دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۵۸۱
اقتصاد کلان

رئیس کل سازمان مالیاتی:

سرکشی به صورتحسابهای بانکی مؤدیان/ شناسایی ۱۴۵۰۰فرار مالیاتی از حساب‌های بانکی

سرکشی به حساب بانکی مودیان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
از امسال و با کاهش شدید درآمدهای نفتی، مالیات بعنوان مهم ترین رکن منابع بودجه معرفی شد. برهمین اساس دولت تلاش کرد تا بدون افزایش نرخ های مالیاتی و فشار به مؤدیان نو سهم مالیات را از منابع بودجه افزایش دهد.

به گزارش ایران، درهمین راستا اصلاح قانون مالیات های مستقیم یکی از مهم ترین لوایحی است که از سوی دولت دنبال می شود. دراین زمینه امیدعلی پارسا معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان مالیاتی کشور مهم ترین اقدامات و دستاوردهای دولت در حوزه مالیات را تشریح کرده است. به گفته وی با وجود تمام تنگناهای اقتصادی مانند تشدید تحریم ها و رشد قیمت ارز، دولت توانسته است ضمن افزایش درآمدهای مالیاتی، با شناسایی فرار مالیاتی درجهت عدالت مالیاتی گام بردارد.

در سال های گذشته نظام مالیاتی ایران بسوی هوشمندسازی حرکت کرده است؛ در دوره فعالیت دولت دوازدهم چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است؟

سازمان امور مالیاتی کشور در سال های قبل اقدامات زیادی را برای مدرن سازی و هوشمند کردن نظام مالیاتی در دستور کار خود قرار داده است که برخی از مهمترین آنها مشتمل بر ایجاد و تقویت پایگاه اطلاعات مالی، هویتی و عملکردی مؤدیان مالیاتی، انعقاد تفاهمنامه با بیش از ۱۰۰ دستگاه اجرایی جهت دریافت داده و اطلاعات و دریافت داده و اطلاعات بیش از ۳۰ دستگاه؛ تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و انجام تمهیدات لازم برای اجرایی کردن قانون مذکور و الکترونیکی کردن فعالیت های مربوط به دریافت اظهارنامه، ابلاغ اوراق مالیاتی، ثبت نام مؤدیان و پرداخت الکترونیکی مؤدیان و خدمات مالیاتی از طريق گوشی های هوشمند می شود.

همچنین اجرای پروژه برون سپاری فرآیند اخذ مالیات نقل وانتقال املاک موضوع ماده ۵۹ قانون مالیات های مستقیم و صدور آنی گواهی مربوط از طریق دفاتر اسناد رسمی در سراسر کشور؛ پیاده سازی میکروسرویس مالیات بر ارث به صورت پایلوت و تدوین برنامه ها و تکمیل نرم افزارهای مربوط به اجرای ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم درخصوص تکمیل فرآیندهای خوداظهاری و رسیدگی مبنی بر ریسک مؤدیان برای اجرای سراسری آن در سال جاری از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

سرکشی به حساب بانکی مودیان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

در این دوره چه تعداد پایه مالیاتی جدید افزوده شده و لوایح جدید مالیاتی در چه وضعیتی قرار دارند؟

با توجه به اینکه مالیات ستانی بایستی طبق قانون صورت گیرد، گسترش پایه های مالیاتی نیازمند تصویب قوانین و مقررات مرتبط بوده که البته امری زمانبراست. براین اساس سعی شده است در قوانین بودجه سنواتی با توجه به ظرفیت های قانونی و اجرایی موجود، احکامی در این خصوص پیش بینی شود که مالیات بر املاک و خودروهای لوکس در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ از آن جمله است. با وجود این، مهمترین اقدام در راستای گسترش پایه های مالیاتی به پیش نویس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مربوط می شود که در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی برای دولت ارسال شده است. معرفی مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی( PIT)، معرفی مالیات بر عایدی املاک، معرفی مالیات بر خانه ها و خوروهای لوکس و بازنگری اساسی در نظام معافیت ها و مشوق های مالیاتی از مهم ترین رویکردهای پیش نویس مذکور است. این پیش نویس هم اکنون در کمیسیون های دولت در دست بررسی است و امید می رود ظرف ماه های آینده تقدیم مجلس شود.

در سال های اخیر چه میزان از فرار مالیاتی کم شده و هم اکنون رقم آن چه مقدار است؟ چند پرونده برای مؤدیان تازه تشکیل شده است؟

از مهمترین برنامه های سازمان مالیاتی کشور در سال های اخیر مقابله با پدیده فرار مالیاتی است که آن را به عنوان یکی از مهمترین برنامه ها در اولویت های کاری خود قرار داده و در این راستا اقداماتی مانند ایجاد و تکمیل پایگاه اطلاعات عملکردی و دارایی مؤدیان، طراحی و اجرای پایلوت مقابله با فرار مالیاتی و نیزتدوین و اجرای دستورالعمل نحوه رسیدگی به تراکنش های مشکوک بانکی و اخذ صورتحسابهای بانکی مؤدیان مشکوک به فرار مالیاتی، رسیدگی به مالیات بیش از ۴ هزار شرکت صوری، تدوین برنامه جامع برای جلوگیری از فرار مالیاتی دارندگان کارت بازرگانی را طراحی و اجرا کرده است.

به نظر میرسد اقدامات مذکور تأثیری مطلوب بر کاهش میزان فرار مالیاتی داشته است، به طورمثال با بررسی اطلاعات تراکنش های بانکی مشکوک به فرار مالیاتی، ۱۴ هزار و ۵۴۲ مؤدی شناسایی و بالغ بر۳۱ هزار و ۷۴۸ میلیارد تومان مطالبه شده است، به طور کلی حجم کنونی فرار مالیاتی بین ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می شود که بدین ترتیب شاخص شکاف مالیاتی و نسبت فرار مالیاتی به مجموع درآمدهای مالیاتی و نیز تولید ناخالص داخلی( GDP) درمقایسه با گذشته با کاهش قابل توجهی مواجه شده است.

شاخص های درآمدی مانند درآمد و میزان تحقق آن در بودجه و نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در سال های اخیر چه تغییری کرده است؟

مقدار درآمدهای مالیاتی شامل مالیات های مستقیم و کالاها و خدمات از رقم ۹۳۶ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۶به رقم ۱.۴۱۵ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۸ رسیده است. این در حالیست که طی سال های یاد شده کشور با مشکلات اقتصادی مختلفی من جمله تحریم های اقتصادی، شوک ارزی و... روبرو بوده که بر این اساس رشد متوسط درآمدهای مالیاتی در دولت دوازدهم حدود ۲۱ درصد است. همچنین درصد تحقق درآمدهای مالیاتی شامل مالیات های مستقیم و کالا و خدمات در سال های ۱۳۹۶، ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب برابر ۹۷، ۹۷ و ۱۰۱ درصد بوده است. گفتنی است نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز در سال ۱۳۹۸ برابر با ۷.۸ درصد بوده است.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش