱۲۷۰ هرتزی را برای ۱ مخابره می کند. به مودم کامپیوتر، مودم پاسخ( Answer Modem) نیز میگویند.

خرید مودم

زمان خرید مودم باید مواردی چون محدوده پوشش دهی مودم، مکان مودم، امنیت مودم، آنتن مودم، قیمت مودم، گارانتی و اصالت کالا را در نظر بگیرید.

خرید مودم,مودم سیم کارتی,مودم های مبین نتمودم دو نوع آنتن داخلی یا خارجی دارد

گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش