شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۳ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۶۷۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

عجیب ترین تئوری های توطئه درباره ی اینترنت ۵G

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

روزبه روز شمار بیشتری از کاربران ساکن کشورهای پیشرفته ی جهان به اینترنت ۵G دسترسی پیدا می کنند. اما همانند بسیاری از پیشرفت های مهم، این فن آوری هم مجموعه ای از تئوری های توطئه را ایجاد کرده است که مثلا می توانیم به نقش آن در ایجاد سرطان و حتی ویروس کرونا (corona) اشاره کنیم.

این تئوری ها از کجا آمده اند و چرا این قدر طرفداران زیادی دارند؟ در ادامه به عجيب ترين تئوری های توطئه مربوط به اینترنت ۵G می پردازیم و علل غیرواقعی بودن آنها را مطرح می کنیم.

فناوری ۵G چیست؟

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

قبل از پرداختن به تئوری های توطئه اینترنت ۵G باید به ویژگی های این فن آوری بپردازیم. ۵G به زبان ساده به نسل پنجم شبکه ی تلفن همراه اطلاق می شود که میتواند طیف وسیعی از فرکانس ها را پوشش دهد. از یک طرف فرکانس های رادیویی با باند پائین وجود دارند که سرعت اینترنت کمتری را ارائه میدهند ولی میتوانند مسافت های طولانی‌تر را طی کنند.

از طرف دیگر، باید به فرکانس های مبتنی بر باند بالا یا امواج میلی متری اشاره کنیم. امواج میلی متری سرعت بسیار بیشتری را ارائه می کنند ولی برای عبور از موانع مختلف با چالش های زیادی روبرو میشوند و مسافت زیادی را هم نمی توانند طی کنند. فرکانس های مبتنی بر باندهای متوسط هم همانطور که از نامشان پیداست، سرعت متوسط را در فواصل متوسط ارائه می دهند.

آیا اینترنت ۵G بحران کرونا (corona) را به وجود آورده است؟

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

یکی از تئوری هایی که طی سال گذشته طرفداران زیادی پیدا کرده مربوط به نقش اینترنت ۵G در ایجاد بحران کرونا (corona) است. طبق این تئوری، ارائه ی فناوری ۵G و اولین موارد مبتلا به ویروس کرونا در اواخر ۲۰۱۹ تقریباً همزمان اتفاق افتاده اند.

با کنار گذاشتن این واقعیت که ارائه ی اینترنت ۵G در حقیقت از سال ۲۰۱۸ آغاز شده، این نظریه به ارتباط شروع ویروس کرونا از ووهان چین و گسترش ۵G در کشور چین اشاره می کند. در رابطه با اشتباه بودن این تئوری میتواند چندین دلیل و مدرک را ارائه کرد.

اول از همه باید بگوییم که اگرچه در آن زمان کشور چین مشغول آماده سازی زیرساخت های ۵G بوده، ولی در حقیقت کره جنوبی و بخش هایی از آمریکا زودتر دست به کار شده اند. به عبارت دیگر اگر ویروس کرونا با این فناوری ارتباط مستقیم داشته باشد، پس باید این ویروس در ابتدا در دیگر کشورها پدیدار می شد.

البته فارغ از این موضوع باید بگوییم که امواج رادیویی هیچ تأثیری بر ایجاد و تکامل ویروس ها ندارند. همانطور که می دانید، ویروس کرونا در وهله ی اول از طریق عطسه و سرفه کردن مبتلاها منتقل می شود. این قطرات میتوانند به مدت چندین ساعت بر روی سطوح وجود داشته باشند و حتی تا چند دقیقه بعد از عطسه کردن هم در هوا میتوانند معلق بمانند.

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

اما امواج رادیویی نوعی از امواج الکترومغناطیسی هستند و ارتباطی با قطرات ندارند. در واقع ، امواج رادیویی در آب راحت تر از هوا می توانند حرکت کنند. از طرف دیگر، این تئوری به این موضوع هم اشاره کرده که مناطق شهری با میزان بالای مبتلایان به کرونا، همان مناطقی هستند که اینترنت ۵G ارائه شده است.

حتی اگر این موضوع صحت داشته باشد، معمولاً در مناطق با تراکم جمعیتی بالا آمار مبتلایان هم بیشتر خواهد بود و طبیعتا اپراتورهای مخابراتی در ابتدا اینترنت ۵G را برای چنین مناطقی ارائه می کنند.

در پایان باید بگوییم که در زمان پیدایش این ویروس در چین، امواج میلی متری برای اینترنت ۵G استفاده نمی شدند و اپراتورهای چینی از فرکانس های زیر ۶ گیگاهرتز استفاده می کردند. این نوع فرکانس ها هم در همان طیفی هستند که سال هاست استفاده می شوند و مثلا می توانیم به تمام برج های مخابراتی اینترنت ۴G اشاره کنیم که از همین طیف امواج بهره می برند.

آیا اینترنت ۵G به گسترش ویروس کرونا کمک می کند؟

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

در این تئوری هم بار دیگر به ارتباط بین ویروس کرونا و اینترنت ۵G پرداخته شده است. طبق ادعای طرفداران این تئوری، اگرچه اینترنت ۵G ویروس کرونا را ایجاد نکرده، ولی بر سیستم ایمنی افراد تأثیر می گذارد و منجر به تسریع گسترش ویروس می شود.

البته باید به این نکته باید اشاره کنیم که مقدار بسیار زیادی از امواج رادیویی می توانند منجر به تولید گرما شوند و وقتی بدن شما بسیار گرم شود، سیستم ایمنی دچار مشکل می شود. اما امواج رادیویی که از طرف برج های مخابراتی ارسال می شوند به هیچ وجه در حدی نیستند که مشکلات مربوط به سلامتی را به وجود آورند.

در فرکانس های بسیار بالا، امواج الکترومغناطیسی به طور بالقوه می توانند مشکلات زیادی را برای سلامتی ایجاد کنند. اما امواج مربوط به اینترنت ۵G بسیار پایین تر از این حد محسوب می شوند. برخی سازمان ها پیشنهاد می کنند که در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام شود. اما در حال حاضر هیچ مدرک معتبری دال بر اینکه امواج ۵G می توانند بر سیستم ایمنی انسان تأثیر بگذارند، وجود ندارد.

آیا اینترنت ۵G موجب سرطان می شود؟

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

تئوری های مربوط به ارتباط اینترنت ۵G و سرطان به چند سال قبل برمی گردند. تنها بخش فوقانی طیف الکترومغناطیسی که شامل اشعه ایکس و اشعه گاما است، یونیزه کننده محسوب می شوند که این یعنی می توانند پیوندهای مولکولی را از هم جدا کنند و به DNA آسیب برسانند. باقی بخش های این طیف« غیر یونیزه کننده» نامیده می شوند و این یعنی طول موج های بسیار بلندی دارند و نمی توانند به سلول های انسانی آسیب برسانند. حتی بالاترین امواج ۵G بسیار پایین تر از مرز بین یونیزه کننده و غیر یونیزه کننده هستند.

در رابطه با تأثیر امواج رادیویی بر بروز سرطان هم پژوهش های مفصلی صورت گرفته است. همان طور که گفتیم، طی چند دهه ی گذشته امواج مشابه شبکه های ۵G استفاده شده اند و فقط تعداد اندکی از پژوهش ها این امواج را با افزایش آمار سرطان مرتبط دانسته اند.

آیا برج های مخابراتی ۵G منجر به مرگ پرنده ها می شوند؟

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

ماه ها قبل پستی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که مرگ صدها پرنده در شهر لاهه هلند را به آزمایش های فناوری ۵G نسبت داده بود. اگرچه یک سری مرگ و میر مشکوک پرنده ها در این شهر گزارش شده، اما در آن زمان هیچ آزمایش مربوط به اینترنت ۵G صورت نگرفته است.

آیا از فناوری ۵G می توان برای کنترل آب وهوا استفاده کرد؟

این تئوری از این ایده ناشی می شود که دولت آمریکا با استفاده از« برنامه پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا» یا« هارپ» آب وهوا را کنترل می کند. دولت آمریکا این تأسیسات را برای مطالعه ی یونوسفر ساخته و در منطقه ی آلاسکا واقع شده است. با این حال اندکی پس از تکمیل پروژه، دولت این مجموعه را تعطیل کرد و مالکیت آن را به دانشگاه آلاسکا انتقال داد.

اینترنت۵G,فناوری اینترنت

اما این پروژه چه ارتباطی با ۵G دارد؟ بر اساس گفته های افرادی که به این تئوری باور دارند، یونوسفر جایی است که ماهواره های ۵G در آن قرار دارند. تنها مشکل این است که فناوری ۵G فعلا یک فناوری زمینی محسوب می شود و اگرچه ماهواره ها از نظر تئوری در نهایت می توانند برای این فناوری استفاده شوند، اما به دلیل تأخیر بالایی که دارند در حال حاضر برای این هدف استفاده نمی شوند.

آیا فناوری ۵G برای کنترل ذهن استفاده می شود؟

این هم یکی دیگر از تئوری های عجیب و غریب مربوط به ۵G محسوب می شود. همان طور که گفته شد، امواج ۵G هیچ تأثیر محسوسی بر سلامت انسان ندارند و بنابراین نمی توانند برای کنترل ذهن استفاده شوند. البته برخی از طرفداران این تئوری بخش های دیگری را هم به آن اضافه کرده اند. مثلا می توانیم به استفاده از اینترنت ۵G برای کنترل ربات های کوچک اشاره کنیم که از طریق واکسن کرونا به بدن تزریق می شوند.

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش