پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۰۲

آشنایی با انواع کارمزدهای ارز دیجیتال

کارمزد ارز دیجیتال,کارمزد ارز دیجیتال چیست,کارمزدهای ارز دیجیتالکارمزد ارز دیجیتال معمولاً توسط پروتکل‌ها یا بلاک‌چین‌های پردازش‌کننده تعیین می‌شود
صرافی های بسیاری، امروزه در حوزه ارزهای دیجیتال توسعه یافته اند. این پلتفرم های معاملاتی به منظور تعيين کارمزدهای کم تر برای معاملات خود تلاش می کنند تا توانایی جذب کاربران و سرمایه های بیشتر را داشته باشند. البته صرافی ها قادر به صفر کردن هزینه پردازش تمام تراکنش ها نیستند؛ به این دلیل که باید کارمزد بلاکچین در زمان برداشت ارز دیجیتال، پرداخت شود. در این مطلب از سرپوش با انواع کارمزدهای ارز دیجیتال آشنا خواهید شد.

کارمزدهای ارز دیجیتال

صرافی ها، کارمزدی را از کاربران در زمان برداشت یا واریز ارز دیجیتال ، دریافت می کنند. البته برخی از صرافی ها کارمزدی را برای واریز ارز دیجیتال یا وجه نقد به منظور تسهیل فرآیندهای معاملاتی دریافت نمی کنند. انتقال ارز دیجیتال به سایر پروتکل ها با کارمزد، همراه است. معمولاً پروتکل ها یا بلاک چین های پردازش کننده، این کارمزد را تعيين می کنند و صرافی مبدأ، هیچ دخالتی در آن ندارد.

معمولاً صرافی های ایرانی از کاربران، کارمزدهای کمی می گیرند. باتوجه به محاسبه ی هزینه کارمزد براساس قیمت دلار، گاهی اوقات دیده ایم که شبکه هایی همچون اتریوم، مبالغ بسیار سنگینی را تعيين می کنند. بنابراین صرافی های ایرانی در تلاشند تا با پشتیبانی از شبکه های ارزان تر و کاهش سهم خود از کارمزد نهایی، فرآیندهای انجام معاملات رمزارزی را تسهیل کنند.

انواع کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال

کارمزدهای ارز دیجیتال ، متشکل از ۳ دسته به شرح زیر میباشد:

- کارمزد های شبکه:

برای این که در یک شبکه، انتقال و یا معامله ای را انجام دهید؛ موظف به پرداخت کارمزد آن شبکه هستید. زمانی که کارمزد را می پردازید؛ تراکنش شما بر اساس قوانین آن شبکه تائید می شود. میزان کارمزد هر شبکه متفاوت است. برای اطلاع از میزان کارمزد های یک شبکه توصیه میشود که اطلاعات مربوط به آن شبکه را مطالعه کنید.

برخی از صرافی ها و یا کیف پول ها، هیچ کارمزدی به غیر از کارمزد شبکه در هنگام انتقال ارز های دیجیتال و یا در هنگام معامله از شما نمی گیرند و هدف از انجام چنین کاری، تبلیغ و جذب کاربر می باشد.

- کارمزد های واریز و برداشت از ولت داخلی:

در نظر داشته باشید که رمز ارز های مختلفی توسط هر ولت از کیف پول های داخلی پشتیبانی می شود. پس از انجام یک تراکنش در هر ولت، باید مقداری کارمزد بپردازید. این میزان از کارمزد به عنوان کارمزد شبکه و یا کارمزد صرافی محسوب میشود. در صورتی که صرافی بخواهد از شما کارمزدی را دریافت کند؛ در همان بخش، توضیحاتی را در این باره با استفاده از یک پیام هشدار می دهد. درواقع میزان کارمزدی که باید در زمان انتقال دارایی بپردازید، به شما نمایش داده می شود.

تخفیف کارمزد ارز دیجیتال,کارمزد های شبکه,ضرورت کارمزد در شبکه بلاکچینانتقال ارز دیجیتال به سایر پروتکل‌ها همراه با کارمزد خواهد بود

- کارمزد های معاملات:

صرافی ها از بخش کارمزد معاملات، درآمد اصلی خود را به دست می آورند. معمولاً صرافی ها دو حالت برای بخش معاملات دارند؛ به این صورت که حالت اول آن سفارش گذار و حالت دومش سفارش بردار می باشد. بنابراین شما باید کارمزد را بر اساس حالت معامله خود بپردازید.

معرفی کارمزدهای صرافی ارز دیجیتال

گاهی اوقات صرافی ها کارمزدهایشان را در طول زمان تغيير میدهند. به عنوان مثال برخی از پلتفرم ها برای برداشت، واریز و سایر تراکنش ها در شروع کارشان، کارمزد بسیار کمی از کاربران می گیرند یا حتی برخی از تراکنش ها را رایگان پردازش می کنند اما تعرفه هایشان را پس از گذشت مدتی به مقدار قابل توجهی تغيير می دهند.

>> کارمزد تراکنش های شبکه بیت کوین:

مقیاس پذیری بیت کوین، از عوامل مؤثر در افزایش کارمزد در شبکه بلاکچین بیت کوین به شمار می رود. اندازه بلاک در شبکه بیت کوین محدود است( ۱ مگابایت) و صرفا ۷ تراکنش در هر ثانیه، در این شبکه پردازش می شود. در زمان افزایش تقاضا، تعداد تراکنش ها بالا می رود و به دلیل ثابت بودن اندازه بلاک، برای تائید تراکنش به زمان بیشتری نیاز است. بنابراین، تراکنش هایی با کارمزد تراکنش بیشتر در شبکه بلاک چین، سریعتر مورد بررسی قرار می گیرند و تائید می شوند.

>> کارمزد واریز و برداشت:

درصورت دریافت ارز دیجیتال از یک صرافی و یا پلتفرم های وام دهی، ممکن است که قصد برداشت سرمایه خود را داشته باشید. اکثر صرافی های بزرگ ارز دیجیتال همانند کوکوین، از شما کارمزدی به منظور برداشت سرمایه می گیرند. این هزینه، متفاوت از ارز دیجیتالیست که قصد برداشت آنرا دارید.

پیش از خرید و برداشت ارز دیجیتال، توجه کنید که برداشت برخی از ارزهای دیجیتال، شامل این نوع کارمزد ارز دیجیتال نمی شوند.

>> هزینه های شبکه بلاک چین:

در بستر تکنولوژی بلاک چین، معاملات ارز دیجیتال انجام میشود. صرافی های غیرمتمرکز، هزینه شبکه را از کاربران می گیرند.

>> کارمزد استیکینگ:

فرآیند استیکینگ در چند سال اخیر، به یکی از محبوبترین کارها در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. شما در این فرآیند، با قرار دادن مقداری از سرمایه خود در گرو مکانیسم اجماع اثبات سهام بعنوان وثیقه، درآمدی را از پاداش شبکه بدست می آورید.

معمولاً کارمزد استیکینگ از پاداش هایی برداشته می شود که شما دریافت می کنید. باتوجه به نوع توکن استیک شده، این نوع از کارمزد ارز دیجیتال، متفاوت است. در نظر داشته باشید که برخی از پلتفرم ها همانند بایننس برای استیکینگ، هزینه ای نمی گیرند.

>> گس فی:

گس فی که نوعی از کارمزد ارز دیجیتال محسوب میشود به شبکه بلاکچین اتریوم، مربوط است ولی شبکه اتریوم، قابلیت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال بسیاری را دارد.

ضرورت کارمزد در شبکه بلاکچین,انواع کارمزد در صرافی های ارز دیجیتالصرافی‌های ایرانی معمولاً کارمزدهای کمی از کاربران دریافت کنند

کاربران، این هزینه را برای جبران قدرت محاسباتی بالا به منظور پردازش تراکنش ها در بلاکچین اتریوم می پردازند. در واقع برای افرادی مناسب است که به منظور محاسبات در شبکه اتریوم، این انرژی را تامین می کنند. لذا شبکه ای همچون اتریوم با حجم بالای معاملاتی، بیشتر از سایر شبکه ها به هزینه نیاز دارد. به این ترتیب، کاربران اتریوم در طولانی مدت کاهش یافته اند.

>> کارمزد ارز دیجیتال مربوط به ماینر:

برای تشویق اعتبارسنج از کارمزد ماینر استفاده میشود درحالیکه برای تائید تراکنش ها از ماینر استفاده میشود. این کارمزد براساس تعداد تراکنش های موجود در صف برای تائید، تغيير میکند. ثبت و ضبط تمامی تراکنش های ارزهای دیجیتال، بر روی بلاکچین آن دارایی می باشد. امنیت و تائید هر کدام از این تراکنش ها، نیازمند سیستم کامپیوتری خاصی به ماینر می باشد. وظیفه ی ماینرها این است که با اضافه کردن تراکنش ها به بلاکچین، آنها را نهایی کنند.

برخی از افراد، امنیت شبکه های بلاکچین را به صورت داوطلبانه تامین می کنند. هدف از کارمزد ماینر، تشویق و ارزش دادن به زمان و زحمت این افراد می باشد. هر بلاکچین با دیگری فرق دارد اما تمامی آنها برای تراکنش ها در یک بلاک، ظرفیت محدودی دارند.

ماینرها در زمان ترافیک شبکه، تراکنش هایی را در اولویت قرار میدهند که دارای کارمزد بالاتری می باشند. در نتیجه، کاربرانی باید کارمزد را بالا ببرند که قصد انجام تراکنش خود در زمان کم تر را دارند.

>> کارمزدهای خرید و فروش آنی:

محاسبه ی کارمزد معاملات خرید و فروش آنی براساس کارمزد شما در بازارهای معاملاتی پایه تومان میباشد.

>> بررسی کارمزد صرافی بای بیت Bybit:

یکی از صرافی هایی که بدون هر گونه مشکلی به کاربران ایرانی، خدمات می دهد و به احراز هویت، نیازی ندارد؛ صرافی بای بیت می باشد. این نوع صرافی به نرم‌افزار تغيير ای پی نیاز دارد؛ به همین خاطر، شما مجوز ورود به صرافی بای بیت را بدون استفاده از این نرم‌افزار ندارید. این صرافی، صرفا ۰.۱ درصد کارمزد در ازای معاملاتی که در آن انجام می دهید از شما کسر می کند. این صرافی برخلاف سایر صرافی ها هیچ توکنی ندارد و همین امر باعث شده تا شما مجوز گرفتن تخفیف در کارمزد ها از صرافی بای بیت را نداشته باشید.

ضرورت کارمزد در شبکه بلاکچین

هر تراکنش در شبکه رمزارزهایی مانند بیت کوین ، برای این که نهایی شود فرایندی را طی می کند که به آن ماینینگ می گویند. درواقع تمام تراکنش ها در این فرآیند، جمع آوری می شوند و وقتی که تائید شدند، در یک دفتر کل دیجیتالی ثبت میشوند که به آن بلاک چین می گویند. برای انجام فرآیند ماینینگ باکیفیت بالا توسط ماینرها، همه شبکه ها پاداشی تحت عنوان پاداش بلاک برای ماینرها در نظر می گیرند.

بلاک، تراکنش های زیادی دارد که ماینرها آن را تائید می کنند و اکنون ساختاری زنجیره ای به منظور تشکیل بلاک چین پیدا کرده اند. پس از استخراج موفقیت آمیز یک بلاک توسط ماینرها و اعتبار دادن به آن، پاداش بلاک به ماینرها تعلق می گیرد.

ماینرها در زمان انتخاب شدن برای استخراج یک بلاک، در ابتدا اعتبار تراکنش بلاک را بررسی می کنند و سپس آن را استخراج می کنند. بنابراین ماینرها در ازای وقت و انرژی صرف شده ی خود برای استخراج بلاک، کارمزد در شبکه بلاکچین می گیرند.

کار ماینرها برای حفظ یکپارچگی شبکه ضرورت دارد و همین امر باعث شده تا کارمزد در شبکه بلاکچین در تمام شبکه رمزارزها در نظر گرفته شود و در عملکردشان تأثير به سزایی داشته باشد. در واقع ، این کارمزد برای تائید معاملات و ادامه فعالیت در شبکه، ماینرها را ترغیب میکند.

کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال,کارمزد های واریز و برداشت از ولت داخلیصرافی‌ها در زمان برداشت یا واریز ارز دیجیتال از کاربران کارمزد می‌گیرند

تخفیف کارمزد

تخفیف در کارمزد، یکی از روشهای رایج در صرافی های ارز دیجیتال برای جذب کاربر به شمار می رود. برخی از صرافی های خارجی ارز دیجیتال برای ایجاد انگیزه در سرمایه گذاران از تخفیفات کارمزد استفاده می کنند که از آن ها می توان بهBinance، Huobi و Bibox اشاره کرد. این صرافی ها سالانه با کاهش میزان تخفیف خود، سرانجام آن را پس از گذشت ۴ الی ۵ سال به صفر می رسانند.

در صرافی های ارز دیجیتال ایرانی نیز از کارمزدهای رقابتی به منظور تشویق و جذب کاربر استفاده می شود. میزان کارمزد براساس مواردی تعيين میشود که این موارد، شامل نوع تراکنش، سطح کاربری، مبلغ تراکنش و .. است.

گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش