پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۸۰۰۱
بازی ها

اقتصاد بازی‌های کامپیوتری با حضور بازیگران جدید متحول می‌شود

انقلاب اپل و گوگل در صنعت گیم

اپل Arcade,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی

عصر حاضر، دنیای تغییر و تحول است و این مساله دامن صنعت بازی‌های ویدئویی را نیز گرفته است؛ به‌طوری‌که اغلب کارشناسان بر این عقیده‌اند که این صنعت در حالت گذار از دوران سنتی به دوران مدرن به‌سر می‌برد.اما منظور از تغییر، صرفا جایگزینی کنسول‌های قدیمی ‌با کنسول‌های جدید نیست، بلکه بازیگران جدید قدم به این کسب‌وکار گذاشته و معادلات را برهم زده‌اند. شرکت‌هایی همچون مایکروسافت و اپل با عرضه سرویس‌های استریمینگ خود توانسته‌اند نحوه پرداخت هزینه برای بازی توسط کاربران را متحول کنند. با این‌حال، به‌‌رغم تمامی ‌این تغییرات یا شاید هم به‌دلیل این تغییرات، صنعت بازی‌های ویدئویی همچنان درحال رشد است.

برآوردهای شرکت تحقیقاتی ان‌دی‌پی گروپ حاکی از آن است که این صنعت در سال‌جاری میلادی و تنها در آمریکا، ۶/ ۴۴ میلیارد دلار درآمد ایجاد خواهد کرد. این یعنی، ۶ درصد بیشتر از درآمد ۲/ ۴۲ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۸. مت پیسکاتلا، از تحلیلگران شرکت نامبرده در این‌خصوص نوشت: در سه سال اخیر، بازار بازی‌های ویدئویی در آمریکا عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته است.

اگرچه این میزان رشد در سال ۲۰۱۹، آنچنان که بایدوشاید نبوده اما رشد بازی‌های موبایلی، افزایش خرید بازی‌های دیجیتالی برای کنسول‌ها و همچنین رشد محبوبیت پلت‌فرم نینتندو سوئیچ از جمله مواردی هستند که درآمد ۶/ ۴۴ میلیارد دلاری را برای صنعت بازی‌های ویدئویی در آمریکا به ارمغان خواهند آورد که در واقع، رشدی ۶درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

تمایل کاربران برای خرید بازی

این روزها محتوای بازی‌های ویدئویی به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که کاربران را به خرید بازی‌های جدید ترغیب می‌کند. علاوه بر این، در کنار خرید محصولات مجازی، برای استفاده از سرویس‌های اشتراکی نیز هزینه می‌کنند. پیسکاتلا در این رابطه گفت پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که فروش انواع بازی‌ها، محتواهایی قابل‌دانلود و خرید اشتراک برای بازی‌های موبایلی، کنسول‌ها، پی‌سی‌ها و دستگاه‌های قابل‌حمل با رشدی ۹ درصدی در مقایسه با سال گذشته همراه خواهد بود.

همچنین، افزایش فروش دیجیتال موبایل و کنسول، افت فروش محصولات فیزیکی را جبران خواهد کرد.فروش سخت‌افزارها تعریف چندانی ندارد؛ کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس وان به سرعت درحال قدیمی‌شدن هستند و اکنون بسیاری از کاربران بی‌صبرانه در انتظار نسل جدید این کنسول‌ها در سال ۲۰۲۰ هستند.پیسکاتلا افزود: برآوردهای ما نشان می‌دهد که فروش کنسول‌ها و دیگر دستگاه‌های قابل‌حمل در سال ۲۰۱۹، به رقم ۴/ ۴ میلیارد دلار برسد که در مقایسه با سال گذشته، کاهشی ۱۲ درصدی را تجربه خواهد کرد. اما فروش سخت‌افزار نینتندو سوئیچ با رشد همراه خواهد بود که البته با توجه به افت فروش پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس وان، این افزایش فروش در مجموع فروش سخت‌افزاری، کمرنگ خواهد شد.

رشد فروش نینتندو

به لطف استقبال بالای خریداران از محصولات نرم‌افزاری و همچنین کنسول سوئیچ، امسال برای نینتندو سالی مملو از موفقیت بود. پیش‌بینی‌ها نیز حاکی از آن است که روند تا پایان سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت. پیسکاتلا گفت پس از عرضه موفق کنسول ایکس‌باکس ۳۶۰ در آمریکا در سال ۲۰۱۱، به‌نظر می‌رسد که اکنون نوبت به نینتندو سوییچ رسیده تا عملکرد موفقی در بازار برای خود ثبت کند. نینتندو اخیرا از نسخه جدید کنسول خود به نام سوئیچ لایت پرده برداشت که به بازی‌های جدیدی مجهز شده و می‌تواند آمار فروش کنسول‌های این شرکت را بالا ببرد.

اپل Arcade

اپل سرویس اشتراک بازی خود را به نام Arcade همین دو، سه روز قبل و همزمان با عرضه iOS ۱۳ عرضه کرده است. با این سرویس مشترکان می‌توانند با پرداخت ماهانه ۹۹/ ۴ دلار به انبوهی از بازی‌های موبایلی دسترسی داشته باشند. اپل درحال‌ ‌حاضر دسترسی به بیش از ۱۰۰ بازی از طریق سرویس Arcade را فراهم کرده است و به‌نظر می‌رسد به سرعت این تعداد افزایش خواهد یافت. با توسعه این مدل تقریبا در آینده دیگر کمرنگ ‌شدن مسیر فروش بازی‌های موبایلی به‌طور مستقیم خواهیم بود این به‌خصوص برای کاربران بسیار جذاب خواهد بود چراکه با دادن مبلغ ماهانه کمی دسترسی نامحدودی به بازی‌های مختلف پیدا می‌کنند. از سوی دیگر بازی‌سازان نیز بعد از استقبال کاربران از این مدل عرضه به سمت اپل خواهند آمد تا در قالب Arcade به بازار متصل شوند.

برخی از مزیت‌های Arcade عبارتند از: نداشتن آگهی، یک‌بار خرید و بی نیاز از خرید مجدد (مدلی از فروش بازی در سال‌های اخیر که باعث رشد قابل توجه در آمد بازی‌سازان شده بود)، فراهم کردن دسترسی به بازی‌ها برای شش عضو خانواده با یک اکانت و بازی از روی آی‌فون یا آی‌پد و ادامه دادن آن با مک یا اپل‌تی‌وی. درحال‌حاضر ۴۹ بازی از ۵۰ بازی برتر اپ‌استور از سیستم پرداخت درون برنامه ای یا app purchases استفاده می‌کنند. اقتصاد گیم در سال‌های اخیر براساس همین مدل پرداخت درون برنامه‌ای می‌گشت و به‌نظر می‌رسد بزرگان صنعت گیم و اپلیکیشن‌های بازی فعلا از آن مسیر دست نخواهند کشید با این حال این فقط اپل نیست که جهان بازی را به سمت جدیدی می‌برد. گوگل هم با روشی دیگر درحال تغییر صنعت گیم است.

گوگل Stadia

گوگل استادیا سرویس گیم مبتنی بر کلاد گوگل است که قابلیت استریم بازی‌های ویدئویی با رزولوشن ۴k و ۶۰ فریم بر ثانیه و پشتیبانی از HDR را دارد. گوگل استادیا صرفا مختص موبایل نیست بلکه هم می‌توان به گیم‌ها از طریق کامپیوتر شخصی و هم از طریق تلفن همراه یا تلویزیون و تبلت دسترسی پیدا کرد.

گوگل دیتاسنترهای مختلفی در سراسر جهان دارد و همین کمک می‌کند که این شرکت بتواند عملکرد ارتباطی مطلوبی را بین کاربر و محتوا (که روی دیتاسنترهای این شرکت نگهداری می‌شوند) برقرار کند. استفاده از گوگل استادیا بسیار ساده و از طریق مرورگر کروم گوگل انجام می‌شود و همگرایی خوبی بین آن و یوتیوب (دیگر سرویس مورد علاقه کاربران گیم) به‌وجود آمده است. مدل پرداخت گوگل اما اشتراکی و مشابه اپل Arcade یا نتفلیکس نیست، بلکه کاربران گیم‌ها را از طریق استادیا خریداری و پخش می‌کنند. سرویس پایه استادیا رایگان است، اما گوگل یک سرویس اشتراکی Pro هم دارد که کاربران می‌توانند به تعداد زیادی از بازی‌ها با رزولوشن بالاتر دسترسی داشته باشند.

ویژگی استادیا البته این است که نیاز به ارتباط پرسرعت دارد و این چیزی نیست که برای همه کاربران در همه کشورها فراهم باشد. کنترلرهای فعلی برای بازی‌های روی لپ‌تاپ یا کامپیوتر با سرویس استادیا کار خواهند کرد، اما گوگل یک کنترلر جدید برای stadia عرضه می‌کند. چهره این کنترلر چیزی شبیه کنترلر ایکس‌باکس و PS۴ است و از طریق وای‌فای با سرویس stadia و بازی‌های آن کار می‌کند. این کنترلر همچنین دارای دکمه مخصوص ضبط است و به اشتراک‌گذاری مستقیم کلیپ یا بخشی از بازی روی یوتیوب را دارد. گوگل در این رویداد.

گفت از شبکه و زیرساخت جهانی خود که شامل مراکز داده (دیتاسنتر) متعددی در سراسر جهان است استفاده می‌کند تا نزدیک‌ترین سرورها به بازیکنان متصل شود.گوگل اعلام کرده این سرویس در سال ۲۰۱۹ عرضه می‌شود، اما برخی از سایت‌هایی که دسترسی ابتدایی به این سرویس داشته‌اند، گفته‌اند این سرویس بدون وقفه به شکل بسیار مناسبی کار می‌کند. با حضور موثر اپل و گوگل در عرصه بازی به نظر می‌رسد صنعت گیم به‌طور کلی دچار تحولات زیادی خواهد شد.

 کدام بازی، بیشترین فروش را در سال ۲۰۱۹ داشت؟

شرکت NPD، لیستی از پرفروش‌ترین بازی‌ها در سال ۲۰۱۹ منتشر کرده که البته این فهرست، براساس پیش‌بینی‌ها و تحلیل بازار ارائه شده است. پرفروش‌ترین بازی Call of Duty: Modern Warfare ۲۰۱۹  است و در رتبه دوم هم بازی NBA ۲K۲۰ قرار دارد. رتبه سوم در جدول پرفروش‌ها به بازی Madden NFL ۲۰  اختصاص دارد که توسط شرکت EA تولید شده است. رتبه چهارم به Borderlands ۳ و رتبه پنجم هم به Mortal Kombat ۱۱ اختصاص دارد.

اپل Arcade,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی

donya-e-eqtesad.com
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش