چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۱۷۹۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

سیاست های پوچ وزارت ارتباطات؛ ابزار جدید وزارت ارتباطات برای دور زدن سایت‌های تحریمی چیست؟

سایت های تحریمی در ایران,ابزار جدید وزارت ارتباطات برای دور زدن سایت‌های تحریمی

روزنامه جهان صنعت نوشت: وزارت ارتباطات که این روزها زیر فشار انتقاد بابت کیفیت و سرعت اینترنت قرار دارد از یک سرویس جدید برای دور زدن تحریم‌های اینترنتی برای برنامه‌نویسان خبر داد. سایت ۴۰۳ با هدف تسهیل دسترسی برنامه‌نویسان به سرویس‌های مورد نیازشان آغاز به کار کرد. عیسی زارع‌پور در توضیح راه‌اندازی سامانه مخصوص برنامه‌نویسان گفت: «وعده‌ای برای حل مشکل برنامه‌نویسان داده بودیم، چرا که بخشی از سایت‌های مورد نیاز برنامه‌نویسان، محققان و دانش‌پژوهان به دلیل تحریم برایشان غیرقابل دسترس بود و آنها به نوعی ما را فیلتر کرده بودند.»

وزیر ارتباطات، روز ۱۹ بهمن ماه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران از راه‌اندازی و آغاز فعالیت سرویسی برای دور زدن تحریم‌های مربوط به برخی سرویس‌های بین‌المللی خبر داد. این سرویس به برنامه‌نویسان کمک خواهد کرد که بدون نیاز به استفاده از VPN به سرویس‌های مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند. اوایل دی‌ماه وزیر ارتباطات وعده داده بود که ابزار دور زدن تحریم‌ها در اختیار برنامه‌نویس‌ها قرار می‌گیرد و حالا این سرویس در سایت ۴۰۳ در دسترس کاربران قرار گرفته است.

وزیر ارتباطات درباره نیاز برخی اقشار از جمله برنامه‌نویسان به این سرویس گفت: هزار سایت و سرویس مردم ما را تحریم و فیلتر کرده‌‎اند. بسیاری از این ابزار و سرویس‌ها مورد نیاز برنامه‌نویسان، محققین و دانش‌پژوهان است. این افراد در شرایط فعلی برای دسترسی به این‌ سرویس‌ها از فیلترشکن استفاده می‌کنند که هم امنیت سامانه‌هایشان را به خطر می‌اندازد و هم سرعت دسترسی را کند می‌کند. به گفته زارع‌پور این سرویس با حداکثر سرعت امکان دسترسی به سایت‌های تحریم‌شده از خارج از کشور را فراهم می‌کند: از امروز با کمک بخش خصوصی و نخبگان سرویسی راه‌اندازی شده که امکان دسترسی به تمام این سایت‌ها را با حداکثر سرعت برای اقشاری که از آنها استفاده می‌کنند، فراهم کرده است.

این سایت به آدرس ۴۰۳٫online از همین الان در دسترس قرار دارد. او علت نام‌گذاری این سرویس به ۴۰۳ را نیز این طور توضیح داد: وقتی کاربران می‌خواهند به سایت‌هایی که ما را تحریم کرده‌اند وارد شوند، خطای ۴۰۳ می‌دهد و به همین خاطر هم این نام برای این سرویس انتخاب شده است. البته این نکته را هم باید موردتوجه قرار داد که هرچند وزیر ارتباطات در توضیح درباره این سرویس بارها عبارت «در همکاری با بخش‌خصوصی» را اعلام کرد، اما همچنان تیم فعال و راه‌انداز سرویس ۴۰۳ روشن نیست و اطلاعات دقیقی درباره فعالان این سرویس، نه در سایت ۴۰۳ و نه از سوی وزارت ارتباطات منتشر نشده است.محدودیت‌های اعمال‌شده برای اینترنت در پنج ماه اخیر، مخصوصا کندی سرعت و از دسترس خارج شدن VPNها به مشکل تحریم از سوی سرویس‌های بین‌المللی اضافه شد و کار را برای برنامه‌نویس‌ها دشوارتر از پیش کرده بود. حالا وزارت ارتباطات با هدف تسهیل کار این گروه این سرویس جدید را راه‌اندازی کرده است. سرویس‌های مختلفی در این سایت به کاربران و به‌طور ویژه برنامه‌نویسان ارائه شده است تا آن‌ها بتوانند به نیازهای ضروری برای انجام کارهایشان پاسخ دهند. پیش از معرفی سایت ۴۰۳، اواخر دی ماه بود که سرویس «رادار گیم» هم با هدف حل مشکلات گیمرها رونمایی شده بود.

طبق اعلام وزیر ارتباطات، این سایت سه سرویس مختلف ارائه می‌کند: CDN برای ارائه فایل‌های مرتبط با برخی از بازی‌ها، ابزار سنجش تاخیر و پینگ اینترنت کاربر و DNS رایگان برای کاهش پینگ بازی‌ها. در پنج ماه اخیر که محدودیت‌های اینترنت مشکلات فراوانی را برای دسترسی به اینترنت برای اقشار مختلف به وجود آورده بود، وزارت ارتباطات طرح‌هایی را برای کاهش مشکلات آنها دنبال و راه‌اندازی کرد. هرچند هنوز برای قضاوت درباره میزان کارایی این طرح‌ها زود است اما این سرویس‌ها و خدمات در حالی به برخی مشاغل و اقشار اختصاص داده می‌شود که عموم مردم همچنان برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت با سختی‌های بسیاری روبه‌رو هستند.

حمایت همه‌جانبه وزارتخانه از پیام‌رسان‌های داخلی

زارع‌پور همچنین از امکان استفاده از دو پیام‌رسان داخلی با شماره‌های غیرایرانی خبر داد و گفت: دو پیام‌رسان داخلی امکان استفاده توسط کاربران خارج از کشور را دارند؛ یعنی با شماره‌های خارجی هم امکان فعال‌سازی بوده و این قابلیت پیش از این وجود نداشته است. او درباره حمایت همه‌جانبه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیام‌رسان‌های بومی نیز این طور توضیح داد: تمام ظرفیت‌های وزارت ارتباطات را برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی وارد کار کردیم و هر نیازی اعم از سخت‌افزار و پهنای باند توسط وزارت ارتباطات برای پیام‌رسان‌های داخلی تامین می‌شود. وزیر ارتباطات با بیان این که پیام‌رسان‌های داخلی هم‌اکنون می‌توانند نیاز میلیون‌ها کاربر ایرانی را برطرف کنند و امکانات بسیار خوبی دارند، اضافه کرد: باید حمایت رسانه‌ای برای پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود تا مردم از قابلیت‌های این سکوهای بومی مطلع شوند.

چقدر خوب است تا نیازی به دور زدن تحریم‌ها نداشته باشیم

در همین راستا کیوان نقره‌کار کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به «جهان‌صنعت» گفت: هر زمان که می‌خواهیم راجع به دور زدن تحریم‌ها کاری را انجام دهیم بالطبع باید موضوع جدیدی را ایجاد و در خصوص آن هزینه‌هایی را پرداخت کنیم و همواره در ترس و استرس باشیم که این راهکار واسطه‌ای، ما را دچار مشکل نکند. عملا کسی که ما را تحریم کرده ممکن است از روش‌های دیگری ما را دوباره تحریم کند. چقدر خوب است که فضا به سمتی برود که نیازی به دور زدن تحریم‌ها نداشته باشیم.او در ادامه افزود: نکته حائز اهمیت این است که تا این معقوله جایگاه خودش را پیدا کند و قرار باشد که به‌طور غیر رسمی باشد، ممکن است به صورت مدام چالش‌هایی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کند، قطع‌ و وصل شود و امنیت اطلاعاتی که در این فضا رد‌و‌بدل می‌شود را به خطر بیندازد. بنابراین به نظر می‌رسد در این قسمت هم ما دچار مشکلات بسیاری خواهیم شد.

وزارت ارتباطات به کارهای پیچ‌درپیچ علاقه‌مند است

نقره‌کار در ادامه خاطرنشان کرد: نکته دیگر برمی‌گردد به مجموعه‌ای که سرویس ارائه می‌کند و ما نمی‌توانیم از خدمات آن استفاده کنیم و پل ارتباطی را برای دسترسی به آن ایجاد کرده‌ایم. اگر قرار باشد آن شرکت سرویسی را به ما ارائه نکند زمانی که متوجه شود از روش‌های دیگر برای ارتباط با آن استفاده کرده‌ایم قطعا عدم دسترسی‌ ما را به آن سایت‌ها بهبود می‌بخشد. اگر هم بخواهد سرویسی را ارائه کند هیچ نیازی به این راه‌های واسطه‌ای نیست. وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد این یک کار اضافه است و وزارت ارتباطات به کارهای پیچ‌درپیچ علاقه‌مند است. به نظر من با تعامل می‌توان به راحتی این مشکلات را حل کرد.

باید دنبال راه بلندمدت و پایدارتر باشیم

همچنین سعید امینیان کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به «جهان‌صنعت» گفت: اتفاقی که برای حوزه آی‌تی کشور در حوزه تولید نرم‌افزار رخ داده این است که از ابزار‌های تولید شرکت‌های خارجی برای ایجاد تولید سامانه‌ها و نرم‌افزار‌ها استفاده می‌کنیم. طبیعتا هر شخص یا شرکتی که سامانه‌ای را تولید می‌کند به ابزاری که آن سامانه را تولید کرده نیاز دارد تا شرکت سازنده آن پشتیبانی را دریافت کند. بابت این مساله در کشور با تحریم‌های دوطرفه مواجه هستیم. یعنی بعضی سایت‌ها را خودمان تحریم کرده‌ایم و بسیاری از موارد هم تحریم جهانی است و شرکت‌های جهانی به دلیل اجرای قوانین ما را تحریم کرده‌اند. او در ادامه گفت: به نظر می‌رسد هرگونه ابزاری که بتواند این تحریم‌ها را دور بزند به صورت موقت به جامعه ما کمک می‌کند. اما باید دنبال راه بلند‌مدت و پایدارتری باشیم. اینکه بتوانیم چنین راهی را پیدا کنیم نیازمند این است که ارتباط‌مان را با دنیای بین‌الملل به نحوی تنظیم کنیم که بتوانیم سرویس‌ها را دریافت کنیم و شرکت‌های آی‌تی ما از این تحریم‌ها خارج شوند و به اطلاعات این شرکت‌ها دسترسی پیدا کنند.امینیان در ادامه خاطرنشان کرد: نکته دیگر حائز اهمیت این است که در کشورمان بحث کپی‌رایت را رعایت نمی‌کنیم. طبیعتا اگر بخواهیم با این شرکت‌های خارجی تعامل داشته باشیم، داستان‌های کپی‌رایت به وجود می‌آید که باید هزینه‌های آن را بپذیریم و پرداخت کنیم. بسیاری از سیستم‌ها و نرم‌افزارها در کشور ما کرک و استفاده می‌شوند که چنین کاری امکان‌پذیر نیست. وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی این سامانه که یک بستر موقتی باشد تا مشکلات فعلی برنامه‌نویسان و تولیدکنندگان را حل کند و درست اجرا شود و مشکلاتی را ایجاد نکند، ایده و فکر خوبی است. اما راه درست‌تر همان‌طور که گفتم این است که بتوانیم برنامه‌های بلند‌مدتی را برای رفع این تحریم‌ها به وجود آوریم.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش