سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۰۶ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۶۸۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رئیس سازمان دامپزشکی خبر داد

۱۴ میلیون قطعه طیور آلوده به آنفلوآنزا معدوم شدند

مرغداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رئیس سازمان دامپزشکی از معدوم سازی ۱۴ قطعه طیور در کشور که عمدتا روستایی و تخم‌گذار بودند برای جلوگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزا خبر داد و گفت: به گونه‌ای برنامه‌ریزی که از سال آینده دیگر شاهد اپیدمی شدن این بیماری در کشور نباشیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا رفیعی‌پور در نشست خبری امروز اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزای طیور که امسال رخ داد، ادامه همان سویه سال گذشته بود که تاکنون ادامه داشت و امسال ۱۴ میلیون قطعه تلفات داشتیم. البته این تلفات در واقع معدوم‌سازی کانون‌های شناسایی شده و آلوده به این بیماری بود تا بتوانیم از گسترش طیورها جلوگیری کنیم.

 

وی افزود: پس از آنکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زمینه تصمیم‌گیری، اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی برای برخورد با آنفلوآنزای پرندگان به عنوان یکی از بیماری‌های حساس در جمعیت طیور کشور ردیف بودجه جداگانه اختصاص می‌یابد و در ستاد آنفلوآنزا که به ریاست معاون رئیس جمهور و در سطح استانی به ریاست استانداران برگزار می‌شود، تصمیم‌گیری‌های لازم اتخاذ شد و در دستور کار قرار می‌گیرد.

 

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: سازمان دامپزشکی به صورت مستمر و دائم همه طیور روستایی و صنعتی را رصد و پایش می‌کند و بر این اساس می‌توان اعلام کرد که در سال جاری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در سویه‌های گذشته آن بین انسان و طیور مشترک بود، گزارش نشده و نگرانی بابت آن فعلا وجود ندارد اما در سال جاری این بیماری دقیقا مانند سال گذشته از ۱۵ استان کشور تلفات زیادی گرفت و امیدواریم بتوانیم از طریق صندوق بیمه و ردیف‌های اعتباری اختصاص یافته خسارت مرغداران را جبران کنیم، چرا که در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه به این سازمان برای مدیریت بیماری اختصاص پیدا کرد که ۳۵ درصد آن به پرداخت غرامت به تولیدکنندگان اختصاص خواهد یافت و تاکنون ۵۰ میلیارد تومان آن را از طریق اسناد خزانه و خط اعتباری نقدی از سوی سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده‌ایم.

 

رفیعی‌پور ضمن ابراز نگرانی از شیوع سویه جدید بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: گرچه در سال جاری ۱۴ میلیون قطعه طیور تخم‌گذار روستایی معدوم شد اما تقریبا ۱۰ میلیون قطعه پالت جایگزین قطعه‌های معدوم شده، شد. اما اگر با افزایش قیمت تخم‌مرغ مواجه شدیم به دلیل این بود که از جایگزینی تا تولید تخم‌مرغ و عرضه به بازار ۲۰ هفته طول می‌کشد.

 

وی گفت:‌ از آنجا که نظارت بر تولید، توزیع، عرضه و نگهداری محصولات خام دامی بر عهده سازمان دامپزشکی است، این امر وظیفه ما را دو چندان کرده و نیاز به نظارت مستقیم دارد.

 

رئیس سازمان دامپزشکی به بروز بیماری‌هایی همچون VHS و بیماری لکه سفید میگو طی چند سال گذشته اشاره کرد که درگیری مزارع پرورش میگو و ماهی و خسارات زیادی در پی داشت و افزود:  طی سال‌های گذشته ۳۳۲ کانون بیماری ماهی قزل‌آلا وجود داشت که این رقم در سال ۹۵ به ۸۴ کانون کاهش یافته است.

 

رفیعی‌پور تاکید کرد: اولویت وزارت جهاد کشاورزی توجه ویژه به مقوله اقتصاد مقاومتی و تولید است و اگر نظارت‌های بهداشتی در حوزه تولید به طور صد در صد اجرا نشود، این صنعت با گرفتاری‌ زیادی روبرو خواهد شد.

 

وی پایش‌های مستمر و تجهیز آزمایشگاه‌ها را از جمله مواردی عنوان کرد که می‌تواند به سلامت تولید در حوزه دامی کمک شایانی کند و ادامه داد: از آنجا که به دنبال صادرات و پرورش ماهی قزل‌آلا هستیم، بیماری VHS لطمه‌های فراوانی را به تولید ماهی قزل‌آلا در کشور زد و در پی آن شیوع بیماری لکه سفید (WHITE SPOT) میگو در مزارع سبب شد که میزان پرورش میگو در کشور از چند ده هزار تن به ۵۰۰۰ تن برسد که رخداد ناگواری بود. اما با اقدامات بهداشتی سازمان دامپزشکی این بیماری تحت کنترل قرار گرفت.

 

رئیس سازمان دامپزشکی اظهار کرد: به دنبال آن هستیم تا هم تولید کننده و هم مصرف کننده بتوانند محصولاتی را استفاه کنند که کمترین میزان آنتی‌بیوتیک در پرورش دام استفاده شود، چرا که مقاومت دارویی و آنتی‌بیوتیک در دام‌های پرورشی امروزه یکی از معضلات دنیاست و دامپزشکی در این حوزه در حال فعالیت است.

 

تولید ۹۰ درصد داروی دامی در کشور

رفیعی پور اعلام کرد: حدود ۹۰ درصد از داروهای مصرفی دامی در داخل کشور تولید می‌شود که تولید واکسن طیور ۳۰ تا ۴۵ درصد و واکسن دامی تا ۹۰ درصد در داخل کشور انجام می‌شود.

 

وی در باره قرنطینه دام و محصولات دامی نیز گفت: از آنجا که مراجعه کننده زیادی در این حوزه داریم، صدور مجوز بهداشتی برای واردات دام را در کمتر از ۳ روز انجام می‌دهیم و در شرایط اضطراری مانند اکنون که نیاز به واردات تخم مرغ وجود دارد این امر تسریع می‌شود.

 

رفیعی‌پور همچنین به توجه ویژه برای دریافت محصولات سالم و اعطای گواهینامه صادراتی اشاره کرد و گفت:‌ تا به امروز ۱۶۵ کد IR صادراتی ۱۰۳ مورد کد EC (گواهینامه اتحادیه اروپا) و ۱۲۰ مورد پروانه خام دامی و ۲۰۰ مورد پروانه خوراک دام صادر شده است.

 

رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اسنکه چرا سال گذشته با شیوع تب برفکی در تامین واکسن آن با مشکل مواجه شدید، عنوان کرد: نیمی از واکسن‌های مورد نیاز توسط مؤسسه رازی در داخل تولید اما برای تامین بقیه نیاز باید واردات انجام می‌دایم که بودجه لازم را در اختیار نداشتیم و در نتیجه واکسن بهادار وارد کردیم که شرایط را کمی سخت کرد و مجبور شدیم در برخی نقاط به ازای توزیع واکسن از دامدار پول دریافت کنیم و برخی دستگاه‌ها از جمله استانداری‌ها در کشور بودجه‌ای را به این مسئله اختصاص دادند.

 

به گفته وی، ‌امسال فاز پائیزه واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین در کشور رایگان انجام شد و امیدواریم این روند ادامه یابد، چرا که سبب بروز بیماری شده است.

 

رفیعی پور با اشاره به کاهش بیماری‌های دامی در کشور اظهار کرد:‌ تعداد کانون‌های بیماری در سال ۹۵ حدود ۷۹۹۴ مورد بوده که امسال به ۶۵۴۰ کانون یعنی کاهش ۱۸درصدی داشته است که عمده کاهش هم در بیماری تب برفکی بود.

 

رئیس سازمان دامپزشکی به بودجه سازمان دامپزشکی هم اشاره کرد و گفت: بودجه‌ای که برای سال ۹۷ پیش بینی شده ردیف استانی و ملی به طور کل ۸۸۲ میلیارد تومان است که در کنار آن به طور جداگانه ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای پیشگیری بیماری‌های دامی در سال ۹۷ دیده شده است که از این رقم ۳۵ درصد به خرید واکسن اختصاص خواهد افتاد که اتفاق مبارکی است.

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش