پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۹۴۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اینترنت خانگی در کوبا آزاد شد

اینترنت در کوبا,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

شهروندان کوبایی برای نخستین بار و پس از محدودیت‌های فراوان در دسترسی به اینترنت، از این پس می‌توانند از خانه‌های خود و از طریق تلفن همراه به شبکه وای فای G3 متصل شوند و حضور فعال خود را در شبکه جهانی اینترنت ثبت کنند. در حال حاضر هزینه هر ساعت استفاده از اینترنت دراین کشور یک دلار پیش‌بینی شده است، نرخی که البته با درنظر گرفتن متوسط درآمد ماهانه ۵۰ دلاری شهروندان کوبایی رقم بسیار بالایی است.

کوبا و جان گرفتن اینترنت

اوایل هفته جاری شبکه‌های وای فای اینترنت از طریق مودم شرکت‌های بخش خصوصی که به سیگنال سرورهای «اتکسا» تنها شرکت دولتی ارتباطات و فناوری اطلاعات در کوبا متصل است به خانه‌های مردم این کشور راه یافت. حال مردم کوبا امکان دسترسی به وب در خانه‌های خود را پیدا کرده و دیگر لازم نیست برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت و استفاده از نسل سوم اینترنت G3 به فضاهای عمومی بروند.

ارنستو رودریگرز هرناندز، معاون وزیر ارتباطات کوبا دموکراتیزه شدن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را در راستای دفاع از انقلاب کشور توصیف کرده و تأکید کرد: مردم کوبا در تمامی زمینه‌ها مدافع انقلاب بوده و در همین راستا نیز ایمان داریم که در فضای مجازی نیز این رویکرد را ادامه خواهند داد.

به اعتقاد هرناندز، اینترنت نباید در وارونه جلوه دادن حقایق مورد استفاده قرار گیرد؛ چرا که این فناوری می‌تواند همانند ابزاری مهم در حفظ جایگاه واقعی این کشور در عرصه جهانی کمک کند.

ورود اینترنت به خانه‌های شهروندان کوبایی را به نوعی باید به وعده‌های دولت برای تحقق طرح آزمایشی گسترش خدمات اینترنت به شهروندان نام برد، چرا که حدود ۷ماه پیش دولت کمونیستی کوبا با ارائه خدمات اینترنت موبایل برای شماری از کاربران موافقت کرده و اجرای آزمایشی آن را کلید زد. همزمان وزارت ارتباطات کوبا نیز وعده داد تا پایان سال ۲۰۱۸ دسترسی اینترنت همراه برای ۵ میلیون کاربر تلفن همراه در این کشور را فراهم خواهد کرد. شرکت مخابرات دولتی نیز برای نخستین بار در تاریخ این کشور، اینترنت G3 را راه‌اندازی کرده و اعلام کرد که استفاده از این فناوری تا پایان سال‌جاری میلادی برای همه کاربران آزاد خواهد بود.

خبرنگاران و روزنامه نگاران از جمله نخستین گروهی بودند که به این خدمات دسترسی پیدا کردند. این اقدام از نگاه خبرنگاران بسیار قابل توجه و ویژه بود؛ چرا که آنها از این پس بدون هیچ مشکل و سختی‌ای می توانند به جدیدترین اطلاعات و اخبار روز در هر نقطه‌ای دسترسی پیدا کرده و اطلاعات و اخبار خود را به‌روز کنند.

با آغاز طرح ارائه خدمات اینترنت موبایل در کوبا، مقامات مخابراتی این کشور، قیمت بسته‌های جدید اینترنتی با ۶۰۰ مگابایت را ۷ پزو (۷ دلار) و برای ۴ گیگابایت، ۳۰ پزو (۳۰ دلار) اعلام کردند. این در حالی است که به گفته مؤسسه «تجارت اقتصاد» میزان درآمد ماهیانه متوسط یک فرد کوبایی در سال گذشته میلادی معادل ۵۰دلار بود. این بدان معناست که در این کشور تنها برای ۶ گیگابایت اینترنت باید حقوق یک ماه یک فرد با درآمد متوسط پرداخت شود؛ این مبلغ بسیار گران بوده و عملاً عده کثیری از مردم این کشور قادر به استفاده از اینترنت فعلی نخواهند بود.

اینترنت آزاد اما گران

اگرچه امروزه اتصال تلفن همراه به اینترنت امری پیش پا افتاده تلقی می‌شود اما واقعیت این است که مردم کشوری نسبتاً وسیع در قلب امریکا برای اولین بار با گوشی‌های خود در خانه به اینترنت متصل شده و از آن استفاده می‌کنند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که اینترنت تا سال‌های گذشته در این کشور با محدودیت‌های بسیاری روبه‌رو بوده است؛ به گونه‌ای که مردم عادی حق دسترسی به اینترنت را نداشته و شبکه‌های تلفن همراه نیز فاقد دیتا بود. حتی در هتل‌هایی که توریست‌های خارجی در آن اقامت داشتند، اینترنت با سرعتی کم و با قیمتی بسیارگران در دسترس بود.

اما پس از بهبود روابط واشنگتن-هاوانا در دوران باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین امریکا، نگاه متعصبانه به اینترنت تغییر کرده و در نتیجه دولت صدها، «هات اسپات» اینترنت را در مکان‌های عمومی در دسترس مردم قرار داد. بدین ترتیب، مردم کوبا برای اتصال به اینترنت ناچار شدند به مکان‌های عمومی و پیاده‌روها رفته و با ورود اطلاعات کارت اینترنتی وارد فضای مجازی شوند.

گفتنی است، در ماه‌های اخیر حدود ۴۰۰ هات‌اسپات وای‌فای در نقاط مختلف شهرها راه‌اندازی شده و بر تعداد کابین‌های اینترنتی نصب شده در خیابان‌ها افزوده شده است اما کیفیت و سرعت بسیار پایین اینترنت در این کشور صدای بسیاری از کاربران را درآورده است به صورتی که در هفته‌های گذشته معترضان به نرخ بالا و هزینه‌های سنگین استفاده از اینترنت در کوبا هشتگی را با مضمون «نرخ اینترنت را پایین بیاورید» در شبکه‌های اجتماعی داغ کرده اند و خواستار ارزان شدن خدمات اینترنتی شده اند.

 اما مشکل تنها به اینجا ختم نمی‌شود، چرا که در کوبا اینترنت G3 در حالی برای اولین بار به‌صورت عمومی عرضه می‌شود که اینترنت G4 به‌صورت فراگیر در بسیاری از نقاط دنیا عرضه شده و کشورهای زیادی نیز به سمت نسل پنجم و اینترنت ۵G خیز برداشته اند. از طرفی به‌دلیل وجود شبکه دوتایی در ساختار اینترنت این کشور، کوبایی‌ها قابلیت دسترسی به اینترنت بسیار کند را تجربه کرده و دولت نیز از این راه شهروندانش را کنترل می‌کند. هر چند که دولت کوبا بارها علت اصلی ضعف ساختار ارتباطات و سرعت بسیار پایین اینترنت را تحریم‌های طولانی‌مدت این کشور به وسیله امریکا دانسته است.

 اما از سویی دیگر بسیاری از محققان اروپایی منشأ ضعف زیرساخت‌های اینترنتی کوبا را ترس از گسترش خرابکاری‌های اینترنتی یا نفوذ کشورهایی همانند ایالات متحده به این کشور از طریق فضای مجازی و اینترنت معرفی می‌کنند. به گونه‌ای که دولت سوسیالیستی کوبا سعی می‌کند افزایش سرعت اینترنت را لاک پشتی به پیش ببرد و با نظارت دائمی بر فضای مجازی کنترل بیشتری بر شبکه های اجتماعی داشته باشد.

گوگل، غول نجات بخش کوبا

اما بهتر است بدانیم که غول فناوری «گوگل» نقش پررنگی در گسترش اینترنت عمومی رایگان در کوبا داشته است، چرا که به محض آزادسازی اینترنت، این غول فناوری نسبت به استقرار سامانه‌های جدید وای فای در این کشور اعلام آمادگی کرده است. طی چند سال گذشته نیز گوگل تعدادی از محصولات خود از جمله کروم، گوگل آنالیتیکس و پلی استور را در کوبا عرضه کرده و همچنین یک مرکز فناوری پیشرفته در استودیوی یکی از هنرمندان مشهور کوبایی راه‌اندازی کرده تا اینترنتی رایگان با سرعت ۷۰ برابر بیشتر از سایر مکان‌های عمومی در کوبا ارائه کند. علاوه بر این اخیراً گوگل تفاهمنامه‌ای را هم با دولت کوبا به امضا رسانده است که بر اساس آن امکان دسترسی به اینترنت رایگان و باکیفیت در بسیاری از نقاط کوبا فراهم می‌شود.

با این اقدام طبعاً، سرعت دسترسی به محتوای میزبانی شده روی سرورهای دو طرف نیز افزایش می‌یابد. گفته می‌شود این تبادل ترافیکی تا حد بسیار زیادی به نفع این غول فناوری امریکایی است؛ چرا که شهروندان کوبایی در اندک زمانی به استفاده از خدمات این شرکت روی آورده و در طولانی مدت زمینه برای نفوذ گسترده‌تر گوگل در کوبا فراهم می‌شود.

iran-newspaper.com
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش