شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۰۲

آشنایی با انواع کارمزدهای ارز دیجیتال

کارمزد ارز دیجیتال,کارمزد ارز دیجیتال چیست,کارمزدهای ارز دیجیتالکارمزد ارز دیجیتال معمولاً توسط پروتکل‌ها یا بلاک‌چین‌های پردازش‌کننده تعیین می‌شود
صرافی های بسیاری، امروزه در حوزه ارزهای دیجیتال توسعه یافته اند. این پلتفرم های معاملاتی به منظور تعيين کارمزدهای کم تر برای معاملات خود تلاش می کنند تا توانایی جذب کاربران و سرمایه های بیشتر را داشته باشند. البته صرافی ها قادر به صفر کردن هزینه پردازش تمام تراکنش ها نیستند؛ به این دلیل که باید کارمزد بلاکچین در زمان برداشت ارز دیجیتال، پرداخت شود. در این مطلب از سرپوش با انواع کارمزدهای ارز دیجیتال آشنا خواهید شد.

کارمزدهای ارز دیجیتال

صرافی ها، کارمزدی را از کاربران در زمان برداشت یا واریز ارز دیجیتال ، دریافت می کنند. البته برخی از صرافی ها کارمزدی را برای واریز ارز دیجیتال یا وجه نقد به منظور تسهیل فرآیندهای معاملاتی دریافت نمی کنند. انتقال ارز دیجیتال به سایر پروتکل ها با کارمزد، همراه است. معمولاً پروتکل ها یا بلاک چین های پردازش کننده، این کارمزد را تعيين می کنند و صرافی مبدأ، هیچ دخالتی در آن ندارد.

معمولاً صرافی های ایرانی از کاربران، کارمزدهای کمی می گیرند. باتوجه به محاسبه ی هزینه کارمزد براساس قیمت دلار، گاهی اوقات دیده ایم که شبکه هایی همچون اتریوم، مبالغ بسیار سنگینی را تعيين می کنند. بنابراین صرافی های ایرانی در تلاشند تا با پشتیبانی از شبکه های ارزان تر و کاهش سهم خود از کارمزد نهایی، فرآیندهای انجام معاملات رمزارزی را تسهیل کنند.

انواع کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال

کارمزدهای ارز دیجیتال ، متشکل از ۳ دسته به شرح زیر میباشد:

- کارمزد های شبکه:

برای این که در یک شبکه، انتقال و یا معامله ای را انجام دهید؛ موظف به پرداخت کارمزد آن شبکه هستید. زمانی که کارمزد را می پردازید؛ تراکنش شما بر اساس قوانین آن شبکه تائید می شود. میزان کارمزد هر شبکه متفاوت است. برای اطلاع از میزان کارمزد های یک شبکه توصیه میشود که اطلاعات مربوط به آن شبکه را مطالعه کنید.

برخی از صرافی ها و یا کیف پول ها، هیچ کارمزدی به غیر از کارمزد شبکه در هنگام انتقال ارز های دیجیتال و یا در هنگام معامله از شما نمی گیرند و هدف از انجام چنین کاری، تبلیغ و جذب کاربر می باشد.

- کارمزد های واریز و برداشت از ولت داخلی:

در نظر داشته باشید که رمز ارز های مختلفی توسط هر ولت از کیف پول های داخلی پشتیبانی می شود. پس از انجام یک تراکنش در هر ولت، باید مقداری کارمزد بپردازید. این میزان از کارمزد به عنوان کارمزد شبکه و یا کارمزد صرافی محسوب میشود. در صورتی که صرافی بخواهد از شما کارمزدی را دریافت کند؛ در همان بخش، توضیحاتی را در این باره با استفاده از یک پیام هشدار می دهد. درواقع میزان کارمزدی که باید در زمان انتقال دارایی بپردازید، به شما نمایش داده می شود.

تخفیف کارمزد ارز دیجیتال,کارمزد های شبکه,ضرورت کارمزد در شبکه بلاکچینانتقال ارز دیجیتال به سایر پروتکل‌ها همراه با کارمزد خواهد بود

- کارمزد های معاملات:

صرافی ها از بخش کارمزد معاملات، درآمد اصلی خود را به دست می آورند. معمولاً صرافی ها دو حالت برای بخش معاملات دارند؛ به این صورت که حالت اول آن سفارش گذار و حالت دومش سفارش بردار می باشد. بنابراین شما باید کارمزد را بر اساس حالت معامله خود بپردازید.

معرفی کارمزدهای صرافی ارز دیجیتال

گاهی اوقات صرافی ها کارمزدهایشان را در طول زمان تغيير میدهند. به عنوان مثال برخی از پلتفرم ها برای برداشت، واریز و سایر تراکنش ها در شروع کارشان، کارمزد بسیار کمی از کاربران می گیرند یا حتی برخی از تراکنش ها را رایگان پردازش می کنند اما تعرفه هایشان را پس از گذشت مدتی به مقدار قابل توجهی تغيير می دهند.

>> کارمزد تراکنش های شبکه بیت کوین:

مقیاس پذیری بیت کوین، از عوامل مؤثر در افزایش کارمزد در شبکه بلاکچین بیت کوین به شمار می رود. اندازه بلاک در شبکه بیت کوین محدود است( ۱ مگابایت) و صرفا ۷ تراکنش در هر ثانیه، در این شبکه پردازش می شود. در زمان افزایش تقاضا، تعداد تراکنش ها بالا می رود و به دلیل ثابت بودن اندازه بلاک، برای تائید تراکنش به زمان بیشتری نیاز است. بنابراین، تراکنش هایی با کارمزد تراکنش بیشتر در شبکه بلاک چین، سریعتر مورد بررسی قرار می گیرند و تائید می شوند.

>> کارمزد واریز و برداشت:

درصورت دریافت ارز دیجیتال از یک صرافی و یا پلتفرم های وام دهی، ممکن است که قصد برداشت سرمایه خود را داشته باشید. اکثر صرافی های بزرگ ارز دیجیتال همانند کوکوین، از شما کارمزدی به منظور برداشت سرمایه می گیرند. این هزینه، متفاوت از ارز دیجیتالیست که قصد برداشت آنرا دارید.

پیش از خرید و برداشت ارز دیجیتال، توجه کنید که برداشت برخی از ارزهای دیجیتال، شامل این نوع کارمزد ارز دیجیتال نمی شوند.

>> هزینه های شبکه بلاک چین:

در بستر تکنولوژی بلاک چین، معاملات ارز دیجیتال انجام میشود. صرافی های غیرمتمرکز، هزینه شبکه را از کاربران می گیرند.

>> کارمزد استیکینگ:

فرآیند استیکینگ در چند سال اخیر، به یکی از محبوبترین کارها در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. شما در این فرآیند، با قرار دادن مقداری از سرمایه خود در گرو مکانیسم اجماع اثبات سهام بعنوان وثیقه، درآمدی را از پاداش شبکه بدست می آورید.

معمولاً کارمزد استیکینگ از پاداش هایی برداشته می شود که شما دریافت می کنید. باتوجه به نوع توکن استیک شده، این نوع از کارمزد ارز دیجیتال، متفاوت است. در نظر داشته باشید که برخی از پلتفرم ها همانند بایننس برای استیکینگ، هزینه ای نمی گیرند.

>> گس فی:

گس فی که نوعی از کارمزد ارز دیجیتال محسوب میشود به شبکه بلاکچین اتریوم، مربوط است ولی شبکه اتریوم، قابلیت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال بسیاری را دارد.

ضرورت کارمزد در شبکه بلاکچین,انواع کارمزد در صرافی های ارز دیجیتالصرافی‌های ایرانی معمولاً کارمزدهای کمی از کاربران دریافت کنند

کاربران، این هزینه را برای جبران قدرت محاسباتی بالا به منظور پردازش تراکنش ها در بلاکچین اتریوم می پردازند. در واقع برای افرادی مناسب است که به منظور محاسبات در شبکه اتریوم، این انرژی را تامین می کنند. لذا شبکه ای همچون اتریوم با حجم بالای معاملاتی، بیشتر از سایر شبکه ها به هزینه نیاز دارد. به این ترتیب، کاربران اتریوم در طولانی مدت کاهش یافته اند.

>> کارمزد ارز دیجیتال مربوط به ماینر:

برای تشویق اعتبارسنج از کارمزد ماینر استفاده میشود درحالیکه برای تائید تراکنش ها از ماینر استفاده میشود. این کارمزد براساس تعداد تراکنش های موجود در صف برای تائید، تغيير میکند. ثبت و ضبط تمامی تراکنش های ارزهای دیجیتال، بر روی بلاکچین آن دارایی می باشد. امنیت و تائید هر کدام از این تراکنش ها، نیازمند سیستم کامپیوتری خاصی به ماینر می باشد. وظیفه ی ماینرها این است که با اضافه کردن تراکنش ها به بلاکچین، آنها را نهایی کنند.

برخی از افراد، امنیت شبکه های بلاکچین را به صورت داوطلبانه تامین می کنند. هدف از کارمزد ماینر، تشویق و ارزش دادن به زمان و زحمت این افراد می باشد. هر بلاکچین با دیگری فرق دارد اما تمامی آنها برای تراکنش ها در یک بلاک، ظرفیت محدودی دارند.

ماینرها در زمان ترافیک شبکه، تراکنش هایی را در اولویت قرار میدهند که دارای کارمزد بالاتری می باشند. در نتیجه، کاربرانی باید کارمزد را بالا ببرند که قصد انجام تراکنش خود در زمان کم تر را دارند.

>> کارمزدهای خرید و فروش آنی:

محاسبه ی کارمزد معاملات خرید و فروش آنی براساس کارمزد شما در بازارهای معاملاتی پایه تومان میباشد.

>> بررسی کارمزد صرافی بای بیت Bybit:

یکی از صرافی هایی که بدون هر گونه مشکلی به کاربران ایرانی، خدمات می دهد و به احراز هویت، نیازی ندارد؛ صرافی بای بیت می باشد. این نوع صرافی به نرم‌افزار تغيير ای پی نیاز دارد؛ به همین خاطر، شما مجوز ورود به صرافی بای بیت را بدون استفاده از این نرم‌افزار ندارید. این صرافی، صرفا ۰.۱ درصد کارمزد در ازای معاملاتی که در آن انجام می دهید از شما کسر می کند. این صرافی برخلاف سایر صرافی ها هیچ توکنی ندارد و همین امر باعث شده تا شما مجوز گرفتن تخفیف در کارمزد ها از صرافی بای بیت را نداشته باشید.

ضرورت کارمزد در شبکه بلاکچین

هر تراکنش در شبکه رمزارزهایی مانند بیت کوین ، برای این که نهایی شود فرایندی را طی می کند که به آن ماینینگ می گویند. درواقع تمام تراکنش ها در این فرآیند، جمع آوری می شوند و وقتی که تائید شدند، در یک دفتر کل دیجیتالی ثبت میشوند که به آن بلاک چین می گویند. برای انجام فرآیند ماینینگ باکیفیت بالا توسط ماینرها، همه شبکه ها پاداشی تحت عنوان پاداش بلاک برای ماینرها در نظر می گیرند.

بلاک، تراکنش های زیادی دارد که ماینرها آن را تائید می کنند و اکنون ساختاری زنجیره ای به منظور تشکیل بلاک چین پیدا کرده اند. پس از استخراج موفقیت آمیز یک بلاک توسط ماینرها و اعتبار دادن به آن، پاداش بلاک به ماینرها تعلق می گیرد.

ماینرها در زمان انتخاب شدن برای استخراج یک بلاک، در ابتدا اعتبار تراکنش بلاک را بررسی می کنند و سپس آن را استخراج می کنند. بنابراین ماینرها در ازای وقت و انرژی صرف شده ی خود برای استخراج بلاک، کارمزد در شبکه بلاکچین می گیرند.

کار ماینرها برای حفظ یکپارچگی شبکه ضرورت دارد و همین امر باعث شده تا کارمزد در شبکه بلاکچین در تمام شبکه رمزارزها در نظر گرفته شود و در عملکردشان تأثير به سزایی داشته باشد. در واقع ، این کارمزد برای تائید معاملات و ادامه فعالیت در شبکه، ماینرها را ترغیب میکند.

کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال,کارمزد های واریز و برداشت از ولت داخلیصرافی‌ها در زمان برداشت یا واریز ارز دیجیتال از کاربران کارمزد می‌گیرند

تخفیف کارمزد

تخفیف در کارمزد، یکی از روشهای رایج در صرافی های ارز دیجیتال برای جذب کاربر به شمار می رود. برخی از صرافی های خارجی ارز دیجیتال برای ایجاد انگیزه در سرمایه گذاران از تخفیفات کارمزد استفاده می کنند که از آن ها می توان بهBinance، Huobi و Bibox اشاره کرد. این صرافی ها سالانه با کاهش میزان تخفیف خود، سرانجام آن را پس از گذشت ۴ الی ۵ سال به صفر می رسانند.

در صرافی های ارز دیجیتال ایرانی نیز از کارمزدهای رقابتی به منظور تشویق و جذب کاربر استفاده می شود. میزان کارمزد براساس مواردی تعيين میشود که این موارد، شامل نوع تراکنش، سطح کاربری، مبلغ تراکنش و .. است.

گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش