یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۱۱:۳۸ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۳۰۲۶۷
اقتصاد کلان

واشنگتن پست: تورم در ایران آن‌قدر بالاست که بسیاری می‌گویند قیمت مواد غذایی تقریباً هر روز تغییر می‌کند

تورم در ایران,گزارش واشنگتن پست از وضعیت تورم در ایران
برای بسیاری از ساکنان پایتخت ایران، سال‌ها تحریم، سوءمدیریت و فساد به معنای یادگیری سازگاری با کمبود‌ها و به تعویق انداختن رؤیا‌ها بوده است. تنها در یک سال گذشته، ریال ایران نیمی از ارزش خود را از دست داده است. شرکت‌ها که به‌دلیل تحریم‌های غربی از سیستم‌های بانکی بین‌المللی قطع شده‌اند، در جذب سرمایه یا مشتری با مشکل مواجه‌اند. تورم آن‌قدر بالاست که بسیاری می‌گویند قیمت مواد غذایی در فروشگاه‌ها تقریباً هر روز تغییر می‌کند.

به گزارش انتخاب، واشنگتن پست نوشت: برای بسیاری از ساکنان پایتخت ایران، سال‌ها تحریم، سوءمدیریت و فساد به معنای یادگیری سازگاری با کمبودها و به تعویق انداختن رؤیاها بوده است.

در ادامه این مطلب آمده است: تنها در یک سال گذشته، ریال ایران نیمی از ارزش خود را از دست داده است. شرکت‌ها که به‌دلیل تحریم‌های غربی از سیستم‌های بانکی بین‌المللی قطع شده‌اند، در جذب سرمایه یا مشتری با مشکل مواجه‌اند. تورم آن‌قدر بالاست که بسیاری می‌گویند قیمت مواد غذایی در فروشگاه‌ها تقریباً هر روز تغییر می‌کند.

مصاحبه‌های واشنگتن‌پست با مردم سراسر تهران، پنجره‌ای نادر به زندگی و جدال اقتصادی طبقه متوسط شهری در ایران گشود — گرفتار در وضعیتی که راکد اما دست‌کم فعلاً باثبات به‌نظر می‌رسد.

در این فضا، دولت ایران ماه گذشته وارد مذاکراتی پیچیده و حساس با ایالات متحده شد، به‌دنبال لغو تحریم‌ها در ازای محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای کشور. پنجمین دور مذاکرات در روز جمعه در رم برگزار شد که به گفته وزیر امور خارجه عمان، «تا حدی اما نه قاطعانه پیشرفت داشت». دو طرف همچنان بر سر مسئله اصلی در بن‌بست باقی مانده‌اند: مقام‌های آمریکایی خواهان غنی‌سازی صفر اورانیوم‌اند و ایران می‌گوید چنین شرطی توافق را غیرممکن می‌کند.

برخی ورود ایران به این مذاکرات را نشانه‌ای از ضعف دولت تفسیر می‌کنند. اما مقام‌ها، تحلیل‌گران و شهروندان عادی در ایران تصویری پیچیده‌تر ترسیم می‌کنند — از کشوری تشنه تغییر.

«سخت است، اما راه مدیریت کردنش را پیدا کرده‌ایم.» این را «مریم»، ۳۷ ساله، گفت که همراه دوست دوران کودکی‌اش «سارا» در پارکی مرتب در مرکز تهران نشسته بود، در حالی که بچه‌هایشان در نزدیکی بازی می‌کردند. هر دو زن گفتند به‌طور کلی حامی جمهوری اسلامی هستند، حتی اگر «بعضی سیاستمدارها فقط به پر کردن جیب خودشان فکر می‌کنند».

هر دو زن متعلق به طبقه متوسط‌اند. صاحب خانه‌ای هستند که در آن زندگی می‌کنند و وقتی بچه‌دار شدند توانستند کار را کنار بگذارند، چون درآمد شوهران‌شان کفایت می‌کرد. آن‌ها گفتند با صرفه‌جویی با فشارهای تورمی و اقتصادی کنار آمده‌اند: اسباب‌بازی‌ها و لباس‌های نو برای بچه‌ها کمتر شده، و سفرهای خانوادگی نادر شده‌اند.

مریم گفت با وضعیت جدید مشکلی ندارد، اما اضافه کرد «هیچ‌ راهی» نیست که کشور بتواند برای همیشه با تحریم‌ها کنار بیاید.

«این نسل جوان با نسل ما فرق دارد.» این را مریم با لبخندی ملایم گفت و افزود «شوهر من وقتی نوجوان بود، کار می‌کرد. ولی ما به بچه‌هامون می‌گیم فقط درس بخونن، کار نکنن؛ اون‌ها تاب‌آوری کمتری نسبت به ما دارن.» 

«اسفندیار باتمان‌قلیچ»، مدیرعامل بنیاد بورس و بازار در لندن که تحولات اقتصاد ایران را دنبال می‌کند، گفت که داده‌های مربوط به درآمد خانوارها نشان از نوعی «تعدیل ساختاری — حتی بهبود —» از سال گذشته تاکنون دارد.

او گفت: «ما شاهد نوعی انطباق با واقعیت جدید بوده‌ایم» و به تحریم‌هایی اشاره کرد که در سال ۲۰۱۸، در دوران نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، بازگردانده شدند، و بعد با همه‌گیری کرونا همراه شدند. 

او افزود «به‌نظر می‌رسد کشور در حال خروج از تاریک‌ترین دوره اقتصادی‌اش باشد.»

او افزود: گرچه ایران هنوز چالش‌های «عمیق» ناشی از ناکارآمدی و سوءمدیریت دارد — که به‌تازگی در خاموشی‌های سراسری مشهود بود — اما داده‌ها نشان نمی‌دهند که کشور در آستانه فروپاشی اقتصادی باشد.

از زمان بازگشت به قدرت، ترامپ تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرده است، عمدتاً افراد و نهادهایی را هدف قرار داده که در صادرات نفت به چین نقش دارند. اما ریال ایران از زمان آغاز مجدد گفتگوها با ایالات متحده اندکی بهبود یافته است.

باتمان‌قلیچ می‌گوید حتی اگر ایران دچار بحران اقتصادی مهارنشدنی نباشد، رهبران کشور همچنان انگیزه‌های قوی‌ای برای پیگیری لغو تحریم‌ها دارند. وقتی به آن‌سوی خلیج فارس و به شهرهای روشن امارات متحده عربی و عربستان سعودی نگاه می‌کنند، «احساس می‌کنند که عقب افتاده‌اند.»

مقام‌های ایرانی بارها گفته‌اند که کارزار «فشار حداکثری» آمریکا نتوانسته کشور را به زانو درآورد.

«آن‌ها پذیرفته‌اند که ایران در برخی حوزه‌ها قدرتمند است، و به همین دلیل پای میز مذاکره نشسته‌اند.» 

این را «فریدون عباسی»، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران، در مصاحبه‌ای با یک رسانه داخلی گفت و افزود «اگر ما کشور ضعیفی بودیم، حتماً به ما حمله می‌کردند.»

در داخل ایران، حتی کسانی که از مذاکرات حمایت می‌کنند، با خستگی و دلسردی درباره آن حرف می‌زنند — که تضادی آشکار با حال و هوای شادمانه کشور در آستانه توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در دوران اوباما دارد. آن زمان مردم در خیابان‌های تهران رقصیدند.

 زن ۴۴ ساله  در مرکز خریدی لوکس که پر بود از طلا‌فروشی‌ها، فروشگاه‌های لباس وارداتی و کفش‌های تقلبی برند، «نیرانا» گفت اقتصاد ضعیف باعث شده آینده‌اش را از نو ارزیابی کند.

او گفت: «قبلاً می‌خواستم ازدواج کنم، ولی حالا که دوستم رو می‌بینم و اینکه چقدر براش سخته، پشیمونم. اجاره‌های ماهانه در تهران سر به فلک کشیده‌اند و درآمدها همراهی نمی‌کنند. بهتره با پدر و مادرت زندگی کنی.»

 «شهریار»، ۴۶ ساله، و همسرش «بهار»، ۴۳ ساله، گفتند تصمیم گرفته‌اند به دلیل شرایط اقتصادی بچه‌دار نشوند. شهریار گفت: «بچه‌ها اینجا آینده‌ای ندارن.»

او گفت اگر اوضاع به‌زودی تغییر نکند، احتمالاً تنها چند ماه تا آن باقی مانده که دیگر نتواند اجاره فروشگاهش را پرداخت کند. با اینکه پاساژهای شهر شلوغ به‌نظر می‌رسند، بیشتر مردم فقط برای قدم زدن می‌آیند؛ خیلی کم خرید می‌کنند.

این کاهش قدرت خرید در بخش فرش بازار بزرگ تهران هم مشهود بود. مغازه‌ها از زمین تا سقف پر از جنس بودند، اما مشتری کم بود.

«زنم معلمه. قبلاً می‌شد با حقوق معلمی برای یه فرش خوب پس‌انداز کرد، اما حالا هیچ‌کس نمی‌تونه پس‌انداز کنه.» این را «مصطفی»، ۴۱ ساله، گفت که در بازار به‌عنوان راهنما برای خریداران بالقوه کار می‌کند.

او گفت: «همه پول‌مون خرج چیزای ضروری میشه، هیچ چیز اضافه‌ای نمی‌مونه.»

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۵۵
غیر قابل انتشار: ۵۸
جدیدترین
قدیمی ترین
تا وقتی مسولین همین ها باشند. مملکت همینه بابک زنجانی آلان باید چند سال باشه اعدام شده بود آلن مسول هست باپول بیت المال کیش میروند تودادگاهها پول وپارتی دین و ایمان مردم مسولین بی عرضه از مردم گرفتند دیگه چه توقع دارد چهل سال که گفتند۲۵سال دیگه اسراییل وجود ندارد الان حرف اول و میزنه جمعیت غزه ۳میلیون نفر الان دوساله روزی ۲۰۰نفر کشته میشوند طبیعی هست که دروغ میگویند
اگر این مسئولین پیر از کارافتاده کنار بکشند ده تا دانشگاهی با سواد اقتصاد بلد بیاد سر کار ایران گلستان می‌شود جلو غارت بیت المال را میگیرند
واقعیت جامعه رو گفته کجاش سیاه نمایی است؟؟
خارجی ها درد ما را بهتر میفهمند تا مسعولان ما !
درسته ولی مسئولین ما از اینبی لیاقتی خودشون بی اطلاع هستن!
خدا ریشه کن کنه ظالم رو مردم بدبخت کردند
همش بی مدیریتی است ولاغیر تا زمانی که جلوی دلالان ومحتکران فاسد گرفته نشه وضع همینه
به تو مربوط نیست برو گداهای آمریکا را جمع و جور کن
حکومت مردم نابود کردن
مشکلاتی داریم ولی سیاهنمایی کشور یه کار بی اخلاقیه.یادمون باشه عزت و استقلال هزینه داره
مشکلاتی داریم ولی سی...
گرانی ساعتی و کمتر از ساعت دقیقه ای رکورد دار گرانی بی‌نظمی بی مدیریتی اختلاص احتکار ووو در جهانیم
چرا دروغ می گویند حکومتی ها رو زی یک وعده غذا می خورند. سوار. پراید می شوند. و دوست. دوش. مردم. محکم. تحریمها را. تحمل. می کنند. هیچ کدام. خانه آنچنانی. ندارند. و هیچ کدام ام. سوار. شاسی. بلند. نمی شوند با این. روند. پوزه. آمریکا. را. به خاک. می مالند
مشکل اصلی سوی مدیرت چهل ساله پیرمردها کشوری که هنوز یک بودجه شفاف بدون تورم ندارد باید درش بسته شود تا این مدیران مسولین شرکت های خصولتی مافیای سوداگران راند خواران کاسبان تحریم تورم چاپ پول بی عدالتی فساددزدها در اقتصاد مدیران است ملت روز خوش ندارند
مشکل اصلی سوی مدیرت ...
ببین جانم وقتی مردم به مردم رحم نکنه خداهم رحم نمی کنه ازآن طرف هم حاکمیت باید عادل صادق باشد وثروت بین بازنشسته وغیره عادلانه تقسیم نشود قهر خدا همه را می گیره
البته چون حاکمیت و افراد وابسته آنان هر روز در حال غارت اموال مردم و دروغ گفتن به آنان هستند و تا زمانی که اینان بر ملت حکومت می کنند روز خوش نخواهیم دید
همه در هر جایی هستید به پا خیزید تحریمهارا خنثی کنید حتی باکولباری برای این ملت فهمیده ورشید پول وارد کنید وثروتمند کنید ازنفود وغیره ما ملت بزرگی هستیم هیچکس به عیرتمنیدی فوری فوری شما نیست به پا خیزید به پا خیزید ایران از هر نظر رتبه هاراتا ده دارد بهجز معیشت اینرا هم حل کنید به پا خیزید فوری
مردم مسئولین همه اقشار بپاخیزید همه مسیولین مرزی وغیرمرزی ایران را پولدار کنید شما میتوانید نگذارید مردم ضعیف شوند فوری فوری
مردم مسئولین همه اقش...
فقط درمانش دوزدی نکردن وصداقت همین
دولت سوم روحانی فریدون پسماندها تفاله ها گرانی ۵۰درصدی ماهانه قطعی ۲ساعته برق درروز،تعطیلی کارخانه ها وبیکاری کارگزن طبیعیه علی برکت الله.
با سلام و درود خدمت شما دوستان عزیز.متاسفانه در ایران بخش خصوصی کاره ای نیست وقتی یک کارمند نرخ مرغ را تعیین می‌کنه .چطوری از حال و روز مرغ دار اطلاعات داره . کارمند زیر سایه کولر تو اداره نرخ مرغ تخم مرغ وووورا تعیین می‌کنه .چرا بخش دولتی کاری نمی‌کنند.فقط حقوق و مزایا
گرانی ازیکطرف بی انصافی بعضی کاسبان که ازآب گل آلود ماهی میگیرن ازطرف دیگر. خدایا رحم کن
جالب اینکه با کسانی مصاحبه کرده که خودش دلش می‌خواست آنگونه باشند...بیا با ما مصاحبه کن که بابات را بیاورم جلوی چشمت... ما زنده به آنیم که آرام نگیریم امارات و عربستان و قطر نوکر شما هستند ولیکن ما تازه هستیم و مسیر انقلابمان را ادامه می‌دهیم تا تب قدرتی در جهان باشیم..همچنان که قبلا بوده ایم. و اینها خار مغیلان است که پشت سر می‌گذاریم...مرگ بر آمربکا
زیر بار گرانی نابود شدیم
جالب اینکه با کسانی ...
پسری به پدرش گفت من عاشق انقلابم و تا آخر ایستاده ام، پدر گفت فرزند گرسنگی نکشیدی تا انقلاب و عاشقی یادت برود!
همه بریدن دیگه نا نداریم اینجوری پیش بره جوونا از کشور میرن. الانم خیلی ها رفتن تو عراق و کشورهای اطراف کار میکنن تومان ایران جوابگوی هزینه نیست چون خیلی بی ارزش شده و روز به روز هم بی ارزش تر میشه
بیشتر گرانیها وتورم کشور ما زیر سر آمریکا است
متعصب به وطن وطن پرست.
متعصب به وطن وطن پرس...
خداپدرت بیاموزه امریکاچکاربه گرانی مملکت ماداره فقط مسولین دزد وبی لیلقت
خسته شدیم از این همه بی قانونی و بی عرضگی
کشوریکه به اشغال ۴۰ میلبون اشغالگران اجنبی وانگل وبیگانه ومزاحم وسربارملت بافیلم مجاز و ساماندهی وخدمت گذاری وووو در می اید باید ازاین بدتر هم شود برای چاپلوسی و خودنمایی و خودشیرینی و جلب توجه وبارسنگینی را از روی دوش طالبان دروغگو و حقه باز و بی چشم و رو برداشتن.فقط جرات قدرت و شهامت میخواهد برای بیرون واخراج کردن اشغالگران عزیزنورچشمی مجاز و ساماندهی انگلهای طفیلی.
متاسفانه ما. از ظرفیتهای موجود در کشور برای خود کفایی در صنعت و مواد غذایی و....استفاده نمی‌کنیم و و عده ای با شناخت موقعیت خوب از این فضا ماهی میگیرند کشور بعضی موارد تعارفی اداره میشود نه قانونی کشور باید با قدرت اراده مردم اداره شود.
تورم ما را به زانو در آورده و هیچ فریادرسی نیست با اینکه خریدار کم است ولی باز افزایش ادامه دارد راحت بگویم با بی توجهی و نداشتن دولت کارآمد تولید کننده، بازار و بازاری روز به روز برای نابودی مردم متحد شدند.مردم ازبیماریهای مسری نمی‌ترسندولی تورم از بیماری‌های مسری وحشتناکتر است.
در کشور ایران هر روز صبح حکومت تمام مایحتاج روزانه مردم رو تحویل خانواده ها میده،و همیشه هم از مردم عذر خواهی میکنن که با این همه رفاه همچنان انگونه که شایسته مردم است به وظایف رسیدگی نمیکنن، تورم مال امریکاست نه کشور ایران که هیچ بیکار و مستاجر و بیسوادی نداره، و مردم به جای کار کردن فقط ورزش و شادی میکنن و روزانه میلیونها تومان دریافت مینمایند
خداوند چهره کریح دروغگویان را بعداز پائین آمدن قیمت دلار نه تنها قیمت ها پائین تیامد وکه تازه متوجه شدیم گروهی که نه تنها از گرانی و تورم سالیانه ابتدا به تورم ماهانه و حال نیز به روزانه اقتصاد را به نقطه اوج زوال برده و ابعاد آن نه تنها هدایت گرانی و تورم در خوراکی و دارو و درمان و آب وبرق دزدی وباعث و بانی همه ناترازی ها و کمبودها از دزدی و گم بنزین و گازوئیل و قاچاق معیشت و دارو از سفره و درمان اکثریت مردم بخدادرصدی که امورات اقتصادی از واردات و صادرات گرفته تعیین نرخ ارز و بازار و قاچاق، ووووو همه چیز و عقب ماند گیها و گمبودها در سیطره مافیای اقتصادی است ، چه برود بالا و چه بکشد فرمانش در سیطره مافیای اقتصادی میباشد و از هیچ قاعده و قانون شفاف تبعیت۶ نمی‌کند و همه اکثريت در دام و قانون در آوردی مافیای قدرتمند اقتصادی، که آثار آن آشکار و کاملآ هویداست،
باکمال تاسف باید گفت این موضوع که قیمت تره بار هم مانند طِلا روزانه افزوده می‌شود حقیقت دارد،بخصوص در موردتوجه بار وصیفی جات به دلیل اعتصاب این چندروز رانندگان محترم وزحمتکش کامیون به اوج خود رسیده. البته بازارافسارگسیخته وناتوانی مسولان اقتصادی در کنترل بازار هم دخیل است.
باکمال تاسف باید گفت...
مسئولان که دنبال لذت و عیش و نوش هستند و مبارزه با دین
بله در کشور من گرانی هست ولی ملتی دارم گه جونشون برای آن میدن نه مثل شماها تگره تایزیگیرتون فروشکاههارو غارت میکنید
بله در کشور من گرانی...
خیلی حرف زیادی میزنی
بله در کشور من گرانی...
سلام،از طرف ملت حرف نزن زیادی داری میخوری برو جنابعالی جونت رو بده
بله. این یکی از افتخارات دولت مردان ایران است و اخبار داخلی به گرانی کالا کمک شایانی می کند و قبل از گران شدن اخبار گرانی کالا را با بوق و شیپوراعلام می کنند وقتی دویست تا سی صد در صد گران شد پنج در صد ارزان می کنند و با تمام توان از ارزان شدن آن کالا صحبت می کنند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش