
اگر به دنبال خرید سرور سخت افزاری برای مرکز داده یا شبکه محلی هستید، اولین کاری که باید انجام دهید، نیازسنجی الزامات کسب و کار است. امروزه، برندهای مختلفی در زمینه تولید سرور مشغول به فعالیت هستند که هر یک قابلیتهای خاصی به محصولات خود اضافه میکنند. فارغ از برندی که قصد خرید محصولات آن را دارید، باید به چند نکته مهم دقت کنید.
معمولا سرورها قیمت زیادی دارند، همین مسئله باعث شده تا کسب و کارهای کوچک و بزرگ، خریدن یک سرور را به عنوان سرمایهگذاری بلند مدت در نظر بگیرند. به طوری که سعی میکنند، سروری خریداری کنند که حداقل برای چند سال جوابگوی نیازهای کاری آنها باشد. با این توصیف، پیشنهاد میکنیم قبل از خرید به نکات زیر دقت کنید تا انتخاب درستی داشته باشید.
۱. به خشاب سرور برای نصب دیسکها دقت کنید
یکی از نکات مهمی که پیش از خرید باید به آن دقت کنید، پشتیبانی سرور از درایوهای مختلف است. معمولاً هرچه تعداد دیسکهایی که سرور از آنها پشتیبانی میکند، بیشتر باشد در عمل به فضای ذخیرهسازی بیشتری دسترسی دارید. این مسئله به ویژه زمانی حائز اهمیت میشود که قصد خریدن فضای ذخیره سازی تازه مانند استوریج را نداشته باشید. نکته مهم دیگر، توانایی سرور در پشتیبانی از انواع مختلف رسانههای ذخیرهسازی است.
با توجه به اینکه سرورها در نحوه پشتیبانی از دیسکها تفاوتهایی با کامپیوترهای شخصی دارند، بهتر است به فکر خرید محصولاتی باشید که توانایی میزبانی دیسکهای مختلف و به ویژه SSDها را داشته باشند. اگر سرور قرار است در ارتباط با مجازیسازی مورد استفاده قرار گیرد، حافظه اصلی (رم) نقش کلیدی دارد. به همین دلیل باید مطمئن شوید سرور توانایی پشتیبانی از ظرفیتهای بالای حافظه اصلی را دارد.
۲. افزونگی را مد نظر داشته باشید
افزونگی ماژول های سخت افزاری یکی دیگر از مسائل مهم هنگام خرید است. در این حالت، مطمئن خواهید بود که سرور در صورت خرابی تجهیزات مهم به ناگاه از حرکت بازنخواهد ایستاد. به عنوان مثال، سرور باید توانایی پشتیبانی از حداقل دو منبع تغذیه را داشته باشد تا اگر یکی از کار افتاد، دیگری به مدار وارد شود تا سرور به کارش ادامه دهد. برخی از سرورها اجازه نصب کارتهای شبکه از طریق شکافهای توسعه را میدهند تا بتوان از مزایای شبکههای پر سرعت گیگابیتی به بهترین شکل استفاده کرد. علاوه بر این، در هنگام خرید باید به رید کنترلی که سرور از آن پشتیبانی میکند، دقت کنید.

۳. وضعیت رشد کسب و کار در آینده را پیش بینی کنید
فرآیند خرید سروری که رم و فضای ذخیرهسازی کافی داشته باشد، شبیه به خریدن یک کامپیوتر عادی است. با این تفاوت که افراد بیشتری به سرور و شبکه سازمانی متصل میشوند. اگر تعداد کارمندان شرکت زیاد نیستند، میتوانید به فکر خرید یک سرور کوچک باشید. اگر تعداد کارمندان شرکت چیزی بالغ بر صد نفر است، باید به فکر خریدن محصولی با توان پردازشی زیاد باشید. علاوه بر این، سرورها باید اسلاتهای زیادی را برای نصب حافظه اصلی در اختیارتان قرار دهند تا سرعت انجام کارها افزایش پیدا کند. علاوه بر این، هنگام محاسبه تعداد کاربران شبکه، فضای موردنیاز برای ذخیرهسازی دادهها را در نظر بگیرید و فراموش نکنید دادهها با سرعت بالایی تولید میشوند. معمولاً نباید تنها به فکر نیازهای فعلی خود باشید و باید نیازهای شش ماه، یک سال یا حتی دو سال آینده را در نظر بگیرید.
۴. به ویژگی Hot-swappable دقت کنید
وابستگی کسب و کارهای مختلف به فضای سایبری و اطلاعات آنلاین، باعث شده تا هرگونه اختلال در عملکرد شبکه، تاثیر منفی روی فعالیتهای تجاری داشته باشد. به همین دلیل، باید به فکر تهیهی سرورهای ماژولار باشید. سرور ماژولار به سرورهایی گفته میشود که امکان تعویض قطعات مختلف آن به سهولت وجود دارد. سرورهایی که از چنین قابلیتی پشتیبانی میکنند، مجهز به فناوری Hot-swappable هستند. به این معنا که بدون نیاز به خاموش کردن سرور امکان تعویض قطعات وجود دارد. معمولاً در این سرورها هنگام روشن بودن سرور، امکان تعویض پاور، هارددیسکها و ملزومات دیگر وجود دارد.
۵. به ابعاد سرور دقت کنید
این مورد به نوع سروری که قصد خرید آن را دارید، بستگی دارد. اگر قصد دارید سرور را درون رک قرار دهید، باید به ابعاد سرور و تعداد یونیتهایی که از رک اشغال میکند، دقت کنید. سرورها معمولاً به شکل ایستاده، رکمونت، تیغهای و... تولید میشوند تا پاسخگوی نیازهای کاربران باشند.
۶. نرخ پایداری حافظه در برابر خطاها را بررسی کنید
یکی از مهمترین فاکتورهایی که هنگام خرید باید به آن دقت کنید، توانایی سرور در پشتیبانی از حافظههایی است که تحمل خطا را دارند. این فناوری به نام تصحیح کد خطا (ECC) شناخته میشود. حافظه ECC میتواند خطاهای حافظه تک بیتی را به شکل پویا شناسایی کرده و برطرف کند. علاوه بر این، حافظه ECC توانایی تشخیص خطاهای دو بیتی را دارد، اما قادر به اصطلاح آنها نیست. در نهایت، باید به نوع حافظه و میزان ظرفیتی که سرور قادر به پشتیبانی از آن است، دقت کنید.

۷. قدرت پردازنده مرکزی را بررسی کنید
یکی دیگر از فاکتورهای مهم که نقش کلیدی در پیادهسازی شبکهای پر سرعت و روان دارد، نوع پردازنده مرکزی است که سرور توانایی پشتیبانی از آن را دارد. در بازار سرورها، انواع مختلفی از محصولات هستند که برخی تک پردازنده و برخی دو پردازنده هستند. بدیهی است که پردازندههای بیشتر، هستههای پردازشی بیشتری در اختیارتان قرار میدهد، اما به همان نسبت هزینه خرید را بیشتر میکند. پیش از تهیه سرور به نوع پردازنده قابل پشتیبانی توسط آن (مثل پردازندههای نسل اول، دوم، سوم اینتل)، معماری پردازنده و فرکانس کاری پردازنده دقت کنید. همچنین، به این نکته دقت کنید که اگر قصد دارید روی سرور بیش از یک رایزر را مورد استفاده قرار دهید، سراغ سرورهایی بروید که دارای دو سوکت پردازنده هستند. در این حالت، باید از دو پردازنده استفاده کنید. به عنوان یک توصیه کلی، پیشنهاد میکنیم در زمان خرید پردازنده، آیندهنگر باشید و پردازندهای خریداری کنید که جوابگوی نیازهای آتی باشد.
۸. کانالهای ارتباطی را فراموش نکنید
سرورها مجهز به کارت شبکه داخلی هستند. با این حال، اگر قصد دارید از سرور به عنوان میزبان استفاده کنید، وضعیت اتصال آن اهمیت زیادی دارد. معمولاً در ارتباط با خوشهبندی و مجازیسازی به آداپتورهای شبکه بیشتری نیاز دارید. در حالت عادی، تعداد آداپتورهای پیشفرض سرور جوابگوی درست نیازها در این زمینه نیست. امیدواریم با رعایت این نکات خرید خوبی داشته باشید.
- 14
- 66