به گزارش خبرآنلاین، چک الکترونیکی که آمنه نادعلیزاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظامهای پرداخت بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه میدهند.
او همچنین افزود: ۳ بانک آینده، مسکن و سپه در صف تست و آزمون و انجام اقدامات فنی هستند در صورتی که آزمونها موفق باشد میتوانند سرویسها را دریافت و خدمت را ارائه دهند.
کاهش مراجعه حضوری مشتریان به شعب بانکی با چک الکترونیکی
چک الکترونیکی که بنا بود حضور مشتریان در شعب بانکی را کاهش دهد و در همین راستا فرزانی کارشناس اقتصادی با اشاره به آن بیان کرد: این نوع چک جذابیتهای خودش را دارد. تسریع در صدور چک، حذف دخل، تصرف و جعل توسط دارنده چک و کاهش مراجعه حضوری از مزیتهای آن محسوب میشود. اقدام به صدور چکهای الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در مبادلات سبب کاهش هزینههای مبادلاتی میشود. همچنین تسریع و شفافیت در معاملات را میتواند به همراه داشته باشد که این مورد میتواند به اقتصاد کشور کمک کنند.
یک بانک چک الکترونیک سایر بانکها را نقد میکند
اما نقد شدن این نوع چکها حالا با چالشهایی مواجه است و با یک سر زدن به شعب بانکها میتوان به این موضوع حائز اهمیت پی برد. در همین راستا هم معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در گفتوگو با رسانه ملی میگوید: همه بانکهایی که چک الکترونیک صادر می کنند، به صورت درون بانکی این چک را برای مشتریان خود هم نقد میکنند. بانک کشاورزی به عنوان اولین بانک، چک الکترونیک سایر بانکها را از طریق ابزارهای بانکی خود به صورت غیر حضوری و الکترونیکی نقد میکند.
در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: بانک تجارت هم به عنوان دومین بانک در حال طی کردن مراحل آزمون برای نقد کردن غیر حضوری چک دیجیتال سایر بانکها است. وقتی اولین بانک این خدمت را ارائه میدهد، سایر بانکها هم برای نقد کردن غیر حضوری چک الکترونیکی اقدام میکنند و نقد شدن غیر حضوری چک الکترونیک در جهت مراجعه نکردن مشتریان به بانکها انجام میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان هم برای پیگیری بیشتری به سراغ بانک مرکزی رفت و اعلام شد: زیر ساختهای فنی تمام خدمات مربوط به چک الکترونیکی آماده است.
در ادامه هم سیاوش غیبیپور کارشناس اقتصادی گفت: اهمیت نقد شدن چکهای الکترونیکی در بانکهای مختلف بسیار زیاد است چرا که این امکان میتواند به توسعه این ابزار پرداختی بسیار کمک کند و از سوی دیگر هم میتواند محرکی برای فراگیری استفاده از این ابزار باشد بنابر این باتوجه به اهمیت آن میطلبد که بانکهای مختلف در این حوزه سرعت بیشتری به خرج دهند تا این مهم عملیاتی شود.
۱۳ اردیبهشت امسال بود که از سوی مسئولان بانک مرکزی اعلام شد از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون(۱۳ اردیبهشت) حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چکها هم نقد شده است.
- 11
- 1